Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,241
  • Verschill

    -0,077 -5,84%
  • Volume

    2.916.414 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,230  
  • Laat

    1,243  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL oktober 2018 | Return of Martijn van M.

4.387 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 220 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 oktober 2018 19:53
    quote:

    Geefgas schreef op 1 oktober 2018 19:33:

    [...]

    En mbt de laatste vraag. De reden dat ik AMM pakketten zie sneuvelen indien dit echt een issue wordt is omdat de wereld in die markt enorm in beweging is, en tevens heel jong is. Daarnaast zijn er best een aantal serieuze spelers, en is de definitie van die markt heel arbitrair. Tenslotte, en dat wordt m.i. erg onderschat, de toetredingsbarrieres zijn niet hoog. Nieuwe spelers kunnen starten als ze dat willen. Maar goed dit is slechts korte toelichting maar wel de strekking in jip en manneke taal. Slechts mijn mening uiteraard.
    Wat zijn volgens jou de belangrijkste toetredingsbarrieres?

    Zouden lage prijzen daar ook bij horen?.....en als de marktleider die dan bewust laag houden.....mijn inziens met afstand de grootste barriere voor potentiële toetreders: lage prijzen=====> er valt niets te verdienen dus ik treed niet toe.

    Zou PostNL geleerd hebben van hun Sandd ervaringen gedurende 2010 tm anno vandaag?..... zoals hierboven beschreven.

    Maar nu juist doorgeschoten zijn in hun angst om naast DHL, nog een derde of vierde of vijfde etc) partij in de pakketmarkt te laten groeien.....en daarom zo huiverig zijn om de prijzen te verhogen in de pakketmarkt? Maar daardoor zelf ook te weinig verdienen in deze explosieve groeimarkt?

    Dit is iets wat ik in juli al eens heb benoemd.

  2. Analyse 1 oktober 2018 19:55
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 1 oktober 2018 18:24:

    [...]

    UPS, GLS en Bpost zouden vanuit mededingingsoogpunt geen enkel probleem mogen tegenkomen om PostNL als beursgenoteerd bedrijf over te nemen. Nauwelijks relevant aanwezig op de NL markt. Niet in briefpost en heel klein in pakketten. Op het laatste gebied individueel allen minder dan 5%.

    Maar zoals al zo vaak aangegeven (in 2016, in 2017 en nu weer), al drie zullen ze (met de kennis van het Bpost debacle in hun hoofd) niet gaan bieden totdat de NL overheid de borgingscriteria voor de UPD heeft vastgesteld (discussie/uitwerking daarvan gepland voor 2019/2020 en ingaande per 1/1-2021 als ik me goed herinner van eerdere discussies).

    Over Rob B. heb ik mijn mening ook gegeven. Van wat ik van hem gezien en gehoord heb, en ook wat betreft opleiding/achtergrond, zal hij nooit in aanmerking genomen worden voor de post als CEO PostNL. Men zal 100% iemand willen die aan e hand vd politiek blijft lopen.

    En ja, ik ben het 100% met je eens dat een straatvechter van mij over 2 minuten de functie van Herna mag overnemen. En ja, al in 2016 (direct na het Bpost drama) geschreven op het forum dat men serieus moest overwegen om de UPD te laten voor wat die is. Een bodemloze, geld verslindende overheidsput!
    Dit scheidingsvoorstel ook nog weleens herhaald trouwens in de afgelopen maanden, denk juli of augustus, misschien zelfs in beide maanddraadjes.

    In 2016 weggehoond door velen (de felste was ene MvM!) die mij wisten uit te leggen (maar nooit overtuigd hebben) dat een scheiding tussen Parcels en Post een onmogelijke was.

    Heb al talloze schattingen gemaakt wat Parcels only waard zou zijn. En net zo vaak geschreven dat MailNL en het Buitenland voor een discount op de koers zorgen. Zonder al die zooi staan we in no time of de 4,50 euro misschien wel hoger vanwege de overname kansen die dan pas echt ontstaan.

    Ook het Buitenland heb ik al eind 2016 aangegeven dat men een kolossale blunder beging door de Postcon partners uit te kopen. Men kocht omzet en geen winst. Maar Herna & Jan wisten het beter. En zie wie er gelijk krijgt!

    MAAR MAAR (als realist!) zie ik dat het water door de handen glipt en sneller dan het mij lief is.

    Het onderzoek van de ACM naar AMM op de Parcelmarkt zit mij dwars. Ik ben obv de Post Dialoog met 90% vd huidige volumes ingestapt eind mei, anticiperend dat daar iets goeds uit zou komen. Midden juni kwam die verwachting uit.
    De vermenging vd post met de pakketmarkt had ik niet zien aankomen. Ben niet voor niets in de pen geklommen richting de relevante kamerleden.

    Inmiddels verwatert de Post Dialoog tot helemaal niets en toch nu ook met een kater dat D&I blijkbaar plots toch de deur uit moeten. Wel blij dat men het doet, maar anderzijds ook met een kater omdat men daar nog zoveel op moet bijleggen. Daarbij nog de onaangename verrassing dat de kostendruk op de pakketten zo hoog is. Ook dat had ik niet zien aankomen. Althans niet in de mate waar het zich in voordoet. Pas echt wakker geworden tav dit laatste punt ver na mijn aankopen door de Q2 resultaten van DHL, Bpost en PostNL.

    Het hier niet benoemen of bespreken of negeren is niet iets wat bij mij past. De kranten staan er bol van, de analisten weten het ook.

    Dus ja, oprotten met Herna en ook Pim, een straatvechter erin, prima! Dan de UPD eruit of met veel betere criteria behouden (naar 2 dagen bezorgen bijvoorbeeld).
    Buitenland eruit.

    Parcels only! Vandaag nog!

    Volledig mee eens gewoon geheel kappen met de posttak. Ook in de pers uitmeten waarom, UPD om de bekende redenen teruggeven aan de staat. Laat ze het maar lekker uitzoeken.
  3. HJ deTuinman 1 oktober 2018 19:56
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 1 oktober 2018 19:28:

    [...]

    Ik snap wat je zegt, en eens dat Herna na twee jaar roepen de politiek nu op haar hand heeft.
    Maar, wat ik al eerder heb geschreven...... Vanaf 2012 was ze al aan het bloeden maar onderschatte ze de negatieve kant vd liberalisering. In elk ander land in Europa stonden nationale postbedrijven in 2010-2012 op de barricaden om de liberalisering tegen te houden. Herna zei "ach, dat Sandd, die laten we lekker groeien tot 25% marktaandeel en pas dan gaan we hun bevechten op prijs".
    Nu roept ze om de chirurg (Mona) omdat ze veel te laat doorhad dat er een slagader is geraakt. Ze dacht jarenlang het bloeden (substitutie) met pleisters tegen te gaan.

    Daarom wil ik toevoegen dat Herna nog helemaal niets heeft bereikt. Er bloed nog dagelijks 250,000 euro vanuit onze zakken linea recta naar de aandeelhouders van de 180 concurrenten! Geen enkel tarief verhoogd (na 1 maand)!

    Het schijnt nogal complex te zijn!

    In 2012 was ik nog geen aandeelhouder, want toen lag het bedrijf naar mijn mening veel teveel nog onder het juk van de ACM. Dat was toen voor mij geen reden om zelfs maar aandeelhouder van zo'n semi-staatsbedrijf te willen zijn.
    Ik ben pas ingestapt bij het aantreden van het huidige kabinet en de intentie van Mona om die postmarkt nog eens te herzien. Vanaf dat moment zag ik kansen en die zie ik écht nog steeds.
    PostNL staat er in vergelijking met 2012 een een stuk beter voor.. Hard bezig om zich van dat juk van de overheid te bevrijden. Ook de hoogste rechter heeft zich in dat opzicht letterlijk en figuurlijk uitgesproken.
    Dat biedt perspectief en geduld, al kan ik me onwijs goed voorstellen dat het geduld bij sommigen (die er al veel langer inzitten met alle teleurstellingen vandien) net iets teveel gevraagd is.. Ik wens (zou bijna zeggen "garandeer") wel alle zittenblijvers een mooie winst. Dan heb ik het zelf ook -;)
  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 oktober 2018 20:07
    quote:

    Geefgas schreef op 1 oktober 2018 19:33:

    [...]

    En mbt de laatste vraag. De reden dat ik AMM pakketten zie sneuvelen indien dit echt een issue wordt is omdat de wereld in die markt enorm in beweging is, en tevens heel jong is. Daarnaast zijn er best een aantal serieuze spelers, en is de definitie van die markt heel arbitrair. Tenslotte, en dat wordt m.i. erg onderschat, de toetredingsbarrieres zijn niet hoog. Nieuwe spelers kunnen starten als ze dat willen. Maar goed dit is slechts korte toelichting maar wel de strekking in jip en manneke taal. Slechts mijn mening uiteraard.
    En nu dan de benadering die jij graag zou zien, in de veronderstelling dat onze berichten de koers van PostNl beïnvloeden.....hoop dat de grote jongens meelezen en er intrappen morgen!

    Hallo Geefgas,

    Ik denk dat ik het wel eens met je kan zijn. De definitie is heel erg arbitrair, zie ook mijn postings vorige week......bloemen fleurop, pizza's, deliveroo, picnic, meubelbezorging, veevoer vervoer, levend dier vervoer, machines etc etc.....
    Wat is precies een pakket en wat een onzin dat de ACM die definitie al bepaald heeft en daar voorgaande rijtje (en veel meer) niet bij rekent.

    Helemaal ook eens met je opmerking over barrieres. Denk zelfs dat, juist omdat de prijzen zo laag gehouden worden door PostNL en DHL, dat de ACM straks gaat zeggen er te weinig ruimte is om toe te treden voor partijen die ook pakketten willen vervoeren. Dus dat prijzen omhoog moeten. De toetredingsbarriere moet omlaag.

    Denk dat dat heel positief gaat uitwerken voor PostNL, omdat die prijzen dan omhoog moeten. Dan moet Bol.com dat wel accepteren als de ACM dat oplegt.

    Misschien dat de UCOI dan met een miljoen of 100 pj omhoog kan.
  5. Hansbeleg 1 oktober 2018 20:10
    Voor 5.75 hadden we met bpost samen de marktleider in de BeNeLux kunnen zijn en hadden we waarschijnlijk mooie marges daar kunnen halen. Nee liever gaat deze eigenwijze arrogante CEO de strijd aan, een strijd die ze al verloren heeft in the UK, It en DLD. Denk je nu nog echt dat de nationale post/pakketbedrijven zich eenvoudig van de thuismarkt laten vegen. Don't fight them, join them.

    Jarenlang heeft PostNL de LT belegger voorgehouden dat 2020 het oogstjaar zou worden.
    Nu weer onder de 3, weer bijna 3 euro lager dan waarmee Herna de beleggers blij had kunnen maken. Vervolgens met leugenachtige UCOI's de LT-ers aan boord gehouden. En nu is er na 2 jaar helemaal niets van terecht gekomen, oogstjaar 2020 is verdampd.

    Het blijft voor mij ongelofelijk dat deze CEO er nog zit, dat de grote LT jongens haar er mee weg laten komen, of dat ze zelf niet inziet dat ze ontzettend heeft gefaald bij het afwijzen van het bod en de 2 miserabele jaren er na. Ze is niet geschikt. Zoals gezegd ze heeft al gefaald in the UK, DLD en It zowel bij post als pakket, overal met verliezen uit de markt.

    Zijn België en Nederland de volgende of gaat ze eens inzien dat je het BeNeLux doel ook op een heel eenvoudige manier kunt bereiken. Tja dan moet je waarschijnlijk wel opstappen maar wie van de beleggers zit daar nog mee? Ik niet.
  6. henk b. 1 oktober 2018 20:13
    Zie het nieuwsbericht over de stints. Dan zijn ze er als de kippen bij.
    Nietszeggende berichtjes.

    Waar het daadwerkelijk om gaat, daar hoor je niets over. Dan valt maar te hopen dat ze daar serieus mee bezig zijn. Verhogen tarieven, claim en evt. overnamepoging Sandd. Maar ja, hopen is verkopen...
  7. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 oktober 2018 20:14
    quote:

    HJ deTuinman schreef op 1 oktober 2018 19:56:

    [...]

    In 2012 was ik nog geen aandeelhouder, want toen lag het bedrijf naar mijn mening veel teveel nog onder het juk van de ACM. Dat was toen voor mij geen reden om zelfs maar aandeelhouder van zo'n semi-staatsbedrijf te willen zijn.
    Ik ben pas ingestapt bij het aantreden van het huidige kabinet en de intentie van Mona om die postmarkt nog eens te herzien. Vanaf dat moment zag ik kansen en die zie ik écht nog steeds.
    PostNL staat er in vergelijking met 2012 een een stuk beter voor.. Hard bezig om zich van dat juk van de overheid te bevrijden. Ook de hoogste rechter heeft zich in dat opzicht letterlijk en figuurlijk uitgesproken.
    Dat biedt perspectief en geduld, al kan ik me onwijs goed voorstellen dat het geduld bij sommigen (die er al veel langer inzitten met alle teleurstellingen vandien) net iets teveel gevraagd is.. Ik wens (zou bijna zeggen "garandeer") wel alle zittenblijvers een mooie winst. Dan heb ik het zelf ook -;)
    Ook ik was in 2012 geen aandeelhouder maar daarom heb ik me wel ingelezen op de geschiedenis om een mening te kunnen hebben over waarom PostNL vandaag is wat het is. Was in al die jaren wel "in en uit" met een dag/week/maand winstje hier en daar, maar dat noem ik geen aandeelhouder.

    Nu ben ik aandeelhouder omdat ik er voor het dividend ben ingestapt. Maarrrrr mocht de koers naar de 3,80 gaan dan ben ik vanaf dat moment nog voor slechts 50% aandeelhouder :-)
  8. [verwijderd] 1 oktober 2018 20:17
    Bol heeft nu geen zekerheid in de pakketmarkt zodra amazon echt tegen wordt gehouden in de benelux zal bol logisch niet meer samenwerken met postnl gaan ze zelf de bezorging doen want dat is uiteindelijk goedkoper electrisch riiden drones het kost bijna niks om een pakketje teverzenden kan wel jaren nog duren.
  9. Hansbeleg 1 oktober 2018 20:22
    quote:

    Geefgas schreef op 1 oktober 2018 19:33:

    [...]

    En mbt de laatste vraag. De reden dat ik AMM pakketten zie sneuvelen indien dit echt een issue wordt is omdat de wereld in die markt enorm in beweging is, en tevens heel jong is. Daarnaast zijn er best een aantal serieuze spelers, en is de definitie van die markt heel arbitrair. Tenslotte, en dat wordt m.i. erg onderschat, de toetredingsbarrieres zijn niet hoog. Nieuwe spelers kunnen starten als ze dat willen. Maar goed dit is slechts korte toelichting maar wel de strekking in jip en manneke taal. Slechts mijn mening uiteraard.
    Ik denk ook niet dat AMM hier gaat gelden. Er is al concurrentie van bedrijven die financieel sterk zijn, DHL, DPD, GLS, UPS, FedEx noem maar op. Die bedrijven hoeven zich dus niet zoals Sandd vanuit het niets in te vechten.
    Zij hebben de financiële middelen om zich op eigen kracht in te vechten en hebben op hun thuismarkt een gelijke positie zoals PostNL hier. In dat opzicht zitten ze in een soortgelijke situatie.

    Je mag toch hopen dat de ACM geleerd heeft van het teveel stimuleren van competitie, dat maatregelen wel heel erg negatief kunnen uitpakken voor het bedrijf als ook de arbeidsmarkt/voorwaarden. Elke dag is er negatief nieuws over pakketbezorgers en dan weer de race naar de bottom aanjagen? Nee ik denk het niet. En sowieso moet PostNL gaan claimen om duidelijk te maken dat foute regelgeving ook repercusies heeft op het regelgevend orgaan, hier de ACM dus.
  10. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 oktober 2018 20:26
    quote:

    Madmoney schreef op 1 oktober 2018 20:17:

    Bol heeft nu geen zekerheid in de pakketmarkt zodra amazon echt tegen wordt gehouden in de benelux zal bol logisch niet meer samenwerken met postnl gaan ze zelf de bezorging doen want dat is uiteindelijk goedkoper electrisch riiden drones het kost bijna niks om een pakketje teverzenden kan wel jaren nog duren.
    Eens, zodra Amazon in Europa/NL gaat opstarten zullen ze PostNL inhuren om de bezorging doen. Goed gezien! Net als Ali express dat doet. Veel goedkoper dan zelf doen allerlei dure infrastructuur opbouwen.

    Misschien kopen ze PostNL wel voor dat doel, voor een euro of 6 denk ik zo. Alweer goed gezien!
  11. [verwijderd] 1 oktober 2018 20:28
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 1 oktober 2018 20:26:

    [...]

    Eens, zodra Amazon in Europa/NL gaat opstarten zullen ze PostNL inhuren om de bezorging doen. Goed gezien! Net als Ali express dat doet. Veel goedkoper dan zelf doen allerlei dure infrastructuur opbouwen.

    Misschien kopen ze PostNL wel voor dat doel, voor een euro of 6 denk ik zo. Alweer goed gezien!
    Dat denk ik niet meschien in het begin maar later echt zelf de bezoring doen waar overal dat nu gebeurt nog een aantal jaren en dat is het klaar. En postnl loopt flink achter met drones etc wat amazon doet benelux is voor hun een speeltuin vergeleken wat ze nu doen.
  12. [verwijderd] 1 oktober 2018 20:28
    quote:

    Eurowin schreef op 1 oktober 2018 17:36:

    Slot 2,971, schandalig... Herna, doe toch EENS WAT!!
    tja Eurowin. als je weet dat ING sprinters long uitgeeft, waarvan er 1 een stoploss heeft van 3.00 en 1 een stoploss van 2,973 dan weet je waarom in de laatste minuten er nog een klein tikje naar beneden kwam.
    Ik had er gelukkig maar heel weinig, omdat ik wilde zien hoe die manipulatie naar het raken van de stoploss plaatsvond.
    ING is dus 1 van de shorters die belang heeft bij het naar beneden maipuleren van de koers. Volgende stoploss lig rond de 2.77. Dat is ver te gaan. Maar reken maar als de koers de 2.80 nadert, zal er wederom nog een tikje naar beneden gegeven worden door ING (althans haar stromannen) om ook die stoploss te laten afgaan en de volle buit binnen te halen.

    Puur bedrog dus door ING, maar dat die bank geen scrupules heeft weten we al lang.
    Men zij gewaarschuwd.

    KOOP GEEN SPRINTERS VAN ING!!
  13. Analyse 1 oktober 2018 20:30
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 1 oktober 2018 20:14:

    [...]

    Ook ik was in 2012 geen aandeelhouder maar daarom heb ik me wel ingelezen op de geschiedenis om een mening te kunnen hebben over waarom PostNL vandaag is wat het is. Was in al die jaren wel "in en uit" met een dag/week/maand winstje hier en daar, maar dat noem ik geen aandeelhouder.

    Nu ben ik aandeelhouder omdat ik er voor het dividend ben ingestapt. Maarrrrr mocht de koers naar de 3,80 gaan dan ben ik vanaf dat moment nog voor slechts 50% aandeelhouder :-)

    Nou geloof mij bij 3,80 gaat er bij mij een grote strik om en alles eruit. Nooit meer omkijken naar het lelijke eendje van de beurs met moeder gans aan het roer.
  14. Hansbeleg 1 oktober 2018 20:38
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 1 oktober 2018 20:26:

    [...]

    Eens, zodra Amazon in Europa/NL gaat opstarten zullen ze PostNL inhuren om de bezorging doen. Goed gezien! Net als Ali express dat doet. Veel goedkoper dan zelf doen allerlei dure infrastructuur opbouwen.

    Misschien kopen ze PostNL wel voor dat doel, voor een euro of 6 denk ik zo. Alweer goed gezien!
    Dat valt te bezien, Amazon en Bolcom zullen elkaars grootste concurrenten in NL zijn , ik denk niet dat die dan beide bij PostNL zullen zitten, Bolcom zal PostNL dan wel onder druk zetten en wat doet Herna onder druk dan zakt ze door haar hoeven net zoals bij Bpost en dan gaat Amazon misschien wel naar DHL. Zij weet een kans niet uit te buiten, ze is monopolies (post en pakket) gewend en denkt nog steeds zo. Markten veroveren en verdedigen is haar minder goed afgegaan, zie alle buitenlandse malheur.
  15. Hansbeleg 1 oktober 2018 20:39
    quote:

    Madmoney schreef op 1 oktober 2018 20:26:

    Postnl is vinito wie dat nog niet snapt.
    Vin van wijn of bedoel je finito?
  16. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 oktober 2018 20:39
    quote:

    Hansbeleg schreef op 1 oktober 2018 20:22:

    [...]
    Ik denk ook niet dat AMM hier gaat gelden. Er is al concurrentie van bedrijven die financieel sterk zijn, DHL, DPD, GLS, UPS, FedEx noem maar op. Die bedrijven hoeven zich dus niet zoals Sandd vanuit het niets in te vechten.
    Zij hebben de financiële middelen om zich op eigen kracht in te vechten en hebben op hun thuismarkt een gelijke positie zoals PostNL hier. In dat opzicht zitten ze in een soortgelijke situatie.

    Je mag toch hopen dat de ACM geleerd heeft van het teveel stimuleren van competitie, dat maatregelen wel heel erg negatief kunnen uitpakken voor het bedrijf als ook de arbeidsmarkt/voorwaarden. Elke dag is er negatief nieuws over pakketbezorgers en dan weer de race naar de bottom aanjagen? Nee ik denk het niet. En sowieso moet PostNL gaan claimen om duidelijk te maken dat foute regelgeving ook repercusies heeft op het regelgevend orgaan, hier de ACM dus.
    Daarmee zeg je dat de Parcel marktleider met 60% (PostNL) niet defacto AMM bezit. Omdat anderen ook een aanzienlijke infrastructuur hebben staan c.q. die zouden kunnen opbouwen.

    Eindelijk een discussie met een argument. Dank je Hans :-)

    Misschien goed om onze meningen/discussies te toetsen aan waar de ACM voor staat, en aan waar zij met name naar kijken bij de beoordeling van.
    Van hun website overgenomen:

    De missie vd ACM
    De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten. Wij creëren kansen door oneerlijke concurrentie te bestrijden en het makkelijker te maken voor nieuwe aanbieders om op de markt te komen. Meer aanbieders betekent meer concurrentie. Concurrentie leidt tot innovatie: nieuwe producten, diensten en bedrijven. Dan hebben consumenten meer te kiezen. Maar wij willen ook dat consumenten een goede keuze kunnen maken. Doordat zij goed geïnformeerd worden door bedrijven over hun aanbod. En dat consumenten weten wat hun rechten zijn zodat zij hun recht ook echt kunnen halen. Wij treden op tegen bedrijven die de kansen en keuzes van consumenten en andere bedrijven belemmeren.

    De consument centraal
    ACM kan niet alle problemen voor consumenten en bedrijven oplossen. Daarom maken we keuzes. Om te bepalen welke zaken we oppakken, stellen wij onszelf de volgende 3 vragen:

    1. Hoe groot is de schade voor de consument?
    2. Wat is het maatschappelijke belang?
    3. Zijn we in staat om het probleem effectief op te lossen?

    www.acm.nl/sites/default/files/old_pu...

4.387 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 220 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht