Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

656 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juli 2018 11:25
    quote:

    haas schreef op 25 juni 2018 07:03:

    Tsja, 2/3 van de NL Turken hebben op Erdogan gestemd
    Ze stemmen Turkije de afgrond in ?

    maar de meest NL-Turken hebben daar baat bij: steeds meer/veel handel naar WEST-EU via de Turkse mensen die in deze landen wonen: immers met waardedaling Lira van 40% is turkije gewoon erg goedkoop land om te produceren: ook NL/BE bedrijven die daar hun produktie werk hebben zoals garnalen schoon maken/kunstof kozijnen produceren(de Ceuninck) etc.etc
    De schulden van Turkije moeten betaald worden in Euro's en Dollars en dat begint toch wel pijn te doen.
  2. forum rang 6 haas 9 juli 2018 23:11
    Valutakoers Turkse lira
    Koers / Laatste notering
    5,5713 / 23:07
    Verschil / % 0,1957 / + 3,64%
    Open
    5,3805
    Slot
    5,3756
    Hoogste dag
    5,5829
    Laagste dag
    5,3089
    Hoogste 12 mnd
    5,6414
    Laagste 12 mnd
    4,0430
  3. forum rang 7 hirshi 10 juli 2018 09:00
    De Evangelische Omroep gaat in september een documentaire uitzenden over de Aramese genocide. Het thema ligt uiterst gevoelig in de Turkse gemeenschap. Zij weigert namelijk de dodenmarsen, die naar schatting 275.000 Assyrische christenen het leven kostten, als genocide te erkennen.

    De documentaire, Genocide in Twente, wordt gemaakt door Shayno Numansen. Haar onderzoek naar de Aramese genocide leidde vorige week nog tot Kamervragen omdat Saxion Hogeschool in Enschede het niet aandurfde om een artikel over deze kwestie te publiceren in het - officieel overigens onafhankelijke - schoolorgaan.

    De hogeschool was bang voor de reacties van Turken en vond ’veiligheid soms belangrijker dan vrijheid van meningsuiting’, zo kreeg de maakster te horen. VVD en CDA eisten daarop dat minister Van Engelshoven (Onderwijs) verhaal gaat halen bij de school in Enschede. De VVD sprak daarbij misprijzend van ’conflicten importeren’ en ’censuur’.

    De ophef weerhoudt de EO er niet van om een documentaire bij Numansen te bestellen. Zij maakte hierover al een videoproject voor haar opleiding en zal deze verder uitwerken tot een documentaire. Daarmee willigt ze de wens in van haar overgrootvader. Die overleefde als kind deze genocide en sprak vervolgens de hoop uit dat dit verhaal nooit vergeten wordt.


    Bron: De Telegraaf van vandaag.
  4. forum rang 6 haas 12 juli 2018 13:49
    de Nederlandse Turken zien hun welvaart in euros met sprongen toenemen als ze dat vergelijken met Turkije: ze denken mss wel om met hun euro's de overtocht te willen maken naar Turkije?:)
  5. forum rang 6 haas 13 juli 2018 22:37
    NEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch is somberder geworden over Turkije. Het kredietoordeel van het land ging omlaag van BB+ naar BB. De prognose ging van stabiel naar negatief.

    Volgens Fitch is de geloofwaardigheid van het economische beleid van de Turkse regering de afgelopen tijd afgenomen. Ook de eerste beleidsstappen die zijn genomen na de verkiezingen in juni hebben de onzekerheid alleen maar verder verhoogd.

    Verder wijst Fitch op de toegenomen risico's voor de macro-economische stabiliteit van het land. De kredietbeoordelaar noemt onder meer de oplopende inflatie en de gevolgen van de verzwakte Turkse lira op bedrijven als oorzaken daarvoor.
  6. [verwijderd] 14 juli 2018 00:04
    Leuk dat het aangekaart wordt. Maar niemand wil het hebben over de genocide op Yemen en Gaza die gewoon NU zijn. Zonder weerstand, eenzijdige uitroeiing.
    Roep "ingewikkeld conflict", en je kunt naar lieve lust mortieren deponeren op de burgers aan de andere kant van de greppel. Oekraine was niet anders, ook gewoon eenzijdige genocide, door de leiders van het land tegen hen die verkeerd gestemd hadden voor onafhankelijkheid in een heus referendum.
    Gaza, dat was een vergelding om vermeende ontvoering van drie tieners. Dus, heel de stad plat met mortieren, en erna voettsoldaten naar binnen sturen om te schieten op alles wat beweegt. Vooral kinderen. Kijk maar eens filmpjes hoe Israeliërs zich uit over Palestijnse kinderen. De bloedzucht.
    Yemen, Saudi Arabie weet niet waar ze alle bommen vandaan moeten halen, liefst gaat elk hun 3x plat. Er zijn nog levende burgers, dus waarom stoppen? Iran (of een al dan niet oprechte proxy) zet kindsoldaten in voor het meer persoonlijke contact op de grond.

    Turkije wist niet hoe snel ze ISIS moesten helpen, het is in de basis immers een USA ally. Al Quaida all over again.
    ISIS heeft overigens geen hulp nodig, de Saudische koning maakt persoonlijk geld over. Vanaf dezelfde rekening waarmee hij Hilary spekt. John McCain is overduidelijk puppet master.

    Soevereiniteit wordt niet van de buren gewaardeerd. Maar moet je dan ook je eigen niet waarderen?
  7. forum rang 4 New dawn 14 juli 2018 09:12
    Uitroeiing van een volk of een gedeelte daarvan is wanneer je naar de historie kijkt bijna als normaal aan te merken omdat de meeste landen het wel hebben gedaan. Ik bedoel met normaal dat het net zo normaal is als oorlog voeren. Moraal zal niet helpen omdat het toch weer zal gebeuren.

    Wanneer je de andere wang toekeert met moraal kan dat je einde betekenen.
    Verdedigen soms zeer daadkrachtig, is denk ik de beste manier om je onafhankelijkheid en moraal te behouden. Anderen willen altijd jouw land.
  8. [verwijderd] 14 juli 2018 11:41
    quote:

    asti schreef op 14 juli 2018 10:48:

    ...

    Hoe zit het met de geestelijke gezondheidszorg in Turkije? Beter dan in Nederland?
    Ontevreden over je Nederlandse behandelaars Asti? ;)
  9. [verwijderd] 14 juli 2018 11:53
    Nadat ik jou had ontmaskerd als zijnde een jokkebrok was je niet zo actief meer in de KOFFIEKAMER. Je ging weg met Asti dit Asti dat en je komt nu weer terug met Asti dit Asti dat.

    Een cyberbully :)
  10. [verwijderd] 14 juli 2018 12:17
    quote:

    asti schreef op 14 juli 2018 11:53:

    Nadat ik jou had ontmaskerd als zijnde een leugenaar was je niet zo actief meer in de KOFFIEKAMER. Je ging weg met Asti dit Asti dat en je komt weer nu weer terug met Asti dit Asti dat.

    Een cyberbully :)
    Zo ken ik je weer: jezelf in een kennelijk nog steeds onverzadigbare behoefte aan erkenning bevorderen tot "ontmaskeraar van leugenaars". Daarbij zelf de leugen niet schuwend.
    Er bestaan nauwkeurige beschrijvingen van dit beeld in de DSM-5. Die behandelaren in Turkije ongetwijfeld ook bekend zullen zijn.

  11. [verwijderd] 14 juli 2018 12:56
    Tjonge jonge jonge.. Zo lang heb je over die tekst gedaan. Ik had niet zo lang na plaatsing ge-edit. In jouw citaat staat de "first draft". Dat lieg ik ook zeker..

    Relax toch is een keertje jongen.
  12. forum rang 6 haas 17 juli 2018 19:31
    Speelt zich aan de rand van de EU 'n drama af ?
    =================================================
    Energiedarlehen Türkei: Die versteckte Zeitbombe im Finanzsystem
    Autor: Redaktion w:o | 11.07.2018, 15:13 | 25042 | 10 | 114 Foto: Martin Schutt - dpa69432122

    Laut eines Berichts von "Bloomberg" sind türkische Energiekonzerne massiv überschuldet. Wegen des Lira-Verfalls könnten viele Energieerzeuger ihre Schulden nicht begleichen. Droht der Türkei eine Bankenkrise? In den letzten 15 Jahren haben türkische Kreditinstitute viele Milliarden Dollar in Energieerzeugungsprojekte im eigenen Land gesteckt.

    Der türkische Industrie- und Handelsverband geht von 95 Milliarden US-Dollar aus. Davon verbleiben 51 Milliarden US-Dollar als Restschulden.

    Der Lira-Crash habe bei vielen Energieversorgern jedoch zu einem Missverhältnis zwischen Einkommen und Kreditkosten geführt. Die Überschuldung vieler türkischer Energiekonzerne stellt ein erhebliches Risiko für die Banken des Landes dar. Gegenüber "Bloomberg" sagte Zumrut Imamoglu, Chefökonom des türkischen Industrie- und Handelsverbandes TÜSIAD: "Die Lira-Abwertung in den letzten Jahren war unerwartet, aber das ist nicht der einzige Faktor. Während die Kosten aufgrund des Währungsschocks steigen, können Unternehmen ihre Preise aufgrund staatlicher Regulierung und Preisobergrenzen nicht entsprechend anpassen, was wiederum finanzielle Probleme verursacht".

    Cem Asik, Vorsitzender des Verbandes der Stromerzeuger erklärt: "Kraftwerke ohne Stromabnahmeverträge müssen jährlich fast drei Milliarden US-Dollar an die Banken zahlen. Dies ist jedoch fast 2,5 Milliarden US-Dollar mehr ist als was sie einnehmen". Kraftwerke, die über Einkaufsgarantien oder langfristige Vereinbarungen mit der Regierung verfügen, müssen den Banken nach Angaben des Branchenverbands jährlich fast 4 Milliarden Dollar zurückzahlen. Dabei fielen alleine 2,6 Milliarden US-Dollar pro Jahr an Zinsen an, so eine Studie der Boston Consulting Group, die von TÜSIAD in Auftrag gegeben wurde.

    Energiedarlehen: Türkei: Die versteckte Zeitbombe im Finanzsystem | wallstreet-online.de - Vollständiger Artikel unter:
    www.wallstreet-online.de/nachricht/10...
  13. forum rang 6 haas 21 juli 2018 09:40
    ter info:40 jaren PKK in Turkije
    ==================================
    Gedurende de PKK-terreur, dat al bijna 40 jaar speelt, zijn er al honderdduizenden slachtoffers en ruim 50.000 doden gevallen anno 2013. Het merendeel van de slachtoffers waren jonge kinderen, vrouwen en onbewapende burgers die naar willekeur uitgezocht werden. De PKK begon zijn eerste aanval op 30 juli 1979 met de moord op de achtjarige zoon van de Turks-Koerdische parlementariër Mehmet Celal Bucak, welke als afschrikking moest dienen voor andere Turks-Koerdische politici om niet samen te werken met de Turkse overheid.

    De terreurbeweging PKK wordt naast deze wreedheden ook overschaduwd door criminele activiteiten zoals prostitutie, afpersing, drugshandel en wapensmokkel.
  14. forum rang 6 haas 24 juli 2018 14:24
    De Turkse lira verliest fors ten opzichte van de euro en de dollar nu de centrale bank het rentetarief handhaaft op 17,75%.

    Analisten gingen er vanuit dat de Turkse centrale bank de rente zou verhogen om de koersval van de lira te stoppen en de torenhoge inflatie (15,4%) tegen te gaan. De lira verloor na het rentebesluit ruim 4% ten opzichte van zowel de dollar als de euro
  15. forum rang 6 haas 28 juli 2018 06:32
    Er zijn een groot aantal Turkse banken actief in Nederland. Dat komt omdat er in Nederland veel Turken wonen. Dit is een aantrekkelijke doelgroep voor de Turkse banken om zich op te richten omdat zij een gemeenschappelijke achtergrond en cultuur hebben. De Turkse banken in Nederland vallen ook onder het garantiestelsel in het geval dat zij failliet gaan. Er zijn zowel banken die zich vooral richten op bedrijven als op particulieren.

    Er zijn verschillende Turkse banken actief in Nederland. Nederland is een erg aantrekkelijke markt voor Turkse banken, omdat Nederland een groot continent Turken herbergt. In Nederland wonen bijna vierhonderdduizend mensen met een Turkse achtergrond. Deze voelen zich vaak thuis bij Turkse banken omdat ze een gemeenschappelijke achtergrond hebben en een gemeenschappelijke cultuur delen. De Turkse Nederlanders zijn voor de Turkse banken ook weer aantrekkelijk omdat een belangrijk deel een belangrijke welvaart hebben opgebouwd.

    Het gemiddelde inkomen van Turkse Nederlanders ligt fors hoger dan in Turkije. Daardoor is het voor Turkse banken een makkelijke markt om wat extra kapitaal te vergaren.

    financieel.infonu.nl/diversen/69339-t...
  16. forum rang 6 Fred 62 28 juli 2018 06:44
    quote:

    haas schreef op 24 juli 2018 14:24:

    De Turkse lira verliest fors ten opzichte van de euro en de dollar nu de centrale bank het rentetarief handhaaft op 17,75%.

    Analisten gingen er vanuit dat de Turkse centrale bank de rente zou verhogen om de koersval van de lira te stoppen en de torenhoge inflatie (15,4%) tegen te gaan. De lira verloor na het rentebesluit ruim 4% ten opzichte van zowel de dollar als de euro
    Ik dacht dat moslims niets met rente hebben
  17. forum rang 6 haas 28 juli 2018 08:08
    quote:

    fred 56 schreef op 28 juli 2018 06:44:

    [...]

    Ik dacht dat moslims niets met rente hebben
    2008:
    Kleine Turkse bankjes, die vertrouwen Nederlanders toch maar matig. De miljardair-eigenaar van Credit Europe Bank probeert het wantrouwen weg te nemen.

    De eigenaar van Credit Europe Bank heet Hüsnü Özyegin
    Credit Europe is niet 'klein', het is de tiende van Nederland op basis van balanstotaal. De rente van 5,25 procent, die Credit Europe biedt, is helemaal niet 'hoog'.

    En het belangrijkste: de bank is níet Turks, maar Néderlands. Özyegin: ,,Ons hoofdkantoor staat hier. We hebben het zelf gebouwd. Het merendeel van ons personeel is Nederlands.’’

    voo meer info:
    www.plusonline.nl/sparen/credit-europ...

  18. forum rang 6 haas 7 augustus 2018 21:07
    quote:

    haas schreef op 24 juli 2018 14:24:

    De Turkse lira verliest fors ten opzichte van de euro en de dollar nu de centrale bank het rentetarief handhaaft op 17,75%.

    Analisten gingen er vanuit dat de Turkse centrale bank de rente zou verhogen om de koersval van de lira te stoppen en de torenhoge inflatie (15,4%) tegen te gaan. De lira verloor na het rentebesluit ruim 4% ten opzichte van zowel de dollar als de euro
    Turkse langetermijnrente stijgt boven 20 procent
  19. forum rang 6 haas 10 augustus 2018 09:09
    quote:

    haas schreef op 17 juli 2018 19:31:

    Speelt zich aan de rand van de EU 'n drama af ?
    =================================================
    Energiedarlehen Türkei: Die versteckte Zeitbombe im Finanzsystem
    Autor: Redaktion w:o | 11.07.2018, 15:13 | 25042 | 10 | 114 Foto: Martin Schutt - dpa69432122

    Laut eines Berichts von "Bloomberg" sind türkische Energiekonzerne massiv überschuldet. Wegen des Lira-Verfalls könnten viele Energieerzeuger ihre Schulden nicht begleichen. Droht der Türkei eine Bankenkrise? In den letzten 15 Jahren haben türkische Kreditinstitute viele Milliarden Dollar in Energieerzeugungsprojekte im eigenen Land gesteckt.

    Der türkische Industrie- und Handelsverband geht von 95 Milliarden US-Dollar aus. Davon verbleiben 51 Milliarden US-Dollar als Restschulden.

    Der Lira-Crash habe bei vielen Energieversorgern jedoch zu einem Missverhältnis zwischen Einkommen und Kreditkosten geführt. Die Überschuldung vieler türkischer Energiekonzerne stellt ein erhebliches Risiko für die Banken des Landes dar. Gegenüber "Bloomberg" sagte Zumrut Imamoglu, Chefökonom des türkischen Industrie- und Handelsverbandes TÜSIAD: "Die Lira-Abwertung in den letzten Jahren war unerwartet, aber das ist nicht der einzige Faktor. Während die Kosten aufgrund des Währungsschocks steigen, können Unternehmen ihre Preise aufgrund staatlicher Regulierung und Preisobergrenzen nicht entsprechend anpassen, was wiederum finanzielle Probleme verursacht".

    Cem Asik, Vorsitzender des Verbandes der Stromerzeuger erklärt: "Kraftwerke ohne Stromabnahmeverträge müssen jährlich fast drei Milliarden US-Dollar an die Banken zahlen. Dies ist jedoch fast 2,5 Milliarden US-Dollar mehr ist als was sie einnehmen". Kraftwerke, die über Einkaufsgarantien oder langfristige Vereinbarungen mit der Regierung verfügen, müssen den Banken nach Angaben des Branchenverbands jährlich fast 4 Milliarden Dollar zurückzahlen. Dabei fielen alleine 2,6 Milliarden US-Dollar pro Jahr an Zinsen an, so eine Studie der Boston Consulting Group, die von TÜSIAD in Auftrag gegeben wurde.

    Energiedarlehen: Türkei: Die versteckte Zeitbombe im Finanzsystem | wallstreet-online.de - Vollständiger Artikel unter:
    www.wallstreet-online.de/nachricht/10...
656 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.266
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.299
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.038
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.766
Alfen 12 16.219
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.243
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.258
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.645
ASML 1.762 76.821
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.647
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht