Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Turbulentie

TA: Turbulentie

Terwijl Wall Street de broek redelijk weet op te houden, zakken in Europa de beurzen. De schade is echter beperkt. De EUR/USD heeft het hoogste punt sinds 2014 bereikt.

Bitcoin staat weer onder de 10.000, waarmee het verlies sinds de top tot 50% is opgelopen. Kortom, de nieuwe maand is met turbulentie begonnen, ik loop deze items langs.

AEX blijft binnen trend

De Nederlandse beurs test de steunzone gevormd door de koerstoppen van eind 2017. Technisch valt de AEX-index terug binnen de grenzen van de lange termijn stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande toppen (bovenste blauwe lijn) weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief.

De stijgende koersbodems, die sinds begin 2016 zijn gevormd (binnen de stijgende trend), geven aan dat beleggers op steeds hogere niveaus durven in te stappen en blijven bijkopen. Na de februaribodem van begin 2016 rond 380, is er een hogere bodem gevormd rond 409,23, daarna een rond 436,28, een op 476,71, een rond 506 en ten slotte de laatste rond 534.

Technisch beschouw ik elke grotere correctie als een koopkans, ook in de komende maanden. Mocht hierin verandering optreden, ik den het niet, dan zal ik daar direct via Twiitter (@RoyceTostrams) op terugkomen.


Nog geen trendomkeer op de Dow

Op Wall Street zijn er nog geen tekenen die een echte trendomkeer aangeven. Technisch slaagt de Dow Jones index er in om fors hogere toppen en bodems te vormen. De kleinste terugval wordt al benut om opnieuw (bij) te kopen. Ik houd rekening met verdere koersstijging richting weerstand 27.500 (berekend koersdoel).

Ook hogere niveaus zijn mogelijk. Steun ligt rond 24.101,24 (gevormd op 7 december 2017). Ik handhaaf een positieve visie.


Euro op hoogste punt sinds 2014

De EUR/USD weet de opwaartse trend te bevestigen en heeft nu het hoogste punt sinds 2014 bereikt. De EUR/USD koers is het koersdoel rond weerstand 126,05 (gevormd op 19 november 2014) genaderd, binnen de stijgende trend. Hier kunnen de eerste winstnemingen optreden.


Bitcoin gehalveerd

Technisch bezien verpietert het beeld van bitcoin steeds verder nu ook de januaribodem onder druk staat. De eerste verzwakking trad op met het breken van de stijgende trend. Ook heeft bitcoin een serie lagere koerspieken op de grafiek achter gelaten. Deze signalen duiden op nieuwe verkoopdruk.

De eerstvolgende bodem ligt er pas rond 5.376,73 (bodem van 25 oktober 2017). Sinds de top van 18 december 2017 op 19.265,71, is bitcoin in koers ruimschoots gehalveerd.




Amerikaanse smallcapaandelen

De Russel 2000 index, die het koersverloop volgt van 2000 Amerikaanse smallcapaandelen, corrigeert binnen de lange termijn stijgende trend. Technisch vormt de Russel 2000 hogere toppen en hogere bodems, een teken van koopkrachtige vraag. De trend biedt een eerste berekend koersdoel van 1.750. De steun bevindt zich rond 1.454,17 (gevormd op 17 november 2017).

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 16
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Gerelateerd

Reacties

697 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 februari 2018 08:34
    cryptos flinke deuk.
    opvallend dat er steeds zelfde methode gebruikt wordt op dax, mooi blijven hangen en gam na 0900

    1 naaierij beurs is het met indexen, alles wat je koopt meteen gam door bank aan 1 kant of je sh zit of long of blijven hangen en late verkopen met verlies.

    winskans nihiel
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 2 februari 2018 08:40
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 2 februari 2018 08:34:

    cryptos flinke deuk.
    opvallend dat er steeds zelfde methode gebruikt wordt op dax, mooi blijven hangen en gam na 0900

    1 naaierij beurs is het met indexen, alles wat je koopt meteen gam door bank aan 1 kant of je sh zit of long of blijven hangen en late verkopen met verlies.

    winskans nihiel
    Volgens mij ben jij een voorgeprogrammeerde Forum-Quant!..

    1 Naaierij met jou..

    Jij blijft hier mooi hangen..

    En gebruikt Opvallend steeds zelfde methode..

    Voor en na 0900

    De winskans dat jij is wat anders schrijft is nihiel..

    ;)..
  3. forum rang 6 NewKidInTown 2 februari 2018 08:54
    Gisteren las ik nog: "Maar de schade blijft beperkt zolang de AEX index boven de top van november rond 557,43 weet te blijven."

    En nu ? Tja, turbulentie, riemen maar vast dus......
    Die turbo's short, zou dat nog wat zijn ? Of toch maar long ?
    Er moet hier toch iemand zijn, die het zeker weet !

    Als beginnend hulp-assistent van de afdeling turbo's short, raad ik aan: turbo's short ;-)
697 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links