Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.132 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 maart 2018 18:41
    Europese beurzen beginnen week negatief
    Beleggers wachten op Fed en Bank of England.

    (ABM FN-Dow Jones)De aandelenmarkten in Europa zijn de week negatief begonnen. De STOXX Europe 600 index daalde maandag 1,1 procent tot 373,68 punten, de Duitse DAX verloor 1,4 procent op 12.217,02 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,1 procent op 5.222,84 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,7 procent lager op een slot van 7.042,93 punten.

    "De Europese markten maken zich in toenemende mate zorgen over een handelsoorlog", volgens David Madden van CMC Markets. De marktanalist wees er verder op dat het sterkere Britse pond extra druk zette op de Londense beurs.

    De Britse munt liep op vanwege de ontwikkelingen rondom het vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Er werd, zo bevestigden de onderhandelaars Michel Barnier en David Davis, een akkoord bereikt over een transitiedeal.

    Onder het bereikte akkoord blijft het Verenigd Koninkrijk alle EU-regels tot het einde van 2020 volgen, terwijl de Britten geen zeggenschap hebben in toekomstige EU-besluiten. Barnier sprak van een "doorslaggevende" stap.

    Interessant was verder ook de berichtgeving door Reuters, dat volgens bronnen het beleidscomité van de Europese Centrale Bank zich in toenemende mate richt op het verwachte tempo van renteverhogingen nu zelfs de 'duiven' binnen de ECB overtuigd lijken dat het kwantitatieve verruimingsprogramma (QE) dit jaar moet eindigen. De euro liep op tot boven de 1,23 dollar.

    Op macro-economisch vlak was het evenwel rustig. De eurozone wist een handelstekort in januari 2017 om te buigen in een overschot in dezelfde maand in 2018, waarbij export en import stegen. De bouwproductie in de muntunie daalde in januari.

    Later deze week krijgt de markt wel het nodige te verteren, zoals het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag en dat van de Bank of England een dag later. Algemeen wordt verwacht dat de Fed de rente verhoogt en dat de Britse centrale bank die handhaaft, maar wel zal hinten op een renteverhoging in mei.

    De euro/dollar verhandelde rond het slot in Europa op 1,2333, tegen 1,2265 maandagochtend. Het Britse pond werd ten opzichte van de euro verhandeld op 0,8787.

    Olie werd maandag een half procent goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    Micro Focus verloor liefst 46,4 procent, waarmee het softwarebedrijf de sterkste daler is van de Stoxx Europe 600. CEO Chris Hsu is opgestapt en waarschuwde voor een sterker dan verwachte daling van de omzet in 2018.

    Hammerson steeg juist 24,1 procent, nadat het vastgoedconcern een overnamebod van het Franse vastgoedfonds Kleppiere ter waarde van 4,9 miljard Britse pond afwees.

    Melrose Industries verloor 0,7 procent, nadat het concern de acceptatievoorwaarden voor zijn vijandige overnamebod van 8,1 miljard Britse pond op GKN verlaagde. Het concern meldde tevens dat het tot 1 miljard pond zal bijdragen aan GKN's pensioenplan in de periode waarin het het bedrijf in eigendom heeft. GKN daalde 0,6 procent.

    De activistische belegger Sherborne Investors heeft een belang van 5,2 procent genomen in Barclays. Het aandeel van de Britse bank won 3,6 procent.

    In de Duitse DAX eindigden alle aandelen lager, met uitzondering van Beiersdorf, dat 0,5 procent steeg. Eén van de grootste dalers was Henkel, dat 3,2 procent verloor. Het Duitse levensmiddelenconcern is het jaar niet bepaald voorspoedig begonnen, vanwege bezorgproblemen in Noord-Amerika. Toch werd de outlook voor heel 2018 wel herhaald.

    In Parijs was ArcelorMittal de grootste daler, met een verlies van 3,3 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street lager. De S&P 500 daalde 1,5 procent, de Dow Jones index leverde 1,3 procent in en de Nasdaw daalde 2,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 20 maart 2018 17:53
    Financials helpen AEX in het zadel
    Markt wacht op Federal Reserve.

    (ABM FN-Dow Jones)De AEX is dinsdag grotendeels hersteld van het verlies een dag eerder, onder meer gesteund door financiële waarden die in trek waren. De Amsterdamse hoofdindex verloor maandag nog een procent, maar wist dinsdag te herstellen met een stijging van 0,7 procent op een slotkoers van 535,45 punten. De AMX steeg 0,5 procent en de AScX won 0,8 procent.

    De markt lag er goed bij, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Een renteverhoging van 0,25 procentpunt is ingeprijsd en het is dan vooral ook kijken naar de zogenoemde dot plot die toekomstige renteverhogingen voorspelt, en of die verwachtingen ten opzichte van december zijn verschoven van 3 naar 4 renteverhogingen in 2018.

    Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe verwacht dat de Fed niet te hard van stapel zal lopen. De verwachte renteverhoging van woensdag is "genoeg om de markten zoet te houden en vervolgens te wachten tot juni wanneer er meer economische data beschikbaar is."

    Op macro-economisch vlak was het beeld dinsdag verdeeld. De Britse inflatie zwakte af van 3,0 procent in januari tot 2,7 procent in februari. Dit haalt wat druk van de ketel bij de Bank of England, dat donderdag zijn rentebesluit bekendmaakt, waarbij overigens geen wijzigingen worden verwacht.

    De Duitse ZEW-index daalde veel sterker dan verwacht, van 17,8 in februari naar 5,1 deze maand. Er was door geraadpleegde economen gerekend op een daling naar 13,0. Verder wist het consumentenvertrouwen in de eurozone zich net in positief terrein te handhaven, op een niveau van 0,1 in maart.

    Hordijk wees op het belang van deze sentimentsindexen. "Die impliceren dat de groei [in de eurozone] in het eerste kwartaal van 2018 minder sterk is dan in het laatste kwartaal van 2017 en dat rechtvaardigt de terughoudendheid van [ECB-voorzitter] Mario Draghi", volgens de valuta-analist van Monex Europe.

    De euro/dollar verhandelde rond het Europese slot op 1,2269, terwijl dinsdagochtend een stand van 1,2343 op de borden stond. Het Britse pond won ten opzichte van de euro bijna een half procent op 0,8760.

    Olie werd dinsdag ruim twee procent duurder. Opgelopen geopolitieke spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran over atoomprogramma's gaven steun aan de olieprijs en het algemene herstel op de financiële markten hielp verder een handje.

    Stijgers en dalers

    Verzekeraars en overige financials lagen er dinsdag goed bij, volgens vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer mogelijk vanwege de verwachte renteverhoging door de Fed. ASR Nederland steeg 2,3 procent, net als Aegon, ING Groep dikte 0,4 procent aan en ABN AMRO sloot 0,9 procent in het groen.

    Altice was opnieuw de gebeten hond en leverde 5,2 procent in. Maandag leverde het aandeel al bijna 6 procent in. Ook Randstad stond onder druk, met een koersval van 2,2 procent.

    Aalberts Industries hield het bij een verlies van 0,4 procent. Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus werd het advies voor Aalberts door zakenbank Kempen neerwaarts bijgesteld tot Neutraal met een koersdoel van 46,00 euro.

    De Midcap werd aangevoerd door BE Semiconductor Industries, dat 2,6 procent steeg, terwijl Fugro en TKH Group beide 1,7 procent wonnen. Boskalis eindigde 1,4 procent hoger nadat sectorgenoot Van Oord met jaarcijfers kwam en daarbij aangaf licht herstel te verwachten in de offshore olie- en gassector. Dat biedt steun aan Boskalis, volgens analist Edwin de Jong van NIBC.

    Sterkste daler in de AMX was Aperam, dat 1,6 procent verloor.

    Onder de kleinere fondsen won Sif Holding 6,7 procent. De toekenning van de windmolenparken Hollandse Kust Zuid 1 en 2 aan Vattenfall zonder subsidie is volgens NIBC goed nieuws voor Sif. Het aandeel zit al sinds een koopadvies dat NIBC eind vorige week afgaf in de lift en steeg maandag ook al een dikke 6 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen, kleurde Wall Street groen. De Dow Jones index steeg een half procent en de S&P 500 en de Nasdaq hielden het bij een bescheiden winst van 0,1 procent. Het momenteel onder vuur liggende Facebook, dat maandag al bijna 7 procent daalde, verloor dinsdag ruim 4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 20 maart 2018 17:57
    Europese beurzen sluiten hoger

    Gepubliceerd op 20 mrt 2018 om 17:45 | Views: 26

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden vooral op een forse daling van het Duitse beleggersvertrouwen. Daardoor ging de waarde van de euro juist omlaag.

    De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,7 procent in de plus op 535,45 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 806,80 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,7 procent.

    Uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW bleek dat het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie in maart stevig is afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Het nieuws zette de waarde van de euro onder druk. De Europese munt zakte tot 1,2266 dollar. Rond het beursslot op maandag stond de koers nog op 1,2328 dollar. Toen ging de waarde van de euro juist omhoog vanwege het Brusselse akkoord over een overgangsfase na de brexit.

    Verzekeraars

    Koplopers bij de hoofdfondsen aan het Damrak waren verzekeraars ASR en Aegon, met plussen van 2,3 procent. Ook branchegenoot NN Group was in trek. De verzekeraar kreeg er 1,7 procent aan beurswaarde bij. Onderaan de AEX bungelde net als een dag eerder kabel- en telecomconcern Altice, dat 5,2 procent inleverde.

    Funderingsspecialist Sif Holding was verder een opvallende stijger bij de kleinere fondsen met een plus van bijna 7 procent. Het aandeel dikte maandag al ruim 6 procent aan.

    A.P. Møller-Mærsk

    Elders in Europa was er onder meer aandacht voor het Deense A.P. Møller-Mærsk. Het scheepvaartconcern verloor een kleine 2 procent op de beurs van Kopenhagen na aankondiging van het vertrek van financieel directeur Jakob Stausholm.

    In Londen steeg Fenner bijna 25 procent. De Franse bandenfabrikant Michelin (plus 1,2 procent) wil de Britse maker van versterkte polymeerproducten overnemen voor omgerekend 1,4 miljard euro om de mijnbouwsector beter te kunnen bedienen. Michelin wil het bedrijf na de overname van de Londense beurs halen.

    Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 63,32 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent meer en werd verhandeld voor 67,19 dollar per vat.
  4. forum rang 10 voda 21 maart 2018 17:55
    Damrak blijft dicht bij huis
    Markt in afwachting van rentebesluit Fed.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen zijn woensdag dicht bij huis gebleven. De AEX index steeg 0,2 procent tot 536,48 punten, terwijl de AMX een winst van 0,4 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

    De handelsdag stond vooral in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve. De markt rekent er voor circa 95 procent op dat de Amerikaanse centrale bank het belangrijkste rentetarief met 25 basispunten zal verhogen.

    Volgens de analisten van onlinebroker Lynx was het woensdag in aanloop naar het rentebesluit in Amsterdam een zeer saaie dag, waarbij de AEX stabiel binnen de bandbreedte van 540 tot 517 bleef liggen. "Er is geen speld tussen te krijgen", zei marktanalist Tycho Schaaf voor de camera van ABM Financial News. Volgens zijn collega Roy van Santen is een uitbraak uit deze range nodig alvorens de AEX een echte beweging kan gaan inzetten.

    Of de Federal Reserve woensdagavond voor deze uitbraak gaat zorgen blijft de vraag. Dat de Fed de rente gaat verhogen is volgens Lynx wel duidelijk. De grote vraag is of de nieuwe Fed-voorzitter Jerome Powell in zijn toelichting hints zal geven of de centrale bank de rente dit jaar meer dan de verwachte drie keer zal verhogen. Van Santen merkt op dat de speech van Powell in dat opzicht leidend zal zijn.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat Nederlandse consumenten in januari 0,7 procent meer hebben besteed dan in de eerste maand van 2017. Tevens werd bekend dat het vertrouwen van Nederlandse consumenten in maart iets is opgelopen. De vertrouwensindex steeg van 23 in februari naar 24 deze maand. Tot slot meldde het CBS dat de prijzen van bestaande koophuizen in februari met krap 10 procent zijn gestegen, de sterkste stijging sinds september 2001.

    De Britse werkloosheid is in de periode van november tot en met januari licht gedaald. Het werkloosheidspercentage daalde naar 4,3 procent. In de drie maanden tot en met januari een jaar terug bedroeg het werkloosheidspercentage 4,7 procent.

    Olie noteerde woensdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 2,5 procent tot 65,12 dollar, terwijl een mei-future Brent 2,6 procent hoger bewoog op 69,20 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2261. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2279 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2241 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 4,1 procent.

    Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell won 1,6 procent en was daarmee de op één na sterkste stijger van de hoofdfondsen. Het Nederlands-Britse energiebedrijf verwacht dat de Downstream activiteiten in de komende jaren flink zullen groeien. Shell herhaalde de verwachting dat de Downstream tak in 2020 een jaarlijkse vrije autonome kasstroom zal opleveren van 6 miljard tot 7 miljard dollar. Vijf jaar later moet dat zijn opgelopen tot 9 miljard tot 12 miljard dollar. Hierbij rekent het energiebedrijf met een olieprijs van 60 dollar per vat.

    KPN bungelde met een verlies van 1,2 procent onderaan. Unibail-Rodamco sloot 1,1 procent lager.

    In de Midkap presteerde Besi sterk. Het aandeel was de sterkste stijger en sloot 3,3 procent hoger, gevolgd door OCI met een winst van 2,7 procent. Air France-KLM sloot als sterkste daler van de Midkappers met een verlies van 2,4 procent.

    Van de kleinere fondsen presteerde Heijmans met een winst van 2,2 procent sterk. VolkerWessels steeg 2,1 procent en Sif won 1,1 procent.

    Pharming sloot daarentegen 2,0 procent lager en Beter Bed daalde 1,3 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,4 procent hoger op 2.728,11 punten. De Dow Jones index steeg 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 21 maart 2018 18:33
    Europese beurzen eindigen licht lager
    Aarzelende beurzen wachten op Fed.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen sloten woensdag overwegend lager, terwijl beleggers zich opmaakten voor het bericht dat de Federal Reserve de rente waarschijnlijk verder zal verhogen.

    DeSTOXX Europe 600 index daalde 0,16 tot 374,96 punten, de Duitse DAXboekte een winst van 0,01 procent op 12.309,15 punten en voor de Franse CAC 40 was er een min van een kwart procent op 5.239,74 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 0,32 procent lager op 7.038,97 punten.

    Allen nutsbedrijven stonden op winst in de Stoxx Europe 600, terwijl dienstverleners aan consumenten het juist slecht deden.

    Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus zei dat de aandelenmarkten na de terugval van vorige maand, minder goed herstellen, met name in Europa. "Er is grote aarzeling of de weg omhoog ingezet kan worden of dat er toch nog onderhuids iets broeit."

    Beleggers calculeren in dat de Fed de rente woensdagavond met een kwart procentpunt verhoogt. Mogelijk hint de centrale bank erop dat er dit jaar niet drie maar vier renteverhogingen mogen worden verwacht.

    "Er is een kleine kans dat we een renteverhoging van 50 basispunten krijgen, maar de meeste analisten, waaronder ikzelf, denken dat dit een onnodig grote schok voor de markt zou zijn, ondanks dat de Amerikaanse economie op dit moment sterk groeit", zei analist James Hughes van Axi Trader in een rapport.

    "In zijn eerste toespraak als Fed-voorzitter spreekt Jerome Powell van solide groei en een stevige arbeidsmarkt", zei Hughes.

    Het monetaire beleid van de Fed is bepalend voor de wereldwijde financiële markten, omdat veel grote bedrijven zaken doen in Amerika, de grootste economie van de wereld, en de Fed kan het duurder maken voor deze bedrijven om geld te lenen.

    Beleggingsspecialist André Brouwers van Het Beleggingsinstituut was vooral benieuwd of de Fed uiteindelijk de rente vaker gaat verhogen dan de markt heeft ingeprijsd. "De economische cijfers uit de Verenigde Staten vertonen kleine haarscheurtjes", zei Brouwers voor de camera van ABM Financial News. "De arbeidsmarkt ontwikkelt zich zeer voorspoedig, maar over de economische cijfers van de afgelopen weken is er minder enthousiasme."

    Na het rentebesluit van de Fed, woensdagavond om 7 uur Nederlandse tijd, volgt donderdag een rentebesluit van de Bank of England. Woensdag lieten Britse arbeidsmarktcijfers zien dat de loongroei in januari tenminste zo sterk was als verwacht werd. Dit zou genoeg reden kunnen zijn voor een renteverhoging in mei, nadat inflatiecijfers dinsdag lager dan verwacht uitvielen.

    Ook op de radar stond woensdag de aankondiging door de Europese Unie dat grote Amerikaanse technologiebedrijven die in Europa actief zijn, 3 procent van de omzet moeten afdragen als belasting. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gelden voor bedrijven zoals Facebook en Google.

    Vanuit de Verenigde Staten stonden ook de wekelijkse olievoorraden en cijfers over de bestaande woningverkopen op de rol. De olievoorraden daalden afgelopen week met 2,6 miljeoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met 1,7 miljoen vaten slonken.

    De euro/dollar noteerde op 1,2264. De euro herstelde daarmee licht van de waardedaling op dinsdag, na een verrassend zwak cijfer voor het ondernemersvertrouwen in Duitsland. De olieprijzen stegen tot een half procent.

    Bedrijfsnieuws

    Ubisoft won 3,8 procent nadat het Franse mediaconglomeraat Vivendi zijn belang in de maker van computerspellen verkocht voor 2 miljard euro. Ook Vivendi werd meer waard. Het aandeel steeg 0,7 procent.

    Het aandeel Kingfisher ging onderuit met ruim 10 procent. De doe-het-zelf-retailer die achter de winkels van Screwfizx en B&Q zit, meldde een 10 procent lagere winst voor belastingen over het afgelopen boekjaar. De ontwikkelingen in Frankrijk zijn volgens de Britse doe-het-zelf-keten "bemoedigend, maar volatiel", terwijl de Poolse markt zich positief blijft ontwikkelen.

    Hermes International won 2,4 procent. De Franse verkoper van luxe-artikelen boekte 11 procent meer winst dankzij omzetgroei in alle markten. Het naar eigen zeggen ambitieuze omzetdoel bleef staan.

    Carpetright overweegt om winkels af te stoten in een poging om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Ook bekijkt de onderneming opties om tot 60 miljoen pond aan kapitaal op te halen via een aandelenplaatsing om de schulden terug te brengen. Carpetright heeft al een lening afgesloten van 12,5 miljoen pond om op korte termijn wat druk van de ketel te halen. Het aandeel verloor 0,5 procent.

    Royal Dutch Shell verwacht dat zijn downstream-activiteiten in de komende jaren flink zullen groeien. De divisie marketing moet in 2025 meer dan 2,5 miljard dollar winstgevender zijn en Chemicals zal in dat jaar naar verwachting tot 3,5 miljard tot 4,0 miljard dollar winst opleveren. Shell herhaalde de verwachting dat de Downstream tak in 2020 een jaarlijkse vrije autonome kasstroom zal opleveren van 6 miljard tot 7 miljard dollar. Vijf jaar later moet dat zijn opgelopen tot 9 miljard tot 12 miljard dollar. Hierbij rekent het energiebedrijf met een olieprijs van 60 dollar per vat. Het aandeel sloot 1,6 procent hoger.

    HelloFresh is in het afgelopen jaar verder gegroeid en ligt op schema om dit jaar break-even te draaien, meldde de bezorger van maaltijdboxen aan huis. De internationale activiteiten waren voor het eerst winstgevend, terwijl de Amerikaanse tak bijna een break-even niveau bereikte. Het bedrijf denkt in het vierde kwartaal van dit boekjaar break-even te kunnen draaien met de kernactiviteiten. De jaaromzet moet dan 25 tot 30 procent hoger liggen dan in 2017. Het aandeel won 5,1 procent.

    Het aandeel Deutsche Bank daalde met 5,2 procent, nadat de bank de maximale opbrengst met de beursgang van zijn vermogensbeheertak zou hebben verlaagd en waarschuwde dat hogere financieringskosten en een duurdere euro het resultaat zullen drukken. Deutsche Bank verlaagde de beoogde bandbreedte voor de beursgang van zijn onderdeel DWS, het voormalige Deutsche Asset Management, naar 32 tot 33 euro per aandeel, meldde TheStreet woensdag. Begin vorige week werd nog een indicatieve bandbreedte van 30 tot 36 euro aangehouden.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen stonden woensdag in afwachting van het rentebesluit hoger.

    De S&P500 index noteerde 0,4 procent hoger op 2.727,87 punten. De Dow Jones index steeg 0,4 procent tot 24.833,76 punten en de Nasdaq dikte 0,3 procent aan tot 7.384,52 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 22 maart 2018 17:56
    Damrak sluit flink lager
    Markt weet geen raad met worden Fed-voorzitter Jerome Powell.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen zijn donderdag flink lager gesloten. De AEX index daalde 1,5 procent tot 528,37 punten, terwijl de AMX 1,6 procent verloor en voor de AScX resteerde een min van 1,0 procent.

    De handelsdag stond donderdag volledig in het teken van het Fed-rentebesluit, nadat de Federal Reserve woensdag zoals verwacht zijn belangrijkste rentetarief verhoogde. Economen zijn echter onzeker over de signalen die de Amerikaanse centrale bank afgaf in de toelichting op het besluit. De centrale bank hield vast aan een draaiboek voor drie renteverhogingen in 2018, ondanks zijn positievere verwachtingen voor de Amerikaanse economie.

    "Al met al leek het alsof de geest van Janet Yellen nog rondwaart bij het FOMC en het beleidspad van "voorzichtig optimisme" met volharding gevolgd wordt", zei valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europese in reactie op het besluit.

    Tegen het einde van de handelsdag berichtten media dat na Canada en Mexico nu ook de Europese Unie is vrijgesteld van de Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid in de economie van de eurozone in maart minder hard is gegroeid dan een maand eerder. De inkoopmanagersindex voor de industrie zakte van 58,6 in februari naar 56,6 deze maand, terwijl de index voor de dienstensector daalde van 56,2 naar 55,0. Eerder vandaag bleek al dat de dienstensector en de industrie in zowel Duitsland als Frankrijk minder hard groeide.

    Hordijk sprak van tegenvallende data. "In alle eerlijkheid moet worden opgemerkt dat de economie van de eurozone nog steeds op weg is naar een solide groei in het vierde kwartaal, hoewel de verwachting dat de groei in het eerste kwartaal zou blijven versnellen naar oververhitting lijkt nu van de baan te zijn", voegde hij toe.

    Verder werd zowel in Duitsland als in Frankrijk een daling van het ondernemersvertrouwen geconstateerd, stegen de detailhandelsverkopen in het Verenigd Koninkrijk is februari harder dan verwacht en liet de Bank of England, zoals verwacht, de rente ongemoeid op 0,5 procent.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week onverwacht is gestegen. De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in februari opnieuw verbeterd, net als in de voorgaande maanden. De voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex voor de Verenigde Staten is in maart gedaald van 55,8 in februari naar 54,3 in maart, terwijl de groei in de industrie verder aantrok, maar in de dienstensector sprake was van een vertraging.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 64,62 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,4 procent daalde op 69,19 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2313. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2365 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2338 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten slechts vier van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Gemalto en Heineken met winsten van 0,3 procent.

    ArcelorMittal verloor 3,8 procent en was daarmee de grootste daler. Dagblad L'Echo meldde dat de voorgenomen overname door ArcelorMittal van het Italiaanse staalbedrijf Ilva mogelijk tot desinvesteringen van de activiteiten van de staalreus in het Belgische Luik kan leiden.

    Financials verloren net als in de rest van Europa terrein. ABN AMRO zakte 3,5 procent en ING 3,1 procent.

    Aalberts daalde 2,3 procent. Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Aalberts Industries verlaagd van Houden naar Reduceren met een één euro hoger koersdoel van 38,00 euro.

    In de Midkap was TomTom de grootste verliezer met 4,6 procent. AMG raakte 4,2 procent kwijt en TKH Group 3,8 procent.

    De stijgers waren beperkt. WDP eindigde bovenaan met een kleine winst van 0,6 procent.

    Van de kleinere aandelen steeg BinckBank 1,9 procent. Kiadis Pharma leverde daarentegen 3,6 procent in.

    Het lokaal genoteerde AND verloor maar liefst 19,4 procent van zijn beurswaarde. De omzet van de kaartenmaker daalde van 7,3 miljoen euro in 2016 naar 1,4 miljoen euro in 2017. De bedrijfskosten waren relatief stabiel op 3,9 miljoen euro. Als gevolg van de omzetdaling leed AND in 2017 verlies. Het resultaat ging van 2,8 miljoen euro positief in 2016 naar 2,8 miljoen euro negatief afgelopen jaar. Exclusief bijzondere posten was er in 2017 sprake van een verlies van 1,9 miljoen euro.

    Beursnieuweling Alfen Beheer, naar het Damrak gebracht voor 10,00 euro per aandeel, sloot ook op 10,00 euro. Het aandeel opende op 10,07 euro en bereikte tussentijds een hoogtepunt van 10,45 euro.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 1,3 procent lager. De Dow Jones-index stond 1,5 procent in het rood en de Nasdaq 1,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 22 maart 2018 19:18
    Europa sluit in het rood
    Macrodata aan de zwakke kant.

    (ABM FN-Dow Jones)De Europese aandelenmarkten zijn donderdag eensgezind lager gesloten. De Stoxx 600 verloor 1,6 procent tot 369,15 punten, de Duitse DAX sloot 1,7 procent lager op 12.100,08 punten, de Franse CAC 40 eindigde 1,4 procent in het rood op 5.167,21 punten en de Britse FTSE 100 daalde 1,2 procent tot 6.952,59 punten.

    Woensdagavond werd bekend dat de Federal Reserve zoals verwacht de rente met 25 basispunten heeft verhoogd. Vandaag bleek dat de Britse centrale bank zijn kruit droog hield. Analist James Smith van ING denkt dat de kans groot is dat Bank of England in mei de rente wel opkrikt.

    "Met een aantrekkende loongroei heeft de Bank of England de deuren wagenwijd open staan voor een renteverhoging in mei", aldus Smith. Afgelopen november verhoogde de Bank of England voor het eerst in tien jaar tijd de rente.

    Donderdag werd ook bekend dat na Canada, Mexico en Australië, nu ook de Europese Unie wordt vrijgesteld van de Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium. Dit zei handelsgezant Robert Lighthizer tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse Congres volgens persbureau AFP.

    Maar kort na deze berichtgeving, kwam Trump al met nieuwe plannen en dit was volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten aanleiding voor beleggers om toch negatief gestemd te blijven. Vermoedelijk zal Trump binnen twee weken nieuwe maatregelen tegen China aankondigen, en dit zal de kans op een heuse handelsoorlog weer flink aanwakkeren, denkt Van der Pol.

    Macrocijfers over de economie van de eurozone vielen wat tegen. De economische groei in de eurozone lijkt in maart te vertragen, bleek uit voorlopige cijfers van Markit Economics. De inkoopmanagersindex voor de industrie zakte van 58,6 naar 56,6 en die voor de dienstensector van 56,2 naar 55,0. De gecombineerde index zakte daarmee van 57,1 naar 55,3, de laagste stand in 14 maanden.

    De daling is een stuk sterker dan verwacht, na een sterke start van het jaar. Volgens econoom Chris Williamson van Markit zal de economie in de eurozone in het eerste kwartaal met 0,7 tot 0,8 procent groeien. Maar hij noemde het verlies aan momentum na de goede jaarstart "vrij dramatisch". Wel denkt Williamson dat een deel van de groeivertraging kan worden toegeschreven aan het slechte weer in de noordelijke regio's van de muntunie. Ook denkt de econoom dat er sprake was van "groeipijnen" na de goede jaarstart.

    Ook het Duitse ondernemersvertrouwen is gedaald, van 115,4 in februari naar 114,7 in maart. Zowel het oordeel over de huidige omstandigheden als de verwachtingen werden minder gunstig.

    De euro/dollar noteerde rond de slotbel in Europa op 1,2313. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2354. Bij het slot van Wall Street op woensdag was dit 1,2349.

    Olieprijzen gingen vandaag omlaag.

    Bedrijfsnieuws

    Bankaandelen gingen in heel Europa naar beneden. ING verloor 3,1 procent. Societe Generale zakte 2,2 procent. Commerzbank verloor 6,2 procent en Deutsche Bank 3,3 procent. Kepler Cheuvreux verlaagde het advies voor Commerzbank naar Reduceren. Het Zwitserse UBS verloor 3,3 procent.

    Aandelen van autofabrikanten leverden ook in. Fiat Chrysler zakte 3,4 procent in Milaan. Het Duitse Daimler daalde 2,3 procent.

    ArcelorMittal verloor 3,8 procent. L'Echo schreef dat het staalbedrijf mogelijk activiteiten in Luik van de hand moet doen, als voorwaarde om de Italiaanse staalfabriek Ilva over te nemen. De details over de eventuele desinvestering zijn nog niet bekend. Daarover zal het concern op 21 mei een besluit nemen.

    In Londen steeg het aandeel Reckitt Benckiser 4,8 procent. De maker van consumptie-artikelen staakt de gesprekken over een mogelijke overname van de verzorgingsproducten van farmaceut Pfizer. Reckitt was alleen geïnteresseerd in een deel van die activiteiten, maar dat bleek geen haalbare kaart.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde Wall Street ook circa 1,5 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 23 maart 2018 18:31
    Vrees voor handelsoorlog drukt Damrak
    Beursgangen NIBC en B&S vallen tegen.

    (ABM FN-Dow Jones)Het Damrak is vrijdag, net als omringende beurzen, lager gesloten vanwege de vrees voor een handelsoorlog. De AEX verloor 1,3 procent tot 521,45 punten. Op weekbasis daalde de Amsterdamse hoofdgraadmeter krap 3 procent.

    Donderdag kondigde de Amerikaanse president Donald Trump importtarieven aan op Chinese producten, waarop China vooralsnog beperkte tegenmaatregelen bekendmaakte. Trump zei dat het niet bij deze maatregelen zal blijven, waardoor de angst voor een escalerend handelsconflict tussen beide grootmachten flink is opgelopen.

    Niet iedereen deelt deze vrees. "KBC maakt zich daarover niet meteen veel zorgen en ziet dat alles vooral passen in de typische Trump-onderhandelingstactiek om zich in

    een goede startpositie te manoeuvreren", zei Senior Finanical Economist Tom Simonts van de bank.

    Simonts verwees naar het verloop van de importtarieven op staal door Trump, "die eerst met veel bombarie werden aangekondigd, maar waar dan uitzonderingen gegeven worden aan Canada/Mexico zodat de Nafta-onderhandelingen verdergezet kunnen worden en er verzoenende taal gesproken kan worden". Donderdag bleek dat ook de Europese Unie naar verwachting vrijgesteld zal worden van de tarieven op staal.

    Verder werd er vrijdag bekend dat de Amerikaanse orders voor duurzame goederen in februari zijn gestegen met 3,1 procent. In dezelfde maand werden er minder nieuwe eengezinswoningen verkocht in de VS.

    De euro/dollar bleef binnen een kleine bandbreedte, wat volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank op onzekerheid wijst. Het valutapaar noteerde tijdens het slot in Europa op 1,2355, Donderdagavond was dit 1,2313.

    Olieprijzen gingen omhoog. Door de aanstelling van John Bolton als de nieuwe veiligheidsadviseur van Trump komt de atoomdeal met Iran onder verdere druk te staan. Bolton zou het in 2015 gesloten akkoord net als Trump willen opzeggen.

    Stijgers & dalers

    In de hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen lager. Vopak won 3,2 procent en was de grootste stijger, terwijl KPN 0,5 procent won en Philips Lighting 0,2 procent.

    Philips daalde met 3,6 procent het hardst. ArcelorMittal verloor 3,4 procent en ASML sloot 3,3 procent in het rood.

    Altice verloor 0,8 procent. Volgens persbureau Reuters heeft topman Alan Weill van Altice France gezegd dat de activiteiten in Frankrijk dit jaar herstellen. In Frankrijk heeft Altice te kampen met hoge concurrentie.

    Royal Dutch Shell werd door Société Générale op de kooplijst gezet. Het koersdoel bleef 30,50 euro. De Franse bank merkte op dat het aandeel dit jaar met een verlies van 7,5 procent minder presteert dan sectorgenoten en de markt in het algemeen. Het aandeel Shell verloor 0,2 procent.

    In de Midkap zakte Fugro 3,1 procent en raakte Air France-KLM 2,7 procent kwijt.

    Flow Traders liet daarentegen een flinke plus zien van 9,1 procent. De flitshandelaar profiteert van de volatiliteit op de aandelenmarkten. Analist Rosine van Velzen van ING denkt dat de onrust rondom Facebook en de vrees voor een handelsoorlog de volatiliteit zal blijven stuwen, net als het beleid van de Amerikaanse centrale bank en de hoge waarderingen van aandelen.

    Het Britse dagblad Express & Star schreef dat bouwbedrijf BAM een opdracht heeft overgenomen van het failliete Britse Carillion. BAM kon dit niet direct bevestigen tegenover ABM Financial News. De koers van BAM Groep daalde 1,5 procent.

    Van de kleinere aandelen steeg Sif 2,2 procent. Het aandeel is deze week een van de grotere stijgers.

    Beter Bed verloor daarentegen 2,7 procent.

    NIBC en B&S Group vierden vandaag hun eerste beursdag. NIBC ging naar de beurs voor 8,75 euro per aandeel, maar de koers sloot lager op 8,50 euro. De introductiekoers van B&S Group bedroeg 14,50 euro. Het aandeel sloot op de eerste dag ook op deze koers.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerde Wall Street tot 0,8 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 23 maart 2018 19:18
    Dreigende handelsoorlog raakt Europese beurzen
    Op weekbasis 3 procent verlies voor Stoxx Europe 600 index.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index verloor op een slotstand van 365,82 punten, 0,9 procent. Op weekbasis leverde de pan-Europese index zo'n 3 procent in. Voor de Duitse DAX resteerde op een slot van 11.886,31 punten, 1,8 procent verlies, terwijl de Franse CAC 40 1,4 procent daalde tot 5.095,22 punten en de Britse FTSE 0,4 procent verloor op 6.921,94 punten.

    De mondiale beurzen waren vrijdag in de ban van de dreigende handelsoorlog tussen Amerika en China. Donderdag werd bekend dat de Verenigde Staten voor zo'n 60 miljard dollar aan importtarieven en andere sancties opleggen aan China. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde bovendien dat het daarbij niet zal blijven, waardoor de angst voor een escalerend handelsconflict tussen beide grootmachten flink opliep.

    Beijing zelf zou het voorlopig willen houden op tegensancties ter waarde van 3 miljard dollar maar marktvolgers sluiten een Chinese kapitaalvlucht als vergelding niet uit.

    "Dit is het begin van een economische confrontatie tussen de twee grootste economieën ter wereld en dat maakt beleggers nerveus", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Daar waar China dus hard geraakt wordt, zou de VS Europa willen sparen van de onlangs aangekondigde importtarieven op staal en aluminium.

    Volgens economen van ABN AMRO is het niet gezegd dat een daadwerkelijke handelsoorlog er ook komt. Zij wezen er onder meer op dat de dreigende tarieven vooral een onderhandelingstactiek lijken van Amerika in de hoop dat de Chinese economie zich zo meer open stelt.

    Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig. De olieprijs wist te herstellen en steeg 1,6 procent.

    De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,2355. Bij aanvang van de handelsdag verhandelde het muntpaar op 1,2325.

    Bedrijfsnieuws

    Retailer Next kwam met jaarcijfers die minder tegenvielen dan verwacht. Het aandeel steeg bijna 8 procent.

    Sanofi sloot een dik procent lager, hoewel Liberum Capital het advies voor de Franse farmaceut verhoogde van Houden naar Kopen. Het aandeel is volgens de analisten te goedkoop om te negeren. De consensus is volgens Liberum ook haalbaar.

    Smiths daalde ruim 4 procent, nadat het ingenieursbureau over de eerste helft van zijn gebroken jaar een lagere winst rapporteerde, vanwege hogere onderzoekskosten en lagere winstmarges.

    Deutsche Bank verloor bijna 2 procent. Vrijdag maakte DWS Group, het voormalige Deutsche Asset Management, een beursgang. De aandelen kenden een introductieprijs van 32,50 euro, precies in het midden van de verlaagde prijsvork van 32 tot 33 euro. Aanvankelijk werd nog een indicatieve bandbreedte van 30 tot 36 euro aangehouden. De eerste prijs die vanochtend tot stand kwam, was 32,55 euro.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de aandelenmarkten in Europa stond Wall Street lager. De S&P 500 verloor 0,5 procent, de Dow Jones index daalde 0,2 procent en de Nasdaq leverde 0,8 procent in.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 23 maart 2018 20:17
    Dreigende handelsoorlog houdt AEX in greep
    Beursdebutanten nog niet overtuigend.

    (ABM FN-Dow Jones)De angst voor een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China hield de markten deze week in de greep. Dit resulteerde bij een slotstand van 521,45 punten op vrijdag in een verlies op weekbasis van zo'n 3 procent voor de AEX.

    Het draaide deze week naast die dreigende handelsoorlog om Facebook, rentebesluiten van de Federal Reserve en de Bank of England en de aanhoudende personele chaos in het Witte Huis. Daarnaast maakten liefst drie bedrijven hun debuut op de handelsvloer op Beursplein 5 ,maar wist geen van allen echt te overtuigen.

    De week begon met Facebook dat zwaar onder vuur kwam te liggen nadat bekend werd dat de privégegevens van zo'n 50 miljoen gebruikers zijn misbruikt door onderzoeksbureau Cambridge Analytica, dat de informatie heeft ingezet ten behoeve van de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump. Hoewel Facebook zelf niet wilde spreken van een datalek, ging CEO Mark Zuckerberg toch zwaar door het stof. Voor beleggers leken dat loze woorden want het aandeel verloor sinds het nieuws bekend werd zo'n 12 procent aan beurswaarde.

    Fed blijft voorzichtig

    Halverwege de week verschoof de aandacht naar de rentebesluiten van de Fed en de Bank of England. De Fed verhoogde conform de verwachting de rente met 0,25 procentpunt naar een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent. Belangrijker was echter de zogenoemde dot plot van renteverwachtingen van het beleidscomité FOMC. De Fed houdt dit jaar vooralsnog vast aan drie renteverhogingen in totaal. In 2019 en 2020 zal de rente vermoedelijk sneller omhoog gaan dan aanvankelijk werd gedacht. De markt was verder ook benieuwd naar het eerste optreden van de nieuwe Fed-voorzitter Jerome Powell. "Uiteindelijk waren Powell en het FOMC uiterst evenwichtig", vond econoom Han de Jong van ABN AMRO.

    Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe wees op "de geest van Janet Yellen die nog rondwaart bij het FOMC, waarbij het beleidspad van 'voorzichtig optimisme' met volharding gevolgd wordt", aldus de marktvorser

    De Bank of England handhaafde donderdag conform verwachting de rente op 0,50 procent. Wel stemden twee van de negen leden van het Monetary Policy Committee voor een verhoging. Verder zei de Britse centrale bank dat de economisch plaatje wat is verbeterd en dat de dalende inflatietrend vermoedelijk door zet. "We gaan er nog steeds van uit dat de rente in mei met 0,25 procentpunt wordt verhoogd en vervolgens nog een keer in november", stelde econoom Bill Diviney van ABN AMRO.

    Het Britse pond veerde op na het rentebesluit nadat de munt zich eerder in de week al op kon trekken aan het akkoord dat werd bereikt tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over een Brexit-transitie. Ten opzichte van de euro won het pond een dik half procent.

    VS en China in de clinch

    Richting het eind van de week staken de zorgen over een dreigende handelsoorlog tussen Amerika en China weer de kop op. President Trump ondertekende donderdag een decreet waarmee voor zo'n 60 miljard dollar aan importtarieven in werking treden plus aanvullende maatregelen waarmee China wordt beperkt in het investeren in de Amerikaanse techsector. China reageerde beheerst met mogelijke tegenheffingen van slechts 3 miljard dollar. In tegenstelling tot China zal de Europese Unie wel worden vrijgesteld van de ingestelde importtarieven, net als Canada en Mexico.

    "Het risico op een 'oog om oog' handelsoorlog is toegenomen maar dit is niet perse onvermijdelijk", volgens economen van ABN AMRO. Zij wezen er onder meer op dat de dreigende tarieven vooral een onderhandelingsstactiek lijken van Amerika in de hoop dat de Chinese economie zich zo meer open stelt.

    De Amerikaanse president hield de gemoederen deze week sowieso bezig. Donderdag kondigde Trump aan zijn nationaal veiligheidsadviseur HR. McMaster te vervangen door voormalig ambassadeur John Bolton, die onder meer tegen de atoomdeal met Iran is en bekend staat als 'war hawk'.

    De dollar stond deze week onder druk. Ten opzichte van de euro verloor de greenback ruim een half procent.

    Groei eurozone zwakt af

    Op macro-economisch vlak was er verder aandacht voor een reeks aan inkoopmanagersindexen uit de eurozone die erop duiden dat de groei in het eerste kwartaal duidelijk is afgezwakt ten opzichte van het laatste kwartaal van 2017. De inkoopmanagersindex voor de industrie zakte van 58,6 in februari naar 56,6 deze maand, terwijl de index voor de dienstensector daalde van 56,2 naar 55,0.

    Volgens econoom Chris Williamson van Markit is het verlies aan momentum na de goede jaarstart "vrij dramatisch". Wel denkt hij dat een deel van de groeivertraging kan worden toegeschreven aan het slechte weer in de noordelijke regio's van de muntunie. Ook meent de econoom dat er sprake was van "groeipijnen" na de goede jaarstart.

    Beursdebutanten

    De Zwitserse brandstofleverancier Varo Energy kondigde deze week plannen aan om in de komende weken naar de beurs in Amsterdam te gaan. De drie aandeelhouders van het bedrijf, het Amerikaanse investeringsbedrijf Carlyle Group, de grondstoffenhandelaar Vitol Group en investeringsmaatschappij Reggeborgh Invest, zijn van plan om circa 30 tot 40 procent van de bestaande aandelen van het concern aan te bieden.

    Drie andere bedrijven gingen Varo Energy deze week al voor; donderdag maakte de specialist in energieoplossingen Alfen Beheer zijn debuut en vrijdag was het de beurt aan distributiebedrijf B&S Group en NIBC Bank.

    Vlekkeloos verliep het de beursdebutanten allerminst. B&S en NIBC zagen hun aandelen geplaatst aan de onderkant van de afgegeven prijsvork, terwijl Alfen Beheer de IPO-prijs voorafgaand aan de beursgang al verlaagde.

    NIBC sloot vrijdag op 8,50 euro, tegen een introductiekoers van 8,75 euro. Alfen debuteerde op 10,00 euro en eindigde vrijdag ook rond die koers. B&S had een introductiekoers van 14,50 euro en sloot vrijdag op dat niveau.

    Volgende week

    Het kwartaalcijferseizoen is zo goed als afgelopen dus qua bedrijfsnieuws lijkt het volgende week redelijk rustig te zijn. Zeker ook in aanloop naar een lang Paasweekend waardoor het Damrak de deuren op Goede Vrijdag en de maandag erop, Tweede Paasdag, gesloten houdt.

    Op macro-economisch vlak is er volgende week aandacht voor een reeks aan indicatoren voor het consumentenvertrouwen in Europa en Amerika. Verder verschijnen nieuwe groeicijfers over het vierde kwartaal vanuit Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Amerika.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 27 maart 2018 18:01
    AkzoNobel uitblinker op groen Damrak
    Herstel breed gedragen in Europa.

    (ABM FN-Dow Jones)Het Damrak is dinsdag flink hoger gesloten. De AEX eindigde 1,4 procent hoger op 525,76 punten, de AMX won 1,0 procent en de AScX steeg 0,9 procent.

    Het positieve sentiment volgde na de sterke stijging op Wall Street een dag eerder, die ook in Azië een vervolg kregen. Zorgen over een eventuele handelsoorlog zijn even naar de achtergrond verdreven. Afgelopen vrijdag waren deze oplopende zorgen juist nog reden voor stevige dalingen.

    Investment Manager Simon Wiersma van ING hield evenwel een slag om de arm. "We vertrouwen erop dat er geen wereldwijde handelsoorlog komt, maar zijn ons er ook van bewust dat we de piek van de economische groei in de huidige cyclus mogelijk al hebben bereikt. Een voorzichtige houding is daarbij op zijn plaats."

    Indicatoren over het consumentenvertrouwen uit Europa en Amerika lieten dinsdag weliswaar een daling zien, maar bleven op hoog niveau. De index die het economisch sentiment bij bedrijven en consumenten uit de eurozone weergeeft, daalde van 114,2 in februari naar 112,6 in maart. De graadmeter van het Amerikaanse Conference Board zakte van 130,0 in februari naar 127,7 deze maand.

    "Consumenten liggen niet echt wakker van de recente beursschommelingen. Zowel in Europa als in de VS blijft het consumentenvertrouwen in maart op een hoog niveau", schreef het strategieteam van KBC.

    De euro/dollar noteerde op 1,2401. Maandagavond was dit 1,2452. Olieprijzen lieten een gemengd beeld zien.

    Stijgers & dalers

    AkzoNobel stond vandaag in de schijnwerpers met het nieuws dat onderdeel Specialty Chemicals is verkocht aan private equity-partij Carlyle voor 10,1 miljard euro. Een groot deel van de netto opbrengsten zal worden uitgekeerd aan aandeelhouders. AkzoNobel ontvangt een cashbetaling van 8,9 miljard euro. De netto opbrengst zal circa 7,5 miljard euro bedragen. KBC Securities verhoogde in reactie het koersdoel op AkzoNobel van 76,00 euro naar 80,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies. Analist Wim Hoste was te spreken over de overnameprijs. Het aandeel AkzoNobel steeg 3,5 procent.

    Zwaargewicht Royal Dutch Shell eindigde 2,0 procent hoger.

    Philips zei vervroegd obligaties ter waarde van 1 miljard euro af te gaan lossen. Het aandeel steeg 1,2 procent.

    Onderaan was het Frans-Nederlandse vastgoedfonds Unibail-Rodamco te vinden met een verlies van 1,9 procent. Het aandeel noteerde ex-dividend.

    In de Midkap ging Flow Traders aan de leiding met 5,2 procent, profiterend van de opgelopen volatiliteit. Air France-KLM verloor daarentegen 0,9 procent.

    BAM zakte 0,8 procent. De bouw van het Eurostadion in Brussel is definitief van de baan. Dit schreef dagblad De Tijd maandag. Indien de opdracht doorgang zou vinden, was BAM de aangewezen partij om het stadion te gaan bouwen. Het stadion zou naar verluidt 300 miljoen euro kosten.

    Van de kleinere aandelen eindigde Fagron bovenaan met een winst van 4,6 procent. Accell was met 0,6 procent de grootste daler.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel won de Dow Jones index 0,4 procent. De breder samengestelde S&P 500 index boekte een iets kleinere winst, net als techbeurs Nasdaq.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 27 maart 2018 18:49
    Winst op Europese beurzen
    Vrees voor handelsoorlog vloeit weg.

    (ABM FN-Dow Jones)De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag hoger gesloten, herstellend van de dreiging van een wereldwijde handelsoorlog die de afgelopen dagen in de lucht hing.

    De Stoxx Europe 600 index sloot 1,2 procent hoger op 367,57. De Duitse DAX won 1,6 procent tot 11.970,83. De Franse CAC 40 kon 1,0 procent bijschrijven en de Britse FTSE 100 eindigde 1,6 procent in de plus op 7.000,14.

    "Europese markten zitten in een herstelfase, met beleggers die licht aan het einde van de tunnel beginnen te zien na een periode waarin een wereldwijde handelsoorlog dreigde uit te breken", zei Joshua Mahony van IG in een rapport. "Na tweets van Trump dat er achter de schermen wordt overlegd met handelspartners, overheerst het gevoel dat de oplossing waarschijnlijk wordt dat Amerikaanse bedrijven wereldwijd meer toegang krijgen. Mede daarom verwachten we dat Amerikaanse aandelen het relatief goed zullen doen."

    Economen van Barclays verwachten evenwel dat de volatiliteit de komende tijd hoog blijft. De kans op een handelsoorlog zal de markt in zijn greep houden maar "geeft tegelijkertijd ruimte voor een gezondere rally op de middellange termijn."

    De winsten liepen in de namiddag terug, nadat Conference Board een licht lager consumentenvertrouwen in Amerika meldde voor maart. De huizenprijsindex van Case-Shiller wees om 3 uur nog op verder stijgende prijzen.

    Eerder dinsdag bleek het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart voor de derde maand op rij te zijn verslechterd. De enquete viel op het moment dat er Amerikaanse importtarieven voor staal en aluminum dreigde voor Europa. Inmiddels zou de EU hiervan zijn vrijgesteld.

    Verder bleek de inflatie in Spanje in maart op jaarbasis iets te zijn opgelopen, terwijl de geldhoeveelheid in de eurozone in februari minder hard steeg dan in januari. Het consumentenvertrouwen in Italië verbeterde in maart terwijl het ondernemersvertrouwen in dezelfde periode juist afnam.

    De euro werd rond het sluiten van de beurzen verhandeld op 1,2401 dollar. Dinsdagochtend vroeg kregen beleggers 1,2455 voor een dollar. Olie werd iets duurder.

    Bedrijfsnieuws

    Deutsche Bank steeg 1,1 procent, na mediaberichten dat de Duitse grootbank af wil van zijn CEO John Cryan. Het zou al een tijdje rommelen in de top van Deutsche Bank, door zorgen over de toekomst en de huidige prestaties. De bank meldde zelf de verkoop van zijn Portugese bankactiviteiten aan het Spaanse Abanca Corporacion Bancaria. Financiële details werden niet gemeld.

    Ook andere bankaandelen waren dinsdag in trek. Commerzbank steeg 1,7 procent, Société Générale won 1,4 procent, ING Groep ging 1,1 procent omhoog.

    Hennes & Mauritz verloor 5 procent. De Zweedse modefabrikant meldde een 44 procent lagere nettowinst, door zwakke omzet in het vierde kwartaal en een "ongewoon" koude winter, waardoor de lentecollectie nog niet goed verkocht terwijl ook de uitverkoop van oude voorraden tegenviel. De Zweedse retailer stelde dat 2018 een overgangsjaar is voor het concern.

    AkzoNobel was de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Het bedrijf verkoopt zijn Specialty Chemicals-divisie voor 10,1 miljard euro aan The Carlyle Group en GIC. Een groot deel van de opbrengst wordt uitgekeerd aan aandeelhouders. Topman Thierry Vanlancker sprak van een belangrijke mijlpaal in zijn streven om een gefocust en succesvol verf- en coatingsconcern te creëren. KBC Securities verhoogde het koersdoel.

    GlaxoSmithKline steeg 4,9 procent in Londen en Novartis won 2,1 procent in Zürich nadat bekend werd dat de Zwitserse farmaceut voor 13 miljard dollar een belang van 36,5 procent verkoopt in zijn joint venture die tandzorgproducten, pijnstillers en huidzalfjes slijt aan consumenten. Analisten van Jefferies spraken van een goed getimede verkoop omdat de sector steeds meer onder druk staat.

    Casino Guichard Perrachon kon 3,7 procent bijschrijven. De Franse eigenaar van de retailketen Monoprix heeft een deal met Amazon.com gesloten, om boodschappen van zijn winkels te bezorgen bij leden van het Amazon Prime Now programma. Amazon won 1 procent.

    In Londen was Ferguson een positieve blikvanger met een koersstijging van 6,7 procent. De distributeur van bouwmaterialen, eerder bekend onder de naam Wolseley, kwam met sterke halfjaarcijfers en kondigde een speciaal dividend aan ter waarde van 1 miljard dollar, 4 dollar per aandeel.

    Aandelen van IG Group wonnen 0,5 procent in Londen, herstellend van eerder verlies. 's Ochtends ging het aandeel nog onderuit nadat de Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) de handel in binaire opties tijdelijk verbood en de hefboom op 'contracts for difference' of cfd's beperkte, om particuliere beleggers te beschermen tegen deze risicovolle producten. Binaire opties leiden bij particuliere beleggers consistent tot verliezen en deze daarom mogen niet meer worden verkocht, stelde de toezichthouder.

    Tussenstanden Wall Street

    De S&P 500 noteerde rond het sluiten van Europa vlak op 2.660,06 punten, na het forse herstel van maandag. De Dow Jones-index klom 0,4 procent tot 24.290, 25 punten en de Nasdaq verloor 0,2 procent tot 7.202,43 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 28 maart 2018 17:55
    Damrak hoger gesloten
    AEX herstelt van eerdere verliezen.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,2 procent tot 527,00 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,8 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

    Daarmee herstelde het Damrak grotendeels van de forse verliezen eerder op de dag, in reactie op de verkoopgolf dinsdag op Wall Street, waarbij met name technologiefondsen het moesten ontgelden. Rond het middaguur noteerde de AEX nog 1,4 procent lager.

    Beleggingsadviseur Paul Springorum van Indexus sprak van een "aparte" handelsdag, waarbij het Damrak in eerste instantie fors onderuit ging in reactie op de lagere Amerikaanse en Aziatische aandelenmarkten, maar zich gedurende de tweede helft van de handelsdag aan Wall Street optrok, "hoewel de belangrijkste indexen ook daar nu weer lager noteren", aldus Springorum kort voor de slotgong op het Damrak tegenover ABM Financial News.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in april licht is verbeterd. De vertrouwensindex onder consumenten steeg voor april naar 10,9, tegen 10,8 een maand eerder.

    Het Franse consumentenvertrouwen noteerde in maart daarentegen onveranderd. De index noteerde ongewijzigd op 100.

    De Spaanse detailhandel heeft in februari op jaarbasis 2,2 procent meer omgezet. Op maandbasis steeg de omzet met 0,1 procent.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat de economie in het vierde kwartaal fors harder is gegroeid dan verwacht. De grootste economie groeide 2,9 procent, waar eerder nog werd uitgegaan van 2,5 procent.

    Het aantal hypotheekaanvragen steeg vorige week in de Verenigde Staten met 4,8 procent en de aanstaande woningverkopen namen in februari met 3,1 procent toe.

    Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 23 maart in de Verenigde Staten zijn gestegen met circa 1,6 miljoen vaten tot 429,9 miljoen vaten.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 64,56 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 69,80 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2342. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2390 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2403 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 16 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door indexzwaargewicht Unilever met een winst van 4,3 procent. Unilever kreeg een koopadvies van UBS. De koers van het aandeel is sinds de piek van oktober 2017 met circa 17 procent gedaald en daarmee is volgens de analisten van de Zwitserse bank een mooi instapmoment bereikt. De Amsterdamse Ondernemerskamer heeft aandeelhouders van Unilever bovendien opgedragen om hun resterende 6 procent en 7 procent cumulatief preferente aandelen aan te bieden. Ook zou het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern in de running zijn voor de aankoop van de divisie gezonde voeding van GlaxoSmithKline.

    UBS verhoogde verder het koersdoel voor AkzoNobel van 81,00 naar 85,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. Het aandeel won 0,6 procent.

    Gemalto won 0,5 procent. Thales Group lanceerde officieel het overnamebod op de Franse digitale beveiliger. Bryan Garnier adviseerde aandeelhouders hun stukken aan te melden. Heineken won 0,2 procent.

    Royal Dutch Shell, net als Unilever een zwaargewicht, rondde de verkoop van een belang in het Irakese olieveld West Qurna 1 af. Het aandeel verloor 1,1 procent.

    ArcelorMittal meldde klaar te zijn met het recent aangekondigde inkoopprogramma van aandelen. In totaal werden 7 miljoen aandelen teruggekocht met een totale waarde van dik 184 miljoen euro. Het aandeel daalde 1,9 procent.

    ASML had opnieuw een lastige dag en verloor 4,5 procent. Daarmee was het de grootste daler in de hoofdindex. Ook sectorgenoten ASMI en Besi hadden het in de AMX lastig en leverden respectievelijk 4,1 en 5,1 procent in. Druk op de grote Amerikaanse techbedrijven raakt ook de Nederlandse halfgeleidersector, aldus marktkenners.

    In de Midkap won het aandeel TomTom 10,4 procent, op basis van overnamegeruchten. Perbureau Reuters meldde rond het slot van de handel dat het concern Deutsche Bank ingehuurd zou hebben om te kijken of er geïnteresseerden zijn voor een minderheidsbelang of de volledige overname van het bedrijf. Daarmee was het bedrijf de sterkste stijger onder de Midkappers.

    Onder de kleinere fondsen won Kiadis Pharma 5,5 procent. Kiadis Pharma verwacht nog altijd na het ontvangen van Europese goedkeuring voor zijn medicijn ATIR101, deze in de tweede helft van 2019 te kunnen lanceren.

    Accell Group kon met een plus van 3,2 procent eveneens in het groen blijven. De Friese fietsenfabrikant breidde het minderheidsbelang in het Amerikaanse Beeline Bikes uit naar 100 procent.

    BinckBank was met een verlies van 4,7 procent de sterkste daler van de AScX-fondsen.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent lager op 2.598,41 punten. De Dow Jones index 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 28 maart 2018 19:17
    Europese beurzen sluiten hoger.
    Volatiele handelsdag eindigt in de plus.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, opverend na eerdere verliezen, geholpen door winsten in de zorgsector onder leiding van biofarmaceut Shire.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,5 procent hoger op 369,26 punten, de Duitse DAX beperkte het verlies tot 0,25 procent op 11.940,71 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,3 procent op 5.130,44 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.044,74 punten.

    Het sentiment werd woensdag aanvankelijk gesteund door afnemende zorgen over een handelsoorlog. Maar de zenuwen kwamen terug na berichten dat de regering-Trump beperkingen wil opleggen aan Chinese investeringen in Amerikaanse bedrijven. Aan het einde van de dag veerden de koersen weer op.

    Een mogelijk overnamebod op de Britse biofarmaceut Shire hielp de markt af van de neerwaartse druk op technologiefondsen wereldwijd. Het aandeel steeg 15 procent nadat de Japanse sectorgenoot Takeda bevestigde een overnamebod te overwegen.

    "Aandelenmarkten zullen waarschijnlijk explosief volatiel blijven en wild onvoorspelbaar, terwijl het handelsdrama tussen de VS en China zich ontwikkelt als cruciaal thema voor de markten", zei analist Lukman Otunuga van FXTM. "Beleggers moeten het onverwachte verwachten."

    De Europese aandelenmarkten daalden eerder woensdag met meer dan 1 procent, na de hernieuwde verkoopgolf voor technologie-aandelen op Wall Street van dinsdagavond.

    De Amerikaanse technologie-index Nasdaq verloor toen 2,9 procent en stond woensdag opnieuw 0,6 procent lager.

    Onder andere aandelen Tesla werden gedumpt, op zorgen over strengere regelgeving en een mogelijk verbod op Chinese investeringen en bepaalde gevoelige technologieën.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen voor april licht is verbeterd, terwijl Franse consumenten in maart evenveel vertrouwen hadden als in februari. Verder namen de Spaanse detailhandelsverkopen in februari met 2,2 procent toe. In januari was de groei nog 2,4 procent.

    Later op de dag verschenen er groeicijfers uit de Verenigde Staten, die fors beter uitvielen dan verwacht. Het definitieve groeicijfer voor het vierde kwartaal kon worden opgeschroefd van 2,5 naar 2,9 procent, waar de markt rekende op 2,7 procent.

    De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten stegen in februari met 6 procent op jaarbasis, terwijl de aanstaande huizenverkopen op jaarbasis met 4 procent daalden.

    De euro/dollar noteerde op 1,2349. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2401. Olieprijzen daalden tot een procent na een stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

    Bedrijfsnieuws

    Veel technologie-aandelen bleven uit de gratie, na de grote verkoopgolf voor de sector dinsdag op Wall Street. Zo verloor AMS, de toeleverancier voor de iPhones van Apple, bijna 10 procent en het Nederlandse ASML 4,5 procent. De chipfabrikant STMicroelectronics leverde 2 procent in en het Duitse Infineon 3,4 procent.

    Unilever steeg 4,7 procent in Amsterdam, na een koopadvies van UBS. Na de koersdaling van 17 procent sinds oktober vorig jaar zou een mooi instapmoment zijn bereikt. Ook zou het Brits-Nederlandse concern in de running zijn om de divisie gezonde voeding van farmaceut GlaxoSmithKline te kopen.

    Subsea 7 verloor 4,8 procent nadat Jefferies de dienstverlener aan de olie-industrie van zijn kooplijst afhaalde.

    Tussenstanden Wall Street

    De Amerikaanse beurzen noteerden rond het sluiten van de Europese beurzen licht lager.

    De S&P 500 index zakte 0,25 procent tot 2.605,87 punten. De Dow Jones index koerste 0,1 procent in het rood op 23.827,83 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent tot 6.946,26 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 29 maart 2018 17:55
    Damrak hoger gesloten
    Amsterdam trekt zich niks aan van negatieve sentiment Amerikaanse technologiesector.

    (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,5 procent tot 529,52 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,5 procent.

    Online broker Lynx merkte op dat de AEX zich evenals woensdag weinig lijkt aan te trekken van het negatieve sentiment in de Amerikaanse technologiesector. "Hiermee lijkt het belangrijke steunniveau van 516 punten nog altijd stand te houden", aldus de analisten van Lynx. "Ondanks de grote uitslagen die intraday plaatsvinden, gaat de AEX-index per saldo nergens heen. Sinds begin februari bevindt de Amsterdamse index zich al in een zijwaartse trend", voegden de analisten toe.

    De Amerikaanse techsector lag de afgelopen dagen flink onder vuur. Donderdag was sprake van herstel voor een deel van de grote fondsen, zoals Facebook, maar stond Amazon onder druk vanwege tweets van de Amerikaanse president Donald Trump waarmee hij kritiek uitte op de belasting die Amazon betaalt en de impact van de online retailer op fysieke winkels.

    Na de dreigende handelsoorlog die de AEX vorige week in zijn greep hield en waarbij de Amsterdamse hoofdindex 3 procent verloor, wist de index daarvan deze week circa de helft weer terug te winnen.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bleek dat het vertrouwen van Nederlandse producenten in maart is gedaald. Het producentenvertrouwen daalde van 10,9 in februari naar 9,5 in maart.

    Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat de werkloosheid in Duitsland in maart verder is gedaald. Het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen daalde met 19.000 ten opzichte van de voorgaande maand. Het werkloosheidspercentage daalde van 5,4 in februari naar 5,3 procent. De Duitse consumentenprijzen zijn in maart op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 0,4 procent en 1,6 procent.

    De Italiaanse producentenprijzen stegen in februari met 1,6 procent op jaarbasis. Vanmiddag volgen uit Duitsland nog inflatiecijfers. De Britse economie is in het vierde kwartaal van 2017 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het derde kwartaal. Deze stijging afgelopen kwartaal was daarmee conform een eerdere raming.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week onverwacht is gedaald.

    De Amerikaanse inflatie is in februari licht gestegen. De PCE kernprijsindex, die de Federal Reserve als graadmeter voor de ontwikkeling van de inflatie gebruikt bij het bepalen van het monetaire beleid, steeg op jaarbasis 1,8 procent. De persoonlijke inkomens stegen met 0,4 procent, terwijl de persoonlijke uitgaven met 0,2 procent stegen.

    Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in maart verder gestegen. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 99,7 in februari naar 101,4 deze maand.

    De bedrijvigheid rond de regio Chicago in de Verenigde Staten is in maart in een lager tempo gegroeid dan in de voorgaande maand. De inkoopmanagersindex daalde van 61,9 in februari naar 57,4 deze maand.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 64,61 dollar, terwijl een mei-future Brent fractioneel hoger bewoog op 69,55 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2295. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2311 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2309 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met een winst van 4,1 procent, gevolgd door ABN AMRO en Wolters Kluwer met winsten van achtereenvolgens 1,8 procent en 1,3 procent.

    Altice daalde 0,8 procent, nadat Credit Suisse het koersdoel verlaagde van 10,00 naar 8,00 euro. Het advies werd gehandhaafd op Neutraal.

    Randstad was met een verlies van 3,9 procent de sterkste daler.

    In de AMX waren alle ogen gericht op TomTom. De navigatiespecialist liet woensdagavond weten geen financieel adviseur aan het werk te hebben gezet om op zoek te gaan naar een eventuele koper. "In reactie op de geruchten in de markt ontkende TomTom dat het financiële adviseurs opdracht heeft gegeven om te zoeken naar potentiële kopers", zo liet de navigatiespecialist weten. Die geruchten zorgden er woensdag aan het einde van de dag voor dat het aandeel omhoog spoot. Het aandeel daalde 8,2 procent.

    AMG was met een winst van 3,3 procent de sterkste stijger van de Midkappers, gevolgd door Air France-KLM, dat 2,9 procent steeg.

    OCI steeg 0,2 procent. Berenberg startte met het volgen van OCI met een koopadvies en een koersdoel van 25,00 euro. OCI zal volgens Berenberg dit jaar flink meer volumes produceren. Aangezien het bedrijf minder gaat investeren zal de vrije kasstroom volgens de marktvorsers dit jaar op 8 procent uitkomen en in 2019 groeien tot 14 procent. Air France-KLM won zelfs 4,1 procent.

    Onder de kleinere fondsen was Accell met een winst van 2,6 procent de sterkste stijger. Pharming won 1,5 procent en Lucas Bols steeg 1,4 procent. Kiadis Pharma verloor 2,7 procent.

    Avantium won 0,9 procent, na publicatie van de jaarcijfers. KBC Securities zag in de jaarcijfers aanleiding om het koersdoel voor Avantium te verlagen van 8,50 naar 5,50 euro.

    Kardan won 0,7 procent, nadat het concern woensdag laat over 2017 een lager nettoverlies rapporteerde.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 2.628,91 punten. De Dow Jones index steeg 1,0 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,0 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 29 maart 2018 20:14
    Europese beurzen hoger gesloten
    Fusiegeruchten autosector trekken beurzen omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones)De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent op 370,87 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,3 procent op 12.096,73 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.167,30 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,2 procent hoger op 7.056,61 punten.

    De Europese beurzen, die wel terrein verloren op maand- en kwartaalbasis, trokken zich donderdag op aan koerswinsten in de autosector. Op kwartaalbasis daalde de index circa vijf procent. Dit is de slechtste kwartaalprestatie sinds het eerste kwartaal van 2016. De aanhoudende dreiging van een mondiale handelsoorlog en de kans dat de Federal Reserve de rente dit jaar in een versneld tempo zal verhogen, liggen volgens marktkenners ten grondslag aan de druk op de aandelenmarkten.

    Ondanks het hogere slot donderdag, gesteund door fusienieuws, sprak marktanalist Michael Hewson van CMC Markets van een teleurstellende maand.

    De aandelen van autofabrikanten zaten donderdag in de lift, na berichten dat Renault gesprekken voert met Nissan over een mogelijke fusie van de twee bedrijven.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de werkloosheid in Duitsland in maart verder is gedaald. Het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen daalde met 19.000 ten opzichte van de voorgaande maand. Het werkloosheidspercentage daalde van 5,4 in februari naar 5,3 procent.

    De Duitse consumentenprijzen zijn in maart op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 0,4 procent en 1,6 procent.

    De Italiaanse producentenprijzen stegen in februari met 1,6 procent op jaarbasis. Vanmiddag volgen uit Duitsland nog inflatiecijfers.

    De Britse economie is in het vierde kwartaal van 2017 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het derde kwartaal. Deze stijging afgelopen kwartaal was daarmee conform een eerdere raming.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 64,61 dollar, terwijl een mei-future Brent fractioneel hoger bewoog op 69,55 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2295. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2311 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2309 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Renault sloot 5,8 procent hoger. Sectorgenoten trokken zich tevens op aan het fusienieuws rond de Franse fabrikant. Peugeot eindigde 3,4 procent hoger, Volkswagen won 3,5 procent en BMW steeg 3 procent.

    Mijnbouwer Anglo American sloot 2,7 procent hoger, vanwege stijgende metaalprijzen.

    Sodexo leverde liefst 15,7 procent in, nadat het Franse catering- en schoonmaakconcern een winstwaarschuwing afgaf.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,9 procent hoger op 2.628,91 punten. De Dow Jones index steeg 1,0 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 1,0 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 3 april 2018 17:59
    AEX houdt stand
    Fagron uitblinker, ASML herstelt.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag, na een lang Paasweekend, vrijwel vlak gesloten op 528,48 punten.

    "De AEX houdt behoorlijk stand", concludeerde analist Andre Brouwers van Het Beleggingsinstituut dinsdag voor de camera van ABM Financial News. Hij ziet 540 punten als richtpunt voor de AEX met een "behoorlijk serieuze" steun op 515-518 punten.

    Voor veel beleggers zal de pas op de plaats vandaag een opluchting zijn geweest, na de opdoffer die Wall Street maandag voor de kiezen kreeg. De Amerikaanse koersen kwamen onder druk te staan door oplopende zorgen over een mondiale handelsoorlog.

    China kwam afgelopen weekend met tegenmaatregelen nadat de Amerikaanse president Donald Trump importheffingen instelde op staal en aluminium.

    De president richtte zijn woede verder op Amazon. De internetgigant kost US Postal Service volgens Trump een fortuin en detailhandelaren, die wel gewoon belasting betalen, worden in het hele land kapot gemaakt door Amazon.

    Macro-economisch konden beleggers vanochtend reageren op een sentimentspeiling onder inkopers. De zogenoemde inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde van 58,6 in februari naar 56,6 in maart. Daarmee noteert de index nog altijd ruim boven het break even-niveau van 50, maar is het wel de derde maand op rij dat de groei afneemt.

    Econoom Chris Williamson van Markit noemde dit evenwel niet al te zorgelijk. Volgens hem was een matiging van de groei "onvermijdelijk". Niet op zijn minst omdat de capaciteit van fabrikanten op korte termijn tegen zijn grenzen aanloopt, aldus Williamson. Nog altijd vindt de econoom het groeitempo van de industrie in historisch perspectief "robuust" .

    De inkoopmanagersindex voor Nederland zakte van een recordstand van 63,4 in februari naar 61,5 in maart en bleef daarmee uitzonderlijk hoog. De Nederlandse industrie blijft "op volle toeren" draaien, volgens hoogleraar Arjan van Weele.

    De Duitse detailhandelsverkopen bleken in februari gestegen, zowel op maand- als jaarbasis.

    In Amerika was het rustig op macro-economisch vlak. Uit cijfers bleek maandagavond al dat de Amerikaanse industrie in maart iets minder hard groeide, maar met een stand van 59,3 was de ISM-index nog altijd ver weg van het break even-niveau van 50. Markit berekende dat de industrie zelfs in een iets hoger tempo groeide. Deze index ging van 55,3 naar 55,6 en bereikte daarmee de hoogste stand in drie jaar tijd.

    De euro/dollar werd verhandeld op 1,2269. Maandagavond bij het sluiten van Wall Street was dit 1,2300.

    Stijgers en dalers

    In de AEX ging ASML aan kop, nadat het aandeel aanvankelijk nog tot de grootste dalers behoorde. De halfgeleidersector leed maandag verliezen op berichtgeving dat Apple over een paar jaar zou willen stoppen met chips van Intel en eigen chips voor iMacs zou willen gaan gebruiken. ASML won 1,3 procent.

    ASR ging 0,7 procent hoger en Philips Lighting ook.

    Onderaan eindigden Galapagos en Wolters Kluwer met verliezen van respectievelijk 1,8 en 2,2 procent.

    In de AMX ging TomTom 3,2 procent hoger. Afgelopen woensdag spoot het aandeel hoger na geruchten over een verkoop. TomTom kwam vervolgens met een kort reactie, maar nam daarmee de overnamefantasie onder beleggers niet weg, zo bleek maandag.

    WDP werd 2,0 procent duurder, maar Aperam leverde 3,1 procent in en Air France-KLM zelfs 4,4 procent.

    Boskalis noteerde 0,9 procent lager ondanks dat het baggerbedrijf een grote opdracht in Singapore binnenhaalde voor de aanleg van een polder. Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen wees op een hogere bezettingsgraad dankzij de opdracht, wat goed is voor de prijzen. Analist Corne van Zeijl van Actiam voegde toe dat dit een opdracht is die Boskalis ook heel goed kon gebruiken.

    Onder de kleinere aandelen was Fagron koploper met een koerswinst van 5,1 procent. Daarmee werd de magistrale bereider beloond voor de overname van het Amerikaanse Humco. In een toelichting zei CFO Karin de Jong dat Fagron voor Humco een hogere multiple betaalde dan in het verleden gebeurde. Dit is volgens de financieel directeur evenwel "gerechtvaardigd". Zij wees onder meer op de synergievoordelen die te halen zijn bij inkoop en productie. Ook kunnen de producten van Humco dankzij het netwerk van Fagron hun weg elders in de wereld vinden, aldus CEO Rafael Padilla.

    ForFarmers werd 2,1 procent duurder en Basic-Fit 2,3 procent. Accell was de grootste daler met een verlies van 3,2 procent. ICT Group daalde 1,7 procent.

    Probiodrug won 1,4 procent op de lokale markt. Het nettoverlies van het Duitse biotechbedrijf was in 2017 lager dan een jaar eerder.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten won de Dow Jones index 0,7 procent, steeg de breder samengestelde S&P 500 index ook 0,7 procent en herstelde Nasdaq met een winst van 0,8 procent iets van de koersval van bijna drie procent op maandag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 3 april 2018 19:52
    Europese beurzen beperken verlies
    ASML opvallend hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten, maar het verlies zal velen zijn meegevallen na de koersval maandagavond op Wall Street.

    Marktanalist David Madden van CMC Markets wees er op dat er in de middag herstel was op de Europese handelsvloeren. Er werd weer wat risico genomen, aldus Madden, maar de gedachte dat er nu daadwerkelijk een handelsoorlog is, zit zeker tussen de oren.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent naar 369,07 punten, de Duitse DAX verloor 0,8 procent op 12.002,45 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.152,12 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.030,46 punten.

    De euro/dollar noteerde op 1,2269. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2311 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,2300 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Chipmakers een moeilijke dag. Maandagavond ging de sector in Amerika al onderuit onder leiding van Intel. Er was berichtgeving dat Apple overweegt om in de toekomst eigen chips te gaan gebruiken in plaats van die van Intel. In Frankfurt verloor Infineon 2,1 procent en in Parijs leverde STMicroelectronics 3,1 procent in. Het in Amsterdam genoteerde ASML sloot evenwel 1,3 procent hoger.

    Het aandeel Sky eindigde 2,1 procent hoger. Het Amerikaanse 21st Century Fox stelde voor om na een overname Sky News los te maken van Sky om zo de zorgen van de Britse mededingingsautoriteit weg te nemen. Walt Disney geldt als een potentiële koper voor het nieuwsonderdeel.

    Onder druk van de Franse stakingen leed het aandeel Air France-KLM dinsdag 4,4 procent verlies.

    Bij Sodexo, dat vorige week met een winstwaarschuwing kwam, ging er nog eens 4,5 procent aan beurswaarde verloren. Daarentegen steeg Kering in Parijs juist 3,3 procent.

    In Italië won Fiat Chrylser 7,3 procent. Dinsdagmiddag bleek uit cijfers dat de autofabrikant de verkopen in Amerika in maart met 14 procent wist op te voeren.

    Tussenstanden Wall Street

    Na het sluiten van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.587,75 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 4 april 2018 17:59
    Damrak lager gesloten
    Dreigende mondiale handelsoorlog drukt op sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,4 procent tot 526,19 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

    Het oplopende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten leidde woensdag opnieuw tot druk. China is van plan om nieuwe importtarieven op 106 Amerikaanse producten in te voeren. Het zou gaan om tarieven tot 25 procent op de import van producten zoals sojabonen en auto's.

    Volgens analist Bart Hordijk van Monex Europe kan China het de Verenigde Staten nog heel lastig maken. "Niet alleen door handelstarieven, maar ook door het promoten van de petroyuan en het dumpen van Amerikaans schuldpapier is China in staat om de Verenigde Staten en de Amerikaanse dollar veel pijn te doen", aldus Hordijk.

    De maatregelen van Beijing volgden nadat Trump een dag eerder de details presenteerde van zijn plan om heffingen te zetten op Chinese goederen met een waarde van 50 miljard dollar, tenzij Beijing snel belangrijke handels- en investeringsconcessies doet.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in maart harder zijn gestegen dan in de voorgaande maand. De inflatie bedroeg 1,4 procent, tegen 1,1 procent een maand eerder.

    De werkloosheid in de eurozone daalde in februari gedaald van 8,6 naar 8,5 procent. Hiermee werd het laagste niveau bereikt sinds december 2008.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal banen in de Verenigde Staten in maart harder dan verwacht is gestegen. Uit data van loonstrookjesverwerker ADP bleek dat het aantal banen in de niet agrarische private sector toenam met 241.000 stuks, terwijl werd gerekend op een stijging van slechts 200.000 banen. Vrijdag volgt het officiële banenrapport. Analist Georgette Boele van ABN AMRO meent dat de markt naast de banengroei vooral zal letten op de loongroei, die vermoedelijk uitkomt op 2,7 procent.

    Uit data van Markit Economics bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector in maart minder hard is gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam uit op 54,0, in vergelijking tot 55,9 in februari. Ook data van ISM lieten een groeivertraging zien. Deze inkoopmanagersindex ging van 59,5 in februari naar 58,8 in maart.

    Orders geplaatst bij Amerikaanse fabrieken stegen in februari, maar minder dan verwacht. De fabrieksorders namen in februari met 1,2 procent toe, terwijl werd gerekend op een stijging van 1,7 procent.

    Uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 30 maart zijn gedaald met circa 4,6 miljoen vaten tot 425,3 miljoen vaten.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 63,03 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 67,62 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2299. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2271 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 8 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Heineken met een winst van 1,3 procent, gevolgd door Unilever en ABN AMRO met winsten van achtereenvolgens 1,2 procent en 1,1 procent.

    Philips Lighting was met een verlies van 3,8 procent de sterkste daler van de hoofdfondsen.

    ASML verloor 3,3 procent. ArcelorMittal zakte 3,7 procent. De staalreus is nog altijd in gevecht met het Russische VTB om de overname van het Indiase Essar Steel.

    NN Group noteerde 0,7 procent lager. De verzekeraar nomineert David Cole voor een zetel in de raad van commissarissen, nu Yvonne van Rooij heeft gezegd na de komende jaarvergadering terug te treden. Ook wordt CFO Delfin Rueda voorgedragen voor een nieuwe termijn.

    In de Midkap was PostNL met een winst van 2,1 procent de sterkste stijger. Wereldhave won 1,9 procent en Corbion steeg 1,0 procent. BESI was met een verlies van 4,0 procent de sterkste daler.

    BAM verloor 1,7 procent. BAM gaat in Engeland aan de slag met de renovatie van het Whitby Ziekenhuis. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 11,9 miljoen Britse pond.

    ASMI rondde het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 250 miljoen euro af. Sinds september vorig jaar werden er bijna 4,4 miljoen eigen aandelen ingekocht tegen een gemiddelde prijs van 57,43 euro. Het aandeel daalde 2,1 procent.

    AMG verloor 2,4 procent. Volgens het register van de AFM meldde de topman een belang van ruim 3 procent in zijn bedrijf.

    Van de kleinere aandelen was er aandacht voor Nedap dat dinsdagavond een korte trading update presenteerde. Volgens analist Johan van den Hooven van NIBC was de gerapporteerde omzetgroei van 8 procent beter dan verwacht. Hij is positief gestemd over de rest van het jaar. Het aandeel Nedap steeg 0,4 procent.

    Barclays verhoogde het koersdoel op Basic-Fit met 3 euro naar 29,00 euro. Hoewel het aandeel Basic-Fit wellicht duur oogt, valt dit volgens Barclays mee. Het advies bleef dan ook Overwogen. Het aandeel Basic-Fit steeg 2,9 procent.

    Het lokaal genoteerde Curetis steeg 6,6 procent na eerst een goedkeurende verklaring van de Amerikaanse FDA te hebben ontvangen, om vervolgens van de toezichthouder in Singapore groen licht te krijgen.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.607,49 punten. De Dow Jones index daalde 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 4 april 2018 19:48
    Europese beurzen lager gesloten
    Handelsconflict tussen China en Verenigde Staten drukt opnieuw op sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent tot 367,33 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 11.957,90 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.141,80 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent hoger op 7.034,01 punten.

    De verliezen op de Europese aandelenmarkten liepen woensdag op, nadat Beijing een lijst publiceerde van 106 Amerikaanse producten, die onderworpen zullen worden aan importheffingen. Het zou gaan om tarieven oplopend tot 25 procent op de import van producten zoals sojabonen en auto's.

    "China vuurt nu terug met zwaarder geschut richting Washington: De handelsoorlog is begonnen", stelde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Boeren in de Verenigde Staten zullen nu erg nerveus zijn, omdat China van plan is invoertarieven te heffen op basisproducten zoals sojabonen", voegde hij toe. "De typische risicomijdende handel is in volle gang. De dollar is gedaald en de goudprijs is sterk gestegen. Handelaren zijn door de wederzijdse tarieven risico-avers geworden en we verwachten dat de risicobereidheid verder zal afnemen", aldus Aslam.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in maart harder zijn gestegen dan in de voorgaande maand. De inflatie bedroeg 1,4 procent, tegen 1,1 procent een maand eerder.

    De werkloosheid in de eurozone daalde in februari van 8,6 naar 8,5 procent.

    Olie noteerde woensdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 63,03 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 67,62 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,2299. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2271 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    De autosector stond vanwege de oplopende handelsspanningen onder druk. BMW verloor 1,4 procent, Daimler daalde 1,0 procent en Fiat Chrysler noteerde 0,5 procent lager.

    WPP noteerde 2,0 procent lager, nadat het reclamebureau een onafhankelijke adviseur heeft aangesteld om aantijgingen van persoonlijk wangedrag tegen CEO Martin Sorrell te onderzoeken.

    Ryanair vervoerde in maart meer passagiers dan een jaar geleden, terwijl de bezettingsgraad ook licht steeg. De Ierse budgetmaatschappij vervoerde afgelopen maand 10 miljoen passagiers. De koers van Ryanair verloor 0,6 procent.

    Swiss Re blijft in gesprek met de Japanse mega-investeerder SoftBank over een mogelijke strategische samenwerking, waarbij SoftBank tot 10 procent van de aandelen van de Zwitserse herverzekeraar zou kopen. De koers van Swiss Re zakte 3,9 procent.

    Net als dinsdag behoorde aandelen in de chipsector weer tot de grootste dalers. Infineon verloor 2,5 procent en STMicroelectronics daalde 2,2 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 2.607,49 punten. De Dow Jones index daalde 0,5 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.132 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.234
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.882
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.026
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.748
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.305
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.756
Alfen 12 16.145
Allfunds Group 3 1.177
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.212
AMG 965 125.620
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.514
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.256
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.630
ASML 1.762 76.758
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.642
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660