Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Beurzen in afwachting

TA: Beurzen in afwachting

Nu het kwartaalcijferseizoen grotendeels achter de rug is, zullen beleggers de komende tijd uitkijken naar macro-economische ontwikkelingen en cijfers. Daarbij zal vooral worden gespeculeerd over het toekomstige monetaire beleid.

Maar ook kijken we uit naar de reacties van de beurzen in Europa, nu de vorming van een nieuwe regeringscoalitie in Duitsland is mislukt. Het verloop van de euro, die vorige week technisch is uitgebroken, is van groot belang om te volgen.

Bovendien zien we dat zowel de beurzen op Wall Street als in Europa op korte termijn pas op de plaats maken. Ik kijk vandaag naar de AEX, eurodollar, Wall Street en de Duitse beurs.

AEX: correctie binnen uptrend

De Nederlandse beurs (AEX-index) valt terug binnen de grenzen van de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande toppen weet te blijven (tussen 531 en 538), oogt het technische beeld redelijk positief. Weerstand ligt rond 563,98 (gevormd op 13 juli 2007). Voorlopig is er nog niets ernstigs aan de hand, maar ik houd de vinger aan de pols.


Hogere bodem voor de euro

De EUR/USD-koers heeft in de recente daling een potentiële hogere bodem gevormd boven het niveau van voorgaande toppen. Nu de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, blijft het technische plaatje redelijk positief.

Er ligt een eerste weerstand rond 120,90 (topje van september). De steun bevindt zich op 115. De 200-dagenlijn van EURUSD (rode glooiende lijn) laat een stijgende trend zien. Bovendien noteert de euro boven de 200-dagenlijn. Dit geeft een positieve technische conditie weer.

Indien de (hogere) bodem 115 standhoudt, geeft dat opwaartse kracht aan de euro. Een herstel in de euro is doorgaans niet positief voor Europese aandelen.

Wall Street consolideert binnen uptrend

De S&P 500-index maakt pas op de plaats. Afgezien daarvan ligt de S&P er technisch bezien niet onaardig bij. Zolangde de index hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken.

Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet Wall Street breken en sluiten boven de laatste koerspiek van begin november rond 2597,02. Onder steun 2.541,60 (gevormd op 9 oktober) verzwakt het beeld.

 

Duitse beurs voert een spannende strijd

De DAX index in Frankfurt zakt terug naar voorgaande toppen van mei rond 12.837,30. Nu de vorming van een nieuwe regeringscoalitie in Duitsland is mislukt, is het van belang dat de DAX door deze voormalige toppen wordt opgevangen, in dat geval blijft het technische plaatje redelijk positief.

Na een eventuele doorbraak onder steun 12.837,30 treedt een verzwakking op, daarna wordt 12.489,25 het volgende neerwaartse koersdoel. Ik blijf bij de les, want het wordt een spannend gevecht.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 56
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

239 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. deBeer53Long 20 november 2017 09:24
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 20 november 2017 09:01:

    vinger spietsen, scherpe stijging kan ook scherp dalen.
    black friday zal tegen vallen denk ik, meer via internetwinkels.

    dax nieuwe verkiezingen, Wanneer dan dit jaar nog. dan in dec net voor nieuwjaar denk ik akkoord.
    dax spuit al up, dus nep rood. maandag lager is dinsdag up.
    Ik maak er bezwaar tegen dat iemand zich hier voordoet als F1F en dan uitstekend LEESBARE teksten post!
  2. forum rang 6 am1993 20 november 2017 09:29
    quote:

    deBeer52 schreef op 20 november 2017 09:24:

    [...]

    Ik maak er bezwaar tegen dat iemand zich hier voordoet als F1F en dan uitstekend LEESBARE teksten post!
    LOL. AB. Maar je ziet wel gelijk het effect als iemand op tijd zijn/haar medicijnen in neemt. Grapje F1F. Maar het valt inderdaad op:)
239 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links