Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nieuwe koopkans Nederlandse beurs

TA: Nieuwe koopkans Nederlandse beurs

Veel aandacht gaat uiteraard uit naar de aandelencorrectie die donderdag wereldwijd optrad. Eén markt echter die minder in de belangstelling staat is de Japanse beurs, waar de Nikkei de hoogste stand in 25 jaar heeft bereikt. Het lijkt erop dat de beurs in het land van de rijzende zon aan de vooravond staat van een duurzame bullmarkt. Aan het einde van mijn blog beoordeel ik hoe het zeer stroeve koersverloop van de Japanse beurs in de afgelopen 30 jaar overgaat in een opwaartse fase.

Nog drie dagen

Zoals u wellicht weet is uw dagelijkse blogger genomineerd voor een Gouden Stier als Beste Technische Analist van 2017. U bepaalt wie het wordt, ik hoop dat ik op uw stem mag rekenen. De stemming sluit op maandag 23 oktober om 17:00 uur. De winnaar wordt tijdens de Gouden Stier-uitreiking op donderdag 9 november bekendgemaakt. U kunt hier u stem uitbrengen.
Alvast hartelijk bedankt.

Buy the dips

De Nederlandse beurs (AEX-index) vormt in de huidige correctie een nieuwe koopkans. De Nederlandse beurs onderbreekt de opmars tijdelijk, nu de steunlijn onder de bodems vanaf eind augustus (rode lijn) is gebroken. Een correctie is ingezet richting de oude top van mei rond 537,84. Bij een eventuele bodem rond of boven deze oude top, wordt een pullback scenario voltooid. Met de strategie Buy the dips in gedachten, is ook deze correctie interessant.


Japan ontwaakt

De beurs in het land van de rijzende zon wordt wakker. De Nikkei 225 index heeft recent met de doorbraak boven de koerstop van 2015 rond 20.952 de stijgende trend weten te hervatten. Een technische verbetering is opgetreden met een eerste koersdoel rond weerstand 22.750,70 (gevormd op 12 juni 1996). Steun ligt op 19.239,52 (bodem van 8 september). Hoewel de Japanse beurs weer wat tot rust komt na de fenomenale run, zijn er kansen voor langetermijnbeleggers.
 

Op onderstaande meerjarige grafiek van de Nikkei vanaf 1988 is goed te zien dat de Japanse beurs bezig is een 25 jarige bodemformatie te completeren. Een bodemformatie komt voor in de overgang van een dalende (1989-2003) naar een stijgende fase. Bij een eventuele uitbraak boven de top van  12 juni 1996 rond 22.750,70 wordt deze bodemformatie gecompleteerd.

Wees erop alert dat deze uitbraak niet zonder slag of stoot zal plaatsvinden. Echter eenmaal gebroken, kan dit voor langere termijn zeer positieve implicaties hebben. Mogelijk kan zelfs de top uit 1989 rond 38.995 genaderd worden. Het lijkt er dus op dat de Japanse beurs aan de vooravond staat van een duurzame bullmarkt. Ik kom erop terug.

 


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 96
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Gerelateerd

Reacties

389 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2017 08:49
    quote:

    Knowbody schreef op 20 oktober 2017 08:37:

    [...]

    Kermis fred.. Kermis..

    youtu.be/yUpVdUTcCno?t=99
    gaat..nergens..over.
    we..zien..hetwel..weer..hoop..op..super..lge..vola.
    puts..kopen..met..turboos..long..en..dan..maar..kijken.
    het..beweegt..genoeg..voor..deze..vola..geen..probleem
  2. forum rang 6 JoostVLS 20 oktober 2017 09:00
    quote:

    fred optie schreef op 20 oktober 2017 08:49:

    [...]

    gaat..nergens..over.
    we..zien..hetwel..weer..hoop..op..super..lge..vola.
    puts..kopen..met..turboos..long..en..dan..maar..kijken.
    het..beweegt..genoeg..voor..deze..vola..geen..probleem
    Ik ben wel eens benieuwd welke puts je koopt tegen welke prijs en welke turbo's je long gaat en wat je daar dan netto aan verdient
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 20 oktober 2017 09:13
    Goedemorgen,

    Lage omzetten in aandelen AEX en grote uitslagen, je kan er je voordeel mee doen maar het blijft wel een randomize spelletje.
    Er is af en toe geen peil op te trekken waarom een aandeel de ene dag veel punten verliest en de andere dag weer bij de toppers staat.
389 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links