Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,884
  • Verschill

    -0,077 -7,96%
  • Volume

    22.303.727 Gem. (3M) 6,4M
  • Bied

    0,883  
  • Laat

    0,884  
+ Toevoegen aan watchlist

Draadje - Bijzaken en geleuter in de marge!

586 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 december 2017 18:46
    Misschien over 3 jaar ook een uitkering van 1 euro per aandeel voor Pharming?

    ^___^:-)

    Van Lanschot Kempen keert 41 miljoen euro uit

    'S-HERTOGENBOSCH (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen keert op 20 december ruim 41 miljoen euro uit aan aandeelhouders. Per aandeel zal het bedrijf 1 euro overmaken. Aandeelhouders gingen daar woensdag mee akkoord.

    Volgens Van Lanschot Kempen pas de uitkering in de strategie van het bedrijf. Voor de periode tot en met 2020 wil het bedrijf, als aandeelhouders akkoord gaan, minstens 250 miljoen euro ,,teruggeven".

    Ook na de transactie blijft de kapitaalpositie (CET I-ratio) van de vermogensbeheerder naar eigen zeggen ruim boven onze doelstelling van 15 tot 17 procent.
  2. [verwijderd] 18 december 2017 23:04
    Overname galapagos mogelijk aanstande.

    Koers doet geen ...

    Maar wel weer een Nederlands bedrijf foetsie, als het gerucht waar is dan natuurlijk.
  3. forum rang 10 voda 13 februari 2018 22:02
    Attack of the Shorter!

    Aanval op Europa

    Het grootste hedgefonds ter wereld speculeert met aanzienlijke posities op koersdalingen in Europa. Bridgewater maakte deze week bekend een half miljard dollar tegen ING ingezet te hebben. Ook ASML is met eenzelfde inzet doelwit van het Amerikaanse hedgefonds, dat een belegd vermogen heeft van grofweg $ 160 mrd. Bloomberg verzamelde de gegevens en publiceerde ze maandagavond.

    Shortsellen is het verkopen van geleende aandelen, in de hoop te profiteren van een koersdaling door de verkochte aandelen later tegen een lagere prijs terug te kunnen kopen. De grootste shortpositie van Bridgewater in Europese aandelen bedraagt $1 mrd en betreft het Duitse conglomeraat Siemens.

    Bridgewater heeft ook shortposities ingenomen tegen Philips, Unibail-Rodamco, Ahold en Unilever.

    Europa ligt onder vuur. In totaal heeft Bridgewater shortposities ter waarde van meer dan $ 14 mrd ingenomen tegen Europese bedrijven in de afgelopen weken. Onder de banken zijn dat behalve ING ook BNP Paribas en Banco Santander. Italiaanse bedrijven zoals Intesa Sanpaolo, Enel en Eni kunnen naar de inschatting van Bridgewater schade oplopen door politieke onrust in het land, die kan voortvloeien uit mogelijk onbesliste verkiezingen in maart. Andere Europese grootmachten in de vuurlinie zijn Adidas en de Franse bedrijven Total en Sanofi.

    In de meldingen bij de Nederlandse AFM worden ook Philips, Unibail-Rodamco, Ahold en Unilever genoemd als omvangrijke shortposities van Bridgewater. Een goede dwarsdoorsnede van de AEX kortom.

    Je zou zeggen dat beleggers gespannen raken van dit soort berichten op een moment dat de beurs wankelt. Maar ING, ASML en Siemens lieten geen grote koersreacties zien dinsdagochtend. Ray Dalio is als oprichter van Bridgewater wel iemand om serieus te nemen. Hij heeft geen kortetermijnwinsten als oogmerk. Maar standvastig is Dalio niet altijd. Vorige maand spotte Dalio in Davos nog met beleggers die veiligheidshalve contanten aanhouden voor het geval de beurs instort. ‘Als je nu contanten aanhoudt’, zei Dalio, ‘ga je je behoorlijk dom voelen.’

    Lees de vorige column van Gerben van der Marel
    Merkel, Mensch, Maschine

    Dalio zei heel modieus dat we in een zogeheten ‘Goldilocks’-periode zitten met aantrekkende groei, geholpen door de belastingverlagingen van Donald Trump, en nauwelijks inflatie. Hij waarschuwde wel dat het einde van de cyclus nadert. Maandag schreef Dalio in een column op LinkedIn dat het risico op een recessie in de komende achttien tot vierentwintig maanden groter is geworden.
    Zijn rechterhand deed ook een duit in het zakje. Bob Prince waarschuwt dat de turbulentie van vorige week doorgaat. ‘We zullen waarschijnlijk een veel grotere shake-out gaan meemaken.’ Volgens Prince zal de reële economie het dit jaar beter doen dan de ‘financiële economie’ op de beurzen. Dat zou het tegenovergestelde zijn van de afgelopen jaren.

    Gerben van der Marel is correspondent voor het FD in Duitsland.

    fd.nl/beurs/1241716/aanval-op-europa
  4. forum rang 10 voda 5 maart 2018 16:32
    4-3-2018 20:41:38

    Update: AEX 35 jaar
    Ondanks kritiek heeft index nog weinig ingeboet.

    (ABM FN-Dow Jones)De AEX bestaat vandaag 35 jaar. De beursgraadmeter, toen nog EOE-index, werd destijds bedacht door oud-minister en toenmalig optiebeursdirecteur Tjerk Westerterp.

    Westerterp zei in een interview met ABM Financial News bij het dertigjarige bestaan van de index dat de eerste samenstelling in 1983 op de achterkant van een sigarendoosje tijdens een treinreis "naar het zuiden" werd opgesteld.

    De AEX ging op 4 maart 1983 van start als een naar marktwaarde gewogen nationale aandelenindex. Westerterp kwam met het idee voor de AEX om in de behoefte in de optiehandel voor een continu berekende index te voorzien. Tot dan toe bestond alleen de CBS herbeleggingsindex, die twee keer per dag werd vastgesteld.

    Oorspronkelijk bestond de index uit 13 fondsen: ABN Bank, Ahold, Akzo, Amro Bank, Gist-Brocades, Heineken, Hoogovens, KLM, Koninklijke Olie, Nationale Nederlanden, Philips, Unilever en Nedlloyd. Later groeide dit lijstje uit tot 20 ondernemingen en uiteindelijk zouden het er 25 worden.

    Van deze fondsen maken er een paar geen deel meer uit van de hoofdindex en zijn er ook nieuwe ondernemingen ontstaan door fusies en overnames. "De normale gang van zaken, bedrijven komen en gaan", aldus Westerterp destijds tegen ABM Financial News over het verdwijnen van fondsen.

    Westerterp wuifde 5 jaar geleden de kritiek weg over het zogenoemde waterhoofd van de AEX, de zware weging van Shell en Unilever, tezamen goed voor nog altijd circa 30 procent van de weging. De zwaargewichten zijn volgens Westerterp representatief voor de beurshandel.

    "De grote fondsen [zoals Royal Dutch Shell en Unilever], dat is nu eenmaal de realiteit", aldus de oud-minister toen.

    Een ander veel gehoorde kritiek is dat de AEX geen herbeleggingsindex is, zoals bijvoorbeeld de Duitse DAX dit wel is.

    Bij een herbeleggingsindex als de DAX worden de door de bedrijven uitgekeerde dividenden herbelegd in de index. Bij de AEX worden de dividenden juist niet meegeteld, waardoor de index niet goed vergelijkbaar is met herbeleggingsindexen.

    Omdat de AEX geen herbeleggingsindex is, is het eenvoudiger de AEX te 'outperformen' door de index te vergelijken met een beleggingsrendement waarin wel het dividend wordt meegerekend.

    "De consequenties van het systeem waarvoor is gekozen", meent Westerterp.

    Update: om juiste herbeleggingsindex te noemen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 6 maart 2018 20:54
    Satire op de Tulpengekte

    Het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 Media ligt in de vuurlinie van een mysterieuze shortseller en dat was terug te zien in de stevige koersdaling dinsdag (-7%). Viceroy Research noemt het groeiverhaal van ProSieben ‘een leugen’ en het aandeel met 75% overgewaardeerd.

    Satire op de TulpengekteFrans Hals Museum

    De belegger die zo kritisch is op ondoorzichtige constructies is zelf niet erg transparant. De website biedt weinig soelaas. Klik op ‘About’ en je moet het doen met ‘een groep individuen die de wereld anders ziet’. De site en het rapport zijn geïllustreerd met een uitsnede van een schilderij van een groep apen. Nergens verwijst Viceroy naar de herkomst.

    Het betreft de ‘Satire op de Tulpengekte’ uit 1640 van Jan Brueghel de Jonge die de spot drijft met hebzuchtige Nederlandse tulpenhandelaars van toen. De boodschap van Viceroy: ook nu zit de financiële wereld vol met domme apen die veel geld zullen verliezen.

    In een 37 pagina’s tellend rapport noemt Viceroy ProSieben een ‘kaartenhuis’. Het bedrijf verkeert in ‘een gevorderde staat van verval in elk operationeel segment’. Viceroy is bijzonder kritisch op het ruilen van gratis reclamezendtijd voor deelnemingen in bedrijven. De continue wisselingen in de top zijn een andere alarmbel voor de beleggingsfirma.

    Het mediabedrijf dat vijf jaar geleden het Nederlandse TMG als aandeelhouder had, gaf tegengas. Een woordvoerder noemde de beschuldigingen ‘ongegrond’ en ‘een verstoring van de werkelijkheid’.

    Beleggers lieten zich niet overtuigen en dat heeft een reden. Viceroy was de firma die Steinhoff achter de vodden zat en speculeerde op een koersimplosie van de meubelgigant. Viceroy publiceerde eind vorig jaar een vergelijkbaar dodelijk rapport over de opgepompte resultaten van Steinhoff en de belegger kreeg gelijk.

    Na onderzoek door Australische media bleek dat ene John Fraser Perring achter Viceroy zit. De voormalig maatschappelijk werker met een smetje uit Engeland, pochte in zijn eerste drie maanden meer verdiend te hebben als in de laatste tien jaar. Sinds twee jaar werkt Perring samen met twee twintigers uit Australië die ook onderzoek deden naar Steinhoff.

    Het interessante is dat het drietal onraad rook bij Steinhoff, terwijl de meeste beleggers en kredietverstrekkers als JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup en Goldman Sachs niets doorhadden. Accountants van Deloitte Nederland die de boeken controleerden ook niet.

    Of ProSieben nu Steinhoff achterna gaat, is natuurlijk helemaal de vraag. Viceroy heeft zijn financiële doel in ieder geval na gisteren al deels bereikt. Veel beleggers hebben het aandeel halsoverkop alsof het waardeloze tulpen zijn gedumpt en daarmee de koers lager gezet. Dat spekt de portemonnee van de shortsellers. Daar laat Viceroy geen twijfel over bestaan in zijn rapport.

    Gerben van der Marel

    fd.nl/beurs/1244745/satire-op-de-tulp...

    Zie ook:

    ProSieben belaagt
    Aandeel fors lager na kritisch rapport.

    (ABM FN-Dow Jones)Het aandeel ProSiebenSat.1 is dinsdag onder druk komen te staan na een kritisch rapport van Viceroy Research.

    In een rapport stelden analisten van Viceroy dat de diversificatie die het Duitse mediabedrijf nastreeft een "kostbare en uiteindelijk onsuccesvolle" strategie is.

    De investeringen die ProSieben deed, lijken steeds slechter te presteren en in veel gevallen zijn ze verlieslatend, aldus het rapport.

    Verder stelden de analisten dat de omzet in 2016 met 210 miljoen euro werd "opgeblazen" door barter deals. Dat was bijna de helft van de nettowinst, aldus het rapport.

    Uiteindelijk zullen aandeelhouders volgens Viceroy worden geconfronteerd met een uitermate verwaterende emissie.

    Dat de problemen intern meer dan de bekend zijn, is volgens Viceroy af te lezen aan het grote aantal topmensen dat alleen al in 2017 het bedrijf verliet. In totaal ging het om 14 senior managers en bestuurders. Daarbij houden top-bestuurders en de raad van commissarissen volgens de analisten nauwelijks aandelen in de ProSieben.

    Viceroy waardeert het aandeel ProSieben op 7,51 euro. Het aandeel daalde dinsdag 6,4 procent naar 28,13 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 7 juni 2018 19:13
    Nu al aanpassingen?

    Wessanen opgenomen in de AMX

    (ABM FN-Dow Jones) Wessanen krijgt per 18 juni dit jaar een plekje in de AMX index, terwijl B&S en NIBC worden opgenomen in de AScX en Avantium juist zijn plekje in deze index verliest. Dit bleek donderdag uit de kwartaalweging van beursbedrijf Euronext.

    Wessanen staat momenteel nog genoteerd in de AScX. B&S Group en NIBC zullen de vrijgekomen plekken in de AScX vullen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 6 juli 2018 16:44
    'Beleggers kritischer over beloningsbeleid'

    Gepubliceerd op 6 jul 2018 om 09:45 | Views: 1.065

    AMSTERDAM (AFN) - Beleggers zijn steeds kritischer over beloningsvoorstellen voor bestuurders. Op aandeelhoudersvergaderingen stemden dit jaar aanzienlijk meer beleggers tegen de voorgestelde salariëring en bonussen voor de top van beursgenoteerde bedrijven, becijfert beleggersorganisatie Eumedion.

    De belangenvereniging voor institutionele beleggers nam aandeelhoudersvergaderingen van alle Nederlandse bedrijven met een notering aan de beurs van Amsterdam onder de loep. Uitschieters waren de vergaderingen bij Van Lanschot Kempen, Unilever, Curetis en SBM Offshore. Uiteindelijk werden bij alle aandeelhoudersvergaderingen de beloningsvoorstellen wel goedgekeurd.

    Wel trok een aantal bedrijven kort voor de aandeelhoudersvergadering een controversieel beloningsvoorstel in. Het bekendste voorbeeld was de beoogde salarisverhoging van 50 procent voor ING-topman Ralph Hamers, die onder druk van de publieke opinie werd geschrapt. Ook bouwbedrijf Heijmans haalde vijf dagen voor zijn aandeelhoudersvergadering een omstreden salarisverhoging van de agenda.

    Aandeelhouders lijken ook over het algemeen sterker betrokken te zijn bij de gang van zaken van beursbedrijven, zo concludeert Eumedion. Tijdens de aandeelhoudersvergaderingen van bedrijven uit de AEX brachten aandeelhouders een recordaantal stemmen uit. Die waren die goed voor 72,4 procent van alle aandelen met stemrecht.
  8. forum rang 10 voda 20 juli 2018 10:14
    Dierenbescherming waarschuwt voor maden bij konijnen door de hitte

    Ook konijnen hebben last van de hitte. Door het warme weer kunnen de dieren sneller last krijgen van de madenziekte: groene vliegen leggen eitjes in de vacht van het konijn en de maden eten zich een weg door de huid van het dier.

    Naomi van Kalken 19-07-18, 20:31
    390

    De maden die zo het konijn binnendringen, veroorzaken veel schade en pijn, waarschuwt de Dierenbescherming. ,,Door de warmte neemt het risico ontzettend toe, doordat de groene vlieg nu veel actiever is, en de vuiligheid in de vacht van een konijn sneller gaat broeien," aldus Dik Nagtegaal, woordvoerder van de Dierenbescherming.

    ,,De eitjes komen nu sneller uit dan normaal, waardoor de maden eerder hun werk gaan doen." De maden kunnen erg veel schade aanrichten. Zo kunnen de snel dodelijke infecties veroorzaken.

    De vliegen worden voornamelijk aangetrokken door vieze geuren en uitwerpselen die in de vacht van een konijn blijven hangen. Nagtegaal: ,,Je moet, naast het hok, vooral het konijn zelf schoonmaken. Zeker de vacht en rondom de poeper blijft veel vuiligheid zitten. Hoe zwakker ze worden, hoe erger dit wordt. Omdat ze hierop zitten, zie je dat niet als je niet regelmatig je konijn optilt."

    www.ad.nl/binnenland/dierenbeschermin...
  9. forum rang 10 voda 17 augustus 2018 14:58
    Gelukkig twttert Sijmen de Vries niets. :-)

    Beurswaakhond onderzoekt of Tesla-topman short sellers wilde uitroken

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission onderzoekt of CEO Elon Musk van Tesla met zijn tweet om de onderneming van de beurs te halen heeft getracht om short sellers uit te roken. Dit schreef Dow Jones Newswires op basis van een bron.

    Om die reden voert de SEC de druk op Tesla op om duidelijk te krijgen in welke mate Musk de board had geïnformeerd voordat hij zijn tweet uitstuurde. Dit is namelijk essentieel om te bepalen of Musk een overtreding heeft begaan.

    Medio juni meldde Musk via Twitter dat short sellers "ongeveer drie weken hebben voor hun shortpositie explodeert".

    Een woordvoerder van de SEC weigerde commentaar te geven, en Tesla was niet direct beschikbaar, aldus Dow Jones Newswires.

    Vorige week dinsdag Twitterde Musk over zijn plannen om Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen. Ook voegde hij toe dat de financiering hiervoor reeds zeker gesteld was.

    Enkele dagen later schreef de topman dat hij denkt te kunnen rekenen op het Saoedische staatsfonds als financier bij een beursexit. Musk haalde aan dat het staatsfonds in de afgelopen twee jaar meermaals te kennen gaf Tesla te willen privatiseren.

    Recent nam dit Saoedische fonds een belang van bijna 5 procent in Tesla en vroeg Musk om een nieuwe bijeenkomst, die op 31 juli plaatsvond. De managing director van het fonds liet volgens Musk weten nog altijd achter een beursexit van Tesla te staan.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 31 augustus 2018 15:14
    'Geef belegger meer grip op beloningsbeleid'

    Gepubliceerd op 31 aug 2018 om 10:41 | Views: 813

    DEN HAAG (AFN) - Beleggers moeten meer grip krijgen op het beloningsbeleid van beursgenoteerde bedrijven. Bij een voorstel voor een salariswijziging op aandeelhoudersvergaderingen, zou daarom een veel grotere meerderheid aan voorstemmen nodig zijn dan nu. Dat schrijft Eumedion, de belangenvereniging van institutionele beleggers, in een advies aan het ministerie van Financiën.

    Nu is een gewone meerderheid van de stemmen genoeg om het beloningenpakket aan te passen. Een stemmeerderheid van 75 procent of hoger zou beleggers veel meer zeggenschap geven over het salaris voor de top, aldus Eumedion.

    Eumedion schreef het advies als reactie op een openbare consultatie van het ministerie van Financiën. Het kabinet zoekt naar manieren om beloningsregels voor het bedrijfsleven aan te scherpen, nadat eerder dit jaar veel ophef was ontstaan over een salarisvoorstel voor ING-topman Ralph Hamers.

    Gedragscode

    Recent zei de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) dat het banken wil verplichten om tijdens aandeelhoudersvergaderingen uit te leggen hoe opvattingen van beleggers, klanten en medewerkers en de publieke opinie zijn meegewogen bij beloningsvoorstellen voor de raad van bestuur. De belangenvereniging wil die regel opnemen in zijn eigen gedragscode voor banken.

    Daarnaast moeten banken wat de NVB betreft duidelijk maken met welke andere bestuurders een topman of -vrouw is vergeleken bij de bepaling van diens salaris. Banken mogen wel zelf blijven bepalen welk referentiekader ze gebruiken.
  11. forum rang 10 voda 31 augustus 2018 16:56
    Credit Suisse merkt voorzichtigheid bij klanten

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft de activiteit van klanten de afgelopen twee maanden zien afnemen door de ongerustheid over het mondiale handelsklimaat. Dat zei CEO Tidjane Thiam van de Zwitserse bank vrijdag tegen Bloomberg News.

    "Wat je de laatste tijd ziet is minder activiteit, minder transacties, duidelijk lager volume", zei Thiam vrijdag tijdens een televisie-interview in Beijing. "Ja er is spaning over de handel, maar het is relatief beperkt." Naast voorzichtigheid bij de klanten van de private bank en wealth manager zijn klanten ook schulden aan het afbouwen. "Want mensen zien de rentecurve omhoog komen en maken zich zorgen over hun schuldposities." De toegenomen voorzichtigheid bij klanten betekent niet dat de bank niets te doen heeft. Er zijn kansen om gehedgede producten te verkopen. "We hebben nog een zeer goed niveau van activiteit, maar we doen gewoon andere dingen." Thiam zei zich meer zorgen te maken over het sentiment rond het handelsklimaat dan over de daadwerkelijke gevolgen voor de wereldhandel van de protectionistische uitlatingen van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij zag ook de onrust over valuta van opkomende markten zoals Turkije en Argentinië niet overslaan naar de rest van de markt. "Goed geleide economieën zijn veilig", aldus Thiam.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  12. forum rang 10 voda 4 oktober 2018 18:08
    Handelsvolumes Euronext flink omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in september flink hoger dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie donderdag nabeurs bekend.

    Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 11,3 procent hoger op 8.346 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume zelfs bijna 35 procent hoger.

    De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's steeg ten opzichte van een jaar eerder met 2,6 procent tot 216 miljoen euro. Vergeleken met augustus was er een stijging van krap 23 procent.

    Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 14,6 procent en nam met 11,3 procent toe ten opzichte van augustus.

    Derivaten op aandelenindices zagen de volumes met 7,9 procent op jaarbasis stijgen, terwijl de handel in individuele aandelenderivaten met 19,9 procent toenam. Derivaten op grondstoffen stegen met bijna 15 procent ten opzichte van een jaar eerder.

    Op de valutamarkt van FastMatch, waarin Euronext sinds augustus vorig jaar een belang heeft van 90 procent, was het dagvolume 18,6 miljard dollar, wat 10,7 procent minder was dan een jaar eerder en 4,2 procent minder dan in augustus dit jaar.

    In september kreeg Euronext er twee noteringen bij, van het Italiaanse MyBest Group en het Spaanse Barings Core, samen goed voor 2,45 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 5 oktober 2018 17:02
    Geinig!

    Vliegende auto volgende maand te koop in de Verenigde Staten

    VIDEODe vliegende auto van Terrafugia, die in minder dan een minuut kan veranderen in een vliegtuig, is vanaf volgende maand te koop in de Verenigde Staten.

    Erik Kouwenhoven 30-09-18, 06:00 Laatste update: 11:04

    De Transition is meer vliegtuig dan auto met zijn twee zitplaatsen. De eerste exemplaren zullen volgend jaar aan klanten worden uitgeleverd. Ze worden vervaardigd door Terrafugia, een bedrijf dat eigendom is van Geely en dat is weer het moederbedrijf van Volvo. De prijs is nog niet vastgesteld, maar de voorverkoop begint volgende maand, aldus het Chinese persbureau Xinhua.

    © Terrafugia
    Recente verbeteringen aan het voertuig omvatten een hybride elektrische motor, verbeterde zitplaatsen, meer bagage-opslag en verbeterde veiligheidsgordels en airbags, aldus het bedrijf. Het voertuig is ook uitgerust met achteruitkijkcamera's en een nieuw parachutesysteem, evenals een 'boost'-modus, die kortstondig extra stuwkracht biedt tijdens het vliegen.

    © Terrafugia
    Het toestel werd in 2016 door de Federal Aviation Administration gecertificeerd als een sportvliegtuig en voertuig voldoet ook aan de eisen van de National Highway en Traffic Safety Administration in de VS. Enige voorwaarde is dat de kopers beschikken over een vliegbrevet. Het bedrijf is van mening dat de Transition een nuttig vehikel kan zijn voor consumenten om op kleine luchthavens te landen en meteen naar huis te rijden. Het vliegtuig heeft uitklapbare vleugels, weegt ongeveer 1.300 kilo en heeft een vast landingsgestel. Het kan vliegen tot een hoogte van maximaal 10.000 voet.

    © Terrafugia
    De TF-X, een later geplande opvolger voor vier personen op de foto hierboven, zal computergestuurd zijn zodat passagiers een bestemming kunnen intoetsen voordat ze vertrekken. 'De TF-X heeft geen luchthaven nodig voor het opstijgen en landen en rijdt op alle wegen en snelwegen en biedt dus het gemak van echt deur-tot-deur vervoer', aldus het bedrijf.

    Met video:

    www.ad.nl/auto/vliegende-auto-volgend...
  14. forum rang 10 voda 8 oktober 2018 16:19
    Van Lanschot Kempen stelt verkoop obligaties uit

    (ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen stelt een verkoop van obligaties, waarmee 75 miljoen tot 100 miljoen euro opgehaald zou moeten worden, uit. Dit bevestigde een woordvoerder van Van Lanschot Kempen maandag tegenover ABM Financial News.

    Volgens de woordvoerder wordt de verkoop van de obligaties niet geschrapt en is er enkel sprake van uitstel. Als reden voor het uitstel noemde de woordvoerder de veranderde marktomstandigheden.

    Wanneer de verkoop alsnog gestart kan worden, daar heeft Van Lanschot Kempen vooralsnog geen zicht op.

    Het aandeel Van Lanschot Kempen koerste maandagmiddag 0,2 procent hoger op 24,55 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 15 oktober 2018 20:35
    Mocht het ooit zo ver komen indien Pharming winstbelasting moet gaan afdragen?

    Winstbelasting bedrijven nog verder omlaag

    Gepubliceerd op 15 okt 2018 om 19:12 | Views: 967

    DEN HAAG (AFN) - Voor alle bedrijven, van klein tot groot, gaat de winstbelasting de komende jaren verder omlaag dan het kabinet eerder al had aangekondigd. Daar is ruimte voor nu de afschaffing van de dividendbelasting definitief niet doorgaat.

    Het kabinet was al van plan de vennootschapsbelasting voor grote ondernemingen stapsgewijs te verlagen van 25 naar 22,25 procent, en die voor het midden- en kleinbedrijf van 20 naar 16 procent. In de nieuwe plannen die staatssecretaris Menno Snel (Financiën) heeft ontvouwd, komen de tarieven in 2021 uit op respectievelijk 20,5 en 15 procent.

    De inperking van een gunstige belastingregeling voor buitenlandse werknemers gaat wel door, maar er komt een overgangsregeling voor expats die daar al in 2019 of 2020 door zouden worden getroffen. Om het ondernemersklimaat verder te verbeteren wordt vanaf 2021 structureel 200 miljoen euro uitgetrokken om de werkgeverslasten op arbeid te verlagen.

    Onderzoek en ontwikkeling

    Het kabinet verzacht daarnaast de pijn voor directeuren-grootaandeelhouders, die voortaan belasting moeten gaan betalen op hoge leningen die zij afsluiten bij hun eigen onderneming. Ook wordt het innovatieve bedrijven met een extra belastingkorting makkelijker gemaakt om te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

    Alle maatregelen bij elkaar zijn goed voor een bedrag van circa 1,9 miljard euro structureel vanaf 2020. Dat is ook het bedrag dat gemoeid was met de afschaffing van de dividendbelasting. Minister-president Mark Rutte had eerder op de dag al aangekondigd dat de extra financiële ruimte door het schrappen van die maatregel geheel ten goede zou komen aan het bedrijfsleven.
  16. forum rang 10 voda 17 oktober 2018 16:11
    Sijmen, kom op, toon je goede wil! :-)

    Elon Musk koopt voor 20 miljoen dollar aandelen Tesla bij

    (ABM FN-Dow Jones) Elon Musk gaat voor 20 miljoen dollar aandelen Tesla bijkopen. Dat bleek woensdag uit een document van beurswaakhond SEC over de schikking met Tesla.

    De aandelenaankoop staat overigens los van de schikking, zo stelde het document. Dinsdag keurde een Amerikaanse federale rechter de schikking goed.

    Volgens deze schikking moet Musk zijn rol als voorzitter van Tesla opgeven en een bedrag van 20 miljoen dollar betalen, maar mag wel CEO blijven van de fabrikant van elektrische auto's. Ook Tesla betaalt een boete van 20 miljoen dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 29 oktober 2018 18:26
    Euronext schortte handel op vanwege problemen marktmonitoring

    (ABM FN-Dow Jones) Euronext heeft zich verontschuldigd voor de problemen die het beursbedrijf maandagochtend ondervond met zijn systemen, waardoor de beurshandel veel later dan gebruikelijk pas begon en vervolgens nogmaals moest worden stilgelegd.

    Het belangrijkste technische probleem was volgens Euronext het gevolg van een storing in een van de onderliggende databases, waardoor de instrumenten voor marktmonitoring, die nodig zijn om een eerlijke en ordentelijke markt te behouden, niet konden worden gestart.

    De oorzaken van de technische problemen zijn inmiddels geïdentificeerd en verholpen, meldde Euronext maandag kort voor het slot van de handel.

    Rond 12.20 uur was het aandelensegment weer volledig operationeel en vanaf 12:30 uur ook de gerelateerde derivaten instrumenten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 30 oktober 2018 21:28
    NASA zet ruimtetelescoop uit: brandstof op

    De NASA heeft de Kepler ruimtetelescoop uitgezet omdat de brandstof in de beroemde satelliet op is. Daarmee komt een einde aan een missie die in maart 2009 begon. Sindsdien heeft de telescoop ongeveer 2600 planeten ontdekt buiten ons zonnestelsel, aldus de NASA vandaag.

    Buitenlandredactie 30-10-18, 20:45 Laatste update: 21:13

    De Kepler-telescoop was de eerste waarmee NASA op zoek ging naar nieuwe planeten. Het apparaat heeft de stoutste verwachtingen overtroffen, aldus de ruimtevaartorganisatie. De telescoop gaat met pensioen, aldus NASA, en zal zich in zijn huidige baan steeds verder van de aarde verwijderen.

    ,,Toen we 35 jaar geleden begonnen met het bedenken van deze missie, wisten we niks van geen enkele planeet buiten ons zonnestelsel’’, zei de hoofdonderzoeker die bij het begin betrokken was, de gepensioneerde William Borucki. ,,Nu dat we weten dat planeten overal zijn, heeft Kepler ons op een nieuwe koers gezet die vol beloften is voor ruimteonderzoek voor toekomstige generaties’’.

    De telescoop is vernoemd naar de Duitse astronoom Johannes Kepler die in de zestiende en zeventiende eeuw onderzoek naar de ruimte deed. De ruimtetelescoop is in 2013, toen de primaire doelen eigenlijk al waren bereikt, even uit de lucht geweest vanwege technische mankementen. Die werden verholpen waarna de satelliet een ,,tweede leven’’ inging.

    www.ad.nl/wetenschap/nasa-zet-ruimtet...
  19. forum rang 10 voda 1 november 2018 20:12
    Mooie toren!

    Europe's tallest building construction finishes in St Petersburg - Report

    The Moscow Times reported that construction of the 462-meter Lakhta Center skyscraper in St Petersburg officially came to a close on Monday when city authorities announced that they had included the building into Russia’s property register, six years after the start of construction. Located in northern St. Petersburg, the 87-story building is expected to become the headquarters of Russia’s Gazprom gas giant, along with its oil subsidiary, Gazprom Neft. According to Forbes, Gazprom Neft is also listed as the owner of the building - the tallest in Russia and in Europe.

    Russia’s Federal Service of State Registration included the skyscraper in its databases on Monday after officials completed the necessary inventory inspections, Interfax reported. The Lakhta Center Facebook page published a one-minute time lapse video of the six-year construction process.

    The building is expected to hold its official opening ceremony in the H2 of 2019, after renovations of its 87 floors is completed. It will house offices, a science and education center, exhibition space, a sports center, medical center, children's science theme park and a viewing platform, as well as a number of cafes, stores and entertainment venues, including movie theaters and skating rinks.

    Source : The Moscow Times
  20. forum rang 10 voda 6 november 2018 16:44
    Zakenbank Stifel neemt MainFirst over

    Gepubliceerd op 6 nov 2018 om 16:18 | Views: 156

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse zakenbank en beleggingsadviseur Stifel Financial neemt zijn kleinere Duitse branchegenoot MainFirst over. Door de overname kunnen Stifel en zijn Londense dochteronderneming financiële diensten blijven verlenen in de Europese Unie na de brexit.

    Er werd geen overnamesom vermeld. De deal betreft de activiteiten van MainFirst in Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten. De vermogensbeheeractiviteiten van MainFirst vallen buiten de transactie, want die werden eerder dit jaar afgesplitst van de bank. De overname moet begin volgend jaar afgerond worden.

    Stifel en MainFirst leveren naast financiële diensten ook beleggingsadviezen, waaronder over in Amsterdam genoteerde bedrijven.
586 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht