Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Accell Group NL0009767532

Laatste koers (eur)

57,550
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Accel 2018

960 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rikky007 16 juli 2018 20:03
    Marchall Wace is zijn short positie aan het afbouwen. Ze hebben er toch minder vertrouwen in en zal nog lastig worden om short positie te sluiten komende dagen zonder een hogere prijs te betalen. De daling van afgelopen kwartalen had een goede reden. De vooruitzichten voor het 2e half jaar zijn belangrijk en zullen beduidend beter zijn dan vorig jaar. Ook geen extra ceo op de payrol op de achtergrond. Dit was voor mij pas op de AVA bekend.

    Iedere dag een paar dubbeltjes erbij is prima en dan kan Accell donderdag op de 19,5 staan.

    Gr. Rikky
  2. Starbuck 16 juli 2018 20:52
    FPAK leuk artikeltje in de NRC vandaag...de cijfers en prognose moeten meer duidelijkheid geven of de strategie snel vruchten afwerpt. Er zijn allemaal nieuwe mensen ingeschakeld en niet de minste....dus de lange termijn strategie moeten ze toch wel nodige over kunnen zeggen incl. Mogelijke besparingen e.d.
    www.nrc.nl/nieuws/2018/07/16/e-bike-h...

    Dank Rikky007 voor je bijdrage. Eens er was een duidelijke reden voor de daling. Het is maar afwachten of de vlag er nu beter bij hangt. Ze lijken zich wel beter te gaan positioneren. Ik neig naar voordeel van de twijfel geven.
  3. FPAK 18 juli 2018 12:40
    Wat denken jullie over de cijfers van a.s. vrijdag? Gaan ze een keer positief uitvallen? Ik weet het echt niet.
  4. stockmarket 18 juli 2018 14:32
    Beursblik: meer omzet voor Accell in eerste jaarhelft verwacht
    Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 13 juli 2018
    Analisten verwachten hoger omzet voor Accel. Fietsenfabrikant draait positief in overgangsjaar.

    Accell Group heeft in de eerste zes maanden van dit jaar naar verwachting op alle niveaus een stap vooruit gezet. Dit bleek woensdag uit een preview van ING.

    Analisten van de bank voorzien een omzetstijging van 634,0 miljoen euro over de eerste zes maanden van 2017 naar 668,8 miljoen euro over de periode januari tot en met juni 2018. Accell zal ongeveer 727.000 fietsen hebben verkocht. De brutomarge blijft in deze prognose stabiel op 28,9 procent.

    De EBITDA wordt verwacht uit te komen op 51,3 miljoen euro, hetgeen een verhouding tussen de nettoschuld en het operationeel resultaat betekent van 3,1, rekening houdend met eenmalige kosten. In 2017 lag de schuldratio op 2,7.

    Het onderliggende operationele resultaat stijgt naar verwacht licht van 59,3 miljoen euro naar 60,5 miljoen euro, maar zonder eenmalige posten is er iets meer verschil: ING verwacht voor deze post een stijging van 47,5 miljoen euro over de eerste jaarhelft van 2017 naar 49,5 miljoen voor het eerste halfjaar van 2018.

    De eenmalige posten betreffen kosten voor de strategische aanpassingen die zijn gemaakt. Het management van het bedrijf heeft 2018 al eerder omschreven als een overgangsjaar.

    Op nettoniveau houdt de fietsenfabrikant in de ING-ramingen 31,8 miljoen over. Vorig jaar was dat nog 26,3 miljoen euro.

    ING blijft gezien de strategische aanpassingen voor de middellange termijn zeer terughoudend ten aanzien van de koers van het aandeel. De bank vindt het nog te vroeg om een inschatting te maken of het bedrijf in staat is zijn financiële doelstellingen voor 2022 te halen.

    Accell maakt de resultaten over de eerste zes maanden van dit jaar op vrijdag 20 juli voorbeurs bekend.

    De koers van het aandeel Accell noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,6 procent hoger op 18,04 euro.
  5. FPAK 18 juli 2018 15:22
    Hmmmm, dank voor de info.
    Ik vind het altijd zorgelijk voor een aandeel als de banken al een hoger omzet verwachten...
  6. Starbuck 18 juli 2018 15:57
    Het is koffiedik kijken en gewoon afwachten FPAK ik heb er vertrouwen in. Vaar je eigen koers en maak je eigen afweging.
  7. forum rang 4 hjs64 18 juli 2018 17:24
    Het lijkt me toe dat dit voor Accell geen kwaad kan, het zijn de concurrenten die ermee geconfronteerd worden.
  8. Rikky007 18 juli 2018 19:05
    Dit is prima nieuws. Accell importeert geen complete fietsen en heeft een vrijstelling voor de onderdelen die het gebruikt. Het is een antidump heffing. Zie ook het jaarverslag hierover:

    IMPORTHEFFINGEN
    Voor import van fietsonderdelen in Europa en de Verenigde Staten zijn diverse heffingen van toepassing. Er is een algemene importheffing van toepassing (5%-15%) waarop sommige landen een korting hebben. Daarnaast is op import van fietsen uit China naar Europa een antidumpingheffing van toepassing. De heffing bedraagt momenteel 48,5% voor import uit China. De regeling is ook van toepassing op de import van bepaalde fietsonderdelen uit China, om te voorkomen dat bijna complete fietsen worden geïmporteerd alsof het onderdelen betreft. De regeling is voornamelijk bedoeld om import van complete fietsen tegen een oneerlijk prijsniveau te voorkomen. Als er geen heffingen meer zouden zijn dan wel het niveau van de heffingen substantieel zou veranderen, zou dat een verandering van de structuur van aanbod en vraag op de Europese fietsmarkten tot gevolg kunnen hebben.

    Mitigatie van het risico
    Fietsproducenten in Europa hebben voor onderdelen die ze inkopen voor eigen montage een vrijstelling. Deze vrijstelling geldt voor alle productiebedrijven van Accell Group in Europa. Accell Group positioneert haar fietsencollectie in het hogere marktsegment. In de strategische positionering zijn hier met name kwaliteit en de reactiesnelheid naar de markt van belang. Het aandeel van de assemblagekosten in de totale kostprijs van de fietsen in het hogere segment is beperkt. De impact van een eventuele opheffing of substantiële verlaging van de heffing wordt hierdoor verkleind.

    Gr. Rikky
  9. [verwijderd] 19 juli 2018 09:42
    Goedemorgen, al langer volg ik met interesse Accell. Vanochtend meldde NRC de forse importheffingen op electrische fietsen uit China en dat met name Accell en Pon daar profijt van hebben. Samen met de groeiende grijze bevolking, de potentie van de markt in de rest van Europa en de extreem lage koers voor dit aandeel, heb ik een belang in Accell genomen. Al helemaal omdat het voor mij ook een overnamekandidaat blijft. Ik wens jullie suc6 met dit aandeel.
  10. [verwijderd] 19 juli 2018 09:51
    HEERENVEEN (AFN) - Fietsenbedrijf Accell Group heeft een nieuwe financieel topman gevonden bij Unilever in Thailand. Ruben Baldew vervult nu nog diezelfde functie bij de lokale tak van Unilever in het Aziatische land. Aandeelhouders van Accell worden in oktober bijgepraat over de benoeming in een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarna Baldew in november aan de slag gaat.

    Baldew is de opvolger van Hielke Sybesma die in mei van dit jaar Accell Group na 23 jaar verliet. Accell is bezig met een aantal grote veranderingen. Door zich meer toe te leggen op e-bikes en onlineverkopen wil het bedrijf de winst weer aanzwengelen.

    Voorzitter van de raad van commissarissen Ab Pasman denkt dat Baldew met zijn ervaring een bijdrage kan leveren aan die veranderingen. ,,Ruben heeft ruime ervaring als CFO en in andere leidinggevende posities op het gebied van finance. Daarnaast heeft hij IT-ervaring opgedaan door ERP-implementaties en digitale veranderingsprojecten."
  11. [verwijderd] 19 juli 2018 09:56
    quote:

    Starbuck schreef op 18 juli 2018 17:00:

    www.tweewieler.nl/elektrische-fietsen...

    Ik kan moeilijk plaatsen of dit nu goed nieuws voor accell is of niet? kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?
    NRC zegt hedenmorgen dat Accell en Pon veel te verliezen hebben bij goedkope Chinese import.
    Dus forse invoertarieven van de EU op Chines e-bikes (als Giant) is positief voor Accell.
  12. [verwijderd] 19 juli 2018 10:13
    Nou zeg, ik heb ervaring genoeg om te weten dat je niet altijd op het laagste punt koopt maar om na een kwartier al bijna 2% te verliezen noem ik geen mooie start. Kwas liever op die 18,42 ingestapt.
960 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht