Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,220
  • Verschill

    -0,160 -0,58%
  • Volume

    61.750 Gem. (3M) 80,5K
  • Bied

    27,200  
  • Laat

    27,260  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos Shareholders

635 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dar-win 10 september 2018 20:02
    @Plata,
    Ik kan helaas niet veel verder uit de school klappen (geheimhouding!) maar kan nog wel meedelen dat de opbrengst niet uit noodzaak gedaan werd. Integendeel zelfs, want de verkoopopbrengst zou men gaan besteden aan een bescheiden update van het kantoor, zo fluisterde mijn doorgaans betrouwbare bron mij in het oor. O.a. wat comfortabele achteroverhangstoelen en enkele nieuwe computers zouden aangeschaft worden, vervolgde hij. En de rest zou aan de (voorbereidings-)kosten van een groot feest uitgegeven worden. "Dat kan er dan wel van af" of woorden van gelijke strekking, dacht mijn contactpersoon ook nog opgevangen te hebben". Geen medelijden met de verkoper nodig, is mijn conclusie, althans op dit moment. Pin me er echter niet op vast.
    Gr, Dar-win

    Ps:
    Na alle gortdroge lijstjes en verhandelingen die ik zo nu en dan in de groep gooi heb ik me dit keer maar eens wat frivoliteiten gepermitteerd. Heb gewoon last van een goed humeur.
    Hopelijk valt dit in goede aarde, ook als toekomstig nieuws v.w.b. Glpg wat minder gunstig uitvalt dan verwacht/gehoopt.
  2. [verwijderd] 10 september 2018 20:18
    Nu snap ik ook waarom je altijd zo goed geïnformeerd bent. Met een groot netwerk krijg je soms net wat meer mee dan de rest ;) uiteindelijk krijgen we allemaal dezelfde resultaten te lezen en kunnen we hopelijk allemaal een mooi feestje gaan bouwen wanneer filgotinib daadwerkelijk de markt op mag om patiënten te genezen (en Galapagos van mooie inkomsten te voorzien)
  3. Dar-win 13 september 2018 10:34
    Dank je wel!

    Persoonlijk volg ik de galapagos-ontwikkelling de laatste tijd niet meer zo op de voet. Het was ook zo nieuws-luw de laatste paar dagen ...
    Alle gekheid op een stokje, gerespecteerd forumlid MtBaker, (aandelenkwesties zijn nu eenmaal een best serieuze zaak), bedankt voor de melding.

    Wel is een kanttekening op zijn/haar plaats:

    Het is vrij waarschijnlijk dat de green-shoe optie van de 386.266 stuks ook wel zal slagen, maar zeker is dat op dit moment echter nog niet:

    Mechelen, België, 13 september 2018, 03.00 CET, gereglementeerde informatie - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigde vandaag de prijszetting aan van de openbare aanbieding in de Verenigde Staten voor een bruto-opbrengst van $300 miljoen van 2.575.107 nieuwe gewone aandelen in de vorm van American Depositary Shares ("ADSs") voor een prijs van $116,50 per ADS, exclusief underwriting kortingen.

    Daarnaast kent Galapagos de underwriters een optie toe om tot 386.266 bijkomende ADSs te kopen, wat overeenstemt met 15% van de ADSs die werden geplaatst in het kader van de aanbieding. Deze optie kan worden uitgeoefend gedurende een periode van 30 dagen vanaf 12 september 2018.

    Ik verwacht overigens binnenkort (vóór de 12e okt. dus) de officiële melding van galapagos zelf dat ook deze optie is uitgevoerd.
    Ben bezig met een aanpassing van de lijst en pak ook nog en de mutaties van de bronnen mee.

    Bij het slagen wordt de nieuwe noemer dus 51.337.763 st + 2.575.107 st + 386.266 st = 54.299.136 stuks.

    Groet, Dar-win
  4. Dar-win 14 september 2018 11:42
    Over verwatering (dilution) bij gala aandelen-emissies en warranten-uitoefeningen gesproken (september draadje):

    Op bijgaand lijstje kan bij elke mutatie de mate ervan bekeken worden.

    1) Bij de laatstgenoemde emissie op 13-9-2018 van 2.575.107 stuks (tegen 116,5 $) is aangenomen dat ook de underwriters-optie (15 % = 386.266 stuks) zal worden uitgeoefend.

    2) Gedeeltelijk via warranten

    Groeten, Dar-win
  5. winx09 14 september 2018 15:19
    Hallo Dar-win.
    Bedankt voor alle info, benieuwd waar de verschuivingen (o.a. handel gisteren) terecht komen.

    Weet jij zo te reproduceren hoeveel mandaat voor uitgifte aandelen er na deze laatste emissie nog over is ? Ik heb dat zelf niet scherp en vermoed dat jij dat in je achterhoofd hebt ? Thanxs.
  6. Dar-win 14 september 2018 16:25
    @winx,
    Helaas, het hoofd en buik zijn op dit moment betrekkelijk leeg, en ik moet, nou ja moet .. helaas zo weg om de ontstane leegte te vullen met spijs en drank.
    In het weekend zal ik eens wat in notulen en jaarverslagen graven. Maar misschien hebben andere posters die op de laatste jaarvergadering(en) zijn geweest deze info wel min of meer paraat. Er werd tijdens de AGV daar dacht ik zelfs over gestemd (1e keer geen mandaat, 2e keer wel, zoiets).

    Suc6!, Dar-win
    (Go gala go)

  7. Rekyus 14 september 2018 16:57
    @winx09

    Onderstaande relevante passages zijn uit de statutenwijziging (akte van 25/04/2017):

    EERSTE BESLUIT – Hernieuwing van de machtiging aan de Raad van Bestuur om het maatschappelijk kapitaal in het kader van het toegestaan kapitaal te verhogen met maximaal 20% van het maatschappelijk kapitaal.
    “…………………………”

    TWEEDE BESLUIT - Machtiging aan de Raad van Bestuur om het maatschappelijk kapitaal in het kader van het toegestaan kapitaal te verhogen met maximaal 33% van het maatschappelijk kapitaal in specifieke situaties.

    “….”
    Aan de raad van bestuur werd de machtiging verleend om in overeenstemming met artikelen 603 tot 608 van het Wetboek van vennootschappen, in één of meerdere malen, het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap te verhogen in de hierna bepaalde mate. Deze machtiging geldt voor een periode van vijf jaar te rekenen vanaf de datum van bekendmaking van deze machtiging in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

    Onverminderd strengere wettelijke bepalingen en onverminderd enige minder strenge machtigingen verleend door de buitengewone algemene vergadering van 25 april 2017, kan de raad van bestuur het maatschappelijk kapitaal van de Vennootschap in één of meerdere malen verhogen met een bedrag van maximaal tweeëntachtig miljoen vijfhonderd eenenzestigduizend zevenhonderd vierenzestig euro en drieënnegentig cent (82.561.764,93 EUR), zijnde drieëndertig procent (33%) van het maatschappelijk kapitaal op het ogenblik van de oproeping tot de aandeelhoudersvergadering die deze machtiging heeft verleend, bij besluit van de raad van bestuur dat werd goedgekeurd door alle onafhankelijke bestuurders (in de zin van artikel 526ter van het Wetboek van vennootschappen) en met betrekking tot (i) de gehele of gedeeltelijke financiering van een transactie door middel van uitgifte van nieuwe aandelen van de Vennootschap, waarbij “transactie” wordt gedefinieerd als een overname (in aandelen of cash), een corporate partnership, of een inlicensing deal, (ii) de uitgifte van warrants in het kader van het remuneratiebeleid voor werknemers, bestuurders en zelfstandige consulenten van de Vennootschap en haar dochtervennootschappen, (iii) de financiering van de onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s van de Vennootschap, of (iv) de versterking van de cash positie van de Vennootschap. Overeenkomstig artikel 607 van het Wetboek van vennootschappen, kan de raad van bestuur deze machtiging niet gebruiken nadat de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) de Vennootschap kennis heeft gegeven van een openbaar overnamebod op de aandelen van de Vennootschap. Het maximale bedrag waarmee het maatschappelijk kapitaal kan worden verhoogd, zoals vermeld in deze tijdelijke statutaire bepaling, dient te worden verminderd met het bedrag van enige kapitaalverhoging doorgevoerd in het kader van het toegestaan kapitaal zoals bedoeld in enige bovenvermelde tijdelijke statutaire bepaling.
  8. Gesina49 15 september 2018 16:56
    quote:

    Dar-win schreef op 9 september 2018 09:37:

    Graag gedaan, Omegaplan!
    Maar hopelijk ben je niet gevallen over het verkeerde percentage bij van Herk. Moet natuurlijk 10,00035393 % zijn. (Wat scheelt ut?) Het was ook al laat gisteravond en de bieren (pintjes zo onze Zuiderburen zeggen) gaan dan doorwerken. Dan gaan ook bij mij de komma's blijkbaar een eigen leven lijden en is Leiden (..) soms in last. Gelukkig had ik de PDF al eerder gereed.
    Overigens ga ik bij een andere steeds meer in de picture komend veelbelovend biotech-bedrijf, Proqr, een apart draadje aanmaken met shareholder-informatie. Tot nu toe (te veel verscholen in het te algemene biotechdraadje).
    Groet, Dar-win
    Op Proqr.com (mooie site), financial information, pag 10/105, wordt linkje naar Galapagos gemeld (undisclosed targets / Fibrosos).

  9. Dar-win 18 september 2018 00:34
    De laatste aandelen-emissie is afgerond, zo hebben we om 22.02 uur kunnen lezen, met inbegrip van de underwriters-optie.
    Hiermee is de emissie compleet afgesloten en daarmee (wederom) een succes geworden. Althans zo zie ik het. Over het nut en noodzaak is al veel gediscussieerd, dus dat hoeven we niet nogmaals te herhalen. We weten het gewoonweg niet. (Als de insiders het maar weten, dat vertrouw ik ze wel toe).

    Blijft m.i. toch een bescheiden verwatering van 5,77 % (zie vorig overzicht, totaal aantal: 2.961.373 stuks).

    In de bijgevoegde PDF een overzicht van de laatste 4 emissies, waarin te zien is dat in (of t.b.v.) de USA tot nu toe 13.019.873 aandelen zijn uitgegeven.
    De opbrengsten betreffen bruto bedragen. Hier gaan nog begeleidende bankkosten af.

    Op een nieuwe noemer van 54.299.136 stuks betekent dit dat 23,98 %, zeg maar 24 % van de aandelen ADR/ADS betreft.

    Vlgs. afdeling legal van Glpg worden er regelmatig aandelen (v.v.) omgezet, zodat een exacte verdeling per definitie niet up2date kan zijn. (Behalve bij Glpg zelf).

    Voor het gemak houden we (wat mij betreft) maar een verhouding 25 Nasdaq / 75 % AEX aan.

    Forumlid HansGarrincha schreef op het sept. draadje op 17 sep 22:37 uur:
    "Nu wachten op wat meldingen van grootaandeelhouders"

    Inderdaad, ook ik ben zéér benieuwd welke oude of nieuwe partijen dit zijn!
    Ik zou een nieuwe lijst in de groep kunnen gooien, maar ik besluit toch even te wachten tot er (al dan niet gedeeltelijk) duidelijk geworden is waar de bijna 3 mln. aandelen terecht zijn gekomen. Duurt dit echter (m.i.) te lang dan update ik eerder.

    M.v.g. Dar-win
  10. Dar-win 18 september 2018 01:44
    In de vorige PDF staat een fout; Omrekenkoers €/$ 2018 mz. in de buurt van 1,1647. (i.p.v. 1,10675)
    Hieronder de verbeterde versie.
    Excuses, Dar-win

  11. Dar-win 18 september 2018 10:15
    Voor geïnteresseerden in het zgn. Maatschappelijk kapitaal van Glpg hierbij een PDF waarin de opbouw gepresenteerd is. (Tevens om voor te zijn dat er opmerkingen verschijnen over vermeende fouten in het persbericht, zoals bij de vorige emissie het geval was).

    De toename van aandelen uit warranten uitoefening en de emissie aantallen worden vermenigvuldigd met een zgn. Nominale waarde óf Fractiewaarde; vrijwel altijd 5,41 €).

    Voorbeeld warranten 102.801 x 5,41 € wordt 556.153,41 €
    Voorbeeld emissie 2.961 373 x 5,41 € "" 16.021.027,93 €

    Nieuw Maatschappelijk kapitaal 293,7 mln € dus, niet te verwarren met de huidige beurswaarde die veel en veel hoger ligt:

    Bij een beurskoers van 100 € 54.299.136 = 5,4299136 miljard (na ingewikkelde berekening).
    (Geen garantie op foutloosheid, as usual)

    Go Gala Go !

    Gr, Dar-win
  12. avantiavanti 19 september 2018 07:33
    Nav een vraag van mij aan Galapagos mbt green shoe, kreeg ik deze uitleg.

    Even uitleg over de Green shoe. Met de plaatsing wordt die 15% extra direct uitgegeven, dus do nacht is er voor $345m geplaatst. De banken kunnen dan de koers ‘stabiliseren’ indien nodig door weer aandelen uit de markt terug te kopen in de dagen na de emissie. Dat doen ze dus risicoloos omdat ze 15% extra hebben uitgegeven. Op een gegeven moment besluiten ze te stoppen (bij ons na 1 dag, en hebben niet hoeven te stabiliseren), en wat dan nog over is van de green shoe wordt officieel bij de notaris uitgegeven en gepubliceert. De 15% in ons geval is niet gebruikt voor stabilisatie (koers stond boven de uitgiftekoers van $116.5), en we krijgen dus de volledige $345 (minus de fees van de banken) op onze rekening. Slim systeem om de koers te ondersteunen zonder risico voor de banken.
  13. Dar-win 21 september 2018 00:35
    @pe26 (@anderen, over 2 inhoudelijke warranten-zaken):

    Onlangs stelde ik enkele vragen aan de communicatie mensen van Galapagos, nu (met dank aan Evelyn Fox c.s.) de antwoorden ontvangen:

    Eén van de vragen betrof of aandelen welke verkregen zijn door uitoefening van warranten verplicht verkocht zouden moeten worden.
    Er werd nl. door enkele forumleden vrij stelllig beweerd dat aandelen verkregen na uitoefening van warranten verplicht verkocht moesten worden (hetgeen ik onjuist achtte):
    Om (voor eens en altijd) duidelijkheid hierover te krijgen daarom deze vraag gesteld.

    Antwoord Glpg:
    "Warrantuitoefening: Wanneer insiders warrants uitoefenen, de uitoefenprijs zelf betalen in cash en als gevolg van die uitoefening aandelen verkrijgen, mogen zij zelf beslissen of zij die aandelen al dan niet verkopen. Er is in dat geval geen verplichting tot verkoop.

    Aanvulling:
    Het is wel zo dat Galapagos de mogelijkheid biedt aan warranthouders om hun warrants “cashless” uit te oefenen: dit wil zeggen dat onze bank tijdens de uitoefenperiode geleende aandelen in de markt gaat verkopen en met de opbrengst daarvan de uitoefenprijs van de warrants bekostigt. In dat geval moet de warranthouder de resulterende aandelen aan de bank overmaken (om de geleende aandelen “terug te betalen”) en ontvangt de warranthouder enkel de netto opbrengst van de verkoop (i.e. na aftrek van de uitoefenprijs en kosten).

    Bij deze cashless uitoefening, worden de aandelen dus sowieso verkocht."

    Dar-win: ik heb het (donkerbruine) vermoeden dat dit "cashless" vnl. bij de personeelsopties speelt, (dus niet zozeer bij Dir. & RvB), en dat dit de uitleenacties van Onno betreft:
    (Zie bvb FSMA-melding 1-6-2018 -424.829 stuks met de Toelichting: Tijdelijk uitlenen van aandelen voor de aanbieding van een cashless exercise facility voor warrants uitgegeven in het kader van het verloningsbeleid).

    Een tweede kwestie betrof de vraag die afkomstig was van Pe26 (28-8-2018 7:21 uur : Glpg 1e medicijn filg. draadje)
    "Onlangs (27-8-2018) maakte FSMA de warranten aanvaarding van w-plannen 2018 bekend met transactiedatum 24-8-2018.
    Zit er een vaste termijn tussen de bepaling en goedkeuring van warranten(-plannen) op de jaarvergadering en 'Aanvaarding van warrants in het kader van Galapagos Warrantplan 2018'? Blijkbaar ligt er meestal een maand of 4 tussen."
    Toegevoegde vragen van mijn persoontje:
    "M.a.w. waarom accepteren de begungstigden niet direct na de goedkeuring? Is dit wettelijk zo geregeld of is dit zo bepaald, bvb in de statuten van Galapagos? Waarom hebben begunstigden een bedenktijd nodig? Is er een potentieel gevaar bij directe acceptatie? Bestaat er evt. openbaar leesvoer over dit specifieke onderwerp?"

    Antwoord Glpg:
    Timing aanvaarding nieuwe warrantplannen: de tekst van onze warrantplannen is publiek beschikbaar op de “Investors” sectie van onze website (http://www.glpg.com/special-reports - het relevante document voor de meest recente plannen is hieronder geel gemarkeerd *).

    *) Dar-win: = April 19, 2018 Special Board Report - Art. 583 BCC (Warrant Plan 2018 and Warrant Plan 2018 RMV);

    De Raad van Bestuur bepaalt de aanvaardingsperiode voor elk plan – zie artikel 5 van het plan.

    Dar-win: Voor het lezersgemak hierbij de belangrijkste passage eruit:
    Artikel 5: Aanvaarding of Weigering van het Aanbod.
    De Begunstigden hebben de mogelijkheid om het individuele Aanbod geheel, gedeeltelijk of niet te
    aanvaarden. Aan elke Begunstigde wordt een Aanvaardingsbrief-formulier bezorgd waarin de
    Begunstigde zijn beslissing over het Aanbod vermeldt: (gehele of gedeeltelijke) Aanvaarding of
    Weigering. De aanvaarding van het Aanbod moet formeel gebeuren door het aankruisen van de
    betreffende paragraaf in de Aanvaardingsbrief.
    De Aanvaardingsbrief wordt vóór de uiterlijke datum van antwoord, in de Aanvaardingsbrief vermeld,
    ingevuld en ondertekend teruggestuurd naar het in de Aanvaardingsbrief vermelde adres. Dergelijke
    uiterlijke datum van antwoord mag niet later zijn dan 140 kalenderdagen na de datum van het Aanbod.
    Indien de Begunstigde het Aanbod niet schriftelijk heeft aanvaard vóór de datum vermeld in de
    Aanvaardingsbrief, zal hij geacht worden het Aanbod te hebben geweigerd.
    Voor de doeleinden van dit Plan (onder meer om Belgische fiscale redenen) worden de Warrants geacht
    te zijn toegekend op de zestigste dag die volgt op de datum van het Aanbod indien het Aanbod wordt
    aanvaard binnen de zestig dagen na de datum van het Aanbod.

    Vervolg antwoord Glpg: In België is belasting verschuldigd bij de toekenning van warrants (in de meeste andere landen is dit pas bij de uitoefening ervan). Het belastingsregime verschilt afhankelijk van het tijdstip van aanvaarding: voor of na 60 dagen vanaf het aanbod.

    Verder houdt de Raad van Bestuur bij het bepalen van de aanvaardingsperiode rekening met het feit dat insiders geen warrants mogen accepteren tijdens zogenaamde “closed periods” of wanneer zij in het bezit zijn van voorkennis. Meer info over de timing van deze closed periods kan u in onze dealing code terugvinden (http://www.glpg.com/charters-and-codes).

    Ten slotte is het onder Belgisch vennootschapsrecht nodig om de aanvaardingen van warrants bij de notaris te laten vaststellen. Er is ook enige tijd nodig om deze formaliteiten in orde te brengen. Deze drie elementen verklaren waarom er meestal enkele maanden tussen aanbod en finale aanvaarding zitten.

    Waarvan akte,
    M.v.g. Dar-win
    (Nogmaals dank aan Glpg-team)
  14. Dar-win 23 september 2018 00:03
    quote:

    winx09 schreef op 14 september 2018 15:19:

    Hallo Dar-win.
    Bedankt voor alle info, benieuwd waar de verschuivingen (o.a. handel gisteren) terecht komen.

    Weet jij zo te reproduceren hoeveel mandaat voor uitgifte aandelen er na deze laatste emissie nog over is ? Ik heb dat zelf niet scherp en vermoed dat jij dat in je achterhoofd hebt ? Thanxs.
    @winx
    Zoals Rekyus in zijn post (waarvoor dank) antwoordde: De AGV machtigt de uitbreiding Maatschappelijk kapitaal met 82.561.764,93 € tot 360.240.847,26 €, een toename van 32,82 % (afgerond dus 33%). Deze 82 miljoen euro is het equivalent van 10.267.551 aandelen.

    Heb me ook op dit onderwerp eens ingelezen en kan daarover nog wat gevonden feiten toevoegen. Betreft allemaal geen parate kennis, hoor, ik leer door veel te lezen). (Mogelijk wat leesvoer voor enkelen op deze regenachtige zondag ..).

    Wél tevens, spontaan als ik ben, hier en daar ongevraagd nog wat aanvullend commentaar toegevoegd... :

    Op 25-4-2017 werd bij de Bijzonder Aandeelhouders Vergadering (BAV) in de 2e stemming toegestemd dat er 33% maximaal aan kapitaal-emissies zou mogen plaatsvinden, na een eerdere stemming in diezelfde BAV van 20%.

    Op de Glpg website -Investors-Corporate Governance-Special Reports van 12 september staat nog i.v.m deze emissie o.a. te lezen in Auditor's Report - Art. 596 BCC (Us Public Offering):

    Bijzonder verslag van de raad van bestuur overeenkomstig Artikel 596 van het Wetboek van Vennootschappen;
    Opheffing van het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders ten gunste van een niet nader bepaalde groep investeerders in het kader van de vooropgestelde kapitaalverhoging binnen het toegestaan kapitaal.

    Hierin staat ook het doel van de Kapitaalverhoging:
    De raad van bestuur is van mening dat het van belang is voor de Vennootschap om haar cashpositie verder te versterken en daarmee haar financiële flexibiliteit te verhogen om zo de mogelijkheid te hebben om te investeren in nieuwe en lopende onderzoeksactiviteiten voor filgotinib, GLPG1690, GLPG1205,
    GLPG1972, in de verdere ontwikkeling van haar pijplijn, in de vroege commercialisatie van filgotinib en voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder (maar niet beperkt tot) werkkapitaalvereisten, overname van of investering in ondernemingen, producten of technologieën, en kapitaalinvesteringen.

    Het plaatje van toekomstig aantal, rekening houdend met nog niet uitgeoefende warranten, ziet er volgens bovengenoemd document als volgt uit:

    Nb: 2.961.373 aandelen zojuist geëmitteerd, zodat er nog 10.267.551 stuks - 2.961.373 stuks = 7.306.178 aandelen mogen worden uitgegeven via emissie.

    54.299.136 aandelen = op dit moment uitstaande aandelen, na de laatste emissie.
    +7.306.178 aandelen = als ADS (American Depository Shares) nog uit te geven aandelen. (Kan over meerdere jaren uitgesmeerd worden).
    -------------------
    61.605.314 aandelen = nieuw toekomstig saldo (Nb: geen zekerheid, wel machtiging)
    +4.795.567 aandelen i.v.m. nog (ook verder in de tijd) uit te oefenen (wel al geaccepteerde) warranten.
    -------------------
    66.400.881 aandelen = Uiteindelijk toekomstig saldo. Bestaand + Emissies + Warranten uitoefening(en).
    ===================
    De termijn van de op de vergadering van 31-5-2017 afgegeven machtiging betreft overigens 5 jaar. Dit betekent dat voorstellen en stemmingen over eventuele nieuwe Kapitaal-emissies zoals het er nu voorstaat ná 1-6-2022 opnieuw kunnen plaatsvinden.

    (Overigens betreft dit m.i. het toekomstige mogelijke aantal indien er geen nieuwe warranten-plannen worden opgezet en goedgekeurd).
    ----------
    66.400.881 stuks (toekomstig aantal) gedeeld door 54.299.136 stuks (huidig aantal) betekent dus op termijn een verwatering/dilution op van een 22,3%.
    Forumleden met een negatieve outlook aangaande deze toekomstige (maar zeer waarschijnlijke) emissies en uitoefeningen van warranten kunnen hun (in mijn ogen kortzichtige) conclusies met deze informatie reeds trekken. Verkoop nu je aandelen! (waarom ueberhaupt al ingestapt terwijl dit 'strijk en zet is' bij dit aandeel?). En vermoei andersdenkenden straks niet weer met de gebruikelijke terugkerende klaag- en jammerverhalen over verwatering, zelfverrijking ed.

    Forumleden die m.a.w. wél het nut van stijging van het aantal uitstaande aandelen (lees: groei, vooruitgang) zien, en daarmee vooral het uiterst gunstige perspectief van Galapagos begrijpen, zullen deze ontwikkeling waarschijnlijk wél kunnen waarderen en long blijven. Of er in ieder geval wat neutraler naar kijken. Maar goed, ieder zijn/haar stijl en denkwijze.

    Op 29 oktober 2014, ten tijde van de eerste goede uitslagen van filgotinib (de lunch-sessie) stonden er iets meer dan 30 mln. aandelen uit. Nu ruim 54 mln. stuks. Een verwatering van wel 80 %! Maar over hetzelfde tijdvak wel een koers die opgelopen is van 11,21 € tot 96,76 €. (+ 663 %).
    Uiteraard zijn deze resultaten uit het verleden geen garantie naar de toekomst; echter wel een bevestiging van de tot nu toe gevaren juiste koers van het management van deze onderneming.

    Een kwestie die zijdelings het bovenstaande raakt: Aandelensplitsing.
    Soms steekt dit onderwerp de kop weer op. Ik ben van mening dat splitsing van (willekeurig welk) aandeel (1 op 2 óf 1 op 4 óf 1 op 10, whatever), om de zgn. verhandelbaarheid te verhogen, slechts voornamelijk cosmetisch is. Korte termijn visie. Mogelijk zal zo'n split-actie een bepaalde groep 'investeerders' aantrekken, ("lekker veel aandelen voor weinig"), maar of dit de investeerders zijn waar een onderneming specifiek op zit te wachten waag ik te betwijfelen.

    Desgevraagd gaf Onno al op 1 vd borrels aan er ook niets voor te voelen.

    As always, J.M.O.
    Gr, Dar-win
635 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht