Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Individuele aandelen dwarsbomen AEX

TA: Individuele aandelen dwarsbomen AEX

Wie nu in aandelen stapt heeft een laag risico, maar kan volop profiteren bij een verder herstel van de beurs. De stoploss voor posities op de Nederlandse aandelenbeurs heb ik aangepast naar 531, wat het risico beperkt tot circa 1,5%.

Het potentieel is uiteraard afhankelijk van je eigen beleggingshorizon. Voor de komende weken verwacht ik 564 voor de AEX, wat een potentieel van 4,5% oplevert.

Iets verder weg zie ik 609 op de borden, wat ruim 12,5% opwaarts potentieel biedt.  Nog verder weg, de komende 12 tot 18 maanden, is een test van het all-time-high uit 2000 rond 703 niet uitgesloten.

Er zijn een paar individuele aandelen op de Nederlandse beurs die voor ballast hebben gezorgd en de AEX hebben gedwarsboomd op weg naar boven. Dat zullen straks ook de aandelen zijn die de beurs verder omhoog trekken, dus aandelen om goed in de gaten te houden. Ik denk aan Royal Dutch, ING, Unilever en Arcelor Mittal.


Masterclass Slimste Belegger: alle coaches aan zet

Vanavond om 20.00 uur treed ik, samen met de andere coaches, op in het Slimste Belegger-webinar. Daar zal ik de balans opmaken van de recente beurscorrectie en bovendien een paar kansrijke trades bespreken, zoals ASMI, Heijmans en Volkswagen. Deelname aan het webinars is gratis, u kunt zich hier aanmelden.


Beurs bodemt

De Nederlandse beurs (AEX-index) zoekt naar bodemvorming, in elk geval boven of rond de toppen rond 531 (gevormd op 2 juni).

De Nederlandse beurs vormt in de recente daling een potentiële hogere bodem boven het niveau van voorgaande toppen rond 531 (gevormd op 2 juni). Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, is er ruimte voor herstel.

In dat geval vormt de beurs een pullback scenario en blijft het technische plaatje positief. Er is in eerste instantie ruimte richting 563,98 (gevormd op 13 juli 2007), daar ligt dus een eerste koersdoel.


Royal Dutch Shell vormt pullback

RDS zakt richting de steun 25,64. De recente correctie brengt Royal Dutch Shell terug naar de voorliggende koerstoppen. Zolang de koers boven 25,64 weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief.

Weerstand ligt op 28,25 (gevormd op 7 november). Steun hanteren we op 25,64 (gevormd op 15 mei).


Unilever voor traders

Unilever veert op, nu de steun 47,17 is aangetikt. Unilever beweegt per saldo horizontaal tussen steun 47,17 (gevormd op 21 april) en weerstand 52,31 (top van 18 oktober). De ruimte tussen steun en weerstand is breed genoeg voor kortlopende posities.

Traders kunnen nu een kort ritje maken naar de weerstand 52,31. Deze strategie is alleen voor de speculant, de behoudende belegger wacht tot de neutrale bandbreedte aan de bovenzijde wordt verlaten.


ING zwalkt

ING is wispelturig. ING zwalkt, nog wel binnen de lange termijn opwaartse trend, onder de zware weerstand 16 (gevormd op 24 juli 2015). De stijgende fase wordt gecontinueerd zodra ING boven deze horde weet te breken.

Dan mag men verdere koersstijging verwachten, richting 20. ING heeft steun rond 14,47 (gevormd op 18 mei). De 200-dagenlijn van ING laat een opwaarts verloop zien. Dit duidt op een positieve technische conditie.


ArcelorMittal

ArcelorMittal is opgevangen door de voorliggende koerstoppen, die rond 23,08 liggen. Hiermee blijft het technische beeld positief met ruimte richting 26,52 (gevormd op 24 februari). De stoploss leggen we op 23,08 (gevormd op 12 september).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

302 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Newg77 21 november 2017 08:58
    quote:

    kortshort schreef op 21 november 2017 08:52:

    Snap er de ballen meer van. Veel geld verspild de laatste weken.Nu net weer. Gisteren ook voor mij onverklaarbaar die nachtelijke beweging zuidwaarts van de DAX met een ongelofelijk herstel in de ochtend.:(
    Lees F1F maar. quote; ze wisten meer (?)
302 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links