Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Slot: Rebound

Slot: Rebound

De AEX doet +0,8% en - echt waar- dit is de grootste koersstijging sinds... 18 juli. Toen reden we de Tour deFrance nog. Euforie op z'n zomer 2018's, want morgen begint de herfst.

Hoe dan ook, het is met name Wall Street waar het gezellig is met nieuwe all time highs voor de S&P 500 en Dow Jones Industrial Average.

Hier op IEX HQ viel vandaag zelfs de beruchte term crap rally. Inderdaad, het zijn veel afgestrafte en slecht liggen fondsen en hele sectoren (financials) die vandaag als een duveltje uit een doosje omhoog schieten. Wat ook dat is een kenmerk van de beurs deze zomer: rustige indices, maar drukke aandelen.

Dat levert soms raar beeld op, zelfs bij de grotere aandelen. Vandaag bijvoorbeeld  ligt RELX er als een dweil bij, maar in de middag vliegt het aandeel ineens omhoog. Ahold Delhaize doet het precies andersom. Schrikt Wall Street soms nu pas over die 3000 volautomatische supermarkten van Amazon? 

Nog meer gekkigheid:

Het breeede marktoverzicht:

  • Alleen maar groen vinkjes in Europa
  • Feest op Wall Street dus
  • De AEX VIX Index (volatiliteit) daalt 2%
  • De dollar daalt naar 1,175
  • De AAA-rentes doen weer afgerond nul basispunten, maar de VS daalt er twee naar 3.09%
  • Goud en bitcoin liggen helemaal stil

Beursplein 5

Steraandeel op het Damrak is Pharming, dat flink in de rebound gaat. De volumes nemen wel af richting het slot. Dan nu de adviezen, waaronder twee voor Pharming:

  • ASR: naar €44 van €41 (outperform) - KBW
  • Pharming: naar €1.45 van €1,80 - Stifel
  • Pharming: naar naar €2,50 van €3,10 - HC Wainwright

Er zijn zeg maar twee tussentijdse rapportages. GrandVision verhoogt de verwachtingen en dat wordt beloond.

Intertrust doet dat ook, maar kan de beurs niet blij maken.

Over rebound gesproken: wat dacht u van de financials (allemaal!), Altice, TomTom en Wessanen? Ik weet niet waarom de banken en verzekeraars zo goed doen. Er is niet een duidelijke trigger. Kijk, Heijmans zet een nieuw topje neer. Collega bouwers BAM en Volkerwessels soebatten echter nog met de bodems

Adyen doet nu weer eens -2,3% en verder valt er niet zoveel te duiden. Het is gewoon even risk-off. Fijne avond. We branden nog wel even een kaarsje voor Oss en vooral dat ín één klap volkomen verwoeste gezin.  

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.