Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.648 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pbm 4 december 2017 18:29
    AQR dumpt opnieuw meer dan 1.2 miljoen aandelen Altice afgelopen donderdag en vrijdag. Deze verkoop is allen gebruikt om de winsten op de bestaande shortpositie van 21 miljoen aandelen uit te breiden. Met die 1.2 miljoen aandelen heeft AQR de koers van Altice toch even 6% lager gezet. Vandaag zijn er opnieuw pogingen gedaan de koers middels shorten lager te zetten. Vanochtend lukte het nog maar vanmiddag was er teveel vraag naar Altice waardoor het aandeel met bijna 5% steeg. De koers van Altice is net zo hoog als alleen al de waarde van haar aandelenbezit in Altice US welke genoteerd staat in New York. M.a.w. Altice wordt op 0 gewaardeerd. Beetje overdreven lijkt me. Dus voor nu mooi moment om in te stappen op 7 euro.
  2. forum rang 4 Pbm 4 december 2017 21:01
    quote:

    Liber8! schreef op 4 december 2017 18:58:

    Zelfs met huidige ultralage rente kan die tent niet eens zijn rente betalen uit de cashflow.
    Shorter dus!
  3. forum rang 4 Pbm 5 december 2017 23:58
    Gisteren, zo blijkt uit hetvadm short register, heeft AQR opnieuw1 miljoen aandelen Altice verkocht zonder ze in het bezit te hebben, dus daarmee hun shortpositie met opnieuw 0.08% uitgebreid. Ondanks dat heeft AQR niet kunnen voorkomen dat de koers toch nog steeg gisteren. Vandaag hebben de shorters opnieuw veel extra moeten shorten door te verkopen om de koers niet te hard te laten stijgen. Uiteindelijk hebben de shorters vandaag toch flinke verliezen moeten incasseren door de 7% stijging aan het eind van de handel.
  4. forum rang 4 Pbm 6 december 2017 19:05
    Nu is BAM aan de beurt. De laatste weken werd de koers van dit aandeel al hard naar beneden georkestreerd door shorters, maar vandaag was het uiteraard feest na de berichtgeving over de financiele tegenvaller voor BAM mbt de zeesluis bij IJmuiden. Hedgefonds WorldQuant heeft vanaf 10 november jongstleden bijna iedere dag zomaar aandelen BAM gedumpt, zonder ze te hebben, en daarmee de shortpositie tot eind november tot 1.4% uitgebouwd. Opnieuw heeft het shortende WorldQuant het spel top gespeeld met vandaag de grote beloning door de extra koersval van nog eens meer dan 21%. Gedurende de laatste 3 weken van november heeft WorldQuant het toch even voor elkaar gekregen om de koers van BAM van boven de EUR5 naar EUR4.65 te druklen. Toch even gemiddeld zo'n 10% winst op hun shortpositie, want die stond voor de dagelijlse kleine uitbreiding van de shortpositie al 0.5% short. Tot vandaag zat WorldQuant al zo'n 3 miljoen aandelen short, waardoor het alleen vandaag al 3 miljoen euro kan bijschrijven. De volgende dagen zal WorldQuant ongetwijfeld doorgaan met het dumpen van BAM aandelen en daarmee de shortpositie verder uitbouwen waardoot de koers ongetwijfeld nog fors gaat zakken. Dit is immers een spel met gegarandeerde winst. Waar heb je dat nog? Tevens daarnaast weer wachten op een volgend tegenvallend berich mbt een bepaald fonds.
  5. [verwijderd] 8 december 2017 15:50
    Eens gekeken naar AQR Long/Short fonds.

    Zijn goed bezig dit jaar.

    Ook als je kijkt naar hun Nederlandse posities.

    Long portfolio 20% winst (DSM, Aalberts, ASMI, ASML, Wolklu)
    Shortpositie (80% van long posities) 23% winst (Altice, Gemalto, SBMO)

    Aandelen geselecteerd op fundamentele waardering, kwaliteit, sentiment en momentum.
  6. forum rang 4 Pbm 10 december 2017 14:40
    Je gelooft het zelf toch niet. Logisch lijkt me als je de koersen manipuleert. Heeft niets met kennis of fundamenten te maken. Gewoon koersorkestratie.
  7. [verwijderd] 10 december 2017 15:11
    Dat lijkt me niet logisch noch mogelijk. Kijk maar eens naar hun jaarverslagen. Zoveel transactievolume hebben ze helemaal niet. Zijn grotendeels fundamentele LT beleggers. Maar wel zowel long (positief) als short (negatief).

    Maakt het niet meteen valsspelers.
  8. forum rang 4 Pbm 10 december 2017 21:28
    "Gokken op prijsdaling bitcoin kan binnenkort" kopt de Telegraaf. De Amerikaanse derivatenbeurzen CBOE zullen deze week en de CME volgende week met de futurehandel in bitcoins. Verschillende Partijen schijnen hierdoor bang te zijn dat dit ten koste zal gaan van de koers van de bitcoin. Is deze angst terecht of niet, dat is de vraag.
    Ik denk dat een dergelijke angst meer dan terecht is. De koers van de bitcoin wordt alleen bepaald door de vraag naar en het aanbod van deze digitale munt.
    De bitcoin een nieuw geintroduceerd ruilmiddel, gebaseerd op de nieuwe blochaintechnologie, waarbij de handel en eigenaren ondoorzichtig zijn. De handelaren/eigenaren zijn anoniem en de handel is niet openbaar.
    De huidige koers is een verwachtingswaarde of eigenlijk puur goodwill/verwachtingswaarde, want de bitcoin heeft feitelijk geen waarde. De koers is dus volledig afhankelijk van het vertrouwen in de digitale middel. De vraag naar en het aanbod van de bitcoin bepalen dus de koers en niets anders. Daar ligt geen enkele fundamentele grondslag onder. Wat is nu het geval. De vraag naar de bitcoin is in principe onbeperkt. Iedereen kan de bitcoin kopen, en als velen dat willen dan stijgt de koers van de digitale munt, tenzij het aanbod op hetzelfde moment ook gelijkelijk toeneemt. Maar met het aanbod van de bitcoin ligt het anders. Het aanbod is kunstmatig beperkt omdat er maar een beperkt aantal bitcoin in omloop zijn en er in totaal ook nog maar relatief weinig in omloop kunnen worden gebracht. Dit betekent automatisch dat het risico op overaanbod in vergelijking tot de vraag ernaar relatief klein is. Daarnaast is het relatief eenvoudig om de koers omhoog te orkestreren door eventueel extra aanbod uit de markt op te pikken of extra vraag kunstmatig zelf te creeren. Dit is ook de reden van de enorme koersstijgingen van de bitcoin. Daarnaast heeft de bitcoin als voordeel dat op dit moment geen extra aanbod kan worden gecreëerd door bitcoins op de markt ter verkoop aan te bieden terwijl je die niet in het bezit hebt. De bitcoin kan worden verhandeld via een ingenieus blockchain systeem, en is in die zin dus niet openbaar. Niemand heeft inzicht in de feitelijke bezitters van de bitcoin en het orderboek. De handel in bitcoins is dus volledig intransparant.
    Je kan dus nog niet speculeren op een koersdaling van de bitcoin door gewoon bitcoins op de markt te dumpen zonder ze in het bezit te hebben. De bitcoin heeft dus nog geen last van shortende partijen, meestal hedgefondsen en grote zakenbanken, die kunstmatig de koers van een beleggingsasset, zoals aandelen, in elkaar willen drukken en winst maken door voortdurend en systematisch aandelen te dumpen zonder ze in het bezit te hebben en daardoor dus een extra aanbod creeeren waardoor de koers van het aandeel met zekerheid zakt. Dit zien we veelvuldig op de aandelenmarkten, en op dit moment bij fondsen als Altice, BAM, Fugro, Philips Lighting en noem het maar op. De koers wordt dan dus bepaald door het aanbod en vraag op een bepaald moment en omdat je het aanbod kunstmatig kan verhogen door gewoon aandelen aan te bieden die je niet hebt, kun zekerstellen dat de koers gaat dalen. Vervolgens wordt de winst verzilverd door dezelfde aandelen terug te kopen tegen veel lagere koersen, waardoor de netto positie in het fonds weer nul is. Bij de bitcoin kan dit dus niet. Partijen die geen vertrouwen in de bitcoin hebben kunnen op dit moment dus niet de koers naar beneden manipuleren door short te gaan.
  9. forum rang 4 Pbm 10 december 2017 21:30
    Maar nu start de handel in futures en veranderen de spelregels. De handel in bitcoins zelf blijft intransparant maar uit de handel in futures kan iedereen destilleren of en hoeveel vertrouwen er is in de bitcoin. Middels de futures kan wel gespeculeerd worden op een koersdaling. Stel een partij verkoopt futures op de bitcoin die op dat moment 15 duizend dollar doet, dan hoopt hij dat de koers van de bitcoin zakt en de future tegen een lagere waarde op een later moment terug te kopen. Dat is zijn winst immers. Stel er zijn ongelooflijk veel verkopers van de bitcoin future, en dus geen vertrouwen in de digitale munt uitstralen, dan zullen andere partijen waaronder de eigenaren van de bitcoins gaan twijfelen en wellicht tot verkoop overgaan, wat de bitcoinkoers uiteraard alleen mar zal doen dalen. Het lijkt er stek op op de financiele toezichthouders en politici hier bewust op aansturen omdat zij veelvuldig hebben aangegeven en benadrukt dat ze de bitcoin hype als zeepbel beschouwen, en dus gevaarlijk. Of hierdoor de koers van de bitcoin in elkaar stort is ook maar zeer de vraag. Want als bij de afloop van de futures een feitelijke leveringsplicht bestaat, dus het daadwerkelijk leveren van de bitcoins, lijken de autoriteiten geen rekening mee te hebben gehouden dat het aanbod in bitcoins sterk is beperkt door het beperkte aantal in omloop zijn bitcoins, en door de leveringsplicht extra vraag zal ontstaan naar de bitcoins om inderdaad te kunnen leveren, met koersstijgingen als gevolg. Stel dat de grote financiele partijen die al hebben aangegeven dat de bitcoin hype een grote zeepbel is die gaat ontploffen, en daarop massaal gaan speculeren door bitcoin futures te verkopen, dus eigenlijk short te gaan, dan moeten ze fysiek leveren als op de afloopdatum van de future de koers van de bitcoin hoger staat dan op het moment van de aankoop van de future, tenzij een cas settlement mogelijk is, dus afrekening van het koersverschil. Ik neem aan dat er op basis van cash settlements wordt afgerekend anders zullen wellicht nog extreme koersstijgingen volgen. De koers van de bitcoin wordt in ieder geval nog veel manipulatie gevoeliger door de introductie van de future handel. Want de kopers van de futures gokken op een koersstijging, en die gaan ongetwijfeld de koers van de bitcoin omhoog orkestreren door feitelijk bitcoins te kopen en daarmee de koers opdrijven. Door de beperkte handel in bitcoins tezamen met de future handel wordt de koers ontwikkeling een nog groter spel tussen de grote partijen. De particulieren moeten maar zien en afwachten en er zullen onverklaarbare en nog extremere koersfluctuaties optreden dan nu al het geval is, wat toch juist niet de bedoeling zijn geweest van onze financieletoezichthouders en politici. Maar ja, die hebben de laatste decennia al aangetoond, nauwelijks te begrijpen hoe het financiele stelsel echt werkt.
  10. forum rang 4 Pbm 7 februari 2018 09:47

    De laatste dagen heeft iedereen de effecten kunnen zien van de door vele partijen toegepaste short constructies. De belangen om de aandelen te laten dalen zijn groot. De short gangers doen er alles aan om de koersen volledig in elkaar te dumpen en dat lukt ze aardig. Niet alleeen in Nederland, ook in de andere landen. Nog steeds wordt er volop gemanipuleerd. Met ongelooflijk veel kleine verkooporders. Waarbij de pers en de onwetenden er nog steeds vanuit gaan dat het om een normale correctie gaat. Onzin, de financiele wereld is nog steeds volledig ondoorzichtig. Kijk maar goed naar de fondsen die het hardst dalen. Het zijn bijna allemaal fondsen die de laatste tijd al voortdurend door de shorters naar beneden worden gemanipuleerd, dan wel waarbij dit getracht wordt. Even herstel en dan weer volledig in elkaar geduwd. De grote verkooporders worden nog steeds op exact dezelfde tijden ingelegd. Kijk naar Air France KLM de laatse weken, OCI, KPN, Post nl, Garand Vision, Galapogos, Tom Tom, Wereldhave, ASR. Bij Altice worden alle records gebroken als we het over manipulatie van de koers hebben. Op voortdurend dezelfde tijden worden al wekenlang verkooporders van 50.000 stuks ingelegd op 1 a 2% lagere koersen. De rest van de dag zijn verkooporders van 11,22, 100, 200 en 300 stuks troef. Wel wordt iedere keer een fors lagere koersvergoeding gevraagd, zodat de shorter er zeker van is dat de koers door zijn transactie daalt. Als dit 500 keer per handelsdag gebeurt, dan kan de koers maar 1 kant op toch. Het werkt in ieder geval. Grote kooporders en veel vraag helpt hierbij niet om de koers omhoog te krijgen. De koers stijgt bij een kooporder van 50K stuks wellicht 0.5%, maar daal vervolgens met procenten tegelijk door 100 verkooptransacties van 10-50 aandelen. Het concept shorten zou wel eens hele vervelende gevolgen kunnen hebben voor de aandeelhouders. Zo kon Flow Traders, dat de laatte maanden hard in elkaar gerukt is door shorters, gisteren 10% omhoog gaan door de grote handel op de beurzen, en vandaag gewoon weer door de shorters bij lage handel stevig in de min wordt gedrukt. Vandaag zie je dat de shorters even weg zijn en gaan Altice, Galapogos, KPN, etc, die de laatste tijd ook in elkaar gedrukt worden door shorters, hard omhoog. Totdat er weer ingegerpen wordt. Kijk naar Air France KLM, waarvan de koers niet boven de slotkoers van gisteren mag uitstijgen. Iedere poging daartoe wordt hardhandig de kop ingedrukt. De shorters bepalen dus volledig de markt en niet de normale institutionele beleggers of particulieren. Het toont opnieuw aan dat het financiele systeem van dit moment van geen kant deugt.

  11. JZ 7 februari 2018 09:51
    Joepie, onze grote ziener is terug. En de zon schijnt. Dag kan niet meer stuk.

    Nu wel braaf iedere dag je stoere verhalen hier blijven posten, hoor.
  12. forum rang 4 Pbm 9 februari 2018 18:01
    Nog steeds veel manipulatie in de markt. Echt geen toeval dat zowel in nederland als in andere landen vooral de recentelijk veel geshorte fondsen het hardst dalen. Amerika mag niet omhhog. Al dagen zijn er automatische verkooporders ingebouwd op niveau net onder slotstand van de index van de vorige dag. Het moet dus rood blijven. Totdat alle kopers het opgeven en het maar laten lopen. Dan daalt het plotseling hard. Ook opvallend is dat Amerika telkes fors daalt tijdens het laatste kwartier handel op de europese beurzen. Het lijkt erop dat ook de europese beurzen in elkaar gedrukt dienen te worden. Vlak na sluiting van de europese beurzen gaan de Amerikaanse beursen telkens inees hard omhoog. Duidelijk samenspel dus. Echter zijn er nog genoeg kopers. De incidentele shorters die ook long zitten in andere fondsen kunnen nu de impact zien van dat shorten en vervolgens de daarop gebaseerde koersorkestratie. Ook dit stopt wel weer en een mooier koopmomnet is er niet dan nu. Want ook deze wind zal wel weer over waaien. Wel triest om te zien dat bijvoorbeeld kpn zonder enige reden, behalve dan dan het recententelijk fors geshort is, in een paar dagen met tientallen procenten lager wordt gezet. Gewoon aanbod afstemmen op vraag. Dan daalt het vanzelf. Echte beleggers verkopen nu echt niet massaal. Dus wie zitten hier wel achter. De computergedreven koerszetting zal wel door de Amerikaanse grootbanken en hedgefondsen worden geinitieerd. Ook zij zullen uiteindelijk zelf het slachtoffer zijn omdat ze zelf ook long zitten, en als alles gaat dan verliezen ze netto geld.
  13. forum rang 4 Pbm 13 februari 2018 21:24
    Hedgefunds slaan hard toe. Wie denkt aan paniekverkopen heeft het mis. De dalinge nvan vorige week lijken vooral veroorzaakt door bepaalde hedgefunds die daarvoor al grote shortposities hadden opgebouwd en de beurzen wilden kraken. En dat is dus geluk, maar voor hoelang is de vraag? Alleen hedgefonds Bridgewater met meer dan 180 miljard aanbelegd vermogen heeft in Nederland op dit moment meer dan 1.7 miljard aan shortposities opgebouwd. Sinds vorige week heeft het voor honderden miljoenen euro’s aan aandelen geshort. En dan niet meer de kleine fondsen, maar ook ING, Unilever, Ahold, etc. Alleen door Bridgevest zijn de koers al met meerdere procente ngedaald. Ook Altice verles dagelijks vele procenten door uitmunted manipuleerwerk van de shortende partijen. En Air France KLM verlies ook meer dan 15% in een paar weken. Dit fonds wordt ook volledig naar beneden gemanipuleerd, elke dag weer. Gisteren gingen alle luchtvaartmaatschappijen in de werled met gemiddeld zo’n 2% omhoog, behalve Air France KLM die 2% lager werd gezet. De beurs opende gisteren met ee nwinst van boven de 1%, met geen enkel rood fonds, behalve Air France KLM dus met ee nverlies van maarliefst 1.8%. En dat zonder enig bedrijfsnieuws. Volledig georkestreerd dus. Flow Traders staat weer op 30 euro, maar let op deze wordt hoogstwaarschijnlijk vanaf vandaag weer volledig in elkaar gebeukt. Volg het aandeel maar. De gevolgen van het shorten zijn dus overduidelijk. Het creeert een algehele paniek waardoor allerlei automatisch verkoopprogramma’s in werking worden gezet. Hierdoor worden de shortende fondsen zelf ook stevig geraak met forse verliezen op hun veel grotere longposities als gevolg. Hun klanten verliezen netto dus fors. Het zal ze blijkbaar worst wezen, want relatief doen ze het beter dan de andere beleggers dieniet short zitten. Het maakt ze daarbij niet uit dat de hele markt in elkaar drukken. De benchmark toont dan aan dat ze het beter doen dan passieve beleggers en andere actieve beleggers, en daar is alles om te doen. Dat iedereen netto verlies zal deze geldwolven een zorg zijn.
  14. forum rang 7 hirshi 13 februari 2018 22:21
    De midday daling van 1.500 punten van de Dow Jones Ind. werd toegeschreven aan computergestuurde programma's en die verkoopgolf werd in verband gebracht met oplopende rente en inflatieangst.

    Een correctie dus en geen paniek. Wel bleek de correctie geen ééndaags gebeuren. Hedgefunds kunnen zo'n beweging versterken en voor volatiliteit zorgen maar uiteindelijk bepalen ze de richting van de beurzen niet.

    Hoe het zij, dat grote shortposities waren opgebouwd is niet zo verwonderlijk. De consensus was immers dat de waarderingen te hoog waren opgelopen.Er moest dus vroeg of laat wel een correctie komen. Het effect van self fulfilling prophesy.
    Wat dat betreft is het eerder verwonderlijk dat een correctie zo lang op zich heeft laten wachten. Zoals wel beweerd werd was de correctie niet ongezond, maar was ongezond dat hij zo lang uitbleef.

    De koers van Flow Traders zal terugvallen zodra de volatiliteit zal zijn afgenomen. Want ook dat laatste gebeurt wel weer een keer en hoeft niet eens zo lang te duren.

    We zullen zien - in complotdenken geloof ik niet wel in de psychologische gedragskenmerken van horden beleggers zoals angst en hebzucht. Dat zijn de ware drijfveren.
  15. forum rang 10 voda 13 februari 2018 22:23
    Attack of the Shorter!

    Aanval op Europa

    Het grootste hedgefonds ter wereld speculeert met aanzienlijke posities op koersdalingen in Europa. Bridgewater maakte deze week bekend een half miljard dollar tegen ING ingezet te hebben. Ook ASML is met eenzelfde inzet doelwit van het Amerikaanse hedgefonds, dat een belegd vermogen heeft van grofweg $ 160 mrd. Bloomberg verzamelde de gegevens en publiceerde ze maandagavond.

    Shortsellen is het verkopen van geleende aandelen, in de hoop te profiteren van een koersdaling door de verkochte aandelen later tegen een lagere prijs terug te kunnen kopen. De grootste shortpositie van Bridgewater in Europese aandelen bedraagt $1 mrd en betreft het Duitse conglomeraat Siemens.

    Bridgewater heeft ook shortposities ingenomen tegen Philips, Unibail-Rodamco, Ahold en Unilever.

    Europa ligt onder vuur. In totaal heeft Bridgewater shortposities ter waarde van meer dan $ 14 mrd ingenomen tegen Europese bedrijven in de afgelopen weken. Onder de banken zijn dat behalve ING ook BNP Paribas en Banco Santander. Italiaanse bedrijven zoals Intesa Sanpaolo, Enel en Eni kunnen naar de inschatting van Bridgewater schade oplopen door politieke onrust in het land, die kan voortvloeien uit mogelijk onbesliste verkiezingen in maart. Andere Europese grootmachten in de vuurlinie zijn Adidas en de Franse bedrijven Total en Sanofi.

    In de meldingen bij de Nederlandse AFM worden ook Philips, Unibail-Rodamco, Ahold en Unilever genoemd als omvangrijke shortposities van Bridgewater. Een goede dwarsdoorsnede van de AEX kortom.

    Je zou zeggen dat beleggers gespannen raken van dit soort berichten op een moment dat de beurs wankelt. Maar ING, ASML en Siemens lieten geen grote koersreacties zien dinsdagochtend. Ray Dalio is als oprichter van Bridgewater wel iemand om serieus te nemen. Hij heeft geen kortetermijnwinsten als oogmerk. Maar standvastig is Dalio niet altijd. Vorige maand spotte Dalio in Davos nog met beleggers die veiligheidshalve contanten aanhouden voor het geval de beurs instort. ‘Als je nu contanten aanhoudt’, zei Dalio, ‘ga je je behoorlijk dom voelen.’

    Lees de vorige column van Gerben van der Marel
    Merkel, Mensch, Maschine

    Dalio zei heel modieus dat we in een zogeheten ‘Goldilocks’-periode zitten met aantrekkende groei, geholpen door de belastingverlagingen van Donald Trump, en nauwelijks inflatie. Hij waarschuwde wel dat het einde van de cyclus nadert. Maandag schreef Dalio in een column op LinkedIn dat het risico op een recessie in de komende achttien tot vierentwintig maanden groter is geworden.
    Zijn rechterhand deed ook een duit in het zakje. Bob Prince waarschuwt dat de turbulentie van vorige week doorgaat. ‘We zullen waarschijnlijk een veel grotere shake-out gaan meemaken.’ Volgens Prince zal de reële economie het dit jaar beter doen dan de ‘financiële economie’ op de beurzen. Dat zou het tegenovergestelde zijn van de afgelopen jaren.

    Gerben van der Marel is correspondent voor het FD in Duitsland.

    fd.nl/beurs/1241716/aanval-op-europa
2.648 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.987
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.853
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.978
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.730
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.975
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.753
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.104
AMG 965 125.526
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.086
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.543
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.056
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.245
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.501
ASML 1.762 76.006
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.552
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht