Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

6,125
  • Verschill

    -0,060 -0,97%
  • Volume

    301.146 Gem. (3M) 301,7K
  • Bied

    6,120  
  • Laat

    6,130  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom in 2018

5.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 256 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 januari 2018 10:13
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 15 januari 2018 10:03:

    Paulus, schenk dat glas ff iets voller............dan is ie niet meer half leeg
    Nee Dutchy Ron, je hoeft alleen maar naar de koersgrafiek vanaf begin november 2017 te kijken. Dan zie je precies wat ik bedoel. Je kunt er bijna een liniaal langs leggen.

    Er speelt dus wat anders. De kleinere aandeelhouders worden nog steeds met veel geweld en bakken vol negativiteit uit het aandeel gezet. En het bestuur van TomTom laat dit zwijgend en dus met volledige instemming gebeuren.
    Sterker nog; ze werken er aan mee. Zie de voortdurende focus op consumer, de slechte en uitermate verwarrende communicatie, timing van omzetwaarschuwing, laffe forecast en ga zo maar door.

    Alles wijst wat mij betreft op een aanstaande dirty exit - delisting. En na de delisting gaat het los. Dan gaat de Rinkelberg van de familie Goddijn pas echt goed rinkelen.
  2. [verwijderd] 15 januari 2018 10:18
    quote:

    Paulus29 schreef op 15 januari 2018 10:13:

    [...]

    Nee Dutchy Ron, je hoeft alleen maar naar de koersgrafiek vanaf begin november 2017 te kijken. Dan zie je precies wat ik bedoel. Je kunt er bijna een liniaal langs leggen.

    Er speelt dus wat anders. De kleinere aandeelhouders worden nog steeds met veel geweld en bakken vol negativiteit uit het aandeel gezet. En het bestuur van TomTom laat dit zwijgend en dus met volledige instemming gebeuren.
    Sterker nog; ze werken er aan mee. Zie de voortdurende focus op consumer, de slechte en uitermate verwarrende communicatie, timing van omzetwaarschuwing, laffe forecast en ga zo maar door.

    Alles wijst wat mij betreft op een aanstaande dirty exit - delisting. En na de delisting gaat het los. Dan gaat de Rinkelberg van de familie Goddijn pas echt goed rinkelen.

    Je andere alias vind ik leuker...
  3. forum rang 7 ketchup 15 januari 2018 10:23

    @ Dokus, nieuwe aandelen uitgeven tegen cash geeft geen verwatering, nieuwe aandelen uitschrijven voor bonus doel geeft wel verwatering

    nieuwe aandelen uitgeven voor cash aan de markt en daar bedoel ik mee aan 10 euro of lager is zonder directe positieve aantoonbare contributie voor winstgevendheid voor het bedrijf TT ook geen benefiet voor de aandeelhouder, dan moeten ze erin op een veel hogere premie

    maar het vervelendste is nog wel als er op een slinkse manier steeds meer aandelen vanuit de free-float naar founders en employees gaan aan deze waardes waardoor uiteindelijk de reguliere aandeelhouders straks met een zeer beperkte free-float zitten en de inner-circle complete controle en ruime meerderheid van aandelen binnen de toko hebben, dan kunnen ze zo nog jaren doorgaan met rijke optie regeling en rijke remuneratie en verloning, jaren geen returns geven en uiteindelijk krijg je zo ook de toko compleet in eigen handen zonder ooit één cent premie te betalen.
  4. forum rang 7 Dutchy Ron 15 januari 2018 10:25
    BlackBerry Ltd., a company increasingly focused on technology for the self-driving vehicle market, is making an inaugural visit to North America's biggest auto show in Detroit, where CEO John Chen's team says the company will debut a new product on Monday.

    Product heeft vermoedelijk een link met Baidu en heel misschien met met TT(?)


    www.therecord.com/news-story/8071939-...

    "You might see Chinese, Japanese, North American and European parts all integrated into one vehicle in a way that we may not have seen before."

    In fact, BlackBerry has been busily making friends at every level of the auto industry's food chain: electronics chip makers, Tier 1 parts suppliers and automakers — referred to as original equipment manufacturers (OEMs).

    Among its major partners is Ford, which agreed in October 2016 to expand the use of BlackBerry's QNX Neutrino operating system, Certicom security technology, QNX hypervisor and QNX audio processing software.

    A few weeks later, BlackBerry was showing off a Jaguar XJ concept car with a new digital cockpit design that combines the infotainment and instrument cluster functionality at the 2017 Consumer Electronics.

    Since last fall, BlackBerry has announced various arrangements with some of the world's most important semiconductor companies, including Delphi, Visteon, Qualcomm, Denso, and Nvidia.

    And two weeks ago, Chinese search engine giant Baidu Inc. chose BlackBerry's QNX safety operating system as a foundational piece of the Apollo autonomous driving system, being developed with three Chinese OEMs.

    Last week, at the 2018 consumer electronics show, BlackBerry used two concept cars from Aston Martin and Range Rover as tangible illustrations of how its QNX software can be used
  5. forum rang 4 zeurpietje 15 januari 2018 10:45
    waarom altijd zo kwaad op direkties die er niet voor zorgen dat de aandelen omhoog gaan. is dat hun taak? kan me nog herinneren dat men liep te klagen over de direktie van pharming toen de koers laag stond. nu is hij de koning.
  6. [verwijderd] 15 januari 2018 10:46
    Zolang de koers onder de 9,60 noteert komt er op basis van de vorig jaar uitgegeven personeelsopties, geen aandeel bij.

    Want de strike wordt vastgelegd 10 dagen na de AVA toen de koers dus ca. 9,60 deed.

    De eigen ingekochte aandelen worden uit de markt gehaald, profiteert iedereen gelijk van.

    Zelfs taco heeft tijdens AVA gezegd dat dividend of inkoop eigen aandelen (toen nog niet geintroduceerd) continuiteit moet hebben.

    10% aandelen bijdrukken voor Baidu geeft denk ik veel vertrouwen in cashflow uit het Apollo-platform. Great Wall is daar meteen een eerste voorbeeld van.

    Los daarvan en uiteraard alleen bij zelfstandigheid TT zullen aandeelhouders verwachten dat er meer eigen aandelen worden ingekocht dit jaar.
  7. forum rang 6 Tordan 15 januari 2018 10:47
    euwe verkooprecords voor Renault
    Gepubliceerd op 15 jan 2018 om 10:30 PARIJS (AFN) -
    De Franse automaker Renault heeft afgelopen jaar nieuwe verkooprecords geboekt. In totaal verkocht het bedrijf dat naast Renault, ook de merken Dacia en Lada op de weg zet, wereldwijd 3,8 miljoen auto's. Dat betekende een stijging van 8,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.
    Het jaar 2017 was het vijfde jaar op rij voor Renault dat het meer auto's wist te slijten. De automaker heeft naar eigen zeggen 4 procent van de markt in handen. Dat was een jaar eerder nog 3,8 procent. In Europa, veruit de belangrijkste markt voor Renault, was sprake van een groei met 5,6 procent tot 1,9 miljoen auto's. Renault heeft in Europa een marktaandeel van bijna 11 procent.
    In alle andere regio's was volgens de automaker ook sprake van groei. Vooral in de regio 'Eurazië' (plus 13,6 procent) en de Aziatisch-Pacifische regio (plus 17 procent) ging het Renault voor de wind. Voor heel 2018 voorziet de automaker verdere groei.
    Community trend
  8. forum rang 7 ketchup 15 januari 2018 11:13

    @ Jelle, daarom schrijf ik ook onder de 10 euro
    vergeet niet dat in t verleden bij TT toch aan de vorige CFO bonus is uitgekeerd ook al was de criteria daarvoor niet bereikt

  9. [verwijderd] 15 januari 2018 11:37
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 15 januari 2018 11:13:

    @ Jelle, daarom schrijf ik ook onder de 10 euro
    vergeet niet dat in t verleden bij TT toch aan de vorige CFO bonus is uitgekeerd ook al was de criteria daarvoor niet bereikt

    Akkoord.

    Tammenoms-Bakker heeft tijdens AVA wel gezegd dat TT misschien bij komende AVA besluit volledig volgens de Code te handelen.

    Weeda valt het op dat bonus in calls omhoog gaat en vast salaris laag is. Blijkbaar wil HG veel verdienen bij hogere koers. Heb er zelf ook nog wat over gezegd tijdens AVA, dan ligt dat maar vast dat die theorie bestaat, dacht ik toen, zonder te willen zeggen dat het mijn mening is dat er kwade opzet in het spel is, want ik heb ook geen glazen bol en kan niet tussen de oren kijken.
    files.shareholder.com/downloads/TOMTO...

    Trouwens, op het forum en twitter kwam er een paar keer een theorie voorbij over het overnemen van de stukken van Janivo door JdM, die dan nog kan kopen onder die 10, zeg niet dat het aannemelijk is oid, maar verbazen zou het me niet.

  10. forum rang 6 tatje 15 januari 2018 12:24
    Tja.

    Flevo Janivo 4,99% in Tom Tom.

    De pont heeft 5 kinderen, over de kleinkinderen praat ik niet, want dan moet het via schenking.

    Als nu die 5 kinderen eigenaar zijn van Flevo janivo, dan KAN het 4,99% belang, naar die 5 kinderen in prive box 3, (ieder zeg maar 1% Geen melding in de AFM ) , die 5 kinderen kunnen dan ieder 1,99% bijkopen en zo onder de 3% te blijven ( geen melding bij de AFM ).

    Dus de familie De pont kan die 4,99% dus eventueel naar de 5 kinderen in prive brengen.

    Die 4,99% kan dus in prive aangroeien, naar 5 maal 2,99% is 14,95% totaal in prive.

    Kan !

    De mol kan met zijn 5,1% in prive ( de arme kloot heeft de aandelen waarschijnlijk zonder broertjes en zusjes gekocht ), dat een aanmerkelijk belang is, dit aanmerkelijk belang uitbreiden naar 9,99% zonder melding.

    Dus het optimaliseren van belangen kan dus, zonder meldingen van de AFM.

    De pont naar prive, aangeven bij aangifte april 2018, kan uitstel krijgen tot september 2018 zonder reden.

    Met redenen weet ik niet.

    Maar tot sept 2018, dassss een tijd en daarin KAN veel gebeuren.

    Als de pont en de MOl weten, denken dat Tom Tom top wordt, dan zou het mij niet verbazen, als ze het zo hebben gedaan.

    Trouwens ik las hier dat de Mol in 2015 10 euro per aandeel heeft betaald.

    Betaald heeft John de mol gemiddeld 2008 2009 misschien 5, dus Cryrte wordt in 2015 afgerekend, met 10 min 5 is 5 euro per aandeel winst.

    dan gaan ze aan 10 euro naar prive, wel een aanmerkelijk belang 5,1%, maar kan bijkopen tot 9,99%.

    Verschil John de mol aanmerkelijk belang in prive 5,1% of 4,99% in prive box 3 geen aanmerkelijk belang.

    Voor het gemak beiden 5%.

    Box 3 11,750 miljoen aandelen a 10 euro is 117,5 miljoen euro.
    Bij 50 euro is de winst 470 miljoen. ( 587,5 min 117,5 is 470 )

    Box 2 aanmerkelijk belang.

    11,750 miljoen aandelen a 10 117,50 miljoen.
    Bijkopen 11,750 aandelen zeg a 10 is ook 117,50 miljoen.

    Bij 50 euro per aandeel opbrengst 1,175 miljard
    min 2 maal 117,50 is 235 miljoen.
    Winst 940 min 25% is 740 miljoen.

    Daarom dus naar 5,1% aanmerkelijk belang Box 2. en niet naar 4,9% box 3

    Als je de oplossing, uitkomst weet of denkt te weten, wordt je dus steeds rijker !

    Je denkt toch niet dat de Mol een TT zeperd wil.

    Flink verdiend aan delta lloyd.
    Flink verdiend aan De telegraaf.
    Post.nl ook super winstgevend, als de staat geen roet in de centen had gegooid :-)

    En TT wordt een zeperd, geloof er niets van.
  11. [verwijderd] 15 januari 2018 12:45
    quote:

    ketchup of catch-up schreef op 15 januari 2018 09:41:

    neen, is niet juist als er informatie is die sterk afwijkt van eerder gegeven indicatie dan moet je het melden.
    de omzet is al teruggebracht naar 900 en als nu blijkt dat consumer echt in elkaar klapt en dat zien ze nu al in de 2017 cijfers dan moeten ze het melden, stille periode of niet.
    het is wat anders als het voor outlook 2018/19 is, dan hoef je het niet te melden, maar dan mag de omzet voor 2017 niet sterk afwijken van 900 mio
    900 mio omzet in 2017 impliceert 216.2 mio omzet in q4.
    dat is 18.6% lager dan in q4 2016. de omzetdaling in q3 was -9.1%. in 2017 is de omzetdaling ieder kwartaal verdubbeld: q1 -2.0%; q2 -4.4%; q3 -9.1% en q4 -18.6%

    edit: omzet- en/of winstwaarschuwing zeer goed mogelijk. 'n klapperrrrrr
  12. Mark12 15 januari 2018 14:19
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 15 januari 2018 12:28:

    Groennnnnnnnnnnnn was ist Lose 0.002 hoger ohhhhhhhhhhhhhhhhh
    Dieterrrrrrrrrrrrrrrrrr denk aan je medicijnennnnnnnnnnnn
  13. forum rang 7 ketchup 15 januari 2018 14:33

    @ messiah, ben geen accountant, maar het cijfer is reeds naar 900 mio gezakt, de vraag is " is het nu zo dramatisch dat HG zich genoodzaakt voelt nog voor de cijfer-rapportage een aanpassing ( waarschuwing ) te geven voor omzet " of kan het naar de outlook voor 2018 - winstwaarschuwing is NIET aan de orde , dat zou nu juist eerder positief de andere kant uit zijn van 25 ct naar 30/35 ct voor FY17

    voor 2018/19 gaat de outlook nu eerder voor de 800-850 mio range zijn wat betreft omzet
    wat nu juist zo verdomde ergerlijk is dat TT een afschrijving neemt van 169 mio door de boeken, totale afwaardering van consumer, maar er niet bij melde

    " deze divisie maakt na deze afschrijving niet langer onderdeel uit van de Groep haar toekomst visie,
    we hebben deze divisie in haar totaal afgeschreven, we zorgen ervoor dat bij afwikkeling Sports/PND er geen negatieve impact meer zal zijn en we rapporteren de cijfers voor deze divisie nu separaat ( discontinued operation) en niet langer als onderdeel van de Groep , dit resulteert dat de omzet daalt naar 600-650 mio

    begrijp dat in t verleden een hoop van de kosten ondergebracht werd binnen consumer, deze had nog steeds de grootste omzet
    maar nu het steeds duidelijk is dat consumer compleet het ravijn instort, is dit niet langer meer van toepassing.

    hadden ze bij TT dit gemeld, dan was de omzet nu een stuk lager en geweten en hebben we het niet langer over een krimp bedrijf voor 2018 onwards maar over groeiontwikkeling, dan krijgt het aandeel een andere weging en dus ook een andere waardering

    hadden we nu dik aan 12 euro gestaan met een veel belovend orderboek en op basis van cash adjusted earnings.

    Neen, daar hebben ze niet voor geopteerd en nu zitten we wederom met een stemming van de omzet kachelt onderuit, komt er nu nog wel of geen omzetaanpassing.

    geen wonder dat dit aandeel niet van de grond te tillen is, bij mogelijk goed nieuws voor het bedrijf, trekt men onmiddellijk aan de handrem om het aandeel af te stoppen.
  14. [verwijderd] 15 januari 2018 14:47
    Onderstaande heb ik zojuist van "Ponzi,nl"geplukt. Weet niet of dit nieuws is!!!

    olean7 : DETROIT is geen OUD nieuws komt eraan
    olean7 : tomtom test met 85% van de tier1 automakers, Worden als beste navigatie aangemerkt met verschillende AWARDS,. We gaan het beleven
  15. forum rang 7 ketchup 15 januari 2018 15:15
    Mijn positie is al tijden ongewijzigd , long 2/3 e aandelen, 1/3 e geschreven in the money put opties
    Mijn stemming wisselt van positief tot ergernis, maar mijn positie in het aandeel niet

    Vegas was een succes, vooral omdat TT alle credits kreeg van de markt dat ze echt HERE achter zich laten en dat is een enorme opsteker
    Als de markt voor cijfers straks TT gaat waarderen op basis van cash ajusted EPS en we kunnen dit uitfaserende consumer achter ons laten, dan kan het aandeel vanaf dit jaar in een langdurende uptrend en zijn koersen van 12 - 15 - 17 euro voor de komende 3 jaar mogelijk
    Hoop op een mooi orderboek en confirmatie afscheid Sports
5.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 256 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht