Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,700
  • Verschill

    -0,280 -4,68%
  • Volume

    569.243 Gem. (3M) 304,1K
  • Bied

    5,600  
  • Laat

    5,930  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom in 2018

5.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 256 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2018 08:56
    China sold about 25 million new cars last year, making the potential market for driverless cars, trucks, and other vehicles enormous. They could help reduce traffic and improve safety on the roads.

    Allemaal met hd maps, dat is eeeeeehhh.....25 miljoen maal.....is.....whaaaaa......jajajajajaja...
  2. forum rang 6 NewKidInTown 10 januari 2018 08:59
    quote:

    flatliner schreef op 10 januari 2018 08:51:

    ....Baidu Could Beat Google in Self-Driving Cars with a Totally Google Move...
    Ik zie Google nog wel snel en sneaky TT voor de neus van Baidu wegkapen. Voor 200 euro per aandeel zijn ze "de man", peanuts dus.

    Misschien zit ik nog wel te laag, waar is Groeibriljant als je hem nodig hebt ???
  3. forum rang 6 tatje 10 januari 2018 09:00
    Na veel goed nieuws, maar niet de hoofdprijs, wel een koersstijging gaat Tom Tom normaal naar beneden.

    Wordt de normaliteit onderbroken, Mona ?
  4. forum rang 6 NewKidInTown 10 januari 2018 09:04
    Mona fluistert in m'n oor: "nee" (zoals gewoonlijk) en voegt er aan toe: "je moet eventjes geduld hebben, dan is het veel fijner".
  5. Gerard_ecb 10 januari 2018 09:04
    Misschien moeten jullie eens bij jullie zelf te raden gaan. Die continu niet onderbouwde verdachtmakingen over koersmanipulatie door het TT management is gewoonweg triest, heel erg triest en bevestigd mij dat hier op het forum erg veel gefrusteerde "beleggers" zitten.
    Eerst was er het commentaar oo de continu verdere verwatering van de aandelen door de bonussen in de vorm van personeelsopties
    - TT kondigt in 2017 een aandelen inkoopprogramma aan om deze verwatering, die nog erger zou worden, een halt toe te roepen door voor 50.000.000 € aandelen in te kopen. Nou dat was koren op de molen van de posters hier. Dat deden ze om nu nog snel even goedkoop in te slaan, de komende tijd hoeven we geen PB meer te verwachten want dat zal de koers opdrijven.
    - TT start het programma, door een bank uitgevoerd en ook hier waren de verdachtmakingen niet van de lucht. Ze manipuleerde de koers naar beneden om zodoende zoveel mogelijk aandelen in te kunnen slaan. Hoe kon de koers nu zakken nu er zoveel vraag was door het inkoopprogramma, hier moet de AFM maar eens naar kijken.
    - het inkoopprogramma stopt en de aandelen zakken naar een dieptepunt van rond de 8€. Tsjonge jonge wat een manipulatie het management wil de koers bewust omlaag praten zodat ze er met een goedkope Exit uit kunnen.
    - dan CES 2018, TT komt met een hele vracht aan PB maar ook dat is niet goed. Ze moeten die berichten spreiden, dat is veel beter. Alsof zoiets een wet van meden en perzen is. Ik denk dat de AFM hier ook maar eens naar moet kijken.
    Ook dit om de koers niet te ver op te laten lopen.
    - ook de uitleg over de nieuwe regels. Niet goed. Dat had bij de cijfers van Q4 gemoeten. Waarom? Dan zouden ze daar ik weet niet veel hoeveel tijd aan moeten besteden waardoor wellicht de erg goede boodschap ondergesneeuwd zou worden. Ik zeg dat dot zo is maar ik weet het niet. En zo is het met veel dingen. Je maakt keuzes en soms pakken die goed uit en soms ook niet.
    Dan hebben we nog de verdachtmakingen aan het adres van Justin. Ik ke. Deze man persoonlijk

    [Modbreak IEX]: Aangepast, gelieve geen persoonlijke info te verstrekken.]

    en ik weten dat Justin niet ol de payroll staat van TT maar dat dat een hardwerkende zzp er is die zijn geld verdient met communicatie voor bedrijven. Dus ja hij kan zich prima uitdrukken op papier maar hij verkondigt zijn eigen mening. Een mening die ik zeer waardeer omdat deze altijd genuanceerd is.
    Ik denk overigens dat TT een mooie toekomst heeft en die mening heb ik al jaren en ik zit er evengoed voor een groot gedeelte van mijn porto long in. Dus ik heb net zo veel last van dalende koersen ( mss wel veel meer dan vele hier) maar het zijn mijn beslissingen om er in te zitten en ik weet dat het een "prive" gerunde company is.

    Verder zal ik niet meer reageren en wens ik eenieder heel veel succes en veel rust toe want daar zijn vele hier echt wel aan toe.
  6. [verwijderd] 10 januari 2018 09:07
    quote:

    harrysnel schreef op 2 januari 2018 11:34:

    Ruim 10 jaar geleden nam TomTom TeleAtlas over voor E30 per aandeel en verscheen dit biedingsbericht:

    www.afm.nl/downloadregisterfile.aspx?...

    Wat mij het meest opvalt:

    1) De reden voor TomTom om TeleAtlas over te nemen geldt nog steeds: het aanbieden van de meest "verse" up-to-date Maps. Met de opkomst van zelfrijdende auto/connected car is dit streven zelfs nog urgenter geworden. Wat er veranderd is: het zijn vooral de autobouwers ipv consument (via PND) die de Maps (inbouw) zullen afnemen.

    2) TomTom is bereid om ratio bedrijfswaarde/EBITDA van 41 te betalen.

    Ad1) TomTom schrijft af op het aangekochte TeleAtlas. Het mislukken van Sports avontuur was zelfs aanleiding om dit jaar alle resterende Goodwill van BU Consumer af te schrijven. Dat lijkt logisch als deze BU een "aflopende zaak is" maar de investeringen in de kaarten voor de toekomst (SDC, connected Car) zien we niet weerspiegeld worden in de balans. Investeringen lopen veelal via P&L als OPEX ipv dat ze gekapitaliseerd worden. Als je als TomTom aangeeft "in de sweetspot" te zitten, dat je bezig bent met "positionering voor de endgame" en je wijst daarbij een opsplits scenario van E17/E18 van de hand omdat zelfstandig doorgaan de betere optie is....dan mag je, nee dan moet je, deze waarde van de assets laten blijken. Doe je dit niet via balans (bv om fiscale redenen) dan moet je iig in je communicatie de waarde van de assets benadrukken. Daar past niet bij het downplayen van de waarde van TT Maps tov HERE, het naar beneden halen van TT Telematics als er over Fleetmatics wordt gesproken, het nonchalant doen over de betaalde overnamesom door Intel voor MobilEye, het stellen dat E8 voor TT een "faire waardering is..... want:

    2) Als je 10 jaar geleden bereidt bent om ratio 41 te betalen (bedrijfswaarde/EBITDA) voor TeleAtlas dan moet je niet als Goddijn de huidige koers afdoen als "volatiliteit" zoals in NBC interview. Bedrijfswaarde/EBITDA ligt bij huidige koers van TomTom voor dit jaar onder de 10.

    Als er nu een partij komt die net als TomTom zelf voor TeleAtlas 41 bedrijfswaarde/EBITDA voor TomTom wil betalen dan heb je het dus over een bod op TomRTom van >E30.

    Als je kijkt naar sector met waarderingen voor StartUps, de geboden overnamesommen voor HERE, Fleetmatics, Autonavi, Otto etc., de koersniveau's van NVIDIA.......dan is huidige koers van TomTom waanzin.

    Mijn punt: Goddijn is bereid om hoofdprijs voor TeleAtlas te betalen (41 bedrijfswaarde/EBITDA) en financiert dat met Vreemd Vermogen + emissie op E56 in december 2007. Nu 10 jaar later doet hij alsof het volstrekt normaal is dat deze ratio naar onder de E10 is gezakt en blijft gewoon aan als CEO die 100% verantwoordelijk is voor deze waardevernietiging. Wat doet meneer wel? Hij gaat paar weken per jaar zeilen alsof dat de normaalste zaak van de wereld is.

    Janivo is trouwens ook "pikant". Stel er komt een Exit. Hoe kan Janivo dan als grootaandeelhouder akkoord gaan met een bod van bv E12 (wat dan bv iets van 15 voor bedrijfswaarde/EBITDA 2018 geeft) op heel TomTom als ze in 2007 als grootaandeelhouder alleen al 41 voor Maps hebben geïncasseerd? En hun belang was geen peanuts, ging daarbij om een bedrag van E500 mln. Het niet meer aanhouden van belang onder naam Janivo voorkomt dit soort mogelijke problemen mocht het tot exit komen.

    Jmho

    AB van mij.

    Misschien goed om deze informatie officieel naar de AFM en VEB te verzenden?
  7. [verwijderd] 10 januari 2018 09:09
    winst van afgelopen dagen geven we langzaam weer terug. Wachten is of er bij de Q4 cijfers nog wat nieuws komt en anders wordt het weer stil tot Q1 cijfers. AEX trouwens ook in het rood dat helpt ook niet echt mee. Bij een algehele beurs correctie staan we zo weer op de 8,20 euro.
  8. forum rang 6 NewKidInTown 10 januari 2018 09:11
    quote:

    RickBreda schreef op 10 januari 2018 09:07:

    Misschien goed om deze informatie officieel naar de AFM en VEB te verzenden?
    Misschien wel, misschien niet. Doe maar even zelf, schaadt het niet, baat het niet.

    ####

    Nog even een kwartje eraf, laag in de 8,40 of rond, dan pik ik er weer "een paar" op.
  9. forum rang 6 tatje 10 januari 2018 09:13
    WE hebben weer een aantal "leuke "" PBs gehad.

    WE hebben de IFRS 15 en 16 gehad.

    FF wat hoger, maar waarschijnlijk moeten we het zonder nieuws doen tot 6 feb 2018 Q4 en FY 2017 cijfers, het automotive orderboek en afhandeling sports.

    Beste Mona,

    Ik verwacht tot 6 feb 2018 moord en doodslag ( verbaal ) op dit forum.
    Wil jij niet als Scheidsrechter optreden, ik ben nl reserve en sta dus aan de zijlijn :-).

    Gr Tatje.
  10. [verwijderd] 10 januari 2018 09:13
    The usual scam. Blij dat ik er inmiddels op verdacht ben. Voor mijn doen vrijwel mijn gehele positie geliquideerd vanmorgen. Het eikelen moet kennelijk eerst nog wat doorgaan.

    Het verschijnen van bepaalde posters heeft weer gewerkt als een goede pump-and-dump indicator.
  11. Mark12 10 januari 2018 09:19
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw betichten te letten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
  12. forum rang 6 tatje 10 januari 2018 09:20
    Er was een regisseur, er is een regisseur, er zal een regisseur blijven, tot de

    OERKNAL.

    Regisseur bepaalt het script.

    Regisseur heeft alleen te maken met de geldgevers, in dit geval de founders.

    De founders doen niet actief mee, maar sturen kunnen ze.

    En dan bedoel ik niet sturen in een auto, dat hoeft dadelijk niet meer :-)

    IK blijf mooi wachten, want noem een naam behalve google, die niet samenwerkt met Tom Tom.
5.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 114 115 116 117 118 ... 256 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht