Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: False move Dow Jones

TA: False move Dow Jones

De Amsterdamse beurs houdt zich goed staande. Door de stijgende rente in de Verenigde Staten blijft de euro/dollar-koers zwak. Hierdoor hebben Amerikaanse indices juist weer last van wat verkoopdruk.

We bekijken de Dow Jones-index. Vanochtend presenteert kabelbedrijf Altice haar kwartaalcijfers. We bespreken daarom vandaag ook het technische plaatje van Altice.

AEX-index

De AEX-index kijkt nog steeds naar boven, maar echt spannend is het niet. De uitslagen zijn erg klein en er is overdag weinig beweging.

Nu we de weerstand rond 572,81 punten (de top van 23 januari) naderen, moeten we alert zijn voor eventuele topvorming. We handhaven een positieve visie zolang de AEX-index het patroon van hogere toppen en bodems weet vast te houden.

Dow Jones-index

De Amerikaanse beurs is enigszins verbeterd nadat de dalende toppenlijn werd gebroken.

Even leek de index ook boven de weerstand rond 24.858,97 punten (de top van 17 april) uit te stijgen. Deze uitbraak is echter weer teruggegeven. Deze zogeheten 'false move' lijkt de eerdere verbetering te neutraliseren.

We moeten nu afwachten of het de Dow lukt alsnog boven de weerstand uit te breken. Pas na een definitieve uitbraak komt er ruimte vrij voor verdere koersstijgingen.

Ook is het mogelijk dat de Dow eerst een hogere bodem gaat vormen alvorens de index een nieuwe poging gaat doen om uit te breken.

Een sterk vangnet ligt rond 23.251,11 punten (gevormd op 25 oktober 2017).

 

 

Altice

Altice laat een zijwaartse trend zien tussen de steun van 6,38 euro (de bodem van 10 maart 2014) en de weerstand van 8,57 euro (de top van 16 maart).
 
De vraag naar Altice lijkt weer aan te trekken, nu een potentiële hogere koersbodem wordt gevormd.
 
Indien Altice de weerstand weet te breken, verbetert het technische plaatje verder. Na een uitbraak boven de weerstand rond 8,57 euro wordt 10,45 euro het volgende opwaartse koersdoel.

 
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

263 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 mei 2018 08:02
    ondanks de groots mogelijk denkbare inflow aan money is de rek er uit bij de dow... usd wordt alleen maar duurder, zou Donald dat nu echt leuk vinden? En zal draakje een lage euro leuk vinden? Dit betekent toch automatisch inflatie, maar goed... Op de beurs zijn ze goed in struisvogeltje politiek.

    Rutte laat zich ook weer gelden met stevige taal :P man man wat een zakje hooi... De EU die met een vingertje naar de VS gaat wijzen, dat zal indruk maken op Donald zeg...
  2. [verwijderd] 17 mei 2018 09:42
    @ Alex

    Nee ik zit niet aan de jaarrekeningen. Jij wel?

    Ze zeiden op de basisschool vroeger toch ook altijd: wat je zegt ben jezelf. ;)

    Ow nee jij hebt vakantie he. Dan kun jij gelukkig de komende weken hier de boel nog een beetje in leven houden. Want het wordt zo langzaam wel een doeie boel hier op het prikbord.
263 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links