Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over Teun, NIBC, Arcadis en shorters

Over Teun, NIBC, Arcadis en shorters

De hold en €12,50 van NIBC's Edwin de Jong voor Arcadis stonden al even. Zie het plaatje; Reuters geeft hem ook maar twee sterren bij dit aandeel. Goed, u zag het voorbij komen voorbeurs en het is niet onopgemerkt gebleven, als u het koersenbord ziet. ANP:

NIBC verhoogt het advies voor Arcadis van neutral naar buy en het koersdoel gaat van 12,50 euro naar 25 euro. Volgens NIBC is de flinke koersval van het aandeel op vrijdag ,,een mooi instapmoment''.

Wacht even, wat is hier aan de hand, denkt u als argeloze Arcadis-aandeelhouder. Wedstrijdje verplassen tussen twee analisten? Want vrijdag was er voorbeurs weer een andere analist tussen de schuifdeuren, die meent dat Arcadis rijp is voor een emissie. Inderdaad, dat was zogenaamde steranalist Teun Teeuwisse.

 

 

Wie heeft DFT gebeld?

DFT was de boodschapper en begon vrijdag ook zijn bericht weer met die ene regel, die altijd vergezeld gaat met de naam Teeuwisse.

Teeuwisse wees een aantal jaren geleden als eerste op de problemen bij het beursgenoteerde installatiebedrijf Imtech, dat uiteindelijk op de fles ging.

Inmiddels is zijn naam net zo verstrengeld met BAM en... Arcadis. De laatste kostte hem een paar jaar geleden zelfs zijn baan bij Kempen. Enfin, never a dull moment with Teeuwisse. DFT repte vrijdag dus van een rapport van TT Research, de naam laat zich raden, waarin hij weer voor Arcadis waarschuwt.

De rapporten van Teun zijn exclusief: zeker niet voor media bedoeld! Hij zoekt vooral short-kandidaten (dalingen zijn het lucratiefst), verdiept zich er in (het moet kloppen), waarna hij zijn rapport aan een klein clubje klanten verkoopt. Dat kunnen er niet te veel zijn, want hoe meer zielen, hoe minder koerswinstvreugde.

Volgens mijn bronnen heeft Teun één dag voor de cijfers van 21 november zijn Arcadisverhaal, dat de balans te zacht is, herhaald aan zijn klanten. Een dag later was er de strategie-update van Arcadis en steeg de koers +5,1%: geen emissie en geen lijken uit de kast. Ofwel, de shorters zaten scheef. En goed ook.

Vraag is of Teun zelf dat rapport aan DFT heeft doorgespeeld, of even heeft gebeld, of dat het een van zijn klanten is, die er uit wilde. Want de naam Teeuwisse in de headlines kan voor koersreuring zorgen en inderdaad. Vrijdag ging het met dik-hout-zaagt-met planken op de hoogste omzet sinds deze zomer.

 

 

Discount

Houd de komende Shortsell.nl maar in de gaten of, er vrijdag inderdaad grote shorters hebben aangelapt. Einde jaar in zicht en het oogt natuurlijk niet lekker en al te snugger om dan short Arcadis in de boeken te hebben staan met nu exact +40% dit jaar in de knip en natuurlijk die prachtige opgaande trend.   

Hoe moet u het advies van De Jong plaatsen? Edwin ziet een mooie kans om van zijn ondergestofte advies af te komen. Beoordeel het op zijn meritis, de rest is gissen en wat hebt u er aan? Een koop en €25 koersdoel is duidelijke taal. Door Teeuwisse is iedereen gewoon weer aan het rekenen geslagen, net als onze Martin:

 

 

Eén citaatje hieruit:

Arcadis heeft zeker nog het nodige te doen om de financiële positie verder te versterken, maar een emissie van meer dan €500 mln lijkt een brug te ver. Hierbij geldt wel één belangrijk voorbehoud en dat is dat er geen forse afboekingen nodig zijn bij de "unbilled receivables" en/of de debiteuren.


Oh ja, intussen is de Teeuwisse-discount alweer aardig uit de koers gelopen. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 december 2017 23:06
    Short Arcadis omhoog met 0.10% naar 2.81. Tot op heden
    Is het een zet van de Arcadis CEO geweest om afgelopen weekend NIBC Markets uit te nodigen om het oude koersdoel van €12,50 ter discussie te stellen? Hebben Peter Oosterveer en Niek Hoek daar handje klap gedaan, met als resultaat €25.
    Voor mij blijft motto ' waar rook is is vuur'. Tot nu toe nog veel blabla en weinig daden. Op enkele positieve (kleine) opdrachten in de media na.
    Wanneer nodigt men KBC uit met het koersdoel van 21 november €13.5....
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links