Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Geen technische schade

TA: Geen technische schade

Ondanks de recente aarzeling van de Nederlandse beurs is het positieve technische plaatje intact gebleven. In deze blog bekijk ik de AEX, de midcap en de small caps.


Hogere AEX bodem

De Nederlandse beurs heeft weer een nieuwe hogere koerstop weten te vormen. De weg omhoog is ingezet nadat de AEX opwaarts uit een vlagformatie (twee blauwe lijntjes) is gebroken. De recente dip kan als een succesvolle pullback worden beschouwd.

In deze bullmarkt zien we vooralsnog dat elke terugval een hogere bodem achterlaat. Dat geeft aan dat beleggers bereid zijn op hogere niveaus in te stappen of bij te kopen.

Wij handhaven de steun op het niveau van de koerstop van eind mei rond 537,84. Ons koersdoel voor de korte termijn ligt in de range 557-564.


Midcap index blijft sterk

De Nederlandse Midcap index wist de stijgende trend te hervatten nu de consolidatie van de afgelopen periode aan de bovenzijde is verlaten. De oude uptrend is weer opgepakt waardoor verdere koersstijging mag worden verwacht.

Eerste koersdoel ligt rond weerstand 900 (berekend koersdoel). Steun ligt rond 810,56 (gevormd op 26 september).


Small caps valideert stijgende trend

De Nederlandse small caps index valideert de stijgende trend. In de recente terugval weet de small caps index een hogere bodem achter te laten, binnen de stijgende trend.

Het positieve technische beeld wordt bevestigd omdat de ASCX-index boven de voorgaande toppen (rond 1014,49) weet te blijven Er ligt steun op 1.040 (gevormd op 4 oktober). Weerstand ligt rond 1.180 (berekend koersdoel).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

271 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2017 08:22
    Als ik het niet dacht, fruts up zoals gepland, dax moet gam doen morgen voor shorters. Niets en ook niet kan nog zakken, geld valt gratos uit de boom al 11 weken aan stuk. Stilstaand beeld is up volgende dag.

    Gisteren had dax al voorkennis mocht niet dalen mee als us even 0,3 rood stond, na slot up recht up nog wel.
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 31 oktober 2017 08:44
    Goede morgen

    De Europese Centrale Bank (ECB) gaf vorige week donderdag een nieuwe impuls om in Europese aandelen te beleggen. Het maandelijkse opkoopprogramma van obligaties wordt gehalveerd, maar over het einde van het opkoopprogramma worden geen concrete toezeggingen gedaan. Dat laatste stemt beleggers gerust waardoor de AEX-index naar de hoogste stand van dit jaar steeg (=551,29). Dit niveau werd voor het laatst gezien tijdens een rally in oktober 2007 vlak voor de sentiments-omslag.

    Bron: E. Loef

    Noot: Different Times?! Nú massale Geld Stimulatie Centrale Banken Wereldwijd
  3. [verwijderd] 31 oktober 2017 08:49
    Goedemorgen,

    Mueller zaak kunnen we afstrepen. Zoals verwacht geen significant effect.
    De geweldige topanalisten verklaren het Mueller effect als ruis.

    Nu alle focus op belastingplannen. Hoe dan ook zal dit voor een stijging van de beurzen veroorzaken. Waarom? Heel simpel. Trump zal echt niet iets bekednmaken waarbij de beurzen naar beneden gaan. Die plannen zijn allang met de boeven GS en consorten besproken.
  4. [verwijderd] 31 oktober 2017 09:12
    Zop geloofwaardig het ecb spelletje. Sinds de zomer geen wolkje meer bekennen. Alles wat los en vast zit moet up, de hype en hebberigheid heerst.

    Het wondermiddel van gratis geld is inneens uitgevonden.
    elke wereld deel kan het gebruiken, niemand heeft het ooit uitgevonden maar draak ineens wel.
  5. [verwijderd] 31 oktober 2017 09:25
    quote:

    1jan schreef op 31 oktober 2017 09:16:

    [...]

    Waarom is dat een stimulus voor de beurs dan?
    Het verhaal is elke keer hetzelfde. De FED gaat niets geks zeggen. Die wilt niet dat de markt gaat schrikken. Want als die gaat schrikken dan gaat het hard naar beneden. De verwachtingen zijn door de FED al ruim van te voren goed gemanaged.
    Zoals elke keer gebeurt zal na het besluit een soort van opluchting zijn dat de FED houdt aan zijn woord en zullen de beurzen verder stijgen. Ja helaas werkt de beurs nu zo. De financiële markten zijn de baas en niet de FED.
271 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links