Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ahold Delhaize Koninklijke NL0011794037

Laatste koers (eur)

27,760
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.804.888 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    27,510  
  • Laat

    27,800  
+ Toevoegen aan watchlist

Ahold Delhaize in 2018

4.564 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 229 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Slnc 13 juni 2018 23:24
    wat een fantasten bij de FNV

    fd.nl/economie-politiek/1258004/fnv-v...

    FNV vreest tweede 'Jumbo-debacle' bij Albert Heijn
    Vakbond FNV vreest dat supermarktketen Albert Heijn het voorbeeld van familiebedrijf Jumbo zal volgen, door geleidelijk de vakbonden uit te schakelen en arbeidsvoorwaarden voortaan alleen met de eigen ondernemingsraad uit te onderhandelen. Dat zegt Zakaria Boufangacha, coördinator arbeidsvoorwaardenbeleid en bestuurslid bij de grootste vakbond in gesprek met deze krant. De eerste stappen heeft AH al gezet, door de FNV buitenspel te zetten bij de distributiecentra, en bij dochter Gall&Gall geen nieuwe cao meer af te sluiten.

    Albert Heijn ontkent dat er een blauwdruk ligt om ook bij andere ketens de arbeidsvoorwaarden buiten de bonden om te regelen. Bij de slijterijketen is dat alleen gebeurd omdat de bonden een paar jaar geleden zelf zijn weggelopen. 'De bonden zijn altijd welkom', aldus een woordvoerder.

    Beursgenoteerd
    Toch is Boufangacha er niet gerust op. 'Ik verwacht bij een beursgenoteerd moederbedrijf als Ahold eerlijk gezegd nog minder betrokkenheid met de werknemers dan bij een familiebedrijf als Jumbo.', zegt hij, verwijzend naar de verrassende wijze waarop Jumbo-familie Van Eerd 80% van zijn distributiepersoneel vorige maand zo ver kreeg om de vakbond de rug toe te keren. Het supermarktconcern uit Veghel sprak een eigen arbeidsvoorwaardenregeling (avr) af met 2400 personeelsleden, naar eigen zeggen omdat er met de bond niet meer te praten viel.

    Volgens Boufangacha tast het bedrijf het fundamentele recht van werknemers aan om zich bij collectieve onderhandelingen te laten vertegenwoordigen door een vakbond. 'De Ondernemingsraad heeft dat mandaat niet. De werkgever kan ook te allen tijde eenzijdig inbreken en de spelregels veranderen. Werknemers zijn volledig overgeleverd aan diens grillen.' Ondanks de relatief hoge organisatiegraad bij de bond, kan Jumbo de regeling volgens hem doordrukken dankzij 'doorgeslagen flex.' Veertig procent van het personeel is uitzendkracht en heeft geen recht op medezeggenschap.

    Intimidatie
    Vakbond FNV schetste woensdag een grimmig beeld van de arbeidsverhoudingen in de sector. Jumbo-managers zouden vakbondsleden intimideren en officiële waarschuwingen uitdelen wegens het verspreiden van FNV-flyers. Vakbondsbestuurders zijn sowieso niet welkom meer op Jumbo-terrein. 'We hebben vier weken gestaakt in het distributiecentrum in Beilen', zegt kaderlid Geert Jan Middelbos, 'maar dan halen ze onder onze neus onderkruipers erbij, uitzendkrachten die het werk overnemen. 'Ze proberen ons de kop in te drukken', 'beaamt FNV-bestuurder Ali Aklalouch. 'De strijd zal verharden.'

    Boufangacha zinspeelde zelfs op een consumentenboycot van Jumbo. 'Ik ben op dit moment nog niet zo ver. Maar er zijn slimmere manieren om Jumbo pijn te doen dan een staking. Naming and shaming, misschien moeten we consumenten gaan oproepen om niet meer bij Jumbo te winkelen, totdat het bedrijf werknemers fatsoenlijk gaat behandelen. We hebben nog altijd één miljoen leden. Die kunnen ook ergens anders winkelen.'

    Reactie Jumbo
    Jumbo laat in een reactie weten te betreuren dat FNV het bedrijf 'met onjuiste informatie in een kwaad daglicht probeert te stellen'. 'Wij herkennen ons totaal niet in het beeld van intimidatie en dat er aanhoudende onrust zou zijn in de distributiecentra. Voor het toelaten van de FNV zien wij geen aanleiding meer. De cao waar FNV partij was, is verlopen en wordt niet meer vernieuwd. Onze werknemers hebben duidelijk hun voorkeur uitgesproken: 80% kiest voor de avr, slechts 4% heeft zich voor de cao uitgesproken.'

    FNV heeft bovendien 'haar krediet als betrouwbare partner verloren', stelt het bedrijf. 'Dat geldt niet alleen voor Jumbo, maar ook juist voor de overgrote meerderheid van onze medewerkers.'
  2. [verwijderd] 14 juni 2018 15:36
    Ahold Delhaize staat veel en veel te laag (koers winst van 11,5).

    Tegen deze huidige koers van Euro 20,275 acht ik een bod niet onwaarschijnlijk.

    Nu dat Microsoft en Google zich met faciliteren middels betaling gaan bezighouden worden we steeds interessanter.....

    Basta
  3. Slnc 14 juni 2018 16:50
    ook de vraag hoeveel mensen er nog in zitten vorig jaar september had ik er 4 keer zoveel
  4. Eric_sh 14 juni 2018 17:28
    20.43...my goodness...dat is even geleden, terug op mijn aankoopkoers, Champagne:)
    Een kinderhand...
  5. Rob GR 14 juni 2018 18:02
    quote:

    Slnc schreef op 14 juni 2018 16:50:

    ook de vraag hoeveel mensen er nog in zitten vorig jaar september had ik er 4 keer zoveel
    Ik heb nog niks verkocht, heb mijn positie opgebouwdntussen augustus en oktober. Vanaf 22 euro ga ik afbouwen
  6. forum rang 4 Mijn Vriend 14 juni 2018 18:48
    Ja, zit er ook nog in, wel af en toe wat verkocht. Het is dan wel geen ASML, maar het gaat nu wel goed. En wanneer de USD- en EUR rentes zich gaan bewegen zoals vandaag en gisteren aangegeven dan ziet het er naar uit dat we in Q3 een valutawinst hebben in vergelijking met Q3 vorig jaar. Kortom ik hoop op een dip ook weer de kopen.
  7. forum rang 4 alexnr75 14 juni 2018 19:20
    Ook ik ben blij dat ik vertrouwen heb blijven houden in AD. Tijdens de neergang gestaffeld bijgekocht. Ik durf te beweren dat ik door Amazon / Whole foods meer met AD heb verdiend als in een normale situatie.

    Stug doorkopen, je moet wel diepe zakken hebben en/of je aankoop momenten zorgvuldig kiezen.

    En vooral niet gek laten maken door dit forum :)
  8. Rob GR 15 juni 2018 18:29
    Met 20.60 een mooi slot van een mooie week. Zojuist een eindveiling gehad met ruim 7 miljoen stuks. Op zich logisch op een expiratiedag. Denk dat we nu rustig verder omhoog kunnen, de optiespoeling de komende maanden is erg dun. Ben wel benieuwd wanneer de aandelenhouders met eens short positie gaan afbouwen. Lansdown en mashall moeten totaal nog 10 miljoen aandelen terugkopen.
  9. Rob GR 19 juni 2018 09:12
    Afgelopen week maar 788575 aandelen ingekocht door ahold zelf, waarschijnlijk waren we te hard gestegen, vandaag beginnen we met een kleine correctie, volle kans om weer extra aandelen in te kopen. We moeten tenslotte ook nog een miljoen aandelen van vorige week inhalen.
  10. [verwijderd] 19 juni 2018 15:06
    Blijkbaar zijn er nog steeds lieden die de koers durven of willen drukken. Dat kan alleen met andermans geld en dus zijn dat de meestergokkers over het Kanaal, anders kan ik er geen verklaring voor geven.

    Vorige week leek er een beginnetje gemaakt te zijn dat we eindelijk is naar zones van 21,50 - 22 konden gaan opzoeken, maar nee het is toch weer richting het zuiden met als dieptepunt tot nu toe 20,15.

    Die Dollar heeft nog nooit iets van betekenis gehad mocht die wat sterker zijn geworden daar merken we allen wat van als die de andere kant op jaagt. Het blijft echter goed nieuws hoor!

    Tijd voor wat nieuws zou ik zeggen, Frans kom er maar in!

    Basta
  11. Eric_sh 19 juni 2018 16:10
    quote:

    Basta schreef op 19 juni 2018 15:06:

    Blijkbaar zijn er nog steeds lieden die de koers durven of willen drukken. Dat kan alleen met andermans geld en dus zijn dat de meestergokkers over het Kanaal, anders kan ik er geen verklaring voor geven.

    Vorige week leek er een beginnetje gemaakt te zijn dat we eindelijk is naar zones van 21,50 - 22 konden gaan opzoeken, maar nee het is toch weer richting het zuiden met als dieptepunt tot nu toe 20,15.

    Die Dollar heeft nog nooit iets van betekenis gehad mocht die wat sterker zijn geworden daar merken we allen wat van als die de andere kant op jaagt. Het blijft echter goed nieuws hoor!

    Tijd voor wat nieuws zou ik zeggen, Frans kom er maar in!

    Basta
    Ik zie dat de Aex 2% terug is gevallen en Ahold mee is gedaald de afgelopen 2 dagen. Is dat een niet wat plausibeler verklaring dat de daling toe te schrijven aan die grote boze drukkers, gokkers, shorters etc.?
  12. [verwijderd] 19 juni 2018 16:28
    Ahold heeft niks met de AEX te maken. Ze moeten echt de kar zelf trekken. Kijk naar Aegon vandaag. Het zijn de berichten die het hem doen. Maar die zijn bij ons schaars de laatste tijd.

    Basta
  13. Rob GR 19 juni 2018 18:54
    Ze kopen liever nog de resterende 1.1 miljard aan aandelen in voor 20 euro per stuk dam voor 25, daarna gaan ze het wel weer omhoog praten. Ahold is nu eenmaal een saai bedrijf, maar wel een heel mooi, stabiel en goed presterend saai bedrijf einde van dit jaar verwacht ik nog steeds de 25 euro
  14. D.W. 20 juni 2018 12:15
    quote:

    Basta schreef op 19 juni 2018 16:28:

    Ahold heeft niks met de AEX te maken. Ze moeten echt de kar zelf trekken. Kijk naar Aegon vandaag. Het zijn de berichten die het hem doen. Maar die zijn bij ons schaars de laatste tijd.

    Basta
    Ahold heeft heel veel met de AEX te maken. Indexbeleggen is een grote trend geworden en als de markt dan daalt en mensen verkopen hun aandeeltjes, verkopen ze ook Ahold. Verder heb je altijd korte termijn fluctuaties en om dan meteen over koersdrukken etc te praten is een beetje onzin. We zijn dit jaar alweer lekker gestegen en gaan gestaag door.
  15. [verwijderd] 20 juni 2018 15:34
    Hoe groot is het aandeel indexbeleggen denk je. Verwaarloosbaar. AD heeft een gewicht in de index, maar er zijn altijd tegenstromen of katalysatoren die een eventuele daling kunnen versnellen. Doorslaggevend is de performance van het bedrijf zelf, management, concurrentie, dollar, aandeleninkoop, shortposities en de waardering van het bedrijf op dat moment.

    Ahold staat op een short van 1,48%, dat vertegenwoordigt een aantal van een kleine 18 miljoen. Spelers die zich hieraan wagen spelen met vuur. Daar komen de 50 mln. (afgerond naar beneden) van Ahold zelf nog bij die in ieder geval aangekocht zullen worden dit jaar. Ahold wist blijkbaar van tevoren dat de ingekochte aandelen voor een appel en een ei uit de markt konden worden gehaald, anders zou er nooit een dergelijke grote open check worden uitgeschreven! Een pact met die gasten uit de UK acht ik dus niet voor uitgesloten.

    Basta
4.564 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 229 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht