Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Sluipdip

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Weer lager? Weer lager. Langzaam maar zeker – dalingen gaan in de regel harder, sneller en gemener dan stijgingen – mogen we de neergang van Europese aandelen een dip of een correctie noemen. Voor wie geen benul heeft wat dan nou weer is: een verzameling dalingsdagen dat resulteert in humeurige beleggers.

Zonder gekheid, de AEX heeft al met al maximaal 4,1% verloren (de Eurostoxx 50 -5,1%) sinds de de nieuwe, hogere top begin deze maand. Zoveel hebben we niet meer meegemaakt sinds Brexit vorig jaar zomer, roep ik uit mijn hoofd. Officieus staat er -10% voor een dip, ofwel er is nog wat speling.

Weet u, vroeger kon dat met een uitschieter in een paar tikken of uurtjes op het bord staan, maar op deze stroperige beurs duurt het wellicht dagen. Wees desalniettemin alert: risk happens fast. En waarom staan we nu lager? De Duitsers kunnen maar geen regering vormen, heet het en daarom daalt de euro et cetera.

Alle actuele (waarderings)grafieken huidige markt en AEX-, AMX- en AScX-aadnelen vindt u in mijn vooruitblik van gisteren. Plus wat losse opmerkingen over Alice, Gemalto en zo nog wat fondsen die nog wel eens de headlines halen.  

 

 

Nieuws, advies en agenda

Het nieuws dan, opvallend dat Altice zich voelt geroepen... Gisteren in mij vooruitblik schreef ik: Het gevaarlijkste is dat de daling een eigen leven gaat leiden, doordat klanten wegblijven, banken nerveus worden en de beurs een emissie vreest. Of gewoon een relief rally? Vink, nu het laatste nog :-)

  • Altice treft geen voorbereidingen voor een kapitaalverhoging door middel van een aandelenuitgifte of aan aandelen gekoppelde emissie. Dat benadrukte het concern in een persverklaring, waarbij het aangaf te reageren op recente "marktspeculaties en desinformatie''.
  • De Franse overheid houdt de situatie van Altice goed in de gaten. "Het zou slecht zijn om mee te gaan in het heersende pessimisme rond Altice, maar ja, we houden wel oog voor de werkgelegenheid", zei de Franse minister van Economische Zaken Bruno Le Maire.
  • Galapagos heeft positieve resultaten weten te behalen met een studie bij patiënten met taaislijmziekte (cystic fibrosis). Het betreft de zogenoemde Albatros Fase 2 studie in patiënten met de ziekte met C1 corrector GLPG2222.
  • Oprichter en meerderheidsaandeelhouder Jan Brand van Brunel moet 27 november als verdachte voorkomen in een strafzaak voor de rechtbank van de Thaise districtshoofdstad Hua Hin. Als hij niet verschijnt, kan Thailand een internationaal arrestatiebevel uitvaardigen.
  • De VEB heeft Value8 opnieuw om opheldering gevraagd over het uitblijven van de publicatie van de jaarcijfers. De VEB wijst erop dat het moment nadert dat de cijfers over 2016 niet meer in 2017 kunnen worden goedgekeurd door de aandeelhouders.
  • Het Amerikaanse chipbedrijf Marvell Technology heeft overeenstemming bereikt over een overname van branchegenoot Cavium. Volgens ingewijden is met de overname een bedrag van 6 miljard dollar gemoeid.


Problemen genoeg trouwens bij dat Altice,

 

Advies dan, fijn dat HSBC zo bij de les is en en let even op Takeaway.

  • Altice: naar 20 van 25 euro - HSBC
  • Air France-KLM: naar neutral van underweight - JPMorgan Chase
  • NN: naar 41,40 van 40,90 euro - JPMorgan Chase
  • Vastned: naar 46 van 45 euro - JPMorgan Chase
  • Takeaway.com: start met underperform - RBC


Tenzij ECB-president Mario Draghi volledig uit de bocht vliegt – hij heeft maar liefst twee kansen vandaag – stelt de agenda stelt niks voor vandaag. Ik heb zelfs geen zin om dat Japanse en Duitse cijfer even op te zoeken. Who cares?

  • 01:50 Japan handelsbalans okt
  • 08:00 Duitsland inflatie PPI okt 0,1% MoM
  • 15:00 EU speech ECB-president Mario Draghi
  • 17:00 EU speech ECB-president Mario Draghi

 

En dan nog even dit

De termijn te veel van Angela Merkel?

 

 

Opec, dat hebben we ook nog:

 

 

Dat Alibaba gaat nog eens heel groot worden.

 

 

Wat heet:

 

 

En Pierre, wat is vandaag het nieuws over bitcoin? Nou, Willem...

 

 

Boing:

 

 

Wat is alarming?

 

 

Veel succes en plezier vandaag.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links