Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 maart 2018 16:22
    Opnieuw recordgroei Nederlandse industrie
    Inkoopmanagersindex naar 63,4 in februari.

    (ABM FN-Dow Jones)De inkoopmanagersindex voor de Nederlandse industrie is in februari verder gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit en Nevi.

    De inkoopmanagersindex steeg van 62,5 in januari naar een nieuw record van 63,4. In januari werd ook al een record neergezet maar was de stijging kleiner.

    "Er is na 58 maanden groei zelfs nog sprake van een groeiversnelling", stelde hoogleraar Arjan van Weele van de TU Eindhoven. Behalve door toenemende vraag naar Nederlandse producten vanuit binnen- en buitenland zit Van Weele ook de levertijden van producenten sterk oplopen, waardoor klanten eerder gaan bestellen.

    Ook lijkt het erop dat inkopers extra inkopen om toekomstige prijsverhogingen te voorkomen, speculerenddat de prijzen van materialen en componenten verder zullen oplopen. Dit betekent volgens Van Weele dat er een sterke terugval kan worden verwacht, als de groei gaat ombuigen.

    Voorlopig liggen de banen voor het oprapen voor gekwalificeerde medewerkers en dit zal de komende maanden zo blijven, verwacht de hoogleraar.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 7 hirshi 1 maart 2018 18:00
    Geweldig nieuws dat SPOTIFY naar de beurs gaat. En dat DROPBOX naar de Nasdaq komt. Supermooie aanwinsten!

    De Haagse zakenbank NICB mogen we ook verwelkomen, net als laadpalenfabrikant ALFEN en groothandel B&S. Zo ook Dutch Star Companies ONE. Dat Blanco Cheque fonds is trouwens al sinds kort genoteerd. In juni LEASE PLAN, ook niet mis!

    En wat te denken van VARO ENERGY van Argos!

    ADJEN is natuurlijk een hele mooie maar we moeten tot de zomer wachten en of het Amsterdam wordt is ook niet zeker. STAGE ENTERTAINMENT dan van Ome Joop?

    CVC investeringsmaatschappij en lingeriewinkel HUNKEMÖLLER? Zelfs VIVAT is mogelijk.

    We gaan mooie tijden tegemoet..
  3. forum rang 7 hirshi 2 maart 2018 19:49
    Spotify gaat komende anderhalve maand naar de beurs, maar net als eerder Snapchat, Google en Facebook eten de oprichters van twee walletjes. De Zweden Daniel Ek en Martin Lorentzon worden miljardair zonder hun zeggenschap over de populaire streamingdienst op te geven.

    Voorlopig gaat slechts een deel van de aandelen - met circa 1 miljard euro waarde - naar de beurs. Spotify kiest voor de New York Stock Exchange. De aandelen zullen onder de naam 'Spot' worden verhandeld.

    Spotify telt nu maandelijks 160 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen een betaald abonnement hebben dat in Nederland 9,99 euro per maand kost.

    Ter vergelijking: Apple telt 'slechts' 36 miljoen betalende abonnees. Het voordeel van Spotify is dat muziek de kernbusiness is, waar dat voor Apple of Google enkel bijzaak is.

    Al met al ziet Spotify voldoende kansen op de groeien. De wereldwijde vijver telt 3,6 miljard internet gebruikers," stelt het bedrijf zelf.


    www.ad.nl/economie/beursgang-spotify-...
  4. forum rang 7 hirshi 7 maart 2018 14:17
    De miljardenclaim tegen de Staatsloterij gaat naar de beurs. Het bedrijf Litigation Investments, dat de claim namens gedupeerden aanvocht, wil zo geld ophalen om de kosten van de rechtszaken te dekken.

