Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,380
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    135.801 Gem. (3M) 81,1K
  • Bied

    27,360  
  • Laat

    27,360  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos februari 2018

4.984 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 250 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Lang 23 februari 2018 21:54
    quote:

    *plata o plomo* schreef op 23 februari 2018 15:02:

    De webcast klonk erg plichtmatig. Ik miste het heilige vuur. Pitty.
    Hoe komt het nu dat Onno plichtmatig klonk, want dat vond ik ook. Normaal is hij heel enthousiast, het is zijn eigen bedrijf, en hij wist ook dat de cijfers voor een buitenstaander niet goed waren. Zo ken ( nouja, kennen) ik de man helemaal niet. Je presenteert maar een keer per jaar je jaarcijfers, het moment om je bedrijf in de etalage te zetten, lijkt mij.....Of weet hij, dat het niet meer zijn bedrijf is..?...Maar misschien ga ik te vaak naar De Elfteling, en dat ik in sprookjes ga geloven...Maar ik vind het op zijn minst vreemd, of ben ik nu de enige die dat vind..?
  2. [verwijderd] 23 februari 2018 21:56
    quote:

    RW1963 schreef op 23 februari 2018 21:42:

    [...]

    Heb jij zeker weer een goede dag?
    Mijn dag is immer goed de koersen gaan up en down en als je dat niet kunt verdragen niet beleggen 10% rendement in een jaar is prima toch vele verwachten teveel.
  3. [verwijderd] 23 februari 2018 22:01
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 23 februari 2018 20:00:

    [...]

    1.
    Ik denk dat Gilead niet wakker ligt van de koers. Er is geen enkele reden aan te nemen dat de koers op korte termijn veel hoger gaat. Drie van de vijf hoofdprogramma's (IPF, Artrose en Eczeem) zijn nog in een vroeg stadium, het CF traject verloopt traag en voor filgotinib ligt de eerste estimated completion date van echt belang pas in september.

    En die verdediging maakt Giilead zich volgens mij ook niet druk om. Welke biotech partij wil nu een strategisch belang naast Gilead zonder dat Galapagos enorme concessies moet doen aan die partij?

    2.
    Een tweede biotech partij zal niet zo maar een 10% belang nemen. Welk programma denk jij dan dat Galapagos in de strijd zal gooien om die partner te paaien?

    3.
    Dit vind ik de typische roze brillen benadering die ik bij meer biotech fondsen zie.
    • Het kan heel goed dat de manta studie naar de negatieve invloed van filgotinib op de sperma-productie tot vertraging gaat leiden. Misschien komt filgotinib pas in 2021 op de markt. Of komt het middel in eerste aanleg alleen voor vrouwen op de markt. Dan is de totale marktomvang vooralsnog ingeperkt tot vrouwen en alleen Noord-Amerika (of is er ook een fase 3 voor filgotinib in Europa?)
    • Xeljanz van Pfizer is een inferieur middel, maar dan wel met een omzet van $ 410 miljoen in 2017 en met hun groeitempo boven de $ 1,5 miljard tegen de tijd dat filgotinib op de markt komt. Gilead zal toch een groot aantal patiënten moeten gaan overtuigen weer van middel over te stappen en dat vergt tijd.
    • Als ik alle beschikbare informatie lees heeft Galapagos de strijd om de CF markt verloren. De samenwerking met Abbie verloopt niet voor niets moeizaam.
    • De drie andere hoofdprogramma's zijn nog in een vroeg stadium

    Filgotinib zal op termijn Galapagos veel omzet leveren. Maar op welke termijn is de grote onzekerheid.

    Xeljanz is een inferieur middel, maar heeft wel al een
    Beste A.D.

    1. "pas" in september? September ligt maar een paar maanden van ons vandaan. Ja, andere programma's zitten in een vroeg stadium en naarmate zij verder komen kan je dat gaan merken. Heb je gezien wat er gebeurde na de IPF resultaten? Kleine studie. Kijk ook naar het volume. Je zal toen maar short hebben gezeten, omdat vroeg in ontwikkeling.

    Niet biotech partij, maar big farma. En ja, GLPG zal concessies moeten doen bijv op het gebied van royalty percentages en upfront betaling. Ooit deden ze ook concessies omdat ze minder (financiële) middelen hadden. Dat hoeft zoals je kunt zien aan de koersontwikkeling geen waardevernietiging in te houden.

    2. Zie nieuwjaarsborrel 2018 draad voor gespeculeer daarover. IPF wordt het iig hoogstwaarschijnlijk niet.

    3. Zou het niet kunnen dat het niet een roze bril betreft, maar dat forumleden hier die het al jaren intensief volgen een betere inschatting van dit risico hebben kunnen maken? Even los van de argumenten die anderen je al hebben gegeven. Weet je wat momenteel de eerstelijn behandeling is in RA? Wist je dat het EMA helemaal niet moeilijk heeft gedaan over de 200mg dosering? Wist je dat niet alleen geslacht, maar ook leeftijd een rol speelt?

    Het is een non-issue waarvan jij het belang zwaar overschat. Dat deden sommigen ook na het geintje van AbbVie en dat is niet goed voor ze afgelopen.

    De omzet van Xeljanz is prima, al is het een stuk lager dan ooit werd verwacht door analisten. Snap niet zo goed waar je het idee vandaan haalt dat Xeljanz een probleem zal zijn. We hebben het over een zeer competatieve markt met meerdere middelen, zowel reeds op de markt als in ontwikkeling. Filgotinib lijkt aan de hand van de data best-in-class te zijn. Schattingen van piekverkopen zouden heel goed te voorzichtig kunnen blijken. In de loop der tijd hebben analisten ze overigens telkens omhoog bijgesteld. Je wilt niet achter de feiten aanlopen.
  4. forum rang 5 Hoppschwiiz 23 februari 2018 22:31
    quote:

    Luizenmoeder schreef op 23 februari 2018 19:48:

    [...]

    Ja dat zeg je nu....
    Maar hier op het forum zegt men al maanden dat de koers 100+ gaat zien en zelfs naar de 200 gaat.

    En dan heb ik het nog niet over de dagelijkse overname speculaties en PB.s

    Je kan wel foeteren op mensen die klagen als de koers daalt....
    Maar andersom bij een stijging zijn de (fantasie) verhalen hier ook niet van de lucht

    Echter omdat dat positiever klinkt bij een stijging accepteren "we" dat allemaal.

    Met je eens. Ook die roze bril verhalen zijn vaak potsierlijk. Maar goed, dat maakt zo’n forum ook wel weer kleurrijk. En @AmericanChicken, ook jij hebt gelijk. Ik was het even vergeten, maar werd niet goed van die huilverhalen. Het lijkt af en toe wel een bitcoin forum....Goed weekend (en ASML ging wel goed, dat dan weer wel...)
  5. forum rang 4 Al Kipone 23 februari 2018 22:45
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 23 februari 2018 22:31:

    [...]
    En @AmericanChicken, ook jij hebt gelijk.
    Jullie zouden dit moeten inlijsten, of op zijn minst goed archiveren voor later hergebruik!

    Goed weekend!
  6. Galajurk 23 februari 2018 23:12
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 23 februari 2018 22:31:

    [...]
    Met je eens. Ook die roze bril verhalen zijn vaak potsierlijk. Maar goed, dat maakt zo’n forum ook wel weer kleurrijk. En @AmericanChicken, ook jij hebt gelijk. Ik was het even vergeten, maar werd niet goed van die huilverhalen. Het lijkt af en toe wel een bitcoin forum....Goed weekend (en ASML ging wel goed, dat dan weer wel...)
    Een roze bril verhaal....
    Op de nieuwjaarsborrel hadden velen figuurlijk een roze bril op , een paar ( we zullen geen namen noemen) heb ik toch echt letterlijk met een roze bril gezien...

    Goed weekend allemaal
  7. Camul 24 februari 2018 00:10
    Hoi allemaal,

    Ik ben hier volledig nieuw op het forum. Nochtans volg ik al enkele weken de discussies/posts op het Gala-forum. Ik heb zelf al enige tijd wat Gala-aandelen in bezit, een goede investering blijkt. Helaas is mijn kennis nog miniem en 'leer' ik veel bij via dit forum (waarvoor dank). Ik heb zoals velen waarschijnlijk ook wat leergeld moeten betalen toen ik begonnen ben met mijn bescheiden aandelenportefeuille. Tot op heden mag ik echter niet klagen, en hopelijk mag dat zo blijven.

    Dankzij dit forum ben ik me echt gaan verdiepen in de Gala-materie, niet gemakkelijk, en nog veel te ontdekken. Maar het is leuk en dat is (op dit moment) hetgeen wat telt.

    Nu lees ik dagelijks - en dan bedoel ik ook élke dag - dat er toch mensen zijn die er echt vanuit gaan dat Gilead 'morgen' een bod gaat doen... Ik begrijp de omstandigheden... Gilead heeft voor 10% participatie in Gala en de vooruitzichten zijn mooi. Tel daar bij nog op dat Galapagos financieel heel aantrekkelijk is voor Gilead en dan begrijp ik ten zeerste dat er wordt verwacht dat Gilead snel een bod zal doen.. Maar ik vrees echter dat het niet zo'n vaart zal lopen (verbeter me gerust als ik fout ben, ik sta open voor kritiek) want.. waarom zou Gilead nu een overnamebod lanceren? Wat heeft Gala eigenlijk al gepresteert ? Inderdaad hebben ze wel een 13-tal onderzoeken in de pijplijn, waarvan 1 goudhaantje dat op tamelijk korte termijn kan uitbreken... maar echt al iets bereikt , is er toch nog niet....? Dus waarom zou Gilead dan momenteel een overname plannen?
    Ik bezie het zo : In het dorp komt er een nieuw restaurant. De chef van dat restaurant was vroeger de sous-chef van een zeer goede chef-kok. Heel waarschijnlijk zal in dit restaurant lekker gekookt worden. Maar het restaurant is nog niet open, we weten het nog niet zeker. De investeringen om het restaurant open te doen lopen op tot 750.000 euro. Is er iemand die nu al het restaurant wil kopen voor 1,500.000 euro ? Ik alvast niet...ook al heb ik 75000 euro geinvesteerd... Ik wacht nog wel even om te zien hoe het restaurant loopt als het open gaat, en ik wacht nog wel even om te zien of de klanten blijven komen... want dan is het restaurant misschien wel meer waard...

    Ik denk dus dat er pas een overname zal komen van zodra er echt iets op de markt gaat komen. Misschien heb ik het wel volledig fout , wie weet het ... Er wordt zoveel gespeculeerd...

    Mvg
  8. Piddybull 24 februari 2018 00:31
    quote:

    Sir Chanticleer schreef op 23 februari 2018 20:03:

    oh fukc, een cliffhanger. Een wat, denker, een wat!? Vertel vertel, en snel graag,ik hou het niet :-)
    Helaas,
    Analytischdenker is gewoon in slaap gevallen voor zijn klavier.
    Morgen vroeg ,na het nuttigen van enkele zwarte koffietjes gaat hij er weer tegenaan.
  9. Beurskingpin 24 februari 2018 00:41
    quote:

    Piddybull schreef op 24 februari 2018 00:31:

    [...]

    Helaas,
    Analytischdenker is gewoon in slaap gevallen voor zijn klavier.
    Morgen vroeg ,na het nuttigen van enkele zwarte koffietjes gaat hij er weer tegenaan.
    Wahaha
  10. forum rang 4 greenback 24 februari 2018 08:22
    quote:

    eri09 schreef op 23 februari 2018 18:10:

    [...]

    ik heb niets aan een pijpleiding ik wil resultaten en een hogere koers, niets meer of minder. wat er nog allemaal aankomt weet niemand dus vertegenwoordigd eigenlijk ook geen waarde maar die werd/word er wel al aangehangen. Onno beloofde veel maar sinds 01-01 nog weinig van terug gezien. gewoon een bod van Gil en we gaan verder met cashen en investeren in Gil. nu lijkt het meer een speeltje van Onno te worden met daarbij beloftes, hmmm dat is gevaarlijk
    Als je een "pijpleiding" wil dan moet je wellicht aandelen van een oliebedrijf in de portefeuille nemen... kijk je naar de pijplijn dan zit je bij Gala wel degelijk goed. Er zijn maar zeer weinig biotechs die deze resultaten kunnen laten zien. Kijk ook even naar het koersverloop van de afgelopen paar jaar, heel weinig bedrijven die zo'n stijging kunnen laten zien. En dat zonder ook maar 1 product op de markt te hebben. Waarom? Juist daar is die pijplijn weer. Wil je je geld goed beleggen en de komende jaren flinke rendementen binnen halen dan zit je bij Gala goed. Maar als je je geld binnen een maand wil verdubbelen dan moet je misschien toch een casino opzoeken. En om Onno op de persoon aan te vallen!??! Kom op zeg! Die heeft met zijn team een prachtig bedrijf neergezet, met medicijnen waar op korte termijn levens mee gered gaan worden. Want ik zal je een geheimpje vertellen, daar gaat het allemaal om. Niet om jouw bankrekening te spekken. Het zou een eer moeten zijn dat je daar een heel klein steentje aan bij kunt dragen door te investeren in dit mooie bedrijf. En als je wilt investeren in Gilead, die staan volgens mij ergens in de vs genoteerd als ik me niet vergis. Fijn weekend allen en maandag gewoon weer 2% erbij
  11. [verwijderd] 24 februari 2018 08:56
    Onno in de conf. call.

    "Thank you, Bart. Well, this cash burn is increased over 2017, but as you can see on this slide, we are expecting a lot of return for the money being spent. We will be initiating trials in a number of diseases in IPF, the late stage 1690 trial. We also start a Phase 2 trial in IPF with 1205, then we got the triple trials for cystic fibrosis, the osteoarthritis trial with 1972, which we are conducting together with Servier, but we are responsible for the U.S. part of that trial and we are initiating a full Phase 2 on MOR106 in atopic dermatitis together with MorphoSys. We will also see POC data of filgotinib in psoriatic arthritis and ankylosing spondylitis. And we will see the data, the proof of concept data in the – of the PELICAN and the FALCON trials, so a lot of data on proof of concept. And even more important the pivotal data that we are expecting on filgotinib in the FINCH 2 trial and the decision to move filgotinib in Ulcerative colitis to a full Phase 3 the go, no go decision that will take place this year. And also as already announced by Walid we have – we are expecting full completion of recruitment for the FINCH 1 and FINCH 3 trials. So a lot of activity there and you can expect as an investor the news flow regarding these trials in the month to come."
  12. [verwijderd] 24 februari 2018 09:06
    quote:

    greenback schreef op 24 februari 2018 08:22:

    [...]

    En als je wilt investeren in Gilead, die staan volgens mij ergens in de vs genoteerd als ik me niet vergis. Fijn weekend allen en maandag gewoon weer 2% erbij
    De kopende partij daalt meestal hoor.
    Kost toch aardig wat duiten dat Gala.

    180 - 200 p.a is realistisch this Time of the year.

  13. Up up and away 24 februari 2018 09:33
    quote:

    *plata o plomo* schreef op 24 februari 2018 08:56:

    Onno in de conf. call.

    "Thank you, Bart. Well, this cash burn is increased over 2017, but as you can see on this slide, we are expecting a lot of return for the money being spent. We will be initiating trials in a number of diseases in IPF, the late stage 1690 trial. We also start a Phase 2 trial in IPF with 1205, then we got the triple trials for cystic fibrosis, the osteoarthritis trial with 1972, which we are conducting together with Servier, but we are responsible for the U.S. part of that trial and we are initiating a full Phase 2 on MOR106 in atopic dermatitis together with MorphoSys. We will also see POC data of filgotinib in psoriatic arthritis and ankylosing spondylitis. And we will see the data, the proof of concept data in the – of the PELICAN and the FALCON trials, so a lot of data on proof of concept. And even more important the pivotal data that we are expecting on filgotinib in the FINCH 2 trial and the decision to move filgotinib in Ulcerative colitis to a full Phase 3 the go, no go decision that will take place this year. And also as already announced by Walid we have – we are expecting full completion of recruitment for the FINCH 1 and FINCH 3 trials. So a lot of activity there and you can expect as an investor the news flow regarding these trials in the month to come."
    Ik vermoed dat dit "months to come" moet zijn. Anders was het logischer geweest om te zeggen "in the next month". Daarnaast zal niet alle newsflow in maart vallen, lijkt me zo.

  14. [verwijderd] 24 februari 2018 09:41
    quote:

    Camul schreef op 24 februari 2018 00:10:

    Hoi allemaal,

    Ik bezie het zo : In het dorp komt er een nieuw restaurant. De chef van dat restaurant was vroeger de sous-chef van een zeer goede chef-kok. Heel waarschijnlijk zal in dit restaurant lekker gekookt worden. Maar het restaurant is nog niet open, we weten het nog niet zeker. De investeringen om het restaurant open te doen lopen op tot 750.000 euro. Is er iemand die nu al het restaurant wil kopen voor 1,500.000 euro ? Ik alvast niet...ook al heb ik 75000 euro geinvesteerd... Ik wacht nog wel even om te zien hoe het restaurant loopt als het open gaat, en ik wacht nog wel even om te zien of de klanten blijven komen... want dan is het restaurant misschien wel meer waard...

    Ik denk dus dat er pas een overname zal komen van zodra er echt iets op de markt gaat komen. Misschien heb ik het wel volledig fout , wie weet het ... Er wordt zoveel gespeculeerd...

    Mvg
    Hoi Camul, Als het maar smullen wordt!!in restaurant en op beurs. Goed weekend
  15. BLOO7 24 februari 2018 10:11
    quote:

    rakara schreef op 23 februari 2018 21:14:

    When you least expect it ... Zou wat zijn: een bod in of na het weekend ;-)
    Ja ik heb ook zoiets zien passeren in mijn gedachtengang,
    cijfers voorlezen omdat het moet.
    Maar de bui al voelen hangen.
    De andere grote partij is nauwelijks of niet te vinden, denk ik dan.
  16. BLOO7 24 februari 2018 10:22
    quote:

    asti schreef op 23 februari 2018 22:01:

    [...]
    Beste A.D.

    1. "pas" in september? September ligt maar een paar maanden van ons vandaan. Ja, andere programma's zitten in een vroeg stadium en naarmate zij verder komen kan je dat gaan merken. Heb je gezien wat er gebeurde na de IPF resultaten? Kleine studie. Kijk ook naar het volume. Je zal toen maar short hebben gezeten, omdat vroeg in ontwikkeling.

    Niet biotech partij, maar big farma. En ja, GLPG zal concessies moeten doen bijv op het gebied van royalty percentages en upfront betaling. Ooit deden ze ook concessies omdat ze minder (financiële) middelen hadden. Dat hoeft zoals je kunt zien aan de koersontwikkeling geen waardevernietiging in te houden.

    2. Zie nieuwjaarsborrel 2018 draad voor gespeculeer daarover. IPF wordt het iig hoogstwaarschijnlijk niet.

    3. Zou het niet kunnen dat het niet een roze bril betreft, maar dat forumleden hier die het al jaren intensief volgen een betere inschatting van dit risico hebben kunnen maken? Even los van de argumenten die anderen je al hebben gegeven. Weet je wat momenteel de eerstelijn behandeling is in RA? Wist je dat het EMA helemaal niet moeilijk heeft gedaan over de 200mg dosering? Wist je dat niet alleen geslacht, maar ook leeftijd een rol speelt?

    Het is een non-issue waarvan jij het belang zwaar overschat. Dat deden sommigen ook na het geintje van AbbVie en dat is niet goed voor ze afgelopen.

    De omzet van Xeljanz is prima, al is het een stuk lager dan ooit werd verwacht door analisten. Snap niet zo goed waar je het idee vandaan haalt dat Xeljanz een probleem zal zijn. We hebben het over een zeer competatieve markt met meerdere middelen, zowel reeds op de markt als in ontwikkeling. Filgotinib lijkt aan de hand van de data best-in-class te zijn. Schattingen van piekverkopen zouden heel goed te voorzichtig kunnen blijken. In de loop der tijd hebben analisten ze overigens telkens omhoog bijgesteld. Je wilt niet achter de feiten aanlopen.
    Die A D is gewoon een basher zonder meer, niet veel aandacht aan besteden,
    je leest er zo doorheen,
    telkens weer dat ramtamtam verhaaltje.
    punt 1 puntje 2 puntje 3 ...
    Galapagos is gewoon eeen mooi groeiverhaal.Punt.

    Maar krijgen ze de kans verder door te groeien?
    Daar heb ik mijn twijfels over.
    Als Galapagos te positief is, komt het nog lekkerder over...
    (en dat willen we niet '' Galapagos is gewoon nog aantrekkelijker geworden'')

    Ze moeten dringend die nieuwe partner vinden.
    Iedere dag zonder, is een dag dat Gilead zijn slag kan slaan.

  17. Geert07 24 februari 2018 10:44
    quote:

    BLOO7 schreef op 24 februari 2018 10:22:

    [...]

    Die A D is gewoon een basher zonder meer, niet veel aandacht aan besteden,
    je leest er zo doorheen,
    telkens weer dat ramtamtam verhaaltje.
    punt 1 puntje 2 puntje 3 ...
    Galapagos is gewoon eeen mooi groeiverhaal.Punt.
    De gemiddelde post van AD heeft meer diepgang dan al jouw posts bij elkaar. Hij onderbouwt zijn mening tenminste, zonder daarbij op de man te spelen. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar als belegger is het ook wel eens goed om open te staan voor een andere mening.

    Maar houd jij het maar bij je 'hup Gala hup' aanmoedigingen. Ik neem aan dat je ook een poster van Onno boven je bed hebt hangen?

    En nog even voor de duidelijkheid: ik heb een long positie in GLPG.
  18. [verwijderd] 24 februari 2018 11:07
    Geert, dit soort gasten zijn geen beleggers, ze zijn fan van GLPG en vooral van Onno van de Stolpe. En hopen populair te worden bij het clubje andere fans met het taalgebruik van een kleuter en het beschimpen van doordachte onderbouwde meningen. Meestal schieten ze tekort om op hetzelfde niveau te reageren!
4.984 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 250 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht