Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Meeliften met de AEX

TA: Meeliften met de AEX

Ik nodig u uit voor mijn presentatie AEX naar 1000 op de Beleggersdag op 1 juni, waar ik van 15.15 tot 15.45 uur heel concreet zal aangeven hoe u het koerspotentieel van bijna 80% zou kunnen benutten.

Hieronder bespreek ik alvast één van de mogelijkheden, door middel van een tracker of ETF.  Aanmelden voor de Beleggersdag kan via deze link: beleggersdag.iex.nl.

Hogere bodem AEX

De Nederlandse beurs is teruggevallen, nadat de AEX  het koersdoel rond de weerstand van 572,81 punten (gevormd op 23 januari) had aangetikt. Technisch blijft de trend van de AEX-index opwaarts gericht, maar gezien de sterke opmars zijn beperkte winstnemingen heel normaal.

Op dit moment zien we een hogere bodem rond 548,57 punten (gevormd op 26 april), die de markt waarschijnlijk zal opvangen.

In het slechtste geval (in een pullback scenario) zou de AEX naar de oude toppen rond 540,65 punten kunnen terugvallen. Indien deze test van de oude weerstand van 540,65 punten uitblijft, wordt er zoals gezegd een fors hogere bodem gevormd rond 548,57 punten.

Deze zogenaamde katapult bodem gaat nog steeds uit van een zeer positief scenario. Het feit dat deze bodem ver boven de voormalige weerstand van 540,65 ligt, kan gezien worden als een sterk teken.



In één keer de gehele beurs

Een eenvoudige manier om in één keer de gehele AEX-index met uw portefeuille te volgen, is via een tracker, in het bijzonder de Think AEX ETF.

Deze ETF verbetert, maar de uitbraak boven de top van januari rond 57,30 is nog niet voldoende uitgehard. De recente serie hogere koersbodems geeft wel aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-)kopen.

Het technische beeld klaart verder op indien de horde van 57,30 op basis van de slotkoers overtuigend  opwaarts wordt gebroken. Steun voor Think AEX ETF ligt rond 54,60 (de top van maart, die nu als steun fungeert).

Uiteraard belegt u ook in een ETF niet zonder een strakke stoploss. Hoe en op welk niveau leg ik u vrijdag uit op de Beleggersdag.




Tracker is de populaire naam voor ETF, wat staat voor Exchange Traded Fund. Een ETF heeft dezelfde flexibiliteit als een aandeel, maar met de spreiding van een beleggingsfonds. Simpel gezegd koopt u met een Think AEX ETF in een keer alle aandelen uit de AEX.

Een ETF is dus een eenvoudige manier om in één keer de gehele index met uw portefeuille te volgen, maar het is uiteraard geen wondermiddel. Stijgt een index, dan wordt uw ETF meer waard. Daalt de index, dan wordt uw ETF minder waard.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 21
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

127 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 28 mei 2018 09:00
    quote:

    antiflow schreef op 28 mei 2018 08:38:

    Royce is wel erg zeker van zijn zaak.
    Zeker van welke zaak..?

    Hij noemt géén tijdspanne..

    Dus een "Commercieel Lokkertje" voor vrijdag 1 juni..

    Kun je het wel noemen..;)

    Toevoeging:

    ECB/DAX is + 0,66%
  2. zonnedaal 28 mei 2018 10:30
    quote:

    JoostVLS schreef op 28 mei 2018 10:14:

    Ben niet gerust op de situatie in Italië.
    Futures daar vanmorgen 2% in de plus, nu alweer onveranderd.
    Denk dat we rood sluiten vandaag hier
    Afzetten Italiaanse President is een kansloze zaak. Of er komt een nieuwe kandidaat voor Financiën, maar dat willen de twee partijen niet. Gaat dus waarschijnlijk nieuwe verkiezingen worden na de zomer.
127 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links