    De claim wordt via een zogeheten omgekeerde overname naar de beurs gebracht. Welk beursfonds bereid is gevonden om de claim in onder te brengen wil Litigation Investments-topman Frederick Matthaei nog niet kwijt. Ook verdere informatie brengt Litigation Investments pas eind maart naar buiten.


    www.telegraaf.nl/financieel/1756914/c...
  5. forum rang 10 voda 7 maart 2018 16:31
    Beursblik: ECB zal hinten op verkrapping beleid
    Markt verwacht kleine aanpassing in forward guidance.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese Centrale Bank zal zijn monetaire beleid donderdag vermoedelijk handhaven, maar wel de deur open zetten naar een verkrapping van de kwantitatieve verruimingsmaatregelen (QE) later in het jaar. Dit is de verwachting van door ABM Financial News geraadpleegde economen.

    De belangrijkste rente van de ECB staat momenteel op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief is en de strafrente 0,25 procent. Verder koopt de centrale bank sinds begin dit jaar voor 30 miljard euro aan obligaties op per maand. Dat doet de ECB in elk geval tot eind september.

    Waar beleggers donderdag vooral naar kijken is de zogenoemde forward guidance van de ECB. Dit is een indicator voor het toekomstige verloop van het rentebeleid en het opkoopprogramma.

    "De ECB zal tot juni wachten voordat het eind van QE wordt aangekondigd. Maar de eerste stap wordt donderdag gezet door het aanpassen van de forward guidance op het punt dat QE kan worden verhoogd wanneer dit nodig is", verwachten economen van Bank of America Merrill Lynch.

    Economen van UBS delen die mening. "De forward guidance zal op zijn minst worden besproken en wellicht wordt de vermelding om QE verder te verruimen geschrapt mits de financiële omstandigheden ondersteunend blijven. Mocht de ECB hiervoor kiezen, dan geeft dit steun aan de euro", voorspelt de Zwitserse bank. De Europese munt verhandelde woensdagmiddag op 1,2409 dollar.

    Volgens Franck Dixmier, Global Head of Fixed Income bij Allianz Global Investors, is het vooral van belang dat de ECB de markt gaat voorbereiden op een verkrapping van het monetaire beleid. "De ECB zal duidelijk maken dat het de voortzetting van QE niet langer laat afhangen van de inflatie. Tegen de zomer zou er dan een stappenplan moeten zijn om QE geleidelijk uit te faseren", aldus de marktvorser, die verwacht dat het vertrouwen van de ECB in de economie van de eurozone alleen maar verder toe zal nemen de komende tijd.

    "Tegen volgend jaar denken we dat de ECB zoveel vertrouwen in de Europese economie zal hebben, dat het de rente een paar keer verhoogt, zelfs als de inflatie zoals verwacht ver onder de ECB-doelstelling blijft. Beleggers lijken het daarmee eens: de markten anticiperen ten langen leste op een eerste renteverhoging tegen april 2019", aldus Dixmier.

    Nieuwe economische ramingen en inflatieverwachtingen

    Naast het rentebesluit komt de ECB donderdag met nieuwe economische ramingen en inflatieverwachtingen. Die zullen vermoedelijk niet veel anders zijn dan in december, toen voor 2018 werd gerekend op een groei van 2,3 procent en een inflatie van 1,4 procent.

    "De groei en inflatie zal op de middellange termijn mogelijk licht neerwaarts worden bijgesteld op basis van de ontwikkeling van de euro en de olieprijs", aldus economen van Morgan Stanley. Drie maanden geleden ging de ECB voor 2019 uit van een economische groei van 1,9 procent en een inflatie van 1,5 procent, die vervolgens in 2020 oploopt naar 1,7 procent. De ECB streeft naar een prijsstabiliteit van rond, maar net onder 2 procent.

    Het rentebesluit van de ECB wordt donderdagmiddag om 13:45 uur bekendgemaakt, gevolgd door een toelichting van voorzitter Mario Draghi om 14:30 uur.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. marcel13 8 maart 2018 10:56
    Geplaatst door: Drukwerkdeal.nl
    8 maart 2018 - 09:55Drukwerkdeal.nl gaat samenwerking aan met Spotta

    Online drukker Drukwerkdeal.nl gaat samenwerken met Spotta, verspreider van huis-aan-huis en gepersonaliseerde folderpakketten en online aanbieder van reclamefolders. Ondernemers die hun flyers bij Drukwerkdeal.nl laten drukken, kunnen deze voortaan laten verspreiden via de diensten van deze PostNL-dochter.

    Huis-aan-huisverspreiding zit bij Drukwerkdeal.nl de afgelopen jaren flink in de lift. Voor de marktleider reden om de dienstverlening op de schop te nemen. “Spotta is een partij met een grote staat van dienst en landelijke dekking,” zegt Martijn Jansen, commercieel directeur bij Drukwerkdeal.nl. “We hebben echt een partner gevonden die matcht bij onze ambities.”

    “Drukwerkdeal.nl is een vooraanstaande internetdrukker die kwaliteit en excellente dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Dit past bij onze filosofie, we zijn erg blij met dit partnership”, aldus Yuri Goossens, Manager MarktManagement bij Spotta.

    Afnemers van drukwerkverspreiding bij Drukwerkdeal.nl zijn vooral kleine middenstanders. “Afgezien van de topretailers heeft huis-aan-huisverspreiding van reclamedrukwerk een sterk lokaal aspect. Denk aan health en beauty, zonnestudio’s en dergelijke. Door het bereik van Spotta vallen de folders van die lokale ondernemers straks tussen die van de landelijke spelers op de mat. Dus met een hoge attentiewaarde.” zegt Martijn Jansen. www.emerce.nl/wire/drukwerkdealnl-gaa...
  7. forum rang 10 voda 8 maart 2018 16:16
    ECB zet kleine stap richting monetaire verkrapping
    Centrale bank bezorgd over internationale handelsbetrekkingen.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de deur op een kier gezet naar het verkrappen van het huidige verruimende monetaire beleid. De centrale bank paste de forward guidance aan, die geldt als indicator voor het toekomstige beleid.

    De zogenoemde 'easing bias' werd geschrapt. Dit is de referentie aan het verhogen van de maandelijkse obligatie-opkopen indien de economische situatie verslechtert.

    "Dat scenario is nu onwaarschijnlijk", zei voorzitter Mario Draghi in zijn persconferentie. De ECB benadrukte wel dat de duur van het maandelijkse obligatie-opkoopprogramma van 30 miljard euro kan worden verlengd. "Het is de bedoeling dat de netto activa-aankopen voor het huidige bedrag doorlopen tot eind september 2018, of zo nodig langer, en in ieder geval totdat de Raad van Bestuur bewijs ziet van een aanhoudende verandering in het beloop van de inflatie in overeenstemming met zijn inflatiedoelstelling", aldus de centrale bank. Ook zal de ECB de aflossingen op de aangekochte obligaties voor langere tijd na het eventuele stopzetten van het programma herinvesteren. Dit geldt ook voor de rentes die langere tijd en tot ruim na het aflopen van QE op het huidige niveau zullen blijven.

    "Dit is tegenstrijdig", volgens econoom Claus Vistesen van Pantheon Macroeconomics. "Dit zet de ECB redelijk vast in een hoek en het blijven woordspelletjes", aldus de marktvorser, die erop rekende dat de ECB de vermelding over een eventuele verlenging van QE inderdaad ook zou schrappen.

    Draghi benadrukte dat het monetaire beleid "reactief" zal blijven en niet "proactief".

    Inflatie geleidelijk richting doelstelling

    Draghi benadrukte in zijn toelichting dat de onderliggende inflatie zich nog niet op een duurzaam opwaarts pad bevindt. Wel zal de inflatie op de middellange termijn geleidelijk oplopen richting de doelstelling van de ECB, die rond, maar net onder 2 procent ligt.

    Dit jaar zal de inflatie in de eurozone gemiddeld rond 1,5 procent uitkomen, met een niveau van 1,4 procent tegen het eind van het jaar. In 2019 blijft de inflatie rond deze 1,4 procent. Dat is een lichte neerwaartse aanpassing ten opzichte van de verwachte 1,5 procent uit december. In 2020 moet de inflatie uitkomen rond 1,7 procent. "Het inflatie plaatje is niet veel anders dan drie maanden geleden", aldus Draghi.

    "Met deze ramingen is de verwachting van de ECB dat de inflatie geleidelijk naar de 2 procent meer een wens dan realiteit", volgens econoom Carsten Brzeski van ING.

    Over de economische groei was de ECB iets positiever. Op de korte termijn lijkt het groeitempo iets sterker te versnellen dan eerder verwacht, zei Draghi. Dit vertaalt zich in een iets sterkere groei in 2018, van 2,4 procent. In december ging de ECB nog uit van 2,3 procent. De verwachte groei van respectievelijk 1,9 en 1,7 procent in 2019 en 2020 bleef ongewijzigd.

    Bezorgd over handelsbetrekkingen

    Draghi uitte donderdag zijn bezorgdheid over de recente handelsbetrekking, in navolging van de aangekondigde importtarieven op staal en aluminium door de Verenigde Staten en mogelijke tegenmaatregelen door Europa.

    "Als je tarieven oplegt aan bondgenoten, wie zijn nog dan de vijanden?", vroeg Draghi zich af zonder expliciet te wijzen naar de maatregelen die de Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd. Hij verwacht niet dat de onmiddellijke impact van de voorgestelde tarieven groot zal zijn, maar dit verandert wanneer andere landen terugslaan met tegenmaatregelen. De ECB-voorzitter benadrukte dat het bestuur van de centrale bank van mening is dat handelsgeschillen in een multilateraal raamwerk dienen te worden opgelost en dat unilateraal handelen gevaarlijk is.

    Volgens econoom Brzeski van ING duidt dit erop dat protectionisme weleens een nieuw neerwaarts risico zou kunnen zijn voor de groeiverwachtingen van de ECB.

    Rente gehandhaafd

    Zoals verwacht handhaafde de ECB donderdag het monetaire beleid. Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef daarmee staan op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief bleef en de strafrente 0,25 procent.

    De euro noteerde na de persconferentie van de ECB-voorzitter op 1,2377 dollar, vrijwel gelijk aan de koers voorafgaand aan het besluit. Net na het besluit steeg de munt kortstondig tot 1,2447.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 8 maart 2018 16:24
    Coolblue verwacht dit jaar kwart meer omzet
    Inkomsten in 2017 voor het eerst boven de miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones)Coolblue heeft vorig jaar voor het eerst meer dan een miljard euro aan omzet behaald en voorziet dit jaar verdere groei, hoewel het tempo wel zal afzwakken. Dit maakte het e-commercebedrijf donderdag bekend.

    Coolblue, inmiddels voor circa 30 procent in handen van investeerder HAL, zag de omzet vorig jaar stijgen met 38 procent tot 1,2 miljard euro. Dit was de grootste omzetstijging voor het bedrijf dat begin deze eeuw werd opgericht.

    De EBITDA steeg tot 21 miljoen euro.

    De onderneming betrad vorig jaar voor het eerst de Franstalige markt in België. Tevens werd veel geïnvesteerd in een eigen bezorgdienst en in warenhuizen, aldus Coolblue.

    Dit jaar voorziet Coolblue een verdere groei van de omzet met 25 procent tot 1,5 miljard euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 6 haas 12 maart 2018 08:45
    1. Laagste aantal faillissementen van deze eeuw
    In februari 2018 werden 48 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is het laagste aantal in een maand uitgesproken faillissementen sinds 2001. De meeste faillissementen in februari zijn uitgesproken in de handel. Die sector behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer en opslag. Het aantal faillissementen piekte in mei 2013, toen er 796 bedrijven over de kop gingen.
  10. forum rang 10 voda 12 maart 2018 16:33
    Nederlandse industrie flink op stoom
    Groei van ruim 7 procent in januari.

    (ABM FN-Dow Jones)De Nederlandse industrie heeft in januari flink geproduceerd. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De gemiddelde dagproductie kwam in januari 7,1 hoger uit op jaarbasis. Dit is de grootste stijging na februari 2011. In december lag de groei op 5,6 procent.

    Al ruim twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

    Gekeken naar voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde cijfers was er in januari op maandbasis evenwel sprake van een productiedaling van 0,4 procent. "Desondanks ligt de productie de laatste maanden rond het hoogste niveau ooit", aldus het CBS.

    Het producentenvertrouwen lag in januari op 10,3 en steeg in februari naar 10,9. "Nooit eerder waren industriële ondernemers zo optimistisch."

    Het vertrouwen van de Duitse producenten daalde in februari, maar wel nadat in januari het hoogste niveau ooit werd bereikt. De gemiddelde dagproductie van de Duitse industrie was in januari ruim6 procenthoger dan een jaar eerder, aldus het CBS.

    Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 14 maart 2018 16:20
    Werkgelegenheid eurozone loopt op
    Stijging 0,3 procent in vierde kwartaal van 2017.

    (ABM FN-Dow Jones)De werkgelegenheid in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2017 verder gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van statistiebureau Eurostat.

    Het aantal personen met een baan nam in de muntunie met 0,3 procent toe. In het derde kwartaal van 2017 liep de werkgelegenheid met 0,4 procent op.

    Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016 steeg de werkgelegenheid met 1,6 procent. Ook dit was iets lager dan de stijging van 1,7 procent in het derde kwartaal.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 15 maart 2018 16:34
    Nederlandse detailhandel zet 3,5 procent meer om
    Stijging iets groter dan in december.

    (ABM FN-Dow Jones)De Nederlandse detailhandel heeft in januari meer omgezet dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De detailhandel zette op jaarbasis 3,5 procent meer om in januari, terwijl er in december sprake was van een stijging van 3,4 procent.

    In januari lagen de verkoopvolumes 2,4 procent hoger.

    De omzet van de winkels in non-food groeide in januari met ruim2 procent. Het verkoopvolume was ook ruim2 procenthoger dan een jaar eerder. De winkels in voedings- en genotmiddelen zetten in januari1,5 procentmeer om. Het verkoopvolume kromp echter met bijna1 procent.

    Online werd in januari 22,5 procent meer omgezet.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 15 maart 2018 16:35
    Nederlandse werkloosheid daalt
    Werkloosheidspercentage op 4,1 procent.

    (ABM FN-Dow Jones)De Nederlandse werkloosheid is in februari gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    De werkloosheid daalde van 4,2 procent in januari naar 4,1 procent in februari. Dat betekent dat er afgelopen maand 367.000 werklozen waren.

    Het aantal lopende WW-uitkeringen daalde in februari met 1,6 procent ten opzichte van de maand ervoor.

    In februari had 67,2 procent van de 15- tot 75-jarigen betaald werk. De nettoarbeidsparticipatie bereikte in februari 2009 de hoogste waarde met 68,3 procent en daalde daarna tot 64,4 procent begin 2014.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 15 maart 2018 16:35
    Nederlandse export groeit met 5,5 procent
    Groeitempo wel afgenomen.

    (ABM FN-Dow Jones)De Nederlandse export is in januari met 5,5 procent gegroeid. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Daarmee is de groei wel minder groot dan in de voorgaande twee maanden, toen de export met 6,6 procent in december en met zelfs 9,4 procent in november steeg.

    In januari groeide opnieuw vooral de export van personenauto's, machines en apparaten. Het volume van de import was in januari 9,1 procent groter dan een jaar eerder.

    Volgens deCBS Exportradarzijn de omstandigheden voor de export inmaart 2018minder gunstig dan in januari.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 16 maart 2018 15:21
    Recordtoename investeringen in aandelen

    Gepubliceerd op 16 mrt 2018 om 13:40 | Views: 977

    LONDEN (AFN) - Beleggers van over de hele wereld hebben afgelopen week 43 miljard dollar in aandelen en fondsen gestoken. Daarmee is een record gebroken van de week na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten.

    Netto kwam er 34,9 miljard dollar aan geïnvesteerd vermogen in Amerikaanse aandelen bij. Die toename was voldoende om ook over een heel jaar de investeringen in de VS te doen toenemen, blijkt uit door investeringsbank Jefferies verzamelde data.

    Binnen de Amerikaanse aandelen vloeide er 8,6 miljard dollar naar de technologiesector en 4,9 miljard naar de consumentensector, voor beide een record. Financiële bedrijven haalden 6,8 miljard dollar op.

    In februari liepen de Amerikaanse beurzen nog een deukje op, maar mede door een sterk banenrapport vorige week zijn het vertrouwen in de Amerikaanse economie en aandelenmarkt weer terug, stellen bankiers.

    Buiten de VS werd een kleine 800 miljoen dollar in Europese aandelen geïnvesteerd. In Azië kwam er 5,6 miljard dollar aan geïnvesteerd vermogen bij.
  16. forum rang 7 hirshi 18 maart 2018 11:12
    Het Duitse Henkell & Co, divisie van de Oetker groep met een beursnotering, bij ons vooral bekend van de merken Dr. Oetker, Schwarzkopf, Silan, Witte Reus, Persil etc. neem ruim 50% van de aandelen van de Spaanse cava producent Freixenet over. Naar verluidt voor 220 miljoen euro.

    www.lavanguardia.com/economia/2018031...
  17. forum rang 7 hirshi 18 maart 2018 11:41
    quote:

    hirshi schreef op 18 maart 2018 11:12:

    Het Duitse Henkell & Co, divisie van de Oetker groep met een beursnotering, bij ons vooral bekend van de merken Dr. Oetker, Schwarzkopf, Silan, Witte Reus, Persil etc. neem ruim 50% van de aandelen van de Spaanse cava producent Freixenet over. Naar verluidt voor 220 miljoen euro.

    www.lavanguardia.com/economia/2018031...
    Foutje - excuus.

    Henkell en Henkel zijn niet hetzelfde bedrijf.
  18. forum rang 10 voda 21 maart 2018 16:30
    Consumenten spenderen meer
    Bijna procent meer uitgegeven in januari.

    (ABM FN-Dow Jones)Nederlandse consumenten hebben in januari 0,7 procent meer besteed dan in de eerste maand van 2017. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Daarmee was de groei wel lager dan in de voorgaande maanden. In december steeg de consumptie nog met 1,3 procent en in november was dit zelfs 2,4 procent.

    Deze afnemende groei komt volgens het CBS vooral doordat consumenten afgelopen januari veel minder gas verbruikten dan een jaar eerder. Het was ook veel minder koud.

    Aan duurzame goederen, zoals kleding, woninginrichtingsartikelen en personenauto's, werd daarentegen ruim5 procentmeer uitgegeven. Aan genotmiddelen en voeding werd een fractie meer uitgegeven.

    Vooruitzichten

    Volgens deCBS Consumptieradarzijn de omstandigheden voor de consumptie inmaart iets gunstiger dan in januari. Dit komt vooral doordat het oordeel van ondernemers in de industrie over de toekomstige werkgelegenheid is verbeterd en doordat de jaar-op-jaar-prijsstijging van koopwoningen groter was.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
3.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 102 103 104 105 106 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.153
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.221
AMG 965 125.624
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.256
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht