Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Air France-KLM FR001400J770

Laatste koers (eur)

9,948
  • Verschill

    +0,068 +0,69%
  • Volume

    715.720 Gem. (3M) 1,8M
  • Bied

    9,946  
  • Laat

    9,952  
+ Toevoegen aan watchlist

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 3 november 2017 07:41
    Sterke vraag helpt AF-KLM aan veel meer winst
    Gepubliceerd op 3 nov 2017 om 07:22

    PARIJS (AFN) - Een sterke vraag naar vliegreizen en stijgende ticketprijzen hebben Air France-KLM afgelopen kwartaal aan een fors hogere winst geholpen. De vliegtuigen zaten ondanks een groeiend stoelaanbod een stuk voller dan een jaar eerder. Ook de lagere brandstofrekening hielp mee.
    De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vervoerde in het derde kwartaal 27,9 miljoen passagiers, ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging afgezien van wisselkoerseffecten eveneens met 5 procent omhoog naar 7,2 miljard euro. De nettowinst bedroeg 552 miljoen euro.

    De operationele winst viel met ruim 1 miljard euro zo'n 43 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van 2016. KLM neemt van dat resultaat nog altijd het grootste deel voor zijn rekening, met een bedrag van 540 miljoen euro in het derde kwartaal, tegen 484 miljoen euro voor Air France.

    Ticketprijzen in de lift
    Met name op routes naar Azië en Latijns-Amerika zaten de ticketprijzen in de lift. Brazilië, Japan en China droegen daar het meeste aan bij, zei financieel directeur Frédéric Gagey in een toelichting. Gecorrigeerd voor valutaschommelingen lagen de prijzen gemiddeld ruim 4 procent hoger dan een jaar eerder.
    Voor het vierde kwartaal gaat Air France-KLM opnieuw uit van een positieve ontwikkeling van het prijsniveau, zonder zich aan concrete voorspellingen te wagen. De boekingen voor vluchten naar verre bestemmingen voor de komende maanden liggen voor ten opzichte van vorig jaar. De brandstofrekening komt naar verwachting uit rond hetzelfde niveau als een jaar eerder.
  2. forum rang 10 voda 3 november 2017 16:36
    Beursblik: Air France-KLM profiteert van aantrekkende economie

    Stijging van omzet per stoel positief volgens ABN AMRO.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het derde kwartaal van dit jaar geprofiteerd van de aantrekkende economische ontwikkelingen, hetgeen zich uitte in een positieve groei van de omzet per stoel en het bedrijfsresultaat. Dit stelden analisten van ABN AMRO vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    Air France-KLM gaf met een EBITDA van 1.488 miljoen en een EBIT 1.022 miljoen euro een positief signaal af volgens ABN AMRO en versloeg daarmee bovendien de bedrijfsconsensus, die uitging van respectievelijk 1.373 miljoen en 958 miljoen euro. Overigens merkten de analisten van de bank wel op dat het in hun ogen om een kleine meevaller gaat, omdat bedrijfswinsten van Air France-KLM doorgaans volatiel zijn en significant kunnen afwijken van de verwachtingen.

    Verder bleken de marktvorsers te spreken over de aantrekkende omzet per stoel van 3,7 procent, mede vanwege een "sterke stijging" van de omzet uit businessclass van 8,3 procent. In het tweede kwartaal van dit jaar bleek de omzet per stoel nog met 1,5 procent gestegen en was er in het eerste kwartaal nog sprake van krimp, benadrukte de bank.

    Wel merkte ABN AMRO op dat de rugwind door de lagere olieprijzen nu wel voorbij lijkt.

    Al met al bleken de cijfers volgens de analisten weinig inzichten te geven die nog niet zijn ingeprijsd sinds de sterke koersstijging van het aandeel.

    ABN AMRO hanteert een Houden advies op Air France-KLM. Kort na opening van de beurzen koerste het aandeel vrijdagochtend 3,1 procent hoger op 14,33 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 3 november 2017 16:37
    Beursblik: solide resultaten Air France-KLM

    Omzet per stoel Air France-KLM blijft verbeteren volgens Davy.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft over het derde kwartaal solide resultaten gepresenteerd, waarbij vooral het operationeel resultaat hoger uitviel dan verwacht door een verbetering van de omzet per stoel. Dit stelden analisten van Davy Research vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    Air France-KLM realiseerde in het afgelopen kwartaal een operationeel resultaat van 1.022 miljoen euro, hetgeen 7 procent hoger lag dan verwacht en circa 39 procent meer was dan een jaar eerder. Volgens Davy viel dit vooral toe te schrijven aan de aanhoudende verbeteringen in de omzet per stoel binnen passagiersvervoer. Vooral op lange afstandsvluchten is dit volgens de analisten merkbaar.

    De kosten per unit vielen evenwel wat hoger uit dan geraamd en Davy noemde dit ietwat tegenvallend. De marktvorsers schreven de hogere kosten toe aan hogere variabele posten in lijn met de gestegen bezettingsgraad en winstdeling.

    Air France-KLM verwacht voor het lopende kwartaal een positieve omzet per stoel, op basis van constante wisselkoersen. Eerder werd er volgens Davy nog gesproken van een "licht hogere" omzet.

    Davy heeft een Outperform advies op Air France-KLM. Op een rood Damrak sloot het aandeel Air France-KLM donderdag 1,0 procent lager op 13,92 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 3 november 2017 16:55
    'Sterk kwartaal van Air France-KLM'

    Gepubliceerd op 3 nov 2017 om 09:11 | Views: 1.415

    Air France-KLM 16:36
    12,89 -1,04 (-7,43%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM heeft sterke resultaten laten zien in het derde kwartaal. Dat concluderen analisten van Bernstein, die ook te spreken zijn over de positieve vooruitzichten die het luchtvaartconcern schetste voor het vierde kwartaal.

    Bernstein wijst met name op de sterke stijging van het operationeel resultaat, dat met bijna 40 procent omhoog ging tot ruim 1 miljard euro. Dat is mede te danken aan een stijging van de ticketprijzen, afgezien van wisselkoerseffecten, met 4,1 procent. Het aantal passagiers nam met 5 procent toe.

    Ook marktvorsers van Liberum spreken van een sterke winstgroei in het drukke zomerkwartaal. Maar zij wijzen er wel op dat de voortgang met kostenbesparingen nog altijd veel te wensen overlaat en dat de marge bij Air France-KLM nog steeds altijd achterblijft bij die van concurrenten.

    Het aandeel Air France-KLM steeg vrijdag in de vroege handel 4,1 procent tot 14,50 euro.
  5. forum rang 10 voda 3 november 2017 16:56
    KLM sluit deal met Russische vrachtvlieger

    Gepubliceerd op 3 nov 2017 om 09:11 | Views: 1.817

    Air France-KLM 16:36
    12,89 -1,04 (-7,43%)

    AMSTELVEEN (AFN) - KLM heeft een ,,commerciële overeenkomst'' gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol. Daarmee is de dreiging van een mogelijke sluiting van het Siberische luchtruim voor KLM nu van de baan.

    Volgens een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur was sprake van een ,,acuut probleem''. Dat is nu opgelost. Ook KLM bevestigde de deal met de Russen, na een bericht hierover door De Telegraaf. De deal houdt vermoedelijk in dat KLM een deel van zijn slots overdoet aan ABC, maar over de inhoud van de afspraken deden het ministerie en de luchtvaartmaatschappij geen uitspraken.

    ABC is recent landingsrechten kwijtgeraakt op Schiphol en is het daar niet mee eens. Het conflict daarover liep zo hoog op, dat Rusland dreigde KLM-toestellen te weren uit het luchtruim boven Siberië. Die sluiting zou zaterdag ingaan. KLM vliegt over het gebied naar bestemmingen in het Verre Oosten.

    Hoog niveau
    De situatie werd op hoog niveau besproken tussen de regeringen in Moskou en Den Haag. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur drong er vervolgens op aan dat KLM en ABC rond de tafel zouden gaan voor een oplossing.

    Voor het komende winterseizoen hebben verscheidene luchtvrachtmaatschappijen geen of minder vertrek- en landingsrechten gekregen voor Schiphol dan waarop zij hadden gehoopt. Daarom bestaat er enige vrees dat ook andere vrachtvliegers zullen proberen nog een deal te sluiten. Caroline Ditvoorst, de onafhankelijke slotcoördinator voor Schiphol, voorspelde een dergelijk scenario in het NRC. Ze sprak daarbij van een knieval voor de Russen, waarmee volgens haar een gevaarlijk precedent zou zijn geschapen.

