Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Met gestrekt been

TA: Met gestrekt been

De leukste beurscompetitie de Slimste Belegger is nu bijna een week bezig. Als één van de coaches voor de Slimste Belegger ben ik deze competitie met gestrekt been ingegaan. Vanaf half negen afgelopen maandagochtend, dag één van de competitie, zit ik volledig long in aandelen. U kunt mijn turboportefeuille hier volgen, wijzigingen geef ik ook door via mijn Twitteraccount @RoyceTostrams.

Kansen

Met een winst van bijna 4% doe ik het niet slecht als Slimste, maar ik moet mijn meerdere erkennen in collega Nico Inberg (@NicoInberg), die met zijn fundamentele turboportefeuille deze week ruim twee keer zoveel bijeen heeft gesprokkeld. Chapeau Nico.

Onderaan deze blog bespreek ik enkele turbosuggesties voor volgende week. Maar de competitie is nog jong en er komen nog genoeg kansen langs om op te stomen. Het gaat uiteindelijk om de palmares.

Goeroes

Van Jim Rogers tot Bill Gross, langs de zijlijn van de beursarena staat een peloton goeroes en beleggingsspecialisten die een beurscrash voorspellen. Ik zie echter geen haarscheurtjes, technisch blijven de markten uitstekend liggen.

Als technisch analist kan ik ook bijna niet anders dan dat ik in deze competitie volledig inzet op een voortzetting van de trend. Overigens geldt dit ook voor mijn echte turboportefeuille, waar ik ook privé inzit.

Optimisme

Zelden heb ik zo’n sterke technische conditie op de aandelenbeurzen gezien als nu. Dit geeft aan dat er veel optimisme onder de beleggers heerst. Ik acht het zeer waarschijnlijk dat de index binnen enkele maanden de 600-puntengrens gaat zien.

Over twaalf tot achttien maanden verwacht ik 700 punten, wat betekent dat het in september 2000 neergezette record van 703 uitgedaagd zal worden. Zoals u weet verwacht ik een tussenhalte rond 564, waar de beruchte top uit 2007 ligt.

AEX op 1000

Op wat langere termijn, denk aan het volgend decennium, acht ik zelfs een niveau van 1000 punten haalbaar. Deze laatste vaststelling is voor de Slimste Belegger uiteraard niet relevant, maar het geeft wel aan hoe ik de verre toekomst zie.


Vers kapitaal

Eén van de betere indicatoren van dit moment is de moneyflow, die opwaarts knalt nadat eerder al de top van augustus werd afgebroken. Dit geeft aan dat er sprake is van forse instroom van vers kapitaal richting de Nederlandse beurs.

Het is mooi dat de moneyflow de uptrend van de AEX bevestigt. Dit geeft aan dat de bulls nog over voldoende zuurstof beschikken. 
 


De moneyflow-indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt.

Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal. Een dalende moneyflow geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken. Een zijwaarts tenderende moneyflow geeft aan dat de geldstromen in evenwicht zijn.


ASMI breekt door

ASMI heeft na een consolidatie de uptrend weten te hervatten. Nadat de laatste top rond 57 is gebroken, is er ruimte vrijgekomen voor verdere koersstijging richting weerstand 67 (berekend koersdoel). Ik blijf positief zolang steun 54,68 (bodem van 19 oktober) weet stand te houden.


TomTom als suggestie

TomTom heeft binnen de neutrale trend, rond weerstand 9,86 (top van 20 juli), het koersdoel bereikt. Het vlakke technische plaatje krijgt een positieve impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien.

TomTom heeft pas steun rond 9,03 (gevormd op 29 september). Na een uitbraak boven weerstand 9,86 wordt 12,44 het volgende koersdoel.


Gegokt en verloren

Ik had vlak voor de cijfers een dobbeltje ingenomen op ING, anticiperend op een uitbraak. De turbo long ING wordt echter verkocht, nu de stijgende trend niet wordt hervat, de tussenliggende weerstand rond 16 is te zwaar gebleken. De steun van ING ligt er pas rond 14,47 (bodem van 18 mei).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

200 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 3 november 2017 08:43
    Goedemorgen,

    "Van Jim Rogers tot Bill Gross, langs de zijlijn van de beursarena staat een peloton goeroes en beleggingsspecialisten die een beurscrash voorspellen"

    Jim en Bill zijn volgens mij echt wel binnen, dus doen ze toch iets goed.. En daarbij je kan best een crash voorspellen maar uiteindelijk gaat het er om hoe je daar op inspeelt. Domweg short gaan in een opgaande trend is niet handig.

    En het is peloton en niet peleton.

    gr.

  2. [verwijderd] 3 november 2017 08:55
    Goedemorgen,

    Mijn gedachte voor vandaag
    Te vroeg gejuich over de belastingplannen.

    Trump moet voor Thanksgiving een akkoord krijgen van Congres en dan nog Senaat.
    Denken jullie dat het lukt? Ik niet. Er is al veel weerstand, sowieso van de Democraten, maar in Senaat zitten ook Republikeinen die het tekort niet verder willen laten oplopen.
    Tja en een extra 1,5 triljard tekort vanwege de plannen. Hoe gaan ze daarop reageren. Ik denk negatief.

    Maar zoals verwacht zal ook dit weer misschien even een dipje veroorzaken en de beurs gewoon verder omhoog gaan.

    Een hele vrijdag gewenst en alvast een goed weekend!

  3. [verwijderd] 3 november 2017 09:01
    de aex is kinderspielerei, ik hou het bij bitcoin, en lite en wat in eterium gestoken, bitcoin vandaag alweer 4 procent erbij,, ga het volgende week ook op plus500 doen met hefboom.,, in december ook futures op crypto's bij CME group, , maar daar blijf ik af, verlies oneindig, bij plus 500 kan je niet onder de 0 euro komen als 1 van de weinige cfd brokers.
    bitcoinwisdom.com/markets/bitcoinde/b...
  4. forum rang 7 handyman6 3 november 2017 09:07
    “This time,it’s different”-jazeker-en de bomen groeien tot in de hemel.
    Wel mooi vind ik het ING voorbeeld:melden dat er een uitbraak scenario is ,maar ook een terugvalscenario.TA is dus nooit een 100% garantie voor richting.Anders waren we allemaal rijk intussen,immers!
    GrH6
  5. [verwijderd] 3 november 2017 09:12
    quote:

    handyman6 schreef op 3 november 2017 09:07:

    “This time,it’s different”-jazeker-en de bomen groeien tot in de hemel.
    Wel mooi vind ik het ING voorbeeld:melden dat er een uitbraak scenario is ,maar ook een terugvalscenario.TA is dus nooit een 100% garantie voor richting.Anders waren we allemaal rijk intussen,immers!
    GrH6
    TA is gewoon onzin. ING steeg niet verder omdat de cijfers iets minder waren als waarop gehoopt was(iig ook door mij). Geen ene kloot met TA te maken.
  6. [verwijderd] 3 november 2017 09:17
    quote:

    handyman6 schreef op 3 november 2017 09:14:

    Alex,wat doe je dan hier op een TA site?
    H6
    Mijn expertise inzake stockpicks met jullie delen. Is weer een keer wat anders dan verliezen met TA of beren gebrabbel?

    Daarnaast heb ik alleen hier vrienden :)

    ...en er zit 2x per jaar een zuipfestijn aan vast. (dikke pre)

200 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links