Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Tien! Tien! Tien!

Fondsenrondje: Tien! Tien! Tien!

Kijk maar, de AEX stijgt nu al voor de tiende dag op rij, maar per saldo zijn we nog geen 3% opgeschoten. Het is grofweg nog maar een procentje tot jaartop 572,81, maar in dit tempo kan dat nog wel een weekje duren. Als het al zo ver komt.

Marktbreed ben ik ook snel klaar, overal nullen voor de komma. Echt groot nieuws of ophef is er ook niet. Het is zelfs redelijk rustig in Italië. Milaan plust gezellig mee met de rest en de Italiaanse rente doet drie basispuntjes meer.

  • Alle Europese indices staan nipt in de plus.
  • De Amerikaanse futures dippen wel iets.
  • De dollar staat op en rond 1,181.
  • De rentes beginnen nu toch te lopen, zeg maar twee basispuntjes er bij overal.
  • Olie plust wat, goud en bitcoin moeten iets terug: het stelt weinig voor.

De meeste aandelen op het Damrak tutten maar wat mee met de AEX, maar er zijn een paar uitzonderingen. Eerst de bedrijven met rapportages.

  • Enorme opluchting bij Altice op de echt niet al te opzienbarende Q1's. Of is pure speculatie een betere omschrijving? Lange termijnbeleggers hebben hier echter nog niets te zoeken, meent Nico.

Niettemin zullen de cijfers goed ontvangen worden en valt er speculatief een ritje te maken. Belangrijk is dat er weer perspectief komt inzake het zelfstandig overeind houden van de ebitda, waarmee de rentelasten betaald en de schulden langzaam maar zeker afgebouwd kunnen worden. 

  • Nog een hoogspeculatief fonds met cijfers en publiekslieveling hier op IEX. Nu een dikke min, maar er stond ook een plus op het bord. De koers van Pharming reageert als een kip zonder kop op de Q1-cijfers mét winst. Fijn, maar hoe nu verder lijkt het koersgeweld op te duiden?

De andere fondsen met Q1-rapportages:

  • Cijfers zijn niet zo geweldig, extra besparingen vallen mee en de financiële ratio's zijn ijzersterk: hiermee is de rapportage en de koersreactie daarop van NN wel zo ongeveer samengevat.
  • VolkerWessels rapporteert lauwe cijfers en zo is de koersreactie. Het fonds is nu precies een jaar genoteerd en staat teleurstellend onder de uitgiftekoers van destijds.
  • Zomaar tussendoor, maar HAL rapporteert een nettovermogenswaarde van €142,15 per aandeel. Het (beleggings)fonds doet geen uitspraak over de winst in 2018. De koersreactie is verwaarloosbaar.

Er is welgeteld één advies nu:

  • NN: naar €42 van €41 (buy) - KBC

Verder nog iets? Schrapen:

  • Zeker, AMG is door €50 en staat op het hoogste niveau sinds 2008. Nieuws is er niet.
  • Ja, de volatiliteit loopt wel ietsje op vandaag, maar het is mij een raadsel waarom Flow Traders zo hard gaat.

Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 nb 17 mei 2018 16:52
    Het valt eigenlijk ook niet te verklaren waarom soms de dingen gebeuren die gebeuren. Hooguit over een paar jaar terug kijkend analyses er op loslaten en kijken of je er iets mee kunt in de toekomst. Geef mij maar de fundamentele analyses van Nico en Martin voor de basis edn speculatief af een toe een altice
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links