    Van Nieuwenhuizen vindt dat de deal geen knieval voor Rusland is. De minister benadrukte vrijdag voor de wekelijkse ministerraad dat het probleem ,,door de private partijen'' is opgelost. Ze zei ,,blij'' te zijn dat het is gelukt.
  6. forum rang 10 voda 8 november 2017 21:27
    Air France-KLM sluit nieuwe kredietlijn af

    Gepubliceerd op 8 nov 2017 om 08:48 | Views: 1.526

    Air France-KLM 17:35
    11,69 -0,44 (-3,59%)

    PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft een nieuwe kredietovereenkomst ter waarde van in totaal 1,1 miljard euro getekend met een consortium van achttien banken. Die vervangt een oude overeenkomst die in 2015 werd gesloten en waarvan de eerste tranche in april volgend jaar zou aflopen.

    Door vervroegd over te sluiten profiteert Air France-KLM naar eigen zeggen van de gunstige marktomstandigheden. De nieuwe kredietlijn bestaat uit twee tranches van elk 550 miljoen euro. De ene heeft een looptijd van drie jaar, met optie op een verlenging met twee jaar, de andere heeft een looptijd van vijf jaar.

    Het consortium waar Air France-KLM ditmaal mee in zee is gegaan telt zeven Franse banken en daarnaast geldverstrekkers uit Duitsland, de Verenigde Staten, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en China. Nederlandse banken zijn bij deze kredietlijn niet betrokken.
  7. forum rang 10 voda 9 november 2017 16:50
    Passagiersgroei bij Air France-KLM zet door

    Gepubliceerd op 9 nov 2017 om 08:57 | Views: 606

    Air France-KLM 16:30
    11,22 -0,47 (-3,98%)

    PARIJS (AFN) - De passagiersgroei bij Air France-KLM is ook na het drukke zomerseizoen op stoom gebleven. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vervoerde in oktober 8,9 miljoen reizigers, 5,4 procent meer dan een jaar eerder. De vliegtuigen zaten gemiddeld voller en ook de ticketprijzen gingen opnieuw omhoog.

    Alle luchtvaartmaatschappijen binnen de groep droegen bij aan de toename van het aantal passagiers en aan de verbetering van de gemiddelde bezettingsgraad. Het percentage bezette stoelen aan boord is een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart.

    Transavia wist de bezettingsgraad het sterkst te verhogen, met meer dan 3 procentpunt tot bijna 92 procent. Bij de prijsvechter was ook de stijging van de ticketprijzen het meest uitgesproken. Op vluchten van KLM was gemiddeld 88 procent van de stoelen gevuld, bij Air France ruim 85 procent.

    Groei
    Air France en KLM lieten vooral groei zien op Europese vluchten. Maar ook op routes naar Noord-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten trok de vraag flink aan. De belangstelling voor zonbestemmingen in het Caribisch gebied en de Indische Oceaan was daarentegen een stuk minder. Op die routes werd ook minder capaciteit ingezet. Dat geldt ook voor de Aziatische markt, waar de vraag stabiel bleef.

    KLM was vorige maand goed voor 2,9 miljoen passagiers, een kleine 8 procent meer dan een jaar eerder. Topman Pieter Elbers sprak van ,,een veelbelovende start van het winterseizoen''. Het vrachtvervoer door de Nederlandse tak liep wel wat terug, waardoor ook de vrachtruimte aan boord minder goed werd benut. Aan Franse zijde was juist het omgekeerde het geval.
  8. forum rang 10 voda 9 november 2017 20:05
    Bijna alle OCEAN obligatiehouders Air France-KLM kiezen voor aandelen

    Circa 53,4 miljoen obligaties omgezet in aandelen.

    (ABM FN-Dow Jones) Bijna alle houders van de converteerbare OCEAN-obligatie van air France-KLM hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun obligaties om te zetten in aandelen. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaarder donderdag nabeurs.

    Op 16 oktober 2017 kondigde Air France-KLM aan gebruik te maken van de optie tot vervroegde aflossing. De obligatie had een looptijd tot 15 februari 2023.

    De houders van circa 53,4 miljoen OCEAN-obligaties, 99,96 procent van de uitstaande lening, hebben ervoor gekozen het waardepapier om te zetten in aandelen.

    Op 10 november zal de luchtvaarder ruim 33,0 miljoen nieuwe aandelen uitgeven aan de obligatiehouders die hun obligaties voor 31 oktober voor conversie hebben aangemeld. Op 15 november geeft het concern nog eens circa 20,2 miljoen nieuwe aandelen uit aan de obligatiehouders die hun obligaties hebben aangemeld tussen 31 oktober en 6 november.

    Daarnaast betaalt Air France-KLM 249.000 euro uit op 15 november 2017 aan de obligatiehouders die niet voor de conversie in aandelen hebben gekozen.

    Het aandeel Air France-KLM sloot donderdag op een rood Damrak 4,4 procent lager op 11,18 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 17 november 2017 12:01
    Ondanks onrust kleiner verlies Kenya Airways

    Gepubliceerd op 17 nov 2017 om 08:37 | Views: 386

    Air France-KLM 11:44
    11,28 -0,17 (-1,44%)

    NAIROBI (AFN/BLOOMBERG) - De onrust rond de presidentsverkiezingen in Kenia heeft de nationale luchtvaartmaatschappij Kenya Airways geen goed gedaan. Het bedrijf, waarin KLM een flink belang heeft, wist desondanks het verlies in de eerste helft van dit boekjaar aanzienlijk terug te dringen.

    Het aantal reizigers nam met 3,3 procent toe tot 2,3 miljoen. Tot een hogere omzet leidde die passagiersgroei niet, omdat de ticketprijzen daalden, zei topman Sebastian Mikosz vrijdag tijdens een bijeenkomst met investeerders. De opbrengsten gingen zelfs een fractie omlaag naar omgerekend een kleine 450 miljoen euro.

    Het nettoverlies nam met ruim een vijfde af tot omgerekend ruim 30 miljoen euro. Die verbetering is mede te danken aan een ingrijpende reorganisatie die vorig jaar werd ingezet om de kosten terug te dringen. Verliesgevende routes zijn geschrapt en de vloot is verkleind van 47 naar 38 vliegtuigen.

    Positie
    Kenya Airways is daarnaast bezig zijn financiële positie te versterken. Daarbij wordt met name gekeken naar de huidige grootaandeelhouders. KLM heeft nu 26 procent van de aandelen in handen, de Keniaanse overheid 29 procent. Van KLM wordt een extra bijdrage verwacht van omgerekend zo'n 65 miljoen euro.

    Een woordvoerster van KLM liet weten dat tot dusver geen extra geld naar Kenya Airways is gegaan. Wel worden bijvoorbeeld landingsrechten in Londen en IT-systemen beschikbaar gesteld. Die hulp is bij elkaar goed voor een bedrag van omgerekend 44 miljoen euro. Daarnaast is een investering mogelijk tot 21 miljoen euro in contanten, in ruil voor aandelen. De voorwaarden daarvoor moeten nog worden vastgesteld.

    De Keniaanse overheid investeert veel meer in de nationale luchtvaartmaatschappij en zal daarmee meer zeggenschap naar zich toetrekken. Het belang van KLM verwatert naar 5 procent, of 12 procent als de eerder genoemde investering doorgaat. Toch wil Kenya Airways de banden met zijn Nederlandse samenwerkingspartner verder aanhalen, zei voorzitter Michael Joseph vrijdag.
  10. forum rang 10 voda 21 november 2017 17:05
    Veel vluchten geschrapt door storing Schiphol

    Gepubliceerd op 21 nov 2017 om 16:13 | Views: 451

    Air France-KLM 16:45
    11,77 +0,34 (+2,93%)

    SCHIPHOL (AFN) - Reizigers ondervinden veel hinder door de storing bij de luchtverkeersleiding van Schiphol. KLM heeft inmiddels vijftig vluchten geannuleerd. Vertragingen kunnen oplopen tot wel vier uur. Dat meldt een woordvoerder van KLM.

    De luchtverkeersleiding meldt dat zij momenteel herstelwerkzaamheden uitvoert. Zij handelt op dit moment minder verkeer af op de luchthaven. Het gaat om binnenkomende en vertrekkende vluchten.

    KLM en de luchtverkeersleiding adviseren passagiers de vluchtinformatie op de websites van luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden.
    De oorzaak van de technische storing in het luchtverkeersleidingssysteem is nog onbekend.
  11. forum rang 10 voda 21 november 2017 19:25
    Storing luchtvaartsysteem verholpen

    Gepubliceerd op 21 nov 2017 om 18:01 | Views: 246

    Air France-KLM 17:35
    11,76 +0,33 (+2,89%)

    AMSTERDAM (AFN) - De storing bij de luchtverkeersleiding op Schiphol is verholpen. Een woordvoerster laat weten dat het luchtverkeersleidingssysteem met succes opnieuw is opgestart. Het duurt nog wel een tijd voordat het systeem weer helemaal operationeel is.

    ,,Samen met de luchtvaartsector zijn we aan het kijken hoe we de capaciteit de komende uren op een veilige en verantwoorde manier kunnen vergroten'', aldus de woordvoerster van de luchtverkeersleiding. Ze kon niet zeggen hoe lang duurt voordat het systeem weer op volle toeren draait.

    Door de storing zijn vele tientallen vluchten geannuleerd. Ook lopen reizigers forse vertragingen op. KLM had het eerder op de middag al over vijftig geannuleerde vluchten.

    Een woordvoerder van Schiphol verwacht dat de gevolgen van de storing de rest van de avond nog goed merkbaar zijn. Schiphol adviseert reizigers de vluchtinformatie goed in de gaten te houden.
  12. forum rang 10 voda 30 november 2017 16:36
    Dochter Joon wordt 'proeftuin' Air France

    Gepubliceerd op 30 nov 2017 om 16:27 | Views: 0

    Air France-KLM 16:15
    11,90 +0,35 (+3,03%)

    PARIJS (AFN) - Joon, de nieuwe dochtermaatschappij die Air France de komende jaren moet helpen aan winstgevende groei en een groter marktaandeel, gaat ook als proeftuin dienen voor vernieuwingen aan het reisproduct. Dat zei topman Jean-Michel Mathieu bij de presentatie van Joon, dat vrijdag zijn eerste vlucht maakt.

    Joon werkt met goedkoper cabinepersoneel en bespaart verder op de kosten door een relatief kleine en eenvoudige organisatie, aldus Mathieu. Dat scheelt volgens de topman zo'n 15 procent in vliegkosten met Air France, brandstof niet meegerekend.

    Daardoor kan Joon een deel van de tickets verkopen voor een paar tientjes per stuk. Voor het eten en voor veel drankjes moet dan wel apart worden betaald. Maar in tegenstelling tot echte prijsvechters heeft Joon ook een business class met een uitgebreide service, waar wel het volle pond voor moet worden betaald.
  13. forum rang 10 voda 4 december 2017 16:18
    Cabinepersoneel KLM gaat staken

    FNV kondigt staking aan.

    (ABM FN-Dow Jones) FNV Luchtvaart roept het cabinepersoneel van KLM op om op 8 januari te gaan staken. Dit maakte de vakbond maandag bekend.

    De oproep vloeit voort uit onvrede over de bezuinigingsmaatregel om met één steward(ess) minder te vliegen op intercontinentale vluchten, de zogenoemde -1 CA-maatregel. Het FNV spreekt van "een onwerkbare situatie door de eenzijdige invoering van de maatregel".

    Om die reden is besloten tot het aanzeggen bij KLM van een 24-uurs staking door KLM-cabinepersoneel op maandag 8 januari 2018. Als gevolg van de staking zullen er op 8 januari minder of mogelijk zelfs geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol, aldus de vakbond.

    Het aandeel Air France-KLM noteerde maandag kort na de opening 0,8 procent hoger op 12,17 euro. De AEX index won 1,1 procent, terwijl de Midkap 0,9 procent bijschreef.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 7 december 2017 19:29
    Promotie voor Air France-KLM op beurs Parijs

    Gepubliceerd op 7 dec 2017 om 19:28 | Views: 0

    Air France-KLM 17:50
    12,50 +0,25 (+2,00%)

    Euronext 17:35
    50,89 +0,49 (+0,97%)

    AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM heeft promotie gemaakt op de beurs in Parijs. De luchtvaartonderneming, die ook in Amsterdam een notering heeft, is toegevoegd tot de CAC Large 60 Index van beursuitbater Euronext. Daardoor treedt het bedrijf ook toe tot de lijst van de CAC Next 20 Index, een stap onder de hoofdindex CAC40

    Momenteel is Air France-KLM nog onderdeel van de CAC Mid 60. De wijziging gaat op 18 december in.

    Euronext is ook de uitbater van de beurs in Amsterdam. Bij de indexen op Beursplein 5 worden dit kwartaal geen wijzigingen doorgevoerd.
  15. forum rang 10 voda 8 december 2017 15:54
    Air France-KLM vervoert meer passagiers in november

    Ook vrachtvervoer verbeterd.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in november meer passagiers vervoerd en zag ook het vrachtvervoer verder aantrekken. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag voorbeurs.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 7,4 miljoen passagiers, een stijging van 5,9 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 5,7 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 3,9 procent toe, waardoor de bezettingsgraad opliep met 1,5 procentpunt naar 85,5 procent.

    Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 7,2 procent naar 0,8 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in november zelfs op 90,4, procent, een stijging van 2,8 procentpunt.

    Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in november, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 6,9 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 4,0 procent en de beladingsgraad steeg met 1,7 procentpunt naar 65,3 procent.

    Het aandeel Air France-KLM sloot donderdag 2,0 procent hoger op 12,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 11 december 2017 16:00
    KLM annuleert weer veel vluchten uit voorzorg

    Maatschappij anticipeert op verwachte winterweer.

    (ABM FN-Dow Jones) KLM heeft maandagmiddag, in afwachting van nieuwe winterse omstandigheden, weer een groot aantal vluchten geannuleerd. Dit bevestigde het Nederlandse onderdeel van Air France-KLM desgevraagd tegen ABM Financial News.

    Vanwege de komst van sneeuw en harde wind zal de baancapaciteit op Schiphol in de loop van de middag naar verwachting weer worden beperkt. KLM anticipeert hierop door 143 Europese en 10 intercontinentale retourvluchten te annuleren.

    De passagiers voor deze vluchten worden hierover vooraf geïnformeerd en omgeboekt. KLM waarschuwt passagiers op andere vluchten dat ze mogelijk te maken krijgen met vertragingen.

    Afgelopen zondag moest KLM vanwege de winterse omstandigheden en beperkte beschikbaarheid van start- en landingsbanen op Schiphol al 94 Europese retourvluchten annuleren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 27 december 2017 13:03
    Piloten klaargestoomd voor acties bij KLM

    Gepubliceerd op 27 dec 2017 om 12:08 | Views: 357

    Air France-KLM 12:42
    13,59 -0,01 (-0,07%)

    AMSTERDAM (AFN) - Piloten van KLM zijn achter de schermen bezig met het voorbereiden van acties om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten. Volgens pilotenvakbond VNV wordt na 1 januari een speciale actie en inventarisatiecommissie ingesteld, een eerste stap op weg naar mogelijke acties. Dit bevestigde de bond na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

    De commissie zal zich buigen over een mogelijk ultimatum voor KLM om over de brug te komen. Laat KLM de eisen links liggen, dan lijken acties onvermijdelijk. Die kunnen ludiek zijn, maar ook werkonderbrekingen worden niet uitgesloten. Daarover zal eerst met leden worden gesproken.

    KLM wil graag een langjarige overeenkomst sluiten met de piloten. Volgens VNV liggen er echter veel grote thema's te wachten waardoor eerst een kortlopende tussen-cao meer gewenst is om rust te brengen. De bond vindt het verder vreemd dat de luchtvaartonderneming niet in de kerstvakantie wil onderhandelen.
  18. forum rang 10 voda 2 januari 2018 16:24
    KLM schrapt vluchten vanwege storm

    Gepubliceerd op 2 jan 2018 om 15:49 | Views: 351

    Air France-KLM 16:03
    14,03 +0,45 (+3,28%)

    AMSTELVEEN (AFN) - KLM schrapt woensdag Europese 52 retourvluchten vanwege de verwachte westerstorm. Door de storm zal er sprake zijn van beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol.

    Volgens KLM worden de passagiers momenteel geïnformeerd en omgeboekt. Reizigers kunnen gedurende de dag te maken krijgen met vertragingen, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij.
  19. forum rang 8 Wilbar 4 januari 2018 14:46
    Piloten Air France dreigen met acties
    Gepubliceerd op 4 jan 2018 om 14:29

    PARIJS (AFN) - Piloten van Air France gaan volgende week mogelijk staken. De drie vakbonden die het vliegerskorps vertegenwoordigen hebben daartoe opgeroepen, meldt dagblad Les Echos. Aanleiding is een incident eerder deze week waarbij het bedrijf ingreep toen een gezagvoerder uit veiligheidsoverwegingen weigerde te vertrekken.
    Bij de betreffende vlucht was de purser door ziekte niet komen opdagen. Volgens de veiligheidsvoorschriften moet deze functionaris, die namens de captain waakt over de veiligheid van de passagiers en het overige cabinepersoneel, altijd aan boord zijn. De gezagvoerder wilde daarom de vlucht niet door laten gaan.
    Air France stak daar een stokje voor door hem te vervangen, en dat is volgens de bonden tegen de regels. ,,Dit is buitengewoon ernstig'', aldus voorzitter Grégoire Aplincourt van de vakbond SPAF. ,,Wij kunnen niet tolereren dat ons uit naam van de winstgevendheid schendingen van de veiligheidsregels worden opgelegd.''
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht