Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

2018 : TOTAL ECONOMIC COLLAPSE & GLOBAL RESET

160 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 12 februari 2018 23:48
    Jim Rogers waarschuwt voor ergste berenmarkt ooit

    Door Belegger op 12 feb 2018 Views: 778.433
    Jim Rogers waarschuwt voor ergste berenmarkt ooit

    De legendarische beleggersveteraan Jim Rogers (75) verwacht dat de volgende berenmarkt, ofwel neergaande markt, in aandelen rampzaliger zal zijn dan alle andere beurscorrecties die hij in zijn leven heeft meegemaakt. "Als we weer een berenmarkt krijgen, en dat zal zeker gebeuren, dan zal dat de ergste zijn in ons leven", zei Rogers tegen Bloomberg.

    Volgens de contraire beursgoeroe komt dat doordat er sinds de financiële crisis nog meer schulden zijn opgebouwd in de wereldeconomie, vooral in de Verenigde Staten. "Schuld is overal, en het is nu veel, veel groter."
    Slecht in markttiming

    Rogers, die al maanden waarschuwt voor een beurscrash, claimt niet dat de correctie van de afgelopen dagen het begin is van een langdurige berenmarkt of te weten wanneer die precies zal beginnen. "Ik ben erg slecht in markttiming," aldus Rogers. Maar de superbelegger zegt niet verbaasd te zijn wanneer de Amerikaanse aandelen hun uitverkoop voort zullen zetten.

    De Dow Jones-index en de bredere S&P 500-index zijn zo'n 10% teruggevallen ten opzichte van de recente piekniveaus en voldoen daarmee aan de officiële definitie van een marktcorrectie. Een berenmarkt wordt meestal ingeluid met een koersdaling van 20% of meer ten opzichte van de piekniveaus.
    Berenmarkten

    Rogers heeft in zijn leven al eerder ernstige berenmarkten meegemaakt. Zo stortte de Dow meer dan 50% procent in tijdens de laatste financiële crisis, van een piek in oktober 2007 tot een dieptepunt in maart 2009. Tijdens de internetzeepbel zonk de Dow 38% van zijn hoogtepunt in 2000 tot een dieptepunt in 2002.

    De topbelegger voorspelt dat de aandelenmarkten nerveus zullen blijven totdat de Amerikaanse Federal Reserve de rentetarieven zal verhogen. Dat zal volgens hem het punt zijn wanneer aandelen weer omhoog zullen gaan. Rogers stelt op dit moment een landbouwindex te kopen en herhaalde zijn standpunt dat de prijzen van agrarische producten al geruime tijd laag zijn.
  2. forum rang 6 haas 13 februari 2018 06:03
    Rogers waarschuwt maar met allerlei voorbehouden voor berenmarkt:)
    Hij is slecht in timing, het woordje "Als" wordt gebruikt........
    w.o moment dat de rentestijgingen worden gestart: dus gewoon wachten op bijkopen ?

    "stelt en herhaalt dat de prijzen van agrische produkten laag zijn "

    maar TE laag ? Dus koopadvies van ETF agrarica ? Grondstoffen ? agrarirsch verwerkingsbedrijven ala adm ? Of moet ik naar andere regios ?
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 februari 2018 14:16
    quote:

    haas schreef op 13 februari 2018 06:03:

    Rogers waarschuwt maar met allerlei voorbehouden voor berenmarkt:)
    Hij is slecht in timing, het woordje "Als" wordt gebruikt........
    w.o moment dat de rentestijgingen worden gestart: dus gewoon wachten op bijkopen ?
    "stelt en herhaalt dat de prijzen van agrische produkten laag zijn "maar TE laag ? Dus koopadvies van ETF agrarica ? Grondstoffen ? agrarirsch verwerkingsbedrijven ala adm ? Of moet ik naar andere regios ?
    Het stokpaardje van deze man is al ca 20 jaar LANDBOUW.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 februari 2018 09:34
    ’Beleggers die nu verkopen, snijden zich in de vinger’

    Door Johan Wiering
    Gisteren, 18:33 in FINANCIEEL

    De recente stevige verliezen op de aandelenmarkten zijn geen voorbode van een naderend einde van de jarenlange opgaande trend, zo meent de Amerikaanse vermogensbeheerder Ken Fisher. „Bearmarkten ontstaan op een andere wijze. Daarom moeten beleggers nu niet verkopen.”

    Bearmarkten beginnen volgens Fisher altijd kalm. „Beleggers worden met de kalmte voor de storm voor de gek gehouden. Traditioneel eindigen bullmarkten met gesnotter, niet met een knal. Geen vroege waarschuwing.”

    Hij wijst er ook op dat bearmarkten geboren worden op euforie. „Typisch vindt twee derde van de totale daling plaats in de laatste 30 tot 40% van de neergaande periode – de steile kliffen. De eerste paar maanden blijft de neergang beperkt. Naar deze kalmte moet je kijken, want de situatie is nu alles behalve kalm.”
    Normale marktcorrectie

    In de afgelopen twee weken zagen we volgens hem een typisch voorbeeld van een marktcorrectie. „Dat lijkt schokkend, maar is heel normaal in een bullmarkt.” Sinds 1983 heeft de AEX te maken gehad met 27 dalingen tussen 8% en 20%.

    De oprichter van Fisher Investments raadt dan ook af nu aandelen te verkopen. Beleggers die dat doen, denken een bearmarkt te ontlopen. Het voelt misschien goed om actie te ondernemen, maar je snijdt jezelf in de vingers. Als je verkoopt na een forse daling, mis je het herstel.”

    Fisher stelt dat beleggers sowieso altijd voldoende tijd hebben om het ergste van een bearmarkt te vermijden. „Neem een paar maanden de tijd om te bepalen of een koersdaling echt een bearmarkt is. Als het slechts een correctie is, stijgen aandelen waarschijnlijk alweer terwijl je er nog over nadenkt. Zelf concludeer ik op zijn vroegst drie maanden na het bereiken van de top of de trend gedraaid is. Deze driemaandenregel werkte in bijna alle historische wereldwijde bearmarkt, zelfs in 1929.”
  5. [verwijderd] 5 maart 2018 09:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 15 februari 2018 14:16:

    [...]
    Het stokpaardje van deze man is al ca 20 jaar LANDBOUW.
    ik denk dat ie de komende jaren eindelijk gelijk gaat krijgen. allemaal voor boer studeren.
  6. Kaiser 14 maart 2018 13:06
    Oud-toezichthouders waarschuwen: “Nieuwe crisis ligt op de loer”

    14 maart 2018 12u58 Bron: De Telegraaf

    De Dow Jones zakte begin februari met 4,6 procent, een koerscorrectie na aanhoudende beursrecords.
    REUTERS De Dow Jones zakte begin februari met 4,6 procent, een koerscorrectie na aanhoudende beursrecords.
    Economie Beleggers, huizenkopers, consumenten, bedrijven en overheden nemen veel te veel risico’s. De kiem voor een nieuwe financiële crisis wordt alweer gelegd, maar niemand weet precies hoe het gevaar zich zal manifesteren. Dat zeggen de Nederlandse oud-toezichthouders Hans Hoogervorst en Nout Wellink in de krant De Telegraaf.

    Beiden hebben een zeer onbehaaglijk gevoel bij de zeepbellen die ontstaan op de aandelenbeurzen en de vastgoedmarkten.

    Tegelijkertijd zijn de buffers van banken volgens hen veel te laag. “Er ontstaan nieuwe risico’s zonder dat we voldoende kunnen inschatten wat potentiële effecten zijn”, zegt oud-centraal bankier Wellink. Hoogervorst, oud-voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, verzucht: “Het is zo onverantwoord wat er gebeurt.” Ze wijzen allebei naar de centrale banken die met hun lage rentes iedereen aanmoedigen geld te lenen. Het gevolg is dat er wereldwijd grote schulden worden opgebouwd. Hoogervorst: “De schulden zijn zo hoog als nog nooit in de wereldgeschiedenis is vertoond.”
    Nout Wellink, voormalig president van de Nederlandsche Bank, de centrale bank van Nederland.

  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 mei 2018 06:44
    Vertrouwen van Nederlanders groot
    Zo'n mopperend land zijn wij helemaal niet: het vertrouwen in medemens, politie en politiek neemt toe

    De mopperende natie die Nederland lijkt te zijn, blijkt een groot misverstand. Het vertrouwen in de medemens, politie en politiek is groot en groeit bovendien. Zelfs over de Europese Unie zijn burgers positiever gaan denken, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat maandag wordt gepresenteerd.

    Marjon Bolwijn 28 mei 2018, 2:00

    Het CBS peilt sinds 2012 jaarlijks het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in anderen en in instituties. In 2017 zei 62 procent van de bevolking ouder dan 15 jaar vertrouwen te hebben in zijn medemens. Dit is een paar procent meer dan het jaar ervoor. Het grootst is het vertrouwen in de politie, rechters en het leger. Het vertrouwen in de Europese Unie (43 procent) is groter dan in de Tweede Kamer (41 procent). De minste fiducie hebben Nederlanders in grote bedrijven, banken, kerk en media. Maar ook daarover zijn zij iets positiever gaan denken. Hoe ouder en hoe lager opgeleid, hoe minder het vertrouwen is in medemens en instituties - en hoe jonger en hoger opgeleid, hoe groter.

    Opvallend zijn ook de regionale verschillen. De inwoners van Oost-Groningen en Delfzijl en omgeving hebben het minst op met de medemens en instituties als politie en politiek; het is de enige regio waar een meerderheid van 54 procent wantrouwen koestert. Het overige deel van de provincie Groningen scoort juist het hoogst in vertrouwen, evenals delen van Friesland, het noorden van Drenthe, de Gooi en Vechtstreek en de regio rond Alkmaar.

    Van de 23 grote steden staat Zwolle bovenaan de lijst van inwoners die positief gestemd zijn over de medemens (72 procent), gevolgd door Utrecht, Groningen, Nijmegen en Leiden. Onderaan bungelen Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Almere. In die steden heeft iets meer dan 50 procent van de burgers vertrouwen in de medemens. Het vertrouwen in instituties is het hoogst in Utrecht en Amsterdam en het laagst in Maastricht, Zaanstad en Apeldoorn.

    Erbij horen

    Volgens socioloog Tanja Traag, verbonden aan het CBS, tonen de cijfers aan dat de grote onvrede die uitlatingen via social media ademen, niet overeenkomt met het gevoelen van een grote meerderheid van de bevolking. ‘Het vertrouwen in elkaar en in instituties neemt juist op alle fronten toe.’ En dat ondanks de individualisering, constateert zij. Wat opvalt bij de regionale verschillen is dat in traditioneel katholieke delen van land, zoals Limburg en Brabant, het onderling wantrouwen groter is dan in het protestantse noorden, zegt de socioloog. Als verklaring voor de mineurstemming in Oost-Groningen noemt zij de breed gevoelde ervaring niet gehoord te worden door de overheid over de aardbevingen en de schade daarvan. ‘Zoals ook in Zuid-Limburg het idee leeft er niet bij te horen.’

    Of het toenemende vertrouwen verband houdt met de economische opleving kan Traag niet zeggen omdat er geen gegevens zijn van de periode tijdens en voor de recessie.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juni 2018 19:32
    Office Center is terug in Nederlandse handen

    Gepubliceerd: 20 juni 2018 09:55 Laatste update: 20 juni 2018 14:40

    Leverancier KantoorExpert uit Soest koopt de 39 vestigen van kantoorvakhandel Office Centre. Ondernemer Frans Davelaar neemt de winkels over van de huidige eigenaar Staples Europe.

    Het Financieele Dagblad (FD) noemt een overnamebedrag van ongeveer 40 miljoen euro. Alle 550 banen bij Office Center en 125 banen bij KantoorExpert blijven na de overname behouden.

    De directeur van KantoorExpert wil Office Center laten groeien door zich meer te richten op de lokale markt. Op die manier hoopt hij beter te kunnen inspelen op de behoefte van consumenten. "Ik denk dat een Nederlands aangestuurd bedrijf dat beter kan doen dan een internationaal aangestuurd bedrijf'', zegt hij.

    Verder herstelt hij de naam Office Centre weer op de gevels. Volgens Davelaar is de naam namelijk nog steeds "een begrip".

    Officer Centre is een kantoorvakhandel gericht op kleine ondernemers en was vroeger onderdeel van groothandel Makro. Volgens het FD komt de verkoop voort uit de overname van de Europese tak van Staples aan de Amerikaanse investeerder Cerberus. De investeerder wilde van Office Centre af, want Cerberus richt zich op een andere doelgroep: grootbedrijven.

    Het FD schrijft dat KantoorExpert dankzij de overname ineens een topspeler in de Nederlandse markt van kantoorartikelen is. Office Centre is namelijk een stuk groter, zowel wat betreft medewerkers als omzet. Office Centre boekt een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro, KantoorExpert zette vorig jaar 13,5 miljoen euro om.
    Door: NU.nl
160 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.480
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht