Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

63,500
  • Verschill

    -3,420 -5,11%
  • Volume

    720.640 Gem. (3M) 375,4K
  • Bied

    63,500  
  • Laat

    63,540  
+ Toevoegen aan watchlist

Akzo Nobel 2018

604 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 21 mei 2018 23:20
    quote:

    Broer Konijn schreef op 21 mei 2018 21:42:

    [...]

    Kom nog terug op je vraag als ik wat ruimer in de tijd zit rene66. Ik acht die kans groot. Zit al geruime tijd long. Later meer uitgebreid.

    Mvg BK
    Alvast bedankt, ik zit ook al een geruime tijd in Akzo. Voor de flinke koerssprong. Ben benieuwd naar je antwoord.

    PS Dezelfde vraag heb ik eigenlijk ook voor je mbt Wessanen.

    Mvgr
    Rene66
  2. VP 1958 22 mei 2018 09:26
    quote:

    rene66 schreef op 21 mei 2018 23:20:

    [...]Alvast bedankt, ik zit ook al een geruime tijd in Akzo. Voor de flinke koerssprong. Ben benieuwd naar je antwoord.

    PS Dezelfde vraag heb ik eigenlijk ook voor je mbt Wessanen.

    Mvgr
    Rene66

    Blijft afwachten inderdaad in hoeverre Akzo zelfstandig kan blijven na chemieverkoop; dat was een noodsprong en zoiets doe je alleen als je een alternatief hebt maar ze hebben niet meer de eigen regie in handen mijns inziens. Sta hier ook hetzelfde in en denk velen met mij
  3. forum rang 6 rene66 22 mei 2018 09:44
    quote:

    VP 1958 schreef op 22 mei 2018 09:26:

    [...] Blijft afwachten inderdaad in hoeverre Akzo zelfstandig kan blijven na chemieverkoop; dat was een noodsprong en zoiets doe je alleen als je een alternatief hebt maar ze hebben niet meer de eigen regie in handen mijns inziens. Sta hier ook hetzelfde in en denk velen met mij
    Bedankt voor je reactie VP 1958, ik denk ook dat ze nu aan het "broeden" zijn wat te doen. Ze zijn inderdaad de regie kwijt zoals jij aangeef. Om verdere aandeelhouders waarde te creëren is verkoop van de coating tak denk ik de enige optie zoals ik al eerder schreef.
  4. Broer Konijn 23 mei 2018 10:15
    Naar mijn mening heeft Akzo gisteren een nieuwe voor dividend (€5,94) gecorrigeerde high van €83,26 neergezet op slotbasis.

    TA van Nico Bakker gisteren die een nieuwe TT long setup start voor Akzo:

    Nu de adempauze van de afgelopen maanden lijkt afgerond en de markt weer witte candles laat zien boven de voormalige topzone op
    75, worden er nieuwe kansen aangereikt voor trendvolgende beleggers. Een TT Long Setup is derhalve gerechtvaardigd. Deze zal ik nader voor u toelichten aan de hand van het charttechnische beeld en natuurlijk de marktlensindicatoren.
    Begin 2017 brak het aandeel boven 55+ om koers te zetten richting 75 waar getopt werd. Tot begin dit jaar was daarna sprake van een zijwaartse bandbreedte tussen circa 70 en 75. Recent wist de koers boven deze trading range te breken en 79,72 werd als hoogste koers op de borden gezet. Na wat terugval deed de voormalige weerstand op 75 dienst als steun en met witte candles wordt nu opnieuw koers gezet richting de weerstand
    op krap 80. De indicatoren staan daarbij positief. De swingteller is immers recent aan een nieuwe plusserie begonnen en de RSI staat keurig boven de 50 lijn, waarbij ook zichtbaar is dat de oversold band rond dit niveau noteert, doorgaans een extra
    bevestiging van een sterke trend. Een voortzetting van de trend lijkt dus aanstaande. De Risk/ Reward is matig, wanneer een exit onder circa 74 wordt overwogen en een koersdoel van krap 80 gehanteerd wordt. Aangezien het onbekend is waar de UP trend eindigt ligt daarbij de aandacht vooral op het risico en dat is acceptabel. Bij een verdere terugval onder de zone 72/70 gaat een overgangsfase van start en is de UP conditie niet langer valide op het Dashboard.
    Trendvolgende beleggers kunnen koopposities overwegen. Onder 74 vervalt het positieve scenario en is een diepere correctie richting circa
    70 te verwachten.
    Wij volgen Akzo Nobel dagelijks en geven via Twitter @TheDailyTurbo regelmatig updates.
  5. Broer Konijn 23 mei 2018 11:12
    quote:

    rene66 schreef op 16 mei 2018 22:43:

    @Broer Konijn, hoe groot acht jij de kans dat Akzo nog verder omhoog gaat ?.

    Als de chemiepoot wordt verkocht blijft de coating tak over. De coating tak is niet echt heel erg winstgevend, onder andere door de vraag naar coatings op de markt maar ook door de hoge kosten alsmede de dure grondstoffen.

    Alleen als Akzo wordt overgenomen zie ik zelf een verdere stijging, bij een overname door Akzo moeten ze een hoofdprijs betalen. Maar ik ben benieuwd hoe jij dit zie.
    Hoi rene66, ik zou nog terugkomen op je vraag.

    Ik acht de kans dat Akzo verder stijgt nog steeds fors. Daarom zit ik al sinds het tweede bod van PPG long Akzo met inmiddels een erg prettig positief rendement.

    Waarom deze visie? Akzo heeft geen keus. Of ze halen de gestelde doelen, met een forse stijging vh resultaat als gevolg. Of ze halen hun doelen niet en dan komt er een overname van paint & coatings met een aardige premie voor de zittende aandeelhouders.

    Ik investeer graag in ‘gehate’ aandelen waar een private equity partij of hedge fund instapt. Dat heeft me bij bijvoorbeeld Corporate Express, Laurus/SdB en Wessanen (je vroeg er al even naar) geen windeieren gelegd.

    Akzo is één van de minst populaire aandelen op het Damrak. Buchner, Burgmans, rechtszaken, valse beloftes, winstwaarschuwing, ijsjes, oranje petjes en stakeholders benadelen. Het is allemaal waar en het was een grote wanvertoning. Maar het is ook het verleden en er is een turnaround gemaakt. Akzo is zeer impopulair en dat kan extra rendement geven.

    Dan het private equity/hedge fund verhaal. Als die ergens binnen komen dan is er waarde verborgen die ontsloten kan worden. Die jongens en meisjes hebben er meer verstand van dan ik en komen niet voor de gezelligheid langs. Ik heb goede ervaringen met beleggingen in fondsen waar deze partijen of bv John de Mol/Frank Botman instappen. Dat was ook bij Coporate Expres, Laurus/SdB en Wessanen zo. Elliot zag net als PPG verborgen waarde bij Akzo en ik denk dat ze dat goed zien.

    Ja maar Elliot heeft verloren bij Akzo....... Echt niet! Die maken een heel mooi rendement. RvB en RvC zijn vervangen, splitsing wordt doorgevoerd, er wordt naar de grootaandeelhouders geluisterd, rendements eisen zijn opgeschroefd en als die niet worden gehaald ontvangen ze alsnog de overnamepremie op paint & coatings. Tel uit je winst. Elliot en andere grootaandeelhouders zijn ook niet uitgestapt. Die zien dus ook nog steeds perspectief. Je moet wel enig geduld en middellange termijn visie hebben.

    Lang verhaal maar Akzo is dan ook een boeiende casus.
    Je vroeg ook naar Wessanen. Zelfde verhaal maar later in de cyclus.

    Disclaimer: long Akzo, Wessanen, PostNL, Altice, short AEX.

  6. forum rang 6 rene66 23 mei 2018 11:43
    Beste Broer Konijn, hartelijk bedankt voor je uitgebreide duidelijke antwoord op mijn vraag. Wat ook opvalt is dat Akzo dit jaar gewoon verder omhoog is gegaan. Er is dus absoluut geen (uit)verkoop door Elliot&Co. Ik zal de Akzo aandelen vasthouden om te kijken wat er gaat gebeuren.

    Mbt Wessanen is het jammer dat dat aandeel dit jaar weinig omhoog is gegaan (0,85% YTD versus AKZO 8,55% YTD) beide percentages zijn tot en met gister en zonder dividend.
  7. VP 1958 23 mei 2018 15:05
    Thanxx BK voor je duidelijke uitleg en mooi stil blijven zitten dat neigt naar Warren B beleid
  8. Broer Konijn 23 mei 2018 17:41
    Tsja, voor beleggers is geduld een schone zaak. Helaas is het niet m'n natuurlijke gedrag.
    Vanmiddag m'n positie Altice verkocht. Niet genoeg geduld misschien maar zo'n 43% in 2 maanden (met turbo's) maak je niet vaak mee. Was ook geen beleggen maar speculatie.

    Bericht van IEX:

    AMSTERDAM (AFN) - De chemietak van AkzoNobel vergroot de productiecapaciteit van zijn fabriek voor organische peroxide in India. De onderneming steekt 4 miljoen euro in de uitbreiding van de fabriek in Mahad. Die investering moet de productiecapaciteit van de vestiging met 80 procent vergroten.
    AD BY STREAMADS

    Organische peroxide is een belangrijke grondstof voor polymeren, die op hun beurt worden verwerkt in bijvoorbeeld schoenzolen en pvc-buizen. Met de verhoogde productie wil het bedrijf voldoen aan de toegenomen vraag in India en het Middel-Oosten.

    AkzoNobel is momenteel bezig met de verkoop van zijn divisie Specialty Chemicals aan de Amerikaanse investeerder Carlyle. De verfreus verwacht dat die transactie naar verwachting aan het einde van dit jaar is afgerond.
  9. forum rang 10 voda 25 mei 2018 15:54
    JP Morgan meldt kleiner belang in Akzo Nobel
    Kapitaalbelang onder drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones) JP Morgan Chase heeft een kleiner belang in Akzo Nobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 mei 2018.

    JP Morgan meldde een kapitaalbelang van 2,29 procent met een stemrecht van eveneens 2,29 procent. Dit wordt middellijk potentieel gehouden.

    Op 23 april dit jaar meldde JP Morgan nog een kapitaalbelang van 3,63 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 28 mei 2018 18:54
    Laatste chloortrein definitief in 2021

    Gepubliceerd op 28 mei 2018 om 10:45 | Views: 863

    Akzo Nobel 17:36
    76,62 -0,72 (-0,93%)

    DEN HAAG (AFN) - Over drie jaar is het echt afgelopen met de chloortreinen die incidenteel nog door Nederland rijden. Dat was al de bedoeling van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) en AkzoNobel, maar zij hebben dat nu ook bezegeld met hun handtekening.

    AkzoNobel vervoerde de erg giftige stof, die bijvoorbeeld wordt gebruikt om kunststof te maken, tientallen jaren lang 's nachts per spoor door Nederland naar de chemische fabrieken in en rond Rotterdam. Langs de route was uit angst voor een ongeluk veel verzet tegen de transporten. Het chemieconcern heeft steeds volgehouden dat het veilig was.

    Aan de gewone, geregelde chloortransporten over het spoor kwam in 2006 al een einde. Maar als de chloorfabriek van AkzoNobel in Rotterdam voor bijvoorbeeld onderhoud even stilligt, mag het bedrijf per trein chloor uit Duitsland halen. AkzoNobel bouwt nu met steun van het Rijk een tweede productielijn, die in 2021 moet gaan draaien. Dan is er voortaan altijd Nederlands chloor beschikbaar en is import uit Duitsland overbodig.

    Heel blij

    Van Veldhoven is ,,heel blij dat we nu zover zijn''. Ze wijst erop dat ,,we het hier al jaren over'' hebben. ,,Mensen maken zich zorgen over wagons vol chloor. Mooi dat AkzoNobel deze zorgen heeft erkend, herkend en zich heeft ingespannen voor het vinden van oplossingen.''

    In 2019 rijdt er nog nog een tiental chloortreinen door Nederland, omdat de fabriek in de Rijnmond dan voor onderhoud stilligt. Twee jaar later gebeurt dat nog eens. Ook als er een storing is, moet mogelijk chloor uit Duitsland komen, maar dat is nog nooit nodig gebleken.
  11. forum rang 10 voda 29 mei 2018 19:02
    Dodge & Cox meldt kapitaalbelang in AkzoNobel
    Belang van meer dan drie procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Dodge & Cox heeft een kapitaalbelang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 24 mei 2018.

    Dodge & Cox meldde een kapitaalbelang van 3,03 procent met een stemrecht van 3,03 procent.

    Op 17 mei dit jaar meldde Dodge & Cox nog een kapitaalbelang van 0,00 procent met een stemrecht van 3,00 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 29 mei 2018 19:10
    Chinese fabriek AkzoNobel begint productie

    Gepubliceerd op 29 mei 2018 om 12:34 | Views: 738

    Akzo Nobel 17:35
    76,04 -0,58 (-0,76%)

    AMSTERDAM (AFN) - Een nieuwe fabriek van AkzoNobel in China is begonnen met de productie van poedercoatings. Het gaat volgens de verfreus om een van de grootste productiefaciliteiten in zijn soort.

    De fabriek is gevestigd in de Oost-Chinese stad Changzhou, wat volgens AkzoNobel de samenwerking met zijn technologisch centrum in het relatief nabijgelegen Shanghai vergemakkelijkt. De faciliteit produceert coatings die voornamelijk zijn bestemd voor de auto-industrie, de bouwsector en andere industrieën. AkzoNobel investeerde circa 40 miljoen euro in de nieuwe fabriek.
  13. forum rang 10 voda 31 mei 2018 17:24
    'Risico's bij zoutwinning in Nederland door Akzo'

    Gepubliceerd op 31 mei 2018 om 09:02 | Views: 1.178

    Akzo Nobel 17:06
    75,46 -0,44 (-0,58%)

    DEN HAAG (AFN) - Zoutwinningsbedrijven in Nederland houden onvoldoende rekening met de risico's van hun activiteiten voor de omgeving. Daardoor is er kans op milieuschade en op zogenoemde sinkholes, diepe kuilen door plotselinge verzakkingen.

    Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) concludeert in een rapport dat de zoutwinningsbedrijven AkzoNobel, Nedmag en Frisia zich nu vooral richten op het beheersen van de risico’s tijdens de winning en het reageren op incidenten. Naar de langere termijn wordt onvoldoende gekeken.

    In Nederland wordt zout gewonnen door oplosmijnbouw. Daarbij wordt zoet water onder de grond gepompt waarin het zout wordt opgelost. Het pekelwater wordt vervolgend opgepompt, waarna het zout uit het water wordt gehaald. In de zoutholtes onder de grond blijft zeer zout water achter.

    Instorten

    Die zoutholtes kunnen in bijzondere situaties instorten, waardoor schade kan ontstaan aan gebouwen of infrastructuur. Ook kan het zoute water weglekken. Daarbij kan ook diesel vrijkomen, wat wordt gebruikt in de mijnbouw.

    AkzoNobel staat onder verscherpt toezicht, omdat er veelvuldig lekkages voorkomen bij onder andere verouderde leidingen en putten. Zo wordt een zoutcaverne van AkzoNobel in Winschoten in de gaten gehouden, al is die volgens SodM niet per se onveilig. Boven een aantal andere cavernes in Twente is een vuilstort die risico loopt op sinkholes. De toezichthouder adviseert niet te wachten op de eerste tekenen van problemen, maar nu alvast plannen te maken.

    Een woordvoerder van AkzoNobel zegt dat het bedrijf al op veel punten actie onderneemt en dat regelmatig wordt gesproken met SodM. ,,We hebben een periode met lekken achter de rug, maar daarvoor hebben we maatregelen genomen. De enige sinkhole ooit was in 1991 in Hengelo. Alle andere cavernes worden in de gaten gehouden. Als er iets wordt waargenomen hebben we nog 15 tot 20 jaar om in te grijpen, maar we gaan ze sowieso vullen."
  14. forum rang 10 voda 1 juni 2018 16:23
    AkzoNobel sluit tweejarig contract met Nakilat
    Betreft levering scheepslak.

    (ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft een tweejarig contract afgesloten met Nakilat voor de levering van Intersleek 1100SR lak. Dit meldde de Nederlandse chemiereus vrijdag.

    De financiële details van de overeenkomst werden niet vermeld.

    Intersleek 1100SR lak voorkomt aangroei op de LNG-schepen van Nakilat.

    "Dankzij de nieuwe overeenkomst zal tegen het einde van 2018 meer dan 640.000 liter Intersleek 1100SR zijn aangebracht op 108 van Nakilat's LNG-schepen over de hele wereld", aldus de Nederlandse chemiereus.

    Het aandeel AkzoNobel noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 75,48 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 1 juni 2018 16:36
    Vakbond roert zich bij AkzoNobel

    Gepubliceerd op 1 jun 2018 om 15:05 | Views: 281

    Akzo Nobel 16:16
    75,96 +0,86 (+1,15%)

    ROTTERDAM (AFN) - Vakbond FNV houdt begin juni een actiebijeenkomst bij AkzoNobel Rotterdam vanwege de weigering van het bedrijf om 400 miljoen bij te storten in het pensioenfonds. Eerder werd al zo'n bijpraatsessie gehouden in Sassenheim. Volgens FNV bleek toen dat de actiebereidheid onder medewerkers groot is.

    ,,De maat is vol en daarom zijn we bezig met actiebijeenkomsten. AkzoNobel verbiedt bijeenkomsten van bondsleden in de fabrieken, stuurt warrige informatie rond en komt met onverwachte cao-voorstellen om weg te blijven van de pijnlijke pensioendiscussie die we moeten voeren'', zegt FNV-bestuurder Erik de Vries. ,,Ook is het ronduit schandalig en de arrogantie ten top dat ze al op voorhand uitkomsten van een onafhankelijk onderzoek naast zich neerleggen.''

    Voor indexeringen van de pensioenen is eenmalig een bedrag van 400 miljoen euro nodig. De vakbonden bij AkzoNobel menen dat dit betaald kan worden uit de miljarden van de verkoop van de divisie Specialty Chemicals. FNV waarschuwt dat de werknemers zelfs de helft van hun pensioen kunnen verliezen door tekorten in hun pensioen.

    Een ander punt waarvoor de bond zich hardmaakt is een werkgelegenheidsgarantie voor het personeel. ,,Als AkzoNobel denkt de bijeenkomsten te kunnen verbieden en zo tegen te houden, vergaderen we gewoon voor de poorten. AkzoNobel weet al een jaar dat vakbondssteun tegen de overname door de Amerikaanse branchegenoot PPG niet gratis zou zijn'', aldus De Vries.
  16. forum rang 6 rene66 5 juni 2018 09:44
    quote:

    Broer Konijn schreef op 5 juni 2018 09:05:

    Hup Goldman :-)
    Ik sta er wel van te kijken dat ze zo enthousiast zijn.
604 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht