Word abonnee en neem Beursduivel Premium

MDxHealth nieuws 2018

3.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 122 123 124 125 126 ... 164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 augustus 2018 17:11
    De lat is nu wel laag gelegd dus bij een beetje positief nieuws gaan we weer vlot stijgen. Ik denk wel dat we hogere kosten gaan zien owv die extra sales-mensen. Maar belangrijker is dat getoond zal worden of de verkoop duidelijk op trek komt...(of niet), dan is die investering in extra sales-mensen snel verteerd.
  2. Nickname 28 augustus 2018 07:09
    Goedemorgen MDxHealth-volgers,

    Bijgaand de tekst van het persbericht dat we zonet hebben verzonden mbt een positieve kosten-effectiviteitsstudie met SelectMDx in vier Europese landen. De potentiële besparingen in deze landen als SelectMDx zou worden geïmplementeerd bedraagt meer dan € 300 miljoen.

    Met vriendelijke groet,

    dr Jan Groen, CEO MDxHealth
    --------------------------------
    SelectMDx-test van MDxHealth kostenefficiënt in vier Europese landen

    Potentiële besparingen op de kosten van gezondheidszorg in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje van meer dan € 300 miljoen


    HERSTAL, BELGIË en NIJMEGEN, NEDERLAND – 28 augustus 2018 – MDxHealth SA (Euronext: MDXH.BR) wereldwijd toonaangevend in moleculaire diagnostiek voor urologische kankers, maakt bekend dat een onderzoek naar de kosteneffectiviteit van ‘SelectMDx® for Prostate Cancer’, een niet-invasieve 'vloeibare biopsie'-test voor het identificeren van patiënten met een verhoogd risico op agressieve prostaatkanker, online is gepubliceerd door het tijdschrift Prostate Cancer and Prostatic Diseases.

    De studie evalueert de potentiële kosteneffectiviteit van SelectMDx in een populatie van mannen met verhoogd prostaatspecifiek antigeen (PSA) uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Het model dat in het onderzoek werd gebruikt vergeleek de huidige zorgstandaard waaronder mannen een initiële prostaatbiopsie ondergaan in het geval van een verhoogd PSA, met een strategie waarbij SelectMDx wordt gebruikt om mannen voor biopsie te selecteren op basis van de waarschijnlijkheid dat ze een agressieve vorm van prostaatkanker hebben.

    In alle vier de landen die opgenomen waren in de studie resulteerde het gebruik van SelectMDx in aanzienlijke voor kwaliteit gecorrigeerde levensjaren (QALY) en kostenbesparingen. In Frankrijk resulteerde SelectMDx in 0,022 gewonnen QALY's met een kostenbesparing van € 1.217 per patiënt. Voor Duitsland toonde het model een QALY-winst van 0,016 en een kostenbesparing van € 442. In Italië was de QALY-winst en kostenbesparing respectievelijk 0,031 en € 762. In Spanje werden 0.020 QALY's behaald en € 250 kosten bespaard. De implementatie van SelectMDx in de vier landen bleek het aantal biopsieën voor de initiële diagnose te verminderen en onnodige overbehandeling te voorkomen.

    De potentiële totale kostenbesparing voor de zorgverleners in de vier EU-landen bedraagt meer dan € 300 miljoen voor elk jaarcohort onder deze nieuwe zorgstandaard. Deze resultaten versterken de kosteneffectiviteit van SelectMDx die al werd waargenomen in soortgelijke onderzoeken in Nederland en de Verenigde Staten.

    Dr. Jan Groen, Chief Executive Officer van MDxHealth, zei: "Deze studies in vier van de EU-lidstaten zijn belangrijk omdat ze aan zorgverleners en vergoedingsinstanties in de vier EU-lidstaten het potentieel van SelectMDx aantonen om de kosten van het gezondheidszorgsysteem aanzienlijk te verminderen vergeleken met de huidige zorgstandaard, waarbij ook nog eens overbehandeling en overdiagnose worden vermeden. Naast de kostenbesparingen laten de studiegegevens SelectMDx zien als een betere bescherming van het welzijn van de patiënt en de kwaliteit van leven, aangezien het invasieve procedures en de bijbehorende bijwerkingen vermijdt.”

    Dr. Groen vervolgde: "Deze onderzoeken zijn cruciaal voor het stimuleren van vergoeding in de respectieve EU-lidstaten. Samen met eerdere studies uitgevoerd in Nederland en de Verenigde Staten tonen deze onderzoeken aan dat het gebruik van SelectMDx consistent waarde toevoegt in meerdere populaties. Toepassing van SelectMDx in de klinische route voor diagnose van prostaatkanker in alle EU-landen kan resulteren in een mogelijke totale kostenbesparing voor de gezondheidszorg van meer dan € 1 miljard."

    Het artikel is toegankelijk via de online-editie van het tijdschrift Prostate Cancer and Prostatic Diseases:
    www.nature.com/articles/s41391-018-00...
  3. forum rang 4 vreemdvermogen 28 augustus 2018 07:43
    Mooi bericht. Geeft weer aan dat Select belangrijk is/ kan zijn. Nou nog de acceptatie. De medici werken liever met dure scans en onnodige biopsieen. Dat levert ze meer op in hun eigen portemonnee.
  4. forum rang 4 Sir Piet 28 augustus 2018 08:18
    Zo klaar als een klontje. Wordt tijd dat deze test als standaard ingevoerd gaat worden in Europa.
  5. [verwijderd] 28 augustus 2018 09:36
    VOLUME GAAT LEKKER OMHOOG

    HERSTAL, BELGIË en NIJMEGEN, NEDERLAND - 28 augustus 2018 - MDxHealth SA (Euronext: MDXH.BR) wereldwijd toonaangevend in moleculaire diagnostiek voor urologische kankers, maakt bekend dat een onderzoek naar de kosteneffectiviteit van 'SelectMDx ® for Prostate Cancer', een niet-invasieve 'vloeibare biopsie'-test voor het identificeren van patiënten met een verhoogd risico op agressieve prostaatkanker, online is gepubliceerd door het tijdschrift Prostate Cancer and Prostatic Diseases .
    De studie evalueert de potentiële kosteneffectiviteit van SelectMDx in een populatie van mannen met verhoogd prostaatspecifiek antigeen (PSA) uit Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Het model dat in het onderzoek werd gebruikt vergeleek de huidige zorgstandaard waaronder mannen een initiële prostaatbiopsie ondergaan in het geval van een verhoogd PSA, met een strategie waarbij SelectMDx wordt gebruikt om mannen voor biopsie te selecteren op basis van de waarschijnlijkheid dat ze een agressieve vorm van prostaatkanker hebben.
    In alle vier de landen die opgenomen waren in de studie, resulteerde het gebruik van SelectMDx in aanzienlijke voor kwaliteit gecorrigeerde levensjaren (QALY) en kostenbesparingen. In Frankrijk resulteerde SelectMDx in 0,022 gewonnen QALY's met een kostenbesparing van € 1.217 per patiënt. Voor Duitsland toonde het model een QALY-winst van 0,016 en een kostenbesparing van € 442. In Italië was de QALY-winst en kostenbesparing respectievelijk 0,031 en € 762. In Spanje werden 0.020 QALY's behaald en € 250 kosten bespaard. De implementatie van SelectMDx in de vier landen bleek het aantal biopsieën voor de initiële diagnose te verminderen en onnodige overbehandeling te voorkomen.
  6. forum rang 4 K. Wiebes 28 augustus 2018 10:15
    Uiteraard mooi dat met een (of meer) product(en) van MDX, op termijn,
    kosten zouden kunnen worden gespaard.

    Uiteraard móet dat ook zo zijn: het moet aan de kostenkant en/of qua levenskwaliteit, vóórdeel opleveren; anders heb je als bedrijf, geen recht van bestaan.
    Goed dat ze dat nu dan even bevestigen ;)

    Wat je je als belegger moet afvragen is, wát dat, eventueel, zou kúnnen gaan doen voor de winstgevendheid van MDX. Hóe ziet het plaatje eruit,
    wanneer die, eventuele winst, over 60 Miljoen stukkies moet worden verdeeld?

    Wát is dan, na jaren aanmodderen, het koerspotentieel? Die 25% van KBC?
    Moet je dáárvoor dan, nog jaren erin blijven zitten?

    Neem nou even de huidige koers van ca. 3,75. Wannéér die 3,75, 20 x de winst zouden betekenen, zouden ze 11,4 MLN winst moeten gaan maken.
    (3,75 / 20 = ca. 19 cent. 60 MLN x ca. 19 cent = 11,4MLN).

    Dan zit je dus nog steeds met een K/W van 20 en is de vraag of die door
    verhoging van de winst omlaag kan. En op welke termijn?

    Ik blijf erbij dat er op de beurs aandelen te vinden zijn, die met minder risico, op kortere termijn, een hoger potentieel hebben.
  7. forum rang 4 DWB Happy 28 augustus 2018 10:29

    Als Urologen de kostenefficiëntie als maatlat gaan gebruiken, als dit het criterium gaat worden in de toekomst, dus de test gaan gebruiken die het meest kosten besparend is,

    Dan is SelectMDx in dat opzicht niet het beste jongetje van de klas, een Amerikaanse studie heeft in juni aangetoond dat de meest kostenefficiënte test de ExoDx Prostate IntelliScore test is

    EPI provided the highest QALY with an incremental cost-effectiveness ratio

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29906434

    www.exosomedx.com/news-events/press-r...
  8. forum rang 4 DWB Happy 28 augustus 2018 11:09


    Grote kostenvoordeel waarschijnlijk omdat er geen uroloog bij nodig is.

    SelectMDx-test
    Tijdens het medisch onderzoek zal de arts een rectaal toucher uitvoeren in het kader van de gebruikelijke diagnosestelling: de arts draagt handschoenen en brengt zijn met glijmiddel bedekte vinger voorzichtig in het rectum in. Na dit onderzoek moet de patiënt plassen in een speciale houder om een urinestaal te nemen.

    ExoDx Prostate IntelliScore test
    A non-digital rectal exam (DRE) urine-based liquid biopsy test.
    Oftewel enkel alleen urine inleveren zonder rectaal toucher.

    Let op dit werkt niet alleen kostenbesparend, maar is zowel voor de patiënt als uroloog minder belastend.
    Dit is een zeer groot voordeel tov de MDX test.

  9. [verwijderd] 28 augustus 2018 14:14
    quote:

    DWB Happy schreef op 22 augustus 2018 14:02:

    [...]

    Niet te voorspellen, ik dacht toen zelfs nog dat MDxHealth een grotere kans zou maken:(.

    Bassie heeft ze destijds wel gekocht, niemand snapte hem toen:)
    Heb je goed onthouden. Inmiddels heb ik die aandelen EXAS niet meer.
    Maar heb wel geleerd dat als je forse omzetgroei realiseert (kwartaal op kwartaal) de aandeelhouders dat waarderen en koers omhoog stuwen. Terwijl het businessmodel op lange termijn nog steeds zwak lijkt te zijn (ook EXAS maakt nog geen winst).
    In die zin zie ik nog best kans op een hogere koers voor MDXH. Moet natuurlijk nog wel uit de cijfers blijken.
  10. forum rang 4 DWB Happy 28 augustus 2018 14:24
    quote:

    BassieNL schreef op 28 augustus 2018 14:14:

    [...]
    Heb je goed onthouden. Inmiddels heb ik die aandelen EXAS niet meer.
    Maar heb wel geleerd dat als je forse omzetgroei realiseert (kwartaal op kwartaal) de aandeelhouders dat waarderen en koers omhoog stuwen. Terwijl het businessmodel op lange termijn nog steeds zwak lijkt te zijn (ook EXAS maakt nog geen winst).
    In die zin zie ik nog best kans op een hogere koers voor MDXH. Moet natuurlijk nog wel uit de cijfers blijken.
    Heb je ook in de gaten dat de concurrentie in Amerika fors aan het toe nemen is,
    dit met ook zeer goede testen.

  11. forum rang 4 DWB Happy 28 augustus 2018 14:37

    Wel grappig, Jan Groen schrijft dit:

    Bijgaand de tekst van het persbericht dat we zonet hebben verzonden mbt een positieve kosten-effectiviteits.

    KBC schrijft dit:

    MDxHealth heeft in het vakblad 'Prostate Cancer and Prostatic Diseases’ een nieuwe studie gepubliceerd

    KBC schrijft het goed, het is een eigen publicatie, welke ik af doe als een van de dertien in een dozijn advertorials die we de afgelopen jaren maandelijks hebben mogen lezen:)

    Volgende maand gaat het over de studie Noorwegen, Zimbabwe en Groenland waaruit blijkt dat zelfs de test daar ook kostenbesparend kan werken:)
  12. wel dra 28 augustus 2018 16:48
    quote:

    DWB Happy schreef op 28 augustus 2018 14:37:

    Wel grappig, Jan Groen schrijft dit:

    Bijgaand de tekst van het persbericht dat we zonet hebben verzonden mbt een positieve kosten-effectiviteits.

    KBC schrijft dit:

    MDxHealth heeft in het vakblad 'Prostate Cancer and Prostatic Diseases’ een nieuwe studie gepubliceerd

    KBC schrijft het goed, het is een eigen publicatie, welke ik af doe als een van de dertien in een dozijn advertorials die we de afgelopen jaren maandelijks hebben mogen lezen:)

    Volgende maand gaat het over de studie Noorwegen, Zimbabwe en Groenland waaruit blijkt dat zelfs de test daar ook kostenbesparend kan werken:)
    Wat een onzin weer. En onzin die niet eens grappig is. Stemmingmakerij en duimzuigerij is het. Van KBC en van jou.
    MDxHealth publiceert geen studie in een blad (tenzij het een advertentie is). Een blad - in dit geval 'Prostate Cancer and Prostatic Diseases’ - maakt zelf uit of het iets publiceert. Dat doet het bijvoorbeeld op basis van een persbericht en criteria als nieuwswaarde. Dat KBC en jij zeggen dat het een eigen publicatie is, is daarom lulkoek. Heb je overigens navraag gedaan?
    En als het volgende maand over andere landen gaat, kan ook dat nieuws zijn. Maar jij doet het al op voorhand af als een advertorial.
    Wat jij zegt, is dat nieuws? Dat is nog niet eens een advertaorial. Dat is lulkoek en duimzuigerij.

  13. [verwijderd] 28 augustus 2018 23:14
    quote:

    wel dra schreef op 28 augustus 2018 16:48:

    [...]

    Wat een onzin weer. En onzin die niet eens grappig is. Stemmingmakerij en duimzuigerij is het. Van KBC en van jou.
    MDxHealth publiceert geen studie in een blad (tenzij het een advertentie is). Een blad - in dit geval 'Prostate Cancer and Prostatic Diseases’ - maakt zelf uit of het iets publiceert. Dat doet het bijvoorbeeld op basis van een persbericht en criteria als nieuwswaarde. Dat KBC en jij zeggen dat het een eigen publicatie is, is daarom lulkoek. Heb je overigens navraag gedaan?
    En als het volgende maand over andere landen gaat, kan ook dat nieuws zijn. Maar jij doet het al op voorhand af als een advertorial.
    Wat jij zegt, is dat nieuws? Dat is nog niet eens een advertaorial. Dat is lulkoek en duimzuigerij.

    Mee eens... het vakblad is geen forum waar je zomaar alles kan schrijven (op een schijtlollige manier)
  14. forum rang 4 DWB Happy 28 augustus 2018 23:16


    Stemmingmakerij, duimzuigerij, lulkoek???

    Rood op een persbericht, of was het op een publicatie?

    De markt heeft vandaag zijn mening gegeven....
3.273 Posts
Pagina: «« 1 ... 122 123 124 125 126 ... 164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht