Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Slot: Hectisch weekje

Slot: Hectisch weekje

Vier AEX dalingsdagen deze week. Vandaag valt de schade uiteindelijk mee, hoewel het er even minder vriendelijk uit zag.

Beursdalingen deze week, ondanks prima data uit de VS (inkoopmanagersindices en Payroll Report) en Europa (tegenvallende, maar nog altijd hoge inkoopmanagersindices). Het probleem zit 'm bij technologie (zeer wisselende outlooks) in en de emerging markets. Die zitten officieel in een bearmarket. 

Komt er besmetting naar de developed markets, dat is de vraag de komende week of weken. Het is vrijdag, dan maar dit plaatje en geen nare grafiek.

Zoals u bent gewend, op vrijdag de weekscores en voor de AEX kijken het hele jaar af. Verhip, de index staat in de min dit jaar. 

  • AEX vandaag: -0,16%
  • AEX deze week: -3,57%
  • AEX deze maand: -6,2%
  • AEX dit jaar: -1,1%
  • AEX herbelegd dit jaar: +1,8%

De brede markt deze week. Oeps, de AEX springt er negatief uit. Verder lopen de rentes van de AAA-staatsobligatie wat op (dit duidt allesbehalve op angst in de markt) en de volatiliteitsstijging valt mij reuze mee. De liefhebbers van de Dow Theory hebben ook wat te knagen met die oplopende Dow Jones Trasnportation.

AEX

ASML en ING zijn de grootste boosdoeners deze week. AkzoNobel is de verrassende (?) winnaar, Aalberts blijft negatief verbazen en Altice, ach. 

AMX

SBM Offshore stijgt lekker door deze week en ook PostNL komt weer tot leven na goed nieuws. Woensdag is er het postdebat in Den Haag. Aan de onderkant komen de drama's u weer tegemoet, want de usual suspects rollen weer over elkaar heen met dalingen. Flow Traders verrast mij nog het meeste.

Ook opvallend: vastgoed blijft maar slecht liggen op het Damrak.

 

AScX

Feli's Kiadis (is er al een mooie fles naar KBC onderweg?) en onze gedachten gaan uit naar Beter bed, Heijmans en Kas Bank.

Prettig weekend en tot zondag bij mijn vooruitblik.

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht