Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,241
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    2.916.414 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,230  
  • Laat

    1,243  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL September 2018 wordt postmaand

4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 223 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Go Go Go ! 26 september 2018 11:09
    quote:

    Hansbeleg schreef op 26 september 2018 10:46:

    Wat zou tactisch nu het beste zijn, kan PostNL zich wel eens afvragen. Eerst de deals betreffende It en DLD afsluiten en dan pas een bod doen op Sandd, of juist andersom. PostNL zal het geld van It en DLD wel gaan gebruiken voor Sandd, maar het lijkt me niet handig dat als die bedragen meevallen dit bij Sandd bekend zou zijn, andersom natuurlijk wel. Als het tegenvalt gebruik je het om de prijs te drukken.

    Timing van de 3 afzonderlijke deals kan best wel eens een issue zijn. En onderhandelen aan 3 verschillende tafels lijkt me niet de meest optimale situatie. Ik wil over een paar jaar wel eens de memoires lezen van Herna wat er nu precies allemaal gespeeld heeft de laatste 2 jaar, dus vanaf het bod van bpost.
    Ik zie voor mijzelf geen enkel verband tussen de meevallende/tegenvallende opbrengsten International in relatie tot de onderhandelingspositie van PostNL en Sandd. Binnenlandse versus buitenlandse activiteiten met ieder een heel andere waardering. PostNL dient gewoon een inschatting te maken wat overname Sandd in ogen PostNL waard is.

    Aan de andere kant ... PostNL houdt van studeren. Veel te veel focus op onmogelijkheden i.p.v. mogelijkheden. Er zijn altijd wel 99 redenen te bedenken waarom iets niet zal lukken. Ik ben enkel geïnteresseerd in de 100ste reden. Die ene reden waarom iets wel lukt of waarmee je iets wel gedaan krijgt. Moet de wil er natuurlijk wel zijn bij PostNL om ook op zoek te gaan naar diezelfde 100ste reden. Volgens mij staat ondernemen ook voor “kansen creëren voor jezelf”

  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 26 september 2018 11:13
    quote:

    Hansbeleg schreef op 26 september 2018 11:09:

    @TBK,

    Nee, ik heb het volgende gezegd, (zie citaat) na mijn email wisseling met Alkaya. De verwarring komt doordat ik eigenlijk wilde zeggen dat ik verwachtte dat GL positief zou gaan stemmen over de moties in het algemeen, dus naar consolidatie toe. Vandaar ook: ik denk voor ipv tegen. Ik had daar niet specifiek punt 164 voor ogen maar meer: is men voor of tegen consolidatie en bijv artikel 47. Realiseer me nu wel dat jouw post toen eigenlijk alleen maar of 164 ging.

    GL voor? Ja dat denk ik ook. Ik heb gisteren nog een hele mail discussie hierover gehad met Mahir Alkaya (netjes antwoord gehad) en hij is tamelijk goed op de hoogte. Die ziet het probleem ook wel, heeft echter weinig oog voor de aandeelhouder. Maar ik denk dat in dit geval het belang van de SP (=de werknemers van PostNL) en dat van de aandeelhouder ongeveer gelijk oplopen. We zitten heel even in dezelfde alliantie schat ik.
    Ok, jammer. Geen enkele motie ging specifiek over consolidatie. Dat was al een gepasseerd station.

    Zou toch nog steeds nieuwsgierig zijn naar hun visie wat die motie 164 voor vertraging kan opleveren. Kijk maar effe.

  3. [verwijderd] 26 september 2018 11:14
    quote:

    Eurowin schreef op 26 september 2018 10:52:

    [...]

    Politiek is NU zeer belangrijk voor Post.......
    Onzin! Jullie topvrouw HV zei zelf dat PostNL het op eigen kracht kan.

  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 26 september 2018 11:16
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 26 september 2018 11:09:

    [...]

    Ik zie voor mijzelf geen enkel verband tussen de meevallende/tegenvallende opbrengsten International in relatie tot de onderhandelingspositie van PostNL en Sandd. Binnenlandse versus buitenlandse activiteiten met ieder een heel andere waardering. PostNL dient gewoon een inschatting te maken wat overname Sandd in ogen PostNL waard is.

    Aan de andere kant ... PostNL houdt van studeren. Veel te veel focus op onmogelijkheden i.p.v. mogelijkheden. Er zijn altijd wel 99 redenen te bedenken waarom iets niet zal lukken. Ik ben enkel geïnteresseerd in de 100ste reden. Die ene reden waarom iets wel lukt of waarmee je iets wel gedaan krijgt. Moet de wil er natuurlijk wel zijn bij PostNL om ook op zoek te gaan naar diezelfde 100ste reden. Volgens mij staat ondernemen ook voor “kansen creëren voor jezelf”
    100% eens. Geen enkel afhankelijkheid, tactisch niet en financieel niet. Voor zowel Buitenland als Sandd overname, is maar 1 motto heilig: snelheid!
    Verliezen wegsnijden respectievelijk winsten verhogen! ASAP.
  5. forum rang 6 prinszicht 26 september 2018 11:21
    De memoires van HV. Geef mij maar het actuele inzicht van John. Die heeft 60 miljoen winst aan zich voorbij zien gaan. Die weet dus wel meer dan alleen “meer op eigen kracht”. Ongetwijfeld heeft ie zicht op een exit en dan niet op het niveau van Berenberg.
  6. Hansbeleg 26 september 2018 11:21
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 26 september 2018 10:50:

    Zoals gisteren beloofd, ben ik onderstaand document maar eens in detail gaan lezen.
    En verdomd, kom hele interessante dingen tegen. De met afstand meest interessante is misschien wel onderstaande paragraaf......! tarieven onderling!

    Het besluit van het CBb op 3 september zal ongetwijfeld invloed gaan hebben op de definitieve tarieven welke oorspronkelijk in september/oktober aangekondigd zouden gaan worden.

    Mogen we hopen dat hier de gewenste verhogingen straks uit voortkomen....? Niet vanuit PostNL maar vanuit de ACM (gevoed door PostNL).

    www.acm.nl/sites/default/files/docume...

    6.2 Marktanalysebesluit zakelijke 24-uurs post
    Op 27 juli 2017 heeft de ACM het marktanalysebesluit zakelijke 24-uurs post genomen. Hierin staat dat PostNL aan andere postvervoerbedrijven toegang moet blijven verlenen tot zijn sorteer- en bezorgnetwerk. Ook regionaal opererende postvervoerbedrijven kunnen daardoor landelijke bezorging van 24-uurs partijenpost aanbieden.

    In het marktanalysebesluit stelt de ACM vast welke voorwaarden PostNL mag hanteren voor het bezorgen van deze post. Het gaat dan onder meer om de tijden waarop de andere postvervoerders hun post moeten aanleveren bij PostNL en om hoe de tarieven die PostNL bij hen in rekening mag brengen worden berekend. De rekenregels voor de tarieven zijn zo vastgesteld dat PostNL haar kosten kan terugverdienen en tegelijkertijd een redelijk rendement kan hebben. Ook houdt de ACM bij het vaststellen van de tarieven rekening met de dalende postvolumes.

    De hoogte van de tarieven wordt nu bepaald. Op 14 mei heeft de ACM het ontwerp tariefbesluit PostNL zakelijke post gepubliceerd. Hier konden partijen zes weken op reageren. De ACM is deze reacties nu aan het verwerken en zal in september of oktober het definitieve besluit publiceren.
    Hier gaat nu juist de hele 50-70M discussie issue over. PostNL is lagere tarieven gaan hanteren die tussen hun eigen wens lagen en de voorstel van de ACM, de zogenaamde tijdelijke tarieven. Hierdoor heeft Sandd meer klanten kunnen wegkapen en zijn de verdiensten van PostNL dus teruggelopen. Zie het antwoord op mijn mail van 24 mei 2018 aan IR.

    Daarom ben ik ook zo pissed als PostNL geen schadeclaim lijkt in te gaan dienen, dan komt er amper iets van deze afgedwongen te laag in rekening gebrachte tarieven terug. Hoogstens kan men misschien de klanten terugwinnen, maar die hebben nog steeds belang om Sandd in de lucht te houden. Te gek voor woorden dus om geen claim in te dienen bij de ACM, niet bij Sandd of anderen die treft in dit geval geen blaam. Het onterechte besluit van de ACM heeft direct gevolgend gehad op de cashflow.


    Van: ir [mailto:ir@postnl.nl]
    Verzonden: donderdag 24 mei 2018 17:19
    Aan: 'Hans ...'
    Onderwerp: FW: onaangename berichten ACM

    Geachte heer ...,

    We herhalen ons eerdere antwoord en verwijzen ook naar onze eerdere communicatie over dit onderwerp (terug te vinden in persbericht/presentatie van 26 februari 2018 en 8 mei 2018):

    De verwachte impact van de diverse maatregelen van ACM is 50 tot 70 miljoen euro, waarbij de volledige impact naar verwachting in 2020 zichtbaar zal zijn. Indien en wanneer er aanleiding is deze verwachtingen aan te passen, dan zullen wij de markt daar uiteraard tijdig en zorgvuldig over informeren. Daarbij is relevant om op te merken dat dit een ontwerpbesluit is, waar alle marktpartijen hun zienswijzen over kunnen indienen. Dit zijn dus nog niet de definitieve tarieven. Verder heeft PostNL bij de rechter beroep aangetekend tegen het Marktanalysebesluit, waar dit (ontwerp) tariefbesluit op is gebaseerd. En voor de duidelijkheid: PostNL hanteert op dit moment de tijdelijke tarieven.

    Zie verder in rood in uw e-mail.

    Met vriendelijke groet,

    Investor Relations team PostNL


  7. [verwijderd] 26 september 2018 11:22
    quote:

    Patrick D schreef op 26 september 2018 11:14:

    [...]

    Onzin! Jullie topvrouw HV zei zelf dat PostNL het op eigen kracht kan.

    Herna is met voeten en handen gebonden aan grillen politiek..ACM.... dus wat er zich nu aan het afspelen is, IS zeer belangrijk voor Post..
  8. forum rang 5 Porscheknakker 26 september 2018 11:23
    Ik vraag me toch af waar de CEO en haar kliek dan mee bezig is. Als er ontwikkelingen zijn waarom worden deze niet medegedeeld. Wat zijn de redenen hiervoor? Er kan toch gezegd worden dat er een gesprek is met Sandd. Dan klaart de boel ineens op.Waarom zo moeilijk als het gemakkelijk kan?
    PNL is een bedrijf met weinig eigen initiatief. Anderen moeten dat voordoen in dit geval de politiek en de ACM.
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 26 september 2018 11:32
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 26 september 2018 11:23:

    Ik vraag me toch af waar de CEO en haar kliek dan mee bezig is. Als er ontwikkelingen zijn waarom worden deze niet medegedeeld. Wat zijn de redenen hiervoor? Er kan toch gezegd worden dat er een gesprek is met Sandd. Dan klaart de boel ineens op.Waarom zo moeilijk als het gemakkelijk kan?
    :-) was gisterenavond toch bezig.

    Verzonden: dinsdag 25 september 2018 20:31
    Aan: ir@postnl.nl; herna.verhagen@postnl.nl; pim.berendsen@postnl.nl
    Onderwerp: Re: Advies Citi Group Verkopen 2,84 euro, datum 25 september

    Geachte,

    Een serieuze klap vandaag uitgedeeld door Citi richting PostNL. Na Berenberg, een tweede partij die serieuze twijfels heeft en PostNL als het lelijke eendje binnen de Europese post/pakketsector aanwijst. Als die-hard PostNL belegger heb ik al veel slecht nieuws meegemaakt, maar nog nooit zo kort achter elkaar twee zware verkoop adviezen die starten met een 2 in het advies. Dat baart mij heel veel zorgen zoals u zult begrijpen. Ik vraag me af PostNL deze zorgen deelt.

    Tijdens de Q2 analisten call sprak u vol vuur dat het progressieve dividend tm 2020 zeker haalbaar zou zijn. De analisten geloven er niet in zoals blijkt uit hun analyses. Zie onderstaand de keiharde conclusie van Citi.

    Inmiddels is de (voor PostNL positieve) uitspraak van het CBb meer dan 3 weken oud, en heeft de politiek op 12 september haar nadrukkelijke steun uitgesproken voor consolidatie tussen de twee grote post netwerken in NL.

    Echter het is oorverdovend stil vanuit uw kant. En dat is vreemd. De impact van de ACM regelgeving van 50-70 miljoen (full impact 2020) werd enkele jaren geleden accuraat berekend en snel en vaak gecommuniceerd. Nu heeft de CBb duidelijkheid gegeven, maar PostNL zend geen signaal naar de markt over wat de uitspraak gaat betekenen. Niet in termen van een bijstelling van de UCOI, niet in termen van bijstelling van de onderlinge tarieven. De aandeelhouder van PostNL blijft daardoor de +/- 180 andere postbedrijven financieren. Dat is gewoonweg niet acceptabel. De aandeelhouders van PostNL hebben al vanaf 2016 de winsten van anderen gefinancierd en daarbij, PostNL bloed zelf hard. Heel hard. De markt ruikt dat er meer mis is dan waar u ons om de drie maanden mee verrast.

    Mijn simpele vraag is wanneer er nu eindelijk eens spijkers met koppen geslagen worden door te komen met:
    A.) duidelijke richtlijnen / uitspraken wat PostNL gaat doen op basis van de CBb uitspraak. Wat de concrete acties gaan zijn;
    B.) een duidelijk standpunt hoe nu verder met de consolidatie die zo hard gewenst was;

    In stilte doorgaan is mijn inziens niet fair maar ook niet nodig. Stilte creëert geen waarde, stilte creëert wel onduidelijke situaties. Er is grote behoefte, bij veel PostNL beleggers, aan concrete uitspraken en communicatie over stappen die PostNL gaat nemen.

    Bij voorbaat dank voor u beantwoording, Xxxxx
    (Aub geen nietszeggende verwijzingen naar eerdere uitspraken)

    Kern vd Citi uitspraken:
    De Nederlanders verwachten een winst van amper 160 à 190 miljoen over 2018, drie keer minder dan de Belgen. Toch wil PostNL zijn dividend nog verhogen, al achten veel analisten dat niet realistisch. 'De vrije cashflow dekt het dividend bijlange niet. We gaan de komende jaren uit van een gevoelige verlaging van het dividend', stelt Citi.

    Wellicht zullen de beleggers in PostNL zich beklagen dat ze in 2016 niet ingingen op het bod van 5,75 euro van Bpost.
  10. Hansbeleg 26 september 2018 11:42
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 26 september 2018 11:03:

    Ik ben er over na aan het denken om de overstap naar Bpost te gaan maken. Ook op dat aandeel wordt 8% dividend uitgekeerd. Echter volgens mij wordt er gelijk 30% dividendbelasting op dat dividend ingehouden. Weet iemand mij hierover te informeren?
    Dat klopt en het is tamelijk ingewikkeld dat terug te vorderen. Ik heb dat in maart 2017 gedaan over dividenduitkering van 2016. Het is een hele studie, niet echt eenvoudig.

    Eerst een verklaring krijgen van de belastingdienst hier in NL en dan nog een bijna onbegrijpelijk Belgisch formulier in zien te vullen (3 talig). Ik moest ook nog de aandelen codering achterhalen bij bpost, gelukt na 6 mails, en dan ben je er.

    Tijdens al die handelingen krijg je de indruk dat men er alles aandoet om je te ontmoedigen. Alles complex en niets via het internet, maar alles op papier.
    Het ging maar om zo'n 800 euro dus ik denk ik probeer het maar eens. Maar nu nog steeds niets teruggekregen, afwachten maar.

    Ik meen me te herinneren, tijdens de zoektocht naar hoe een en ander gedaan moest worden, dat er banken zijn die als je daar belegt de teruggave van je over kunnen nemen, mij staat vaag de ABNAMRO bij, maar zeker weet ik dit niet meer.

    Misschien een goed idee om ook in België de dividendbelasting af te schaffen ;-)
  11. Hans_K 26 september 2018 11:42
    City heeft mogelijk ook weer een eigen agenda hè. Of bevriende relaties van hen hebben die. Manipulatie heet dat. Gisteren naar de film Wall Street gekeken :-)
  12. forum rang 6 Tordan 26 september 2018 11:43
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 26 september 2018 11:32:

    [...]

    :-) was gisterenavond toch bezig.

    Verzonden: dinsdag 25 september 2018 20:31
    Aan: ir@postnl.nl; herna.verhagen@postnl.nl; pim.berendsen@postnl.nl
    Onderwerp: Re: Advies Citi Group Verkopen 2,84 euro, datum 25 september

    Geachte,

    Een serieuze klap vandaag uitgedeeld door Citi richting PostNL. Na Berenberg, een tweede partij die serieuze twijfels heeft en PostNL als het lelijke eendje binnen de Europese post/pakketsector aanwijst. Als die-hard PostNL belegger heb ik al veel slecht nieuws meegemaakt, maar nog nooit zo kort achter elkaar twee zware verkoop adviezen die starten met een 2 in het advies. Dat baart mij heel veel zorgen zoals u zult begrijpen. Ik vraag me af PostNL deze zorgen deelt.

    Tijdens de Q2 analisten call sprak u vol vuur dat het progressieve dividend tm 2020 zeker haalbaar zou zijn. De analisten geloven er niet in zoals blijkt uit hun analyses. Zie onderstaand de keiharde conclusie van Citi.

    Inmiddels is de (voor PostNL positieve) uitspraak van het CBb meer dan 3 weken oud, en heeft de politiek op 12 september haar nadrukkelijke steun uitgesproken voor consolidatie tussen de twee grote post netwerken in NL.

    Echter het is oorverdovend stil vanuit uw kant. En dat is vreemd. De impact van de ACM regelgeving van 50-70 miljoen (full impact 2020) werd enkele jaren geleden accuraat berekend en snel en vaak gecommuniceerd. Nu heeft de CBb duidelijkheid gegeven, maar PostNL zend geen signaal naar de markt over wat de uitspraak gaat betekenen. Niet in termen van een bijstelling van de UCOI, niet in termen van bijstelling van de onderlinge tarieven. De aandeelhouder van PostNL blijft daardoor de +/- 180 andere postbedrijven financieren. Dat is gewoonweg niet acceptabel. De aandeelhouders van PostNL hebben al vanaf 2016 de winsten van anderen gefinancierd en daarbij, PostNL bloed zelf hard. Heel hard. De markt ruikt dat er meer mis is dan waar u ons om de drie maanden mee verrast.

    Mijn simpele vraag is wanneer er nu eindelijk eens spijkers met koppen geslagen worden door te komen met:
    A.) duidelijke richtlijnen / uitspraken wat PostNL gaat doen op basis van de CBb uitspraak. Wat de concrete acties gaan zijn;
    B.) een duidelijk standpunt hoe nu verder met de consolidatie die zo hard gewenst was;

    In stilte doorgaan is mijn inziens niet fair maar ook niet nodig. Stilte creëert geen waarde, stilte creëert wel onduidelijke situaties. Er is grote behoefte, bij veel PostNL beleggers, aan concrete uitspraken en communicatie over stappen die PostNL gaat nemen.

    Bij voorbaat dank voor u beantwoording, Xxxxx
    (Aub geen nietszeggende verwijzingen naar eerdere uitspraken)

    Kern vd Citi uitspraken:
    De Nederlanders verwachten een winst van amper 160 à 190 miljoen over 2018, drie keer minder dan de Belgen. Toch wil PostNL zijn dividend nog verhogen, al achten veel analisten dat niet realistisch. 'De vrije cashflow dekt het dividend bijlange niet. We gaan de komende jaren uit van een gevoelige verlaging van het dividend', stelt Citi.

    Wellicht zullen de beleggers in PostNL zich beklagen dat ze in 2016 niet ingingen op het bod van 5,75 euro van Bpost.
    AB. Op mijn mail helemaal geen reactie gehad.
  13. Hansbeleg 26 september 2018 11:50
    Ik krijg ook alleen maar antwoorden in de trant van:
    We studeren en zodra we meer weten zullen we dit aan de markt communiceren.
    Het is meer een juristenkantoor aan het worden dan een postbedrijf.

    Wat ik altijd mis is de opmerking:

    Bedankt voor Uw investering we weten er wel raad mee. :-(
  14. forum rang 6 Tordan 26 september 2018 12:01
    quote:

    Hansbeleg schreef op 26 september 2018 11:50:

    Ik krijg ook alleen maar antwoorden in de trant van:
    We studeren en zodra we meer weten zullen we dit aan de markt communiceren.
    Het is meer een juristenkantoor aan het worden dan een postbedrijf.

    Wat ik altijd mis is de opmerking:

    Bedankt voor Uw investering we weten er wel raad mee. :-(
    Haha, dat zou mooi zijn.
  15. forum rang 6 Tordan 26 september 2018 12:10
    Maandag 1 oktober en begin 4e kwartaaal. Er zat en zit behoorlijke druk op de ketel, volgens beide CEO,s. Als ik een ruwe gok mag doen: Voor het begin van het 4e kwartaal treden ze naar buiten toe met een verklaring.!!
  16. forum rang 5 Porscheknakker 26 september 2018 12:12
    quote:

    lucky14 schreef op 26 september 2018 12:10:

    Maandag 1 oktober en begin 4e kwartaaal. Er zat en zit behoorlijke druk op de ketel, volgens beide CEO,s. Als ik een ruwe gok mag doen: Voor het begin van het 4e kwartaal treden ze naar buiten toe met een verklaring.!!
    Dam moeten ze wel opschieten. Nog 4,5 dagen te gaan inclusief het weekend.
  17. forum rang 5 Go Go Go ! 26 september 2018 12:14
    quote:

    Hansbeleg schreef op 26 september 2018 11:50:

    Ik krijg ook alleen maar antwoorden in de trant van:
    We studeren en zodra we meer weten zullen we dit aan de markt communiceren.
    Het is meer een juristenkantoor aan het worden dan een postbedrijf.

    Wat ik altijd mis is de opmerking:

    Bedankt voor Uw investering we weten er wel raad mee. :-(
    Mooie kreet, Hans ! :-)
  18. [verwijderd] 26 september 2018 12:15
    We zullen zeker eerstdaags iets gaan horen. Nogmaals, het blijft eieren lopen voor PostNL. Iedereen heeft lange tenen: politiek, vakbonden, Sandd, aandeelhouders, grootzakelijk gebruikers. Bepaald geen sinecure om dit voor ieder acceptabel op te lossen.
  19. forum rang 5 Saibee 26 september 2018 12:18
    quote:

    Hansbeleg schreef op 26 september 2018 11:50:

    Ik krijg ook alleen maar antwoorden in de trant van:
    We studeren en zodra we meer weten zullen we dit aan de markt communiceren.
    Het is meer een juristenkantoor aan het worden dan een postbedrijf.

    Wat ik altijd mis is de opmerking:

    Bedankt voor Uw investering we weten er wel raad mee. :-(
    Hans, wat had je anders gedacht?
    Postnl kan niet in een 1-op-1 contact met een individuele investeerder andere antwoorden geven dan wat al in de media bekend is; een antwoord op vragen anders dan het standaard antwoord leidt al snel tot het doorgeven van koersgevoelige informatie.
4.444 Posts
Pagina: «« 1 ... 191 192 193 194 195 ... 223 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht