Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SIGNIFY NV NL0011821392

Laatste koers (eur)

28,380
  • Verschill

    -0,100 -0,35%
  • Volume

    448.727 Gem. (3M) 369,7K
  • Bied

    28,000  
  • Laat

    28,460  
+ Toevoegen aan watchlist

Philips Lighting 2018

93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 maart 2018 16:21
    Norges Bank verkleint belang in Philips Lighting
    Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

    (ABM FN-Dow Jones)Norges Bank heeft een kleiner belang in Philips Lighting gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 maart 2018.

    Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,81 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 1 maart dit jaar meldde Norges Ban nog een kapitaalbelang van 3,16 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 14 maart 2018 16:24
    Goldman Sachs verkleint belang in Philips Lighting
    Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

    (ABM FN-Dow Jones)Goldman Sachs heeft een kleiner belang in Philips Lighting gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 maart 2018.

    Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 2,87 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 6 maart dit jaar meldde Goldman Sachs nog een kapitaalbelang van 3,10 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 14 maart 2018 16:38
    Lighting verlicht straten India

    Gepubliceerd op 14 mrt 2018 om 10:04 | Views: 920

    Philips Lighting 16:21
    31,69 -0,26 (-0,81%)

    EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Philips Lighting gaat aan de slag met straatverlichting op zonne-energie in India. Lighting zal in het land circa 84.000 straatlantaarns plaatsen. Dit gebeurt onder meer in samenwerking met staatsenergiebedrijf EESL. Dit geldt voor 60.000 lantaarns

    Verder werkt Lighting samen met UPNEDA, een dienst die verantwoordelijk is voor duurzame energie-initiatieven in de regio Uttar Pradesh. Hier worden 24.000 straatlantaarns geplaatst. De projecten zijn onderdeel van de verdere groei van de zonne-energietak van het bedrijf.

    De straatlantaarns op zonne-energie (Philips SunStay) werden eind vorig jaar in India gelanceerd. De wereldwijde introductie volgt in het tweede kwartaal van dit jaar. Volgens Lighting zijn de alles-in-een-lampen, waarbij het zonnepaneel, het armatuur, de laadregelaar en de batterij in één behuizing zitten, efficiënter in vergelijking met bestaande systemen in de markt voor zonnestraatverlichting.

    In Thailand plaatste het lichtbedrijf onlangs zevenhonderd aangesloten verlichtingseenheden op zonne-energie met zogeheten bewakings- en gegevensanalyse-opties op afstand. De straatlantaarns staan in de buurt van de luchthaven van Bangkok.
  4. forum rang 10 voda 16 maart 2018 15:09
    Philips Lighting wil naam veranderen in Signify
    Lichtbedrijf blijft Philips-merk gebruiken.

    (ABM FN-Dow Jones)Philips Lighting is van plan om zijn naam te veranderen in Signify. Dit maakte het lichtbedrijf vrijdagochtend bekend.

    "We zijn verheugd de nieuwe bedrijfsnaam aan te kondigen als een nieuwe stap in onze transformatie", zo stelde CEO Eric Rondolat van Philips Lighting.

    Het bedrijf zal nog wel het Philips-merk blijven gebruiken onder de huidige bestaande licentieovereenkomst met het van origine Eindhovense bedrijf. Contractueel was er al afgesproken dat Philips Lighting de naam zou veranderen binnen achttien maanden na de afsplitsing van Philips.

    De naam Signify stamt af van het idee dat licht een intelligente taal wordt, die verbindingen maakt en betekenis overdraagt, aldus Philips Lighting.

    Het aandeel Philips Lighting sloot donderdag 0,6 procent hoger op 32,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 19 maart 2018 16:11
    Philips wil Paul Stoffels als commissaris
    Herbenoeming van Orit Gadiesh.

    (ABM FN-Dow Jones)Philips wil per 1 augustus Paul Stoffels aanstellen als commissaris. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf maandag bekend.

    Stoffels maakt momenteel deel uit van het onderzoeksteam van Johnson & Johnson.

    Ook wil Philips Orit Gadiesh opnieuw aanstellen als commissaris. Gadiesh is al sinds 2014 actief als bestuurder.

    Het bedrijf wil de benoemingen voorleggen tijdens de komende aandeelhoudersvergadering op 4 mei.

    Het aandeel Philips koerste maandagochtend 1,0 procent lager op 32,54 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 20 maart 2018 19:10
    Signify ziet zichzelf als opvoeder in de wereld van internetlicht

    Philips Lighting heet straks Signify en de wereld mag het weten. De nieuwe naam past bij de moderne tijd, waarin licht 'een nieuwe intelligente taal' wordt, bezweert Eric Rondolat, sinds 2012 aan het hoofd bij Philips Lighting.

    Het voormalige Philips-onderdeel maakte de naamswijziging vrijdag bekend, aan de vooravond van de tweejaarlijkse vakbeurs Light + Building. Dat is niet toevallig. Deze week verzamelen zich in het Messe-complex in Frankfurt meer dan tweehonderdduizend bezoekers. Traditiegetrouw bezet Philips Lighting er de grootste stand, dit keer prominent voorzien van de nieuwe concernnaam.

    Modern techbedrijf
    De naam Signify blijkt al veertien maanden geleden te zijn verzonnen, maar Light + Building biedt de wereldmarktleider uit Eindhoven een uitgelezen kans zich te profileren als modern techbedrijf. Nu de traditionele peertjes grotendeels zijn vervangen door led-lampjes, dient de volgende fase zich namelijk aan: internetlicht, met ledjes die direct verbonden zijn met het wereldwijde web.

    De naam moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders, maar op de vakbeurs in Frankfurt presenteert Philips Lighting zichzelf al als Signify.Foto: Philips Lighting

    Met de verdere digitalisering van licht is een wereld te winnen. Op dit moment heeft Philips Lighting 29 miljoen ledlampen en -armaturen verbonden met internet. Op een totaal aantal lichtpunten van 26 miljard is dat een schijntje. Maar volgens Rondolat laat dit vooral het groeipotentieel zien.

    Slimme lantaarnpaal
    'De lichtinfrastructuur ligt er al. Daar moeten we van profiteren', schetst Harsh Chitale, divisiedirecteur Professional bij Philips Lighting, in Frankfurt de mogelijkheden. Als voorbeeld laat de Indiër een slimme lantaarnpaal zien. Philips Lighting ontwikkelde die samen met American Tower, een bedrijf uit Boston dat gespecialiseerd is in draadloze communicatie. In de paal zitten allerlei antennes verstopt, die op hun beurt breedbandinternet mogelijk maken. Huntington Beach, een badplaats in Los Angeles, krijgt de primeur met tweehonderd exemplaren, die zijn aangesloten op het bestaande netwerk.

    Eric Rondolat, ceo Philips Lighting

    Ook toont het concern in Frankfurt LiFi, vergelijkbaar met wifi, maar dan is het draadloze netwerk ingebouwd in het led-systeem. Winkelbedrijven kunnen het bijvoorbeeld inzetten om hun klanten direct aan te spreken via het mobieltje. Het kantoor van de toekomst kan straks, zeker als het nog snellere 5G zijn intrede heeft gedaan, geheel draadloos zijn. De technologie mag dan nog niet geheel voldragen zijn, 'het is zeker geen science fiction', stelt Rondolat.

    Philips Lighting schuift zo op naar software-ontwikkelaar. In Frankfurt lanceert het zijn eigen platform Interact. Daarop kunnen allerlei toepassingen in de professionele markt worden ontwikkeld. Interact bouwt voort op al bestaande initiatieven, zoals het CityTouch-systeem voor straatverlichting. Daarmee kunnen de lantaarns op afstand worden aangestuurd en gecontroleerd. Duizend gemeenten hebben het afgenomen.

    LEDvance, een afsplitsing van Osram, laat zich zien op de vakbeurs in FrankfurtMesse Frankfurt/Pietro Sutera

    De softwareplatforms zijn open. Dat moet app-bouwers aanmoedigen om zelf weer toepassingen te verzinnen, net zoals Apple zijn iPhone weet te laden met apps van derden. Het is een manier om de markt snel in de richting van internetlicht te bewegen. Als wereldmarktleider ziet Philips Lighting voor zichzelf een rol als regisseur en opvoeder. 'De educatie laten we niet over aan iemand anders', zegt Rondolat beslist.

    Antwoord Osram heet Lightelligence
    Daar denken ze bij de concurrent Osram natuurlijk anders over. De voormalige Siemens-dochter, drie jaar eerder dan Philips Lighting afgesplitst, presenteert dinsdagochtend in de aanpalende hal zijn eigen (eveneens open) platform, Lightelligence geheten.

    Stefan Kampmann, chief technology officer bij Osram, wijst op de mogelijkheden om bijvoorbeeld energie te besparen. Bij een proef op een bedrijfsvestiging in Traunreut daalde de energieconsumptie met meer dan 90%. 'Gebruikers kunnen zelfs nog meer geld besparen als ze een meer intelligente controlesystemen in hun gebouwen aansluiten op het Lightelligence-platform.'

    De Osram-standFoto: Messe Frankfurt/Pietro Sutera

    Het 110 jaar oude Osram OSR€63,42+0,41% is al sinds jaar en dag de grote tegenspeler van Philips Lighting. Met een omzet van €4,1 mrd is het wel kleiner. Maar daarbij telt mee dat Osram zich vorig jaar ontdeed van zijn peertjes- en armaturenhandel, die nu onder de naam Ledvance (omzet circa €2 mrd) door het leven gaat.

    Van 20% led naar 65%
    Vijf jaar geleden kwam 20% van de omzet bij Philips Lighting uit led, inmiddels gaat het om twee derde van de opbrengsten. Voor het eerst sinds jaren behaalde de onderneming in 2017 een groei van de omzet tot bijna €7 mrd. Tegenover verder dalende opbrengsten uit traditionele lichtbronnen stonden dit keer sneller groeiende omzetten uit led. Daarop haalde het bedrijf een brutobedrijfswinst (ebitda) van €856 mln.

    Ook Osram deed het vorig jaar goed, met een omzetgroei van 8,1% tot €4,1 mrd en een ebitda van €695 mln. De marge lag met 16,8% echter een stuk hoger dan die van de concurrent uit Eindhoven (12,3%).

    Andere lichtbedrijven hebben meer moeite met het nieuwe led-tijdperk. Het Oostenrijkse Zumtobel trad twee keer met winstwaarschuwingen naar buiten; de ceo de wacht aangezegd. Toch zegt het bedrijf (omzet: €1,3 mrd) de slag naar de nieuwe tijd te maken. Net als Philips en Osram profileert de nummer 3 van Europa zich op de vakbeurs in Frankfurt als digitale dienstverlener.

    Net als Philips ziet Osram de lichtmarkt bewegen naar internettoepassingen - of in de woorden van systeemarchitect Timo Kühn van 'hardware naar smartware'. Via het platform krijgt de gebruiker via een dashboard alle informatie over het lichtnetwerk aangereikt. RZB, bekend van de exit-noodverlichting, is binnengehaald als eerste klant van Lightelligence. Voortaan kan via de computer op afstand worden gecontroleerd of de noodverlichting nog werkt.

    Minder 'lichtvervuiling'
    Eind 2016 nam Osram ook al een 49%-belang in de Nederlandse startup Tvilight, een initiatief van de Indiase Groninger Chintan Shah. Tvilight maakt technologie voor straatlantaarns, die zijn voorzien van sensoren. Ook maakt het managementsoftware die moet zorgen voor lagere kosten en minder 'lichtvervuiling'. Diverse producenten maken er gebruik van, naast aandeelhouder Osram ook bijvoorbeeld Zumtobel uit Oostenrijk, het Britse Thorn en Trilux uit Duitsland.

    Shah ziet de omzet van zijn jonge bedrijf jaar op jaar verdubbelen. Maar het wachten is nog altijd op de grote doorbraak en gezonde winstcijfers. Klanten, zeker in de gemeentelijke markt, staan niet altijd te springen om nieuwe toepassingen in te voeren, ervaart Shah.

    2018 Light+BuildingMesse Frankfurt Exhibition GmbH/Petra Welzel

    Job Woudt

    fd.nl/ondernemen/1246636/signify-ziet...
  7. forum rang 10 voda 22 maart 2018 16:13
    Norges Bank verkleint belang in Philips Lighting
    Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

    (ABM FN-Dow Jones)Norges Bank heeft een kleiner belang in Philips Lighting gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 maart 2018.

    Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,84 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 15 maart dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,12 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 23 maart 2018 11:47
    BlackRock meldt eerste belang in Philips Lighting
    Stemrecht van meer dan drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones)BlackRock heeft een eerste belang in Philips Lighting gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 maart 2018.

    BlackRock meldde een kapitaalbelang van 2,91 procent met een stemrecht van 3,03 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 10 april 2018 16:24
    Norges Bank vergroot belang in Philips Lighting
    Kapitaalbelang opgehoogd tot boven meldingsgrens.

    (ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een groter belang in Philips Lighting gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 6 april 2018.

    Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,22 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 20 maart dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 2,84 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 12 april 2018 16:15
    Goldman Sachs vergroot belang in Philips Lighting
    Kapitaalbelang boven drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones) The Goldman Sachs Group heeft een groter belang in Philips Lighting gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 6 april 2018.

    Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 3,14 procent met eenzelfde stemrecht.

    Op 8 maart meldde Goldman Sachs nog een kapitaalbelang van 2,87 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 24 april 2018 13:33
    Beursblik: omzetdruk Philips Lighting verwacht
    Kwartaalconsensus gedateerd volgens ING.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in de eerste drie maanden van 2018 de omzet vermoedelijk zien dalen, terwijl de winstgevendheid en de marges ook verslechterden. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de consensus.

    Volgens de analisten kwam de omzet afgelopen kwartaal uit op 1.597 miljoen euro. Daaraan droeg traditionele verlichting 370 miljoen euro bij, LED 474 miljoen euro en de tak Professional 615 miljoen euro. Home was goed voor 133 miljoen euro.

    De aangepaste EBITA bedroeg volgens de consensus 130 miljoen euro en de bijbehorende marge van 8,3 procent.

    In het eerste kwartaal van 2017 werd er een omzet geboekt van 1.690 miljoen euro, met een aangepaste EBITA van 142 miljoen euro en een marge van 8,4 procent. De omzet daalde toen ook al op vergelijkbare basis met 0,8 procent.

    ING, dat een Houden advies op Philips Lighting heeft, meent dat de consensusverwachtingen mogelijk te optimistisch zijn vanwege gedateerde ramingen van enkele analisten. Analist Marc Zwartenburg mikt op een omzet voor het eerste kwartaal van 1.559 miljoen euro.

    Zwartsenburg verwacht dat het lichtbedrijf te kampen heeft gehad met negatieve wisselkoersen. De effecten daarvan zouden in het eerste kwartaal het grootst zijn, vanwege de uitdagende vergelijkingsbasis. Bovendien is er aanhoudende zwakte bij LED-verlichting en is er mogelijk een faseringseffect na een sterk kwartaal voor de divisie Home. "De consensus lijkt te optimistisch na een sterk vierde kwartaal, waarin een eenmalig groot project de resultaten [van Home] stuwden", aldus de analist, die stelde dat de jaarconsensus beter aansluit op de ontwikkelingen bij het bedrijf.

    Outlook

    Philips Lighting gaf bij publicatie van de jaarcijfers over 2017 geen concrete verwachtingen voor het eerste kwartaal af. Wel mikt het lichtbedrijf voor dit jaar op een aangepaste EBITA-marge van 10,0 tot 10,5 procent. Verder wil Philips Lighting dit jaar de omzet op vergelijkbare basis doen stijgen. Wel waarschuwde het bedrijf al voor een zwak eerste kwartaal.

    Philips Lighting publiceert donderdag voorbeurs de kwartaalcijfers. Dinsdagmiddag daalde het aandeel 0,6 procent tot 31,03 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 24 april 2018 14:05
    'Resultaten Philips Lighting lager'

    Gepubliceerd op 24 apr 2018 om 11:15 | Views: 600

    Philips Lighting 13:46
    31,02 -0,19 (-0,61%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips Lighting heeft naar verwachting een lagere omzet gehaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook de winst daalde, verwachten analisten in doorsnee in een door het bedrijf zelf gepubliceerde consensus. Philips Lighting had zelf bij de jaarcijfers al aangegeven een ,,zacht'' eerste kwartaal te verwachten. Donderdag voorbeurs worden cijfers naar buiten gebracht.

    Analisten verwachten gemiddeld een omzet van 1,6 miljard euro ten opzichte van 1,7 miljard euro vorig jaar. Volgens de consensus komt de nettowinst uit op 46 miljoen euro, tegen 61 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2017. De aangepaste operationele winst (ebita) blijft volgens de analisten dichter bij die van vorig jaar: 131 miljoen euro om 142 miljoen euro.

    De vergelijkbare omzet daalt volgens de analisten ook. Gemiddeld denken zij aan een kleine min van 0,4 procent.

    Dat het eerste kwartaal van Philips Lighting wat tegenvalt heeft volgens specialisten van ING te maken met de fasering van projecten. Het vierde kwartaal van 2017 was daardoor heel sterk. Ook zijn er reorganisatielasten bij de voormalige Philips-divisie.
  13. forum rang 10 voda 24 april 2018 19:12
    Osram negatiever over omzet en winst

    Gepubliceerd op 24 apr 2018 om 18:53 | Views: 26

    Philips Lighting 17:35
    31,09 -0,12 (-0,38%)

    MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Verlichtingsbedrijf Osram Licht heeft zijn omzet- en winstverwachting voor zijn hele gebroken boekjaar verlaagd. Volgens de branchegenoot van het Nederlandse Philips Lighting is dat nodig vanwege de ,,onzekere macro-economische omstandigheden''.

    Vooral de zwakte van de dollar ten opzichte van de euro speelt Osram parten. Ook merkt het bedrijf dat ontwikkelingen in de markt de laatste tijd allemaal wat langzamer gaan.

    Osram rekent voor zijn boekjaar dat loopt tot eind september nu op 3 tot 5 procent meer opbrengsten, waar eerder nog werd uitgegaan van een omzetplus op jaarbasis tussen de 5,5 en 7,5 procent. De prognose voor de winst per aandeel gaat van 2,40 tot 2,60 euro naar 1,90 tot 2,10 euro. In deze voorspellingen wordt geen rekening gehouden met eenmalige posten.
  14. totoo 25 april 2018 17:19
    Goed zoals al maanden geleden aangegeven en jawel kijk daar is zij nu beland keurig in de bandbreedte 28-30 euro
    Nu kijken of dit stand houdt of door de 28 euro zakt
  15. forum rang 10 voda 26 april 2018 15:47
    Beursblik: flinke tegenvaller bij Philips Lighting
    Morgan Stanley twijfelt aan haalbaarheid outlook.

    (ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Philips Lighting kwamen in het eerste kwartaal ver onder de verwachtingen uit. Dit stelden analisten van Morgan Stanley donderdag.

    De omzet was 5 procent lager dan verwacht en de aangepaste EBITA zelfs 19 procent, ondanks dat de kostenbesparingen volgens de bank wel goed waren. De analisten wezen verder op de negatieve vrije kasstroom van Philips Lighting.

    De tegenvaller was volgens Morgan Stanley vooral toe te schrijven aan de tak Home, maar ook bij Professional waren de resultaten zwak.

    Philips Lighting herhaalde de outlook voor 2018. Voor dit jaar verwacht het concern dat de omzet op vergelijkbare basis zal groeien en er wordt een solide vrije kasstroom voorzien, die echter wel wat lager zal zijn dan in 2017.

    Al met al geen eenvoudige opgave, denken de analisten, die een Onderwogen advies op het aandeel hebben met een koersdoel van 28,00 euro.

    Het aandeel daalde donderdag 11,1 procent naar 26,71 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 26 april 2018 15:51
    Beursblik: zwak eerste kwartaal Philips Lighting
    NIBC wijst op divisie Home.

    (ABM FN-Dow Jones) Het eerste kwartaal was zwak voor Philips Lighting, met name door de prestaties bij onderdeel Home. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de resultaten.

    De omzet daalde met 11 procent tot 1,5 miljard dollar. De consensus ging uit van 1,6 miljard euro. De Jong wees op Home, waar de omzet ongeveer 40 miljoen euro lager uitkwam dan voorzien. Tevens viel ook de omzet uit LED en Professional tegen.

    Analist De Jong vroeg zich af of de problemen in Home van tijdelijke of structurele aard zijn. Wat betreft de LED activiteiten is het tempo van overstappen in de visie van de marktvorser aan de lage kant.

    Wel is De Jong positief over de bevestiging van de outlook, wat volgens hem vertrouwen uitstraalt.

    Het aandeel Philips Lighting daalde donderdag 11,1 procent tot 26,60 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. dader 26 april 2018 20:16
    Tegen slot gekocht voor 26,10 en hoop morgen op een stijging van een paar %ten
  18. [verwijderd] 26 april 2018 23:38
    Het oogt allemaal wat slechter dan het is. Er is een omzetdaling, maar dat komt door de gloeilampen. De winstdaling is fors, maar q1 2017 kende een eenmalige bate. Daarnaast zijn dus ook de genoemde herstructureringskosten in q1 2018 geboekt. Dat zijn kosten die later juist tot hogere winst moeten leiden.
    Uiteindelijk zal het met de koers wel weer goedkomen, maar morgen verwacht ik nog niet. Er zijn deze kwartaalcijferronde al flink wat NL bedrijven in elkaar gestampt vanwege tegenvallers of soms ook gewoon omdat er net een komma verkeerd stond in de kwartaalrapportage. Ik heb helaas ook al wat tikken mogen ontvangen, dit is geen goed kwartaal om long te zitten op de cijferdagen.
  19. dader 27 april 2018 09:11
    quote:

    dader schreef op 26 april 2018 20:16:

    Tegen slot gekocht voor 26,10 en hoop morgen op een stijging van een paar %ten
    Om 09.07 verkocht voor 26,71 toch 2,5% gepakt op 1k
93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht