Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,960
  • Verschill

    -0,028 -2,78%
  • Volume

    3.125.525 Gem. (3M) 6,4M
  • Bied

    0,959  
  • Laat

    0,960  
+ Toevoegen aan watchlist

Valeant draadje

353 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 lucas D 8 maart 2017 11:47
    quote:

    Berdientje schreef op 8 maart 2017 09:48:

    Gelukkig kan Valeant pharming niet meer mee trekken :-)

    Pharming koopt alle Noord-Amerikaanse commerciële rechten voor RUCONEST® terug van Valeant

    Leiden, 9 augustus 2016: Pharming Group N.V (De “Onderneming”), (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend met Valeant Pharmaceuticals International (“Valeant”) (NYSE/TSX: VRX), definitieve overeenstemming te hebben bereikt over de terugkoop door Pharming van alle Noord-Amerikaanse commerciële rechten van het door de Onderneming zelf ontwikkelde medicijn RUCONEST®, een in de VS en de EU goedgekeurde recombinant C1 esterase-remmer tegen de zeldzame aandoening erfelijk angio oedeem. Het betreft de rechten in de VS, Mexico en Canada. De transactie, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 zal worden afgerond, zal belangrijk bijdragen aan de transformatie van Pharming in een gespecialiseerde biofarmaceutische onderneming met een eigen onafhankelijke commerciële infrastructuur, en legt het fundament voor toekomstige groei.
    Dat is nog maar de vraag? Valeant heeft nog 60 miljoen te goed van Pharming, die in de loop van jaren en bij een bepaalde omzet betaald zou worden. Maar wat als het zo slecht gaat met Valeant, dat ze genoodzaakt zijn dat eerder op te eisen? Ik weet niet of dat wel afgedekt is.
    Iemand met juridische achtergrond die daar wat over kan zeggen?
  2. [verwijderd] 8 maart 2017 13:41
    quote:

    lucas D schreef op 8 maart 2017 11:47:

    [...]

    Dat is nog maar de vraag? Valeant heeft nog 60 miljoen te goed van Pharming, die in de loop van jaren en bij een bepaalde omzet betaald zou worden. Maar wat als het zo slecht gaat met Valeant, dat ze genoodzaakt zijn dat eerder op te eisen? Ik weet niet of dat wel afgedekt is.
    Iemand met juridische achtergrond die daar wat over kan zeggen?
    Ik denk niet dat het bovenstaande mogelijk is Lucas.De afspraak is op basis van gerealiseerde omzetten en a.d.h. daarvan wordt er een gedeelte afgeroomd.

    Het kan wel zo zijn dat Valeant zijn vordering van 60 mio door verkoopt voor zeg 50 mio direct te ontvangen.
  3. forum rang 8 lucas D 8 maart 2017 13:51
    quote:

    Hoopmazzel schreef op 8 maart 2017 13:41:

    [...]

    Ik denk niet dat het bovenstaande mogelijk is Lucas.De afspraak is op basis van gerealiseerde omzetten en a.d.h. daarvan wordt er een gedeelte afgeroomd.

    Het kan wel zo zijn dat Valeant zijn vordering van 60 mio door verkoopt voor zeg 50 mio direct te ontvangen.
    Bedankt voor je reactie H.M.
  4. [verwijderd] 13 maart 2017 22:29
    Ackman bails on Valeant; shares off 8% after hours

    Mar. 13, 2017 4:25 PM ET|About: Valeant Pharmaceutical... (VRX)|

    Long-time Valeant Pharmaceuticals (NYSE:VRX) bull Bill Ackman has apparently waved the white flag. CNBC reports that he sold 27.2M shares at ~$11 and will be quitting the board.

    ===========================================
    Het gaat nu wel erg snel....
  5. [verwijderd] 14 maart 2017 09:32
    Bill dacht waarschijnlijk:Pharming eruit ,dus er valt geen stuiver meer te verdienen.
    Het uitkoopbedrag is toch niet op Bill zijn rekening overgemaakt?
  6. forum rang 10 voda 14 maart 2017 11:28
    Ackman neemt miljardenverlies op Valeant

    Hedgefondsmanager gooit handdoek in de ring.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse hedgefonds Pershing Square van Bill Ackman heeft zijn investering in de kwakkelende farmaceut Valeant Pharmaceuticals verkocht en nam daarmee een verlies van zo'n 4 miljard dollar, waarmee een eind komt aan een van de meest gekwelde hedgefondsendrama's in de geschiedenis.

    Met de verkoop gooit Ackman, die het hedgefonds leidt, de handdoek in de ring na vergeefse pogingen om de slechtste investering uit zijn carrière te redden.

    Valeant, eens geliefd bij beleggers om zijn strategie om kleinere rivalen op te kopen en hun medicijnprijzen te verhogen, verloor in twee jaar tijd ruim 95 procent in waarde nadat twijfels rezen over de boekhoud- en handelspraktijken van het concern.

    Het aandeel sloot maandag op 12,11 dollar, nadat Ackman ooit zei dat Valeant het nieuwe Berkshire Hathaway zou worden met een koers die kon oplopen tot liefst 330 dollar.

    Tegen de slotkoers van maandag is het belang van 8 procent dat Ackman van de hand deed ongeveer 330 miljoen dollar waard, nadat het eerder nog 5 miljard dollar waard was. De winst van 2,2 miljard dollar die Ackman in 2014 maakte op zijn belang in Botox-fabrikant Allergan wordt door dit negatieve resultaat meer dan weggevaagd.

    De Valeant-saga illustreert de risico's van de strategie van Ackman om slechts in een handvol bedrijven te beleggen. Hoewel zijn fondsen over de jaren substantiële rendementen hebben laten zien, is er kritiek op Ackman na een aantal veelbesproken flops.

    Verliezen op de retailer J.C. Penney en een langlopende investering in een koersdaling van de maker van voedingssupplementen Herbalife hebben grote winsten op Canadian Pacific Railway en de ontwikkelaar van malls GGP deels tenietgedaan.

    Nieuwe tegenslag

    Het uitstappen van de grootste investeerder is een nieuwe tegenslag voor Valeant, dat probeert het vertrouwen van beleggers terug te winnen. Het bedrijf kampt met een schuldenlast van zo'n 30 miljard dollar en een groot aantal onderzoeken door officiële instanties. Het aandeel verloor maandag in de handel nabeurs 10 procent, nadat CNBC meldde dat Pershing Square zijn belang heeft verkocht.

    Ackman kwam tot de conclusie dat de verliezen niet meer konden worden teruggewonnen, zo meldde The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. De investering, ooit een van de grootste van het hedgefonds, nam nog slechts 3 procent van de portefeuille in beslag, maar kostte wel veel tijd en middelen.

    Ackman werkte in 2014 samen met Valeant om een bod te doen op Botox-fabrikant Allergan van 46 miljard dollar, nadat hij eerst een groot belang in Allergan had genomen. Allergan sloeg het aanbod af en noemde het bedrijfsmodel van Valeant een "kaartenhuis". Het bedrijf liet zich uiteindelijk voor 66 miljard dollar overnemen door Actavis, waarmee Ackman en Valeant 2,6 miljard dollar winst boekten op het genomen belang in Allergan.

    Vervolgens nam Ackman in 2015 een groot belang in Valeant zelf, in de hoop dat Valeant-topman Michael Pearson veel winst kon realiseren met de opkoopstrategie.

    De koers van Valeant steeg sterk, maar in het najaar verloren beleggers vertrouwen in het farmaceutische bedrijf, nadat een belegger die op een koersdaling speculeerde de aandacht vestigde op de kleine postorderapotheek Philidor, die de omzetcijfers van Valeant opkrikte met dubieuze verkooppraktijken.

    Begin 2016 besloot Ackman zijn belegging in Valeant te vergroten en trad de hedgefundmanager toe tot het bestuur. Het aandeel steeg, maar de resultaten bleven uit. Ook de plannen om het populaire medicijn Xifaxan te verkopen om de grote schuld te verlagen hebben nog niets opgeleverd.

    In maart schreef een analist van Wells Fargo dat "Valeant nog zwakker blijkt dan we al dachten" en dat er "meer twijfels dan ooit zijn over de toekomst van het bedrijf".

    Ackman en Stephen Fraidin, de vicevoorzitter van Pershing Square, zullen terugtreden uit het bestuur van Valeant.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  7. jip banaan! 24 maart 2017 13:17

    Ondanks slechte prestaties verdiende ceo Valeant $ 62,7 mln

    Joe Papa verdiende in 2016 $ 62,7 mln als bestuursvoorzitter van Valeant. Dat blijkt uit een melding van het Canadese farmaciebedrijf aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De beloning is voor acht maanden werk, omdat Papa in mei 2016 aan zijn huidige functie begon.

    Opvallend is dat de koers van Valeant sinds het aantreden van Papa met 67,2% is gedaald. Het bedrijf torst ruim $28 mrd schuld met zich mee die het gevolg is van een reeks acquisities die is gedaan onder Papa's voorganger Michael Pearson. Zijn agressieve overnamestrategie maakte het aandeel lange tijd geliefd bij beleggers.

    Bill Ackman

    Papa verwierf faam toen hij als ceo van de Amerikaanse medicijnenfabrikant Perrigo een vijandige overname van $27 mrd door branchegenoot Mylan wist te verhinderen. Zijn beloning bestaat naast een salaris van $980.769 uit een tekenbonus van $8 mln, een prestatiebonus van $1,1 mln en een aandelen- en obligatiepakket van bijna $52 mln.

    Eerder deze maand werd bekend dat de befaamde hedgefondsmanager Bill Ackman zijn volledige belang en dat van zijn hedgefonds Persing Square in Valeant, in totaal goed voor 8% van alle aandeelen, van de hand deed. Het zorgde voor een verlies van zo'n $3 mrd.

    bron: FD
  8. forum rang 5 Endless 11 mei 2017 21:55
    quote:

    Wishdom schreef op 11 mei 2017 20:02:

    :-) :-) :-)
    Leuk maar waarom sinds gisteren 30% up
353 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht