Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Strategisch

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Beetje wollig en vaag? Daarom doe ik de financiële paragraaf er maar meteen bij, dat is toch waar het om draait. Hier is de strategie-update van Arcadis en om 09:30 uur kijkt u naar de webcast


Hogere marges en minder schuld, daar komt het eigenlijk op neer. De boel wordt een beetje opgestrakt, maar is niet echt hemelbestormend. Dat heet ook wel nuchter?

 

Michel heeft het al gelezen, geloof ik. ANP maakt er dit van.

 

OCI is door met KW3's: mooie omzetgroei, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik echt niet weet of de cijfers okidoki zijn. Lastig bedrijf en aandeel. Hier leest u ANP.

 

 

De brede markt opent weer vrij nikserig, na die heuse reversal day gisteren. Beduidend lager beginnen en beduidend hoger eindigen - voor 2017 begrippen dan - hebben we dit jaar nog niet vaak meegemaakt. Andersom ook niet, wat reversal days kunnen uiteraard twee kanten op bewegen.

De dollar lijkt wat te stabiliseren na die Duitse perikelen gisteren, maar blijft naar mijn bescheiden smaak momenteel de grote marktdirigent. Dipgevaar geweken? Wie weet. Zo moeilijk dit jaar: zowel de korte stijgingen als dalingen overtuigen niet. 

 

 

Nieuws, advies en agenda

Het nieuws:

  • Randstad verhuist tientallen van de 206 fysieke vestigingen op A-lokaties en drukke winkelstraten vanaf volgend jaar naar bedrijventerreinen. Dat meldde algemeen directeur Reiant Mulder van de Nederlandse tak van de uitzendgigant.
  • DSM gaat zich, na het recyclebare tapijt, richten op het recyclematras. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met matrassenfabrikant Auping. Binnen drie jaar moet de Auping-matras volledig recyclebaar zijn.
  • De reiswereld dreigt KLM waar mogelijk te boycotten, als de zogeheten GDS-toeslag voor vliegpassagiers niet snel van tafel gaat. ANVR-reisbureaus, vergelijkingssites en zakenreisorganisaties liggen op ramkoers met KLM.
  • De miljardenovername van mediabedrijf Time Warner door telecomgigant AT&T stuit op bezwaren bij het het Amerikaanse openbaar ministerie. Justitie zegt met een grote mededeling te komen over een mededingingskwestie.
  • Voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve blijft niet aan in een andere functie zodra haar opvolger Jerome Powell aan de slag gaat. Dat liet ze weten in een brief aan president Donald Trump, zo meldt de Fed.


Analistenadvies is er nog niet. Het nieuws van de dag is wellicht dit. Het gaat al harder.

 

 

De agenda is die naam amper waardig. Vannacht speecht nog wel vertrekkend - volgende maand mag ze nog één keertje de rente verhogen - Fed-voorzitter Janet Yellen.

  • 06:30 Nederland huizenprijzen okt
  • 08:00 Arcadis strategie-update
  • 08:00 Randstad capital markets day
  • 08:00 OCI KW3-cijfers
  • 08:00 Eurocastle KW3-cijfers
  • 08:00 EasyJet KW3-cijfers
  • 16:00 VS verkopen bestaande woninen okt 5,42M
  • 00:00 VS speech Fed-voorzitter Janet Yellen

 

En dan nog even dit

Is de EU ooit geen georganiseerd zooitje geweest? Alle opties zijn nog open, nieuwe verkiezingen zijn eventueel niet eerder dan dit voorjaar..

 

 

Zijn er ook bullmarkets die geen bubbel worden genoemd?

 

 

Ok:

 

 

Armpje drukken:

 

 

Dit gaat nog wel eens wat worden:

 

 

Haha! Nee, u verwacht het niet!

 

 

Veel succes en plezier vandaag.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links