Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump verbiedt Amerikanen petro te kopen

Trump verbiedt Amerikaanse staatsburgers petro te kopen

De Amerikaanse president Donald Trump verbiedt Amerikaanse staatsburgers om petro's te kopen. 

Door dit verbod mogen Amerikaanse staatsburgers geen transacties doen met de token, die wordt gedekt door olie. Het verbod schijnt te maken te hebben met de campagne van Trump om druk uit te oefenen op de Venezolaanse president, Nicolas Maduro. 

De US Treasury Secretary, Steven Mnuchin, heeft toestemming gekregen om het besluit van Trump te handhaven. Mnuchin zegt hierover het volgende: 

“President Maduro decimated the Venezuelan economy and spurred a humanitarian crisis. Instead of correcting course… the Maduro regime is attempting to circumvent sanctions through the Petro digital currency.”

Controverse

Er is veel te doen rondom de Venezolaanse cryptomunt. De petro werd eerst illegaal verklaard door de oppositie in Venezuela, om begin dit jaar alsnog, dankzij Maduro, het startsein te hebben gekregen

Het is nu afwachten of andere partijen oren hebben naar de petro. Eerder dit jaar beweerde Maduro dat Polen geïnteresseerd zou zijn om voedsel en medicijnen te verhandelen met behulp van de petro. Maar deze mogelijkheid werd later dit jaar niet legitiem verklaard door het Poolse ministerie van Financiën en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. tampi 21 maart 2018 15:40
    Het betreft executive order 13692 en 13808. Het gaat om sancties tegen Venezuela.

    Eigenlijk best wel vreemd dat een democratisch gekozen president de staatsburger een verbod oplegt dat niet valt te controleren. De Amerikaanse staatsburger mag wel ALLE andere coins in bezit hebben behalve deze Venezuelaanse petro token.

    Je zou dit kunnen ook vertalen in: Je mag als staatsburger alle koffie kopen behalve de koffie uit het land waar de regering een probleem mee heeft.

    Het moet eigenlijk niet gekker worden, denk er maar eens over na....
    Wie is nu een dictator? Een president die een verbod oplegt aan de staatsburger waarbij er geen enkele schade is voor de staatsburger....

    Dit doet mij denken aan executive order 6102 uit 1933, waarbij er een verbod was op het bezit van goud. Terwijl het houden van goud geen enkele schade vormde voor de regering.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links