Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASML Holding NL0010273215

Laatste koers (eur)

840,300
  • Verschill

    -12,100 -1,42%
  • Volume

    762.238 Gem. (3M) 590,9K
  • Bied

    838,300  
  • Laat

    842,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ASML 2018

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gastone 25 mei 2018 22:21
    quote:

    Man man man schreef op 25 mei 2018 21:42:

    [...]

    Ik hoop op minder TA's !!

    En daarom kijk je ook op het ASMI TA forum.

    TA
    SOX is mooi de week uit gegaan en ASML in de US ook. Ik houd het erop dat de eerder besproken 'Diamand Top' niet tot ontwikkeling zal komen en dat ASML US in eerste instantie een trading range zal vormen. De bovenkant daarvan is ongeveer USD 203.50 en dat is bij de huidige dollarkoers ongeveer EUR 174.50.
  2. Gastone 26 mei 2018 19:31
    quote:

    H.A.B.S. schreef op 25 mei 2018 17:55:

    [...]
    Ikzelf schrok weer eens van die Seniele Twitteraar in Chief en heb alles voor €171,- verkocht.
    De koers van ASML wordt slechts enkele uren bepaald door dit soort zaken.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 mei 2018 01:04
    quote:

    roloff schreef op 26 mei 2018 21:20:

    ...
    7 nm ook steeds belangrijker wat betreft Bitcoin mining

    cryptoblockwire.com/new-7nm-mining-ch...
    Gezien het stroomverbruik van bitcoin-mining rigs wordt de CO2 footprint van dat fantasieloze rekenwerk zo langzamerhand groter dan die van vele andere industriële bezigheden. Van klimaatakkoorden hebben die miners nog nooit gehoord. Wanneer gaan we Greenpeace hier eens over horen? Wanneer gaan overheden hier eens iets aan doen?

    Het kan zijn dat sommige chip- en processorfabrikanten er (tijdelijk) garen bij spinnen, maar met het internet-of-things op komst heeft ASML de bitcoin-idiotie echt niet nodig voor hun orderboek. Dat zit al vol.

    Ik weet dat overheden moeilijk grip kunnen krijgen op cryptomunten. Sommigen (anarchisten, geldwolven, libertarians) juichen dat toe, maar zwijgen over het energieverbruik. Geldt ook voor de blockchain-technologie, ik denk dat als die massaal gebruikt gaat worden (voor alle betalingen in de wereld) dat al gauw op beperkingen qua capaciteit en stroomverbruik gaat stuiten.

    Hoe dit alles ook zij, ik ben het zat dat ik linksom of rechtsom achter de vodden word gezeten om de auto te laten staan, mijn huis te isoleren, minder vlees te eten etc., dat mijn (bescheiden) energieverbruik zwaar belast wordt, en dat Shell en mijn pensioenfonds op vergaderingen worden lastig gevallen door actievoerders die via mijn beleggingen en mijn pensioenrechten hun doelen willen bereiken. Ik heb geen bezwaar tegen die doelen, maar gebruik daartoe de normale democratische wegen en probeer het niet via mijn centen.

    Dat alles terwijl cryptominers (en de luchtvaartindustrie met hun onbelaste kerosine) hun gang kunnen gaan. Daar baal ik dus van.
    Sorry, deze post is slechts zijdelings ASML-gerelateerd, maar dit was mijn 'Wort zum Sonntag' (al 60 jaar op de Duitse tv).

  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 mei 2018 01:54
    quote:

    Gastone schreef op 25 mei 2018 17:11:

    Dank je H.A.B.S. Ik had net een verkooporder in het boek en die was er dus zo uit met die stijging van net. Het was een hele klus om die calls weer terug te kopen. Market makers hadden er niet zo'n zin in. Toch 5 cent goedkoper teruggekocht. Ik heb nu: + SEP 160C en - JUN 170C
    En nu ik toch niet kan slapen door de zwoele nacht hier, neem ik de frequente posts van @Gastone ook maar effe mee.

    Ik geloof er niets van. Ik geloof althans niet in je beleggingstactiek.
    Niet omdat je TA gebruikt. Al ben ik zelf niet van de TA, ik kijk wel vaak even mee, zeker voor de timing van mijn transacties. Dus als jij, Roloff of anderen hier een link naar een TA-plaatje plaatsen, klik ik dat vaak open om te kijken welke trendlijnen, weerstanden of 'wedges' jullie nu weer gevonden hebben.

    Maar ik geloof niet in dagtraden met opties. De transactiekosten vallen bij een 'duur' aandeel als ASML wel mee, maar de spread van de marketmakers kan je niet omzeilen, daar wordt je door gepakt als je om de haverklap van positie wisselt. Ook profiteer je op die manier niet of nauwelijks van de afnemende tijdswaarde bij geschreven opties.

    Dagtraden kan je volgens mij beter met de aandelen zelf doen, de transactiekosten voor aandelen zijn bij een ING of Giro laag. Wel vraagt dat om meer beschikbaar geld (VBR) om te beleggen dan bij opties, maar als dat het probleem is lijken turbo's me geschikter voor de actieve trader.

    Eventueel een combinatie van turbo's en opties. Bijvoorbeeld wat turbo's long met een vrij hoge hefboom i.c.m. een passend aantal geschreven otm calls.
    Maar ook dan lijken me meerdere positiewisselingen binnen een dag tamelijk zinloos, tenzij er ineens belangrijk nieuws is natuurlijk.

    Ach, misschien is Roloff met zijn B&H filosofie wel de wijste van ons allemaal, hij neemt iig altijd het mooie weer met zich mee en toont zich hier steeds een vredelievend persoon.

    Tot slot, Gastone: zie dit als opbouwende kritiek, ook ik ben in principe een vredelievend (en nog altijd leergierig) mens. Ben benieuwd naar je antwoord, en zo mogelijk meer uitgewerkte 'realtime' voorbeelden van je transacties.

  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 mei 2018 03:21
    En omdat dit een mij sympathiek forum is, hier mijn (vrijblijvende) tip, "ohne Gewähr' (zoals ze altijd op de Duitse tv zeiden bij de Lottozahlen):

    BAIDU, de Chinese Google. Kleiner dan Google maar (daarom) sterkere omzetgroei, ook buiten China. Hoge k/w maar niet of nauwelijks hoger dan Google of ASML. Verslaat al 8 kwartalen lang de earnings estimates van analisten.

    Zijn bezig met een gedeeltelijke transitie, stoten simpele onderdelen (hoe groot ook in China) als maaltijdbezorg-intermediair af, en zetten zwaar in op AI, waaronder selfdriving cars (SDC). Dit laatste via een groot opgezet samenwerkingsverband, genaamd Apollo. Deelnemers o.a. NXP en TomTom uit NL, en verder Microsoft, Nvidia, Intel etc., plus vele automotive partijen.

    www.aigency.com/2018/04/baidu-apollo-...

    thelastdriverlicenseholder.com/2017/1...

    Het is indirect van belang voor ASML. Artificial Intelligence in het algemeen en SDC i.h.b. vraagt steeds meer snelle en krachtige chips, dus redeneer zelf maar verder.
    Het is een ontwikkeling die maar doorgaat, voor alle bedrijven die daar qua basis-hardware productie bij betrokken zijn (zoals ASML), maar ook voor bedrijven die software ontwikkelen en daarop gebaseerde diensten aanbieden, zoals Baidu.

    Een week geleden daalde Baidu op de beurs met ca 15% omdat hun in Engeland wonende 'AI-directeur' (COO) een andere functie in het bedrijf kreeg (maar er wel bij betrokken blijft). Volgens mij een storm in een glas water, een stinkend rijke Chinees die wat meer vrije tijd zoekt. Onder die toplui zitten tientallen ijverige en slimme Chinezen die het gat maar al te graag opvullen en invullen, en dat ook kunnen. En daaronder honderden ijverige en slimme Chinezen die in de toekomst ....
    Vrees hen niet maar profiteer ervan.

    Volgens mij een uitstekend moment om nu in Baidu in te stappen, als je naast je ASML-bezit nog wat geld te beleggen hebt tenminste. De laatste twee dagen krabbelde de koers weer een beetje op, en de after-hours koers op vrijdag was weer iets hoger.

    Disclaimer: ik zit in ASML, maar ook zwaar in Baidu turbo's long.

  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 mei 2018 07:19
    Vrees de Chinezen niet, maar profiteer ervan, zei ik.

    Ze willen hun eigen chips gaan maken? Prima toch? Dan zullen ze de ASML-machines nodig hebben.
    Ja maar, als ze die nu ook gaan namaken? Hoezo? Ooit van patenten gehoord?
    Ze maken onze Friese koeien toch ook niet na? Liever kopen ze onze schappen leeg qua melkpoeder.
    En ze kopen zich rot aan Europese BMW's en Audi's. Kwestie van betrouwbaarheid en marketing.

    Ergens in de 80-jaren moest ik (als toegepast fysicus) samenwerken met een Chinese ingenieur waterbouwkunde. Hij was net van na de akelige Mao-kaalslag, kwam in NL via een of ander uitwisselingsprogramma. Zijn naam was Wang, de rest weet ik niet meer. Maar hij was deskundig, theoretisch goed opgeleid.

    Ik hielp hem een beetje met zijn tijdelijke huisvesting hier, en nodigde hem een keer uit bij ons thuis. Hij keek zijn ogen uit, was verbaasd over het aantal gloeilampen in ons huis. Hij was slechts één peer in de woonkamer gewend...
    Wij hadden net een dochter gekregen, hij legde ons uit hoe ons tweede kind een zoon kon worden. Niet dat wij dat zo nodig vonden, maar het had indirect te maken met maanstanden en al dan niet vlees eten.

    En idd, mijn 2e kind werd een zoon, later nog NL-kampioen in een kleine sport.
    Wang ging terug naar China, en werd leidend ir bij de drie-klovendam.

    Onderschat ze nooit. Wees vriend en profiteer van hen.

  7. forum rang 8 Wilbar 27 mei 2018 07:45
    Han, als diezelfde Chinees nu bij jou komt verbaast hij zich weer. Maar dan om het feit dat je al 3 of 4 jaar dezelfde auto voor de deur hebt staan. Ik heb een paar jaar in het zuiden van China gewoond/gewerkt en heb nog steeds contact met een paar oud-vrienden van toen. Die zijn maarschappelijk zo ver (doorgeslagen) dat ze elke jaar een nieuwe BMW 540 kopen.
    Onderschat ze niet maar verbaas je ook niet.
    Gr. Wilbar
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 27 mei 2018 09:01
    Wilbar, de tijden zijn idd veranderd. Ik woon nabij Den Haag, en ADO weet inmiddels alles van Chinezen.

    Die Wang van mij is nu waarschijnlijk veel rijker dan ik. Maar hij heeft slechts één kind, zeker weten. Een dochter.

    (Waar overigens niks mis mee is, in tegendeel.)

  9. [verwijderd] 27 mei 2018 09:08
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 27 mei 2018 09:01:

    Wilbar, de tijden zijn idd veranderd. Ik woon nabij Den Haag, en ADO weet inmiddels alles van Chinezen.

    Die Wang van mij is nu waarschijnlijk veel rijker dan ik. Maar hij heeft slechts één kind, zeker weten. Een dochter.

    (Waar overigens niks mis mee is, in tegendeel.)

    Wang?
    Dat is slechts een speelbal van de veel grotere baas.
  10. [verwijderd] 27 mei 2018 09:14
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 27 mei 2018 07:19:

    En idd, mijn 2e kind werd een zoon, later nog NL-kampioen in een kleine sport......

    U bent de vader van......A3?
  11. [verwijderd] 27 mei 2018 09:21
    quote:

    A3aantje schreef op 21 mei 2018 16:18:

    [...]

    Niet door vertellen, maar veronderstel dat ik ze eraf fiets.
    Ik zal verklappen dat ik een redelijke sporter ben geweest. Zelfs NK geweest. Zeg niet waarin voor de privency. Anders gaan ze misschien uitzoeken wie ik ben. Ik geef al te veel prijs.
  12. forum rang 4 roloff 27 mei 2018 11:34
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 27 mei 2018 01:54:

    [...]... Ach, misschien is Roloff met zijn B&H filosofie wel de wijste van ons allemaal, hij neemt iig altijd het mooie weer met zich mee en toont zich hier steeds een vredelievend persoon.
    @Beperktedijkbewaking, beste Han,

    Wat betreft het mooie weer, dinsdag a.s. vertrekken we weer naar ons woonland Portugal. Ik zie nu in de vooruitzichten dat de temperaturen wel iets gaan zakken in NL. Het is inderdaad wel frappant!

    Inderdaad, mijn buy&hold strategie (ASML). Ook omdat ik inmiddels wel ervaren heb dat al die TA-kennis (in de loop der jaren vergaard) me ook wel eens flink op het verkeerde been kan zetten, c.q. gezet heeft.

    Soms kan TA een leuk hulpmiddel zijn, maar niet blind op vertrouwen.
    Dus niet op basis daarvan afscheid van je gehele positie nemen (dan is het alles of niets).
  13. H.A.B.S. 27 mei 2018 12:36
    quote:

    Gastone schreef op 26 mei 2018 19:31:

    [...]

    De koers van ASML wordt slechts enkele uren bepaald door dit soort zaken.
    @Gastone

    Het was inderdaad weer eens een storm in een glas water, maar ondertussen had ik al verkocht. Ik ga vanaf morgen weer kopen. Enig idee wat TA-technisch gezien een goed koopmoment zal zijn?
  14. [verwijderd] 27 mei 2018 13:18
    Nadat ik zelf iets meer dan 5 weken in het aandeel ASML beleg leek het me eens een goed moment om een evaluatie te schrijven.

    Op dit forum zijn een paar leden actief die een dagelijkse bijdrage leveren met het inbrengen van zowel Technische Analyse als Fundamentele analyse, a.d.h.v. die postingen neemt mijn kennis van ASML en de bredere IC-markt wekelijks toe.

    Chip fabrikanten, (Foundries genaamd), bouwen voor de productie van chips, “Semiconductor fabrication plants”, (FAB's genaamd).
    Hier een volledige lijst van die FAB's.
    en.wikipedia.org/wiki/List_of_semicon...

    Klanten van ASML zijn deze Foundries, deze foundries staan onder een constante druk van een vernieuwende markt, met vernieuwende markt wordt hier voornamelijk bedoeld de versnelling (meer rekenkracht/capaciteit) van de chips en daarbij ook een verkleining van die versnelde chips.
    Tientallen jaren zijn deze foundries erin geslaagd om jaarlijks te chips te versnellen en te verkleinen, in de markt noemen ze deze verniewing "de wet van Moore".
    Meneer Moore was 1 van de oprichters van Intel en die heeft in 1965 deze wet geintroduceerd, deze wet is nu dus 53 jaar oud.
    De laatste jaren is de wet van Moore nagenoeg tot stilstand gekomen en er moest een baanbrekend resultaat geleverd worden door de Research en Development bedrijven/afdelingen om deze stilstand te doorbreken. Zoals wellicht de meeste van ons inmiddels wel weten heeft ASML dit baanbrekende (EUV), resultaat kunnen bereiken in de zomer van 2017. Vandaag de dag is ASML in staat om deze EUV machines te leveren aan de Foundries.

    Wat je dan ook voornamelijk leest op dit forum is materie over deze nieuwe ontwikkeling.
    ASML heeft echter in de afgelopen jaren een gigantische groei doorgemaakt, het succes ligt dus al in het verleden toen er nog geen sprake was van de vernieuwende EUV techniek. De voorganger van de EUV “techniek” machine draagt vandaag de dag nog voor een zeer belangrijk deel bij aan de omzet.
    Deze machines zijn gebasseerd op de DUV techniek, deze DUV machine is nog 187 keer verkocht in het jaar 2017.
    Het succes van ASML heeft in belangrijke mate ook te maken met de modulaire opbouw van hun machines, zo werden en worden alle DUV machines verkocht met een upgrade plan, dat houdt in dat alle toekomstige ontwikkelingen/verbeteringen ge-upgrade kunnen worden in de geinstalleerde machines wereldwijd. Deze modulaire opbouw wordt natuurlijk ook weer toegepast in de vernieuwende EUV techniek.
    (Naast de DUV technologie zijn er ook nog de Holistic Lithografie oplossingen en de nieuwe ASML-HMI oplossingen) Alle omschreven producten van ASML zullen worden verbeterd en voor de nabije toekomst een belangrijk deel blijven van de omzet. In 2017 zag je voor alle producten een omzet stijging!
    De Machines van ASML, DUV en EUV machines kunnen gebruikt worden voor processors en geheugen chips, de klanten van asml zijn dus zowel foundries die zich richten op de productie van geheugen chips of processoren.

    De komende jaren staat er voor de foundries een belangrijke stap op het programma, een stap waar de gehele markt op zit te wachten en waar de foundries niet omheen kunnen, Introductie van EUV.
    EUV gaat de wet van Moore weer een zetje in de rug geven en gaat voor de foudries een belangrijke besparing opleveren, met de huidige DUV techniek moeten bepaalde stappen in het proces herhaald worden, met de nieuwe EUV machines wordt deze herhaling van stappen geelimineerd.
    Het productie proces wordt dus eenvoudiger, (minder kans op fouten), de snelheid van de chip wordt verhoogd en de chip wordt weer kleiner.

    Voor de EUV introductie zijn de grote Foundries bezig om nieuwe FAB's te bouwen, alle EUV machines die in de nieuwe FAB's worden geinstalleerd komen maar van 1 leverancier en dat is ASML, om de simpele reden dat alleen ASML deze nieuwe techniek kan aanbieden.
    In de link naar alle FAB's zie je ook staan dat er meerdere FAB's in aanbouw zijn, deze FAB's zullen in de komende jaren hun productie starten!
    De algehele FAB's investeringen zullen in 2019 en 2020, volgens onderzoek, pieken tot de hoogste ooit, dit heeft natuurlijk alles te maken met de introductie van EUV en de algehele behoefte van Chips in alle sectoren wereldwijd.
    Integrated Chips worden vandaag de dag overal gebruikt, de ontwikkelingen op technologisch vlak, in alle sectoren, gaan razendsnel en moeten allemaal voorzien worden van IC-chips.
    De “exponentiele groei” van de behoefte voor chips in moderne toepassingen zal ASML op korte- en lange termijn wind in de zeilen geven als nooit tevoren.

    De reden dat ASML binnen afzienbare tijd zijn hoogste koers ooit gaat doorbreken is een logisch gevolg van het succes, de koers kan simpelweg in de komende jaren verdubbelen. Dit heeft alles te maken met de toekomstige resultaten van ASML, die zullen jaarlijks beter en beter worden.

    De afgelopen 5 weken heeft ASML al een tweetal keer getracht om de ATH (all time high), koers te doorbreken, (Die koers ligt rond de Euro 173.50)
    De weerstand heeft iedere keer gezorgd voor een kleine neergang, (de koers is erop afgeketst).
    Wat je dagelijks ziet dat een koers, (bij korte termijn handel), weer een weerstand opzoekt en afketst, die stap wordt dan weer herhaald en uiteindelijk zal na een paar pogingen die weerstand worden geslecht. Ik verwacht dat ASML op zeer korte termijn zijn ATH weerstand weet te doorbreken en dat we op alle forums en websites lezen dat ASML door kan groeien naar Euro 200.
    Zoals David al heeft aangegeven kan het dan plots heel hard gaan, de grote jongens zullen met extra geld in gaan stappen.

    Reden dat ASML zijn ATH gaat doorbreken is hierboven omschreven als het om ASML zelf gaat, de brede markt zal daar ondersteuning aan moeten geven, de economische ontwikkeling in de wereld is positief te noemen en alle beurzen zijn optimistisch gestemd.
    Zoals aangegeven door David en Gastone, op technisch vlak ligt het er allemaal positef bij.
    Op Fundamenteel vlak kan het haast niet beter.

    Suc6 allen!
10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht