Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,918
  • Verschill

    +0,018 +1,94%
  • Volume

    1.654.388 Gem. (3M) 6,9M
  • Bied

    0,916  
  • Laat

    0,918  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming het aandeel van 2017 deel 2

21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 1092 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jeroen118 1 november 2017 18:34
    Bron: www.fd.nl

    Pharming breekt met reputatie van centenfonds

    Woensdag 1 november 2017 zal voor biotechbedrijf Pharming de geschiedenis ingaan als een memorabele dag, in positieve zin. De koers van het aandeel kwam voor het eerst sinds voorjaar 2013 weer boven de €1. Als Pharming de koerswinst weet vast te houden, schudt het bedrijf zijn bedenkelijke reputatie van een pennystock of centenfonds van zich af.

    Bij Pharming hebben de mislukkingen en teleurstellingen - denk aan de genetisch gemanipuleerde stier Herman - zich lang opgestapeld. Tot ruim een jaar geleden de ommekeer inzette. Pharming mocht zijn enige medicijn Ruconest in de Verenigde Staten gaan verkopen. En daar slaagt het bedrijf momenteel wonderwel in. Met als gevolg dat de koers van het aandeel sinds januari dit jaar bijna is vervijfvoudigd, van circa €0,21 tot €1,01 woensdag.

    Vijf meningen over de herrijzenis van Pharming uit de krochten van de Amsterdamse effectenbeurs.

    Marcel Wijma, analist Van Leeuwenhoeck Institute

    'Het gaat hard met Pharming en dat heeft ook wel een reden. In het derde kwartaal was de omzet beter dan verwacht. En het bedrijf zegt de verwachtingen over het vierde kwartaal ook te gaan overtreffen. Volgend jaar kan Pharming naar een winst van €50 mln gaan. Dan kom je in heel andere rekenmodellen. Als je een koers-winstverhouding van 20 hanteert, kom je op een beurswaarde van € 1 mrd. Je zult ook zien dat de belangstelling bij institutionele beleggers voor het aandeel gaat toenemen, nu de koers weer boven €1 uitkomt.'

    Analytisch denker op beleggerswebsite iex.nl

    'Ik ben vandaag uitgestapt op €1,029. Ik heb mega veel verdiend aan Pharming dit jaar. Het aandeel kan gerust verder stijgen, maar ik neem nu winst. Bij de huidige koers is de ondernemingswaarde bijna € 800 mln (inclusief convertibles, warrants, opties en schulden). Een partij die Pharming zou willen overnemen, moet dan € 1 mrd betalen met overnamepremie. Dat zie ik niet gebeuren.'

    Een investeerder op voorwaarde van anonimiteit

    'Pharming is dramatisch geweest voor de Nederlandse biotechsector. Het bedrijf heeft met zijn historie sterk bijgedragen aan de idee dat biotech hetzelfde is als genetische manipulatie en dus slecht. En specifiek voor beleggers: “Je kunt beter weg blijven van biotech want ultra speculatief, duurt jaren, kost miljoenen en niemand schiet er iets mee op, zie Pharming.' Het is gechargeerd, maar nog steeds spreek ik mensen die deze gedachte volgen. Dat is spijtig, want het doet geen recht aan de fenomenale ontwikkelingen in de sector over de afgelopen 20, 30 jaar.'

    Tim Tehupuring van Probeleggen.nl

    'Ik waarschuw particulieren wel vaker voor beleggen in biotech. Daardoor heb ik met Pharming een mooie rit gemist. Maar ik mis wel vaker een ritje. Dat hoort bij beleggen. Vergeet ook niet dat beleggers van het eerste uur wel €300 voor een aandeel Pharming hebben betaald. Het is voor niet-ingewijden gewoon heel moeilijk in te schatten welke medicijnen de eindstreep halen en wat dan de omzet zal zijn. Beleggers moeten zich nu niet gek laten maken. Er zitten heel veel gokkers in Pharming: vandaag is wel tien procent van de marktcap verhandeld. Dat is waanzin. Je moet echt uitkijken dat je je vingers niet brandt.'

    Sijmen de Vries, ceo van Pharming

    'Ja, dit is zeker een memorabel moment. Een jaar geleden hebben we wel eens gezegd dat we naar één euro zouden gaan, maar dat stuitte toen op scepsis. Nu denken analisten dat de koers nog verder omhoog kan. Stifel heeft zijn koersdoel verhoogd naar €1,55 en Stifel is een tamelijk respectabele bank. Als we boven de €1 blijven noteren, zullen waarschijnlijk meer financiële analisten ons gaan volgen. Het zou ook mooi zijn als we terug kunnen keren in de midcapindex. We zijn er ooit uitgegooid, omdat de koers daalde tot onder €1. Nu is de vraag nog of onze beurswaarde hoog genoeg is. Ik weet niet of ruim €500 mln voldoende is. Geen idee.'

    Vooralsnog is de Midkap nog ver weg. Die bedrijven zitten al snel op een beurswaarde van €1 mrd. De smallcap lijkt realistischer; daar zitten wel bedrijven in die aanzienlijk kleiner zijn dan Pharming.
  2. Buts 1 november 2017 18:36
    Weet niet of dit al gemeld is op het Forum?
    A
    Pharming verrast opnieuw
    31 okt - Column
  3. [verwijderd] 1 november 2017 18:38
    twitter.com/_Economie/status/92577736...

    #Pharming breekt met reputatie van centenfonds Koers van biotechbedrijf voor het eerst sinds begin 2013 weer boven…

    Goeie pers altijd belangrijk!!
    Is een bericht, net geplaatst op Twitter. Hele artikel staat in het Financieel Dagblad, helaas betaald en ik heb geen abo. Wat er op de stippeltjes hoort te staan dat kunnen we wel raden!
    Ah! Ik zie dat New Kid zo lief is geweest het hele artikel te plaatsen!
    Ab
  4. [verwijderd] 1 november 2017 18:47
    Ben benieuwd vanaf welke prijs van dit aandeel de fluctuaties niet meer per tienden van centen omhoog/omlaag gaan maar met hele centen.
  5. [verwijderd] 1 november 2017 18:49
    quote:

    E.v.B schreef op 1 november 2017 18:39:

    3de dag op rij groen en voorlopig niet de laatste denk ik.
    Hetzij rood,hetzij groen, met Pharming is altijd wel wat te doen! :)
  6. [verwijderd] 1 november 2017 18:50
    quote:

    JaneJungle schreef op 1 november 2017 11:14:

    [...]

    Wat een lachertje ben jij ..
    Ik ben ook uitgestapt, op 1,032€.
    Echt hoogtevrees, al verwacht ik nog wel dat het flink zal stijgen.
    Mocht het niet zijn en door winstnemingen onder rond 0,98€ staan, stap ik weer vol in.
    Zo niet pech gehad. Ik gun de zittenblijvers echt nog een flinke stijging. Sommigen zitten hief langer dan 3-4 jaar..ze hebben het verdiend! En ophouden met zeiken. Het is nu de tijd van de aandeelhouders...!

    Ah gezellig, waarom een lachertje?
  7. Kester 1 november 2017 18:53
    Alle Pharming believers van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Gesloten boven de euro en meer lonkt... Succes.
  8. [verwijderd] 1 november 2017 18:54
    quote:

    Beur schreef op 1 november 2017 13:40:

    [...]O.a. Amicus is al ver met Fabry. En ook bezig met Pompe. Maar dat zal je wel weten denk ik.
    Chaperone technologie icm met ERT. Probleem bij ERT is (vaak) de pH-waarde die een ERT behandeling maar deels doet slagen of zelfs helemaal niks doet. Ik weet niet welke IP Pharming destijds 'kocht' of tot hun beschikking had (jaren geleden overgenomen meen ik) of dat men een ERT ontwikkeld die pH-neutraal werkt en dus z'n werk beter zal doen dan bestaande ERT's. Myozyme schijnt ook vaak niet echt goed zijn werk te doen.
    Vandaar dat ik erg benieuwd ben naar Pharmings 'oplossings-richting' - ik denk zelf aan een andere pH-stabiele vorm van het enzym. We zullen het hopelijk zien. Ik ben niet bekend met hoe ver Amicus is met hun CHART-oplossing. Jij wel? Fase 1/2 safety study of al verder?
    Voor wat betreft Fabry Migalastat zijn ze volgens mij al verder, toch? fase 2 of 3? Maar ook Chaperone en zal alleen bij een deel van de patientien aanslaan welke wel alpha Gal-A maken maar waar het transport niet lukt. Patienten waarbij geen Gal-A wordt aangemaakt zullen dat dan ook erbij toegediend moeten krijgen.
    Ik ben zeer benieuwd naar wat Pharming naar buiten wil brengen en gaat brengen de komende tijd. Meerdere spelers op de markt is geen onoverkomelijk probleem; zolang ieder een stuk van de markt kan behappen is dat prima.
    Bij mijn weten heeft dit bedrijf nog geen product op de markt en geen verkoop-apparaat of zit ik hier mis? Hun target-oplossing in de vorm van CHART kan hoopvol zijn maar in mijn optiek moet het beter kunnen in de toekomst. Maar jij weet er vast veel meer van dan ik.
    Persoonlijk verwacht ik veel van de CRISPR-CAS opvolger: www.deingenieur.nl/artikel/dna-nog-pr... maar dat heeft dan nogal wat impact in de farmacie-wereld; base-editing, 1 base-paar kunnen veranderen. Zou revolutionair zijn.
  9. Buts 1 november 2017 19:19
    quote:

    Buts schreef op 1 november 2017 18:36:

    Weet niet of dit al gemeld is op het Forum?
    A
    Pharming verrast opnieuw
    31 okt - Column
    Krijg het niet geplaatst, helaas.
  10. Buts 1 november 2017 19:21
    quote:

    Beur schreef op 1 november 2017 18:49:

    [...]
    Hetzij rood,hetzij groen, met Pharming is altijd wel wat te doen! :)
    Sinterklaas gearriveerd?? Lol.
  11. Beuk 1 november 2017 19:24
    quote:

    Beur schreef op 1 november 2017 18:49:

    [...]
    Hetzij rood,hetzij groen, met Pharming is altijd wel wat te doen! :)
    Je kunt veel van Ph zeggen, maar niet dat het saai is ;-))
  12. forum rang 4 Beursgoeroe 1 november 2017 19:26
    alle analisten en beursgoeroes moeten er nog aan wennen, maar Pharming is een rising Star op de Beurs, dus heren en dames bereid u maar vast voor op een lange reis opwaarts .........
  13. Buts 1 november 2017 19:30
    quote:

    1 2 3 schreef op 1 november 2017 19:26:

    alle analisten en beursgoeroes moeten er nog aan wennen, maar Pharming is een rising Star op de Beurs, dus heren en dames bereid u maar vast voor op een lange reis opwaarts .........
    Halleluja
21.830 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 1092 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht