Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cryptocast, nieuwe BNR-podcast. Crash nu voorbij?

Cryptocast, nieuwe BNR-podcast over cryptocurrencies. Crash nu voorbij?

Terwijl de koers van de bitcoin alweer meer dan 50% is gestegen boven het recente dieptepunt, begint vandaag bij BNR de Cryptocast. Dit is een nieuwe wekelijkse podcast over bitcoin, andere cryptocoins en de onderliggende technologie, blockchain.

De makers zijn technologiejournalist Herbert Blankesteijn en gamingjournalist Boris van de Ven. Blankesteijn maakt voor BNR ook het wekelijkse programma BNR Digitaal en de podcast De Technoloog. Van de Ven produceert en presenteert voor Comedy Central de gamingshow Game Kings.

Beide volgen al jaren de ontwikkelingen rond cryptogeld op de voet. Zo besteedde BNR Digitaal voor het eerst aandacht aan bitcoin in 2011, toen de koers op $8 stond. De Cryptocast wordt gesponsord door de bitcoin-wisselkantoren Bitmymoney en Bitonic.

De cast van Cryptocast

In de Cryptocast zal iedere week het nieuws worden doorgenomen, een prominente expert zal zijn visie geven op crypto en de laatste koersontwikkelingen worden geanalyseerd door Madelon Vos, crypto-expert bij IEX.

Daarnaast zullen Van de Ven en Blankesteijn onderling een wedstrijd doen: in de eerst aflevering steken ze fictief €1000 in cryptovaluta. Aan het eind van 2018 wordt de balans opgemaakt.

Gasten zullen hun mening mogen geven over hun keuzes en ook luisteraars kunnen tips geven. De beleggingsbeslissingen van de makers gelden niet als advies aangezien beleggen in cryptocurrency geld als zeer riskant. Dit programmaonderdeel is bedoeld als amusement.

Eerste editie

In de eerste Cryptocast is de gast van dienst overigens Madelon Vos, die al op 17-jarige leeftijd begon zich te verdiepen in bitcoin. Ze zal zich onder andere buigen over de vraag of de crash die begon in december, nu echt voorbij is.

De meest succesvolle techpodcast van Nederland (althans op iTunes) is op dit moment De Technoloog. Blankesteijn: "Het doel is De Technoloog van de eerste plaats te verdrijven. Gezien de overweldigende belangstelling voor cryptovaluta moet dat lukken."

De Cryptocast duurt elke week een uur en wordt net als alle BNR-podcasts verspreid via de BNR-app, bnr.nl/podcasts, iTunes en Spotify. De makers zijn voor het publiek bereikbaar via Twitter: @CryptocastNL

Luister direct de eerste uitzending van 15 februari.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links