Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASML Holding NL0010273215

Laatste koers (eur)

821,000
  • Verschill

    -19,300 -2,30%
  • Volume

    834.780 Gem. (3M) 593,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

ASML 2018

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 436 437 438 439 440 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ceteris Paribus 1 november 2018 21:12
    Iemand enig idee waarom de SOX maarliefst 4.64% in de plus sluit (!) en ASML maar 1.95%? Opvallend verachil want vaak gaan ze redelijk gelijk op.

    Heb vandaag op 151 wat bijgekocht, ASML is een prachtig bedrijf wat naar mijn idee te hard is afgestraft. Dit jaar al een paar mooie ritjes gemaakt met ASML, moet met deze koers ook weer mogelijk zijn verwacht ik.

    Dit is overigens mijn eerste post, maar ik lees hier al een jaartje met veel plezier mee, dankzij de zeer kundige bijdragen van o.a. Roloff, A3aantje, Gastone en dan vergeet ik er nog een aantal. Erg veel baat bij gehad. Keep up the good work mannen!
  2. Gastone 1 november 2018 23:03
    TA
    SOX kan wat tot rust komen na een mooie stijging. Wellicht een mooi moment voor ASML om weer wat bij te trekken. Vandaag inderdaad een matige prestatie: ASMLus/SOX = 0.1397. Als de SOX rond dit niveau stand houdt, moet ASML komende dagen richting de 160 kunnen.
  3. Simpele Gast 2 november 2018 07:12
    quote:

    A3aantje schreef op 31 oktober 2018 19:30:

    Verkoop ik gisteren het grootste gedeelte van mijn langlopende calls dec2019 bij een koers van 145,90. Staat de koers nu 150,92.
    Gebeurt mijn niet vaak, maar na dat alsmaar zakken en het grote belang van ASML op mijn totale portefeuille kon ik ineens niet meer slapen en toen dacht ik, Nu moet ik eruit om niet nog meer van mijn portefeuille te verspelen . In het verleden twee keer bijna alles verloren en dat wil ik niet weer meemaken. Ik weet het, opties zijn een enorm risico. Veel ervaring en toch als een beginneling gisteren in paniek geraakt.
    Bedankt voor uw transparantie.

    Was het werkelijk paniek? Of was het een weloverwogen handeling, die voorlopig even verkeerd heeft uitgepakt?
  4. [verwijderd] 2 november 2018 07:38
    quote:

    Ceteris Paribus schreef op 1 november 2018 21:12:

    Iemand enig idee waarom de SOX maarliefst 4.64% in de plus sluit (!) en ASML maar 1.95%? Opvallend verachil want vaak gaan ze redelijk gelijk op.

    Heb vandaag op 151 wat bijgekocht, ASML is een prachtig bedrijf wat naar mijn idee te hard is afgestraft. Dit jaar al een paar mooie ritjes gemaakt met ASML, moet met deze koers ook weer mogelijk zijn verwacht ik.

    Dit is overigens mijn eerste post, maar ik lees hier al een jaartje met veel plezier mee, dankzij de zeer kundige bijdragen van o.a. Roloff, A3aantje, Gastone en dan vergeet ik er nog een aantal. Erg veel baat bij gehad. Keep up the good work mannen!
    goedemorgen HELEMAAL MEE EENS.
  5. H.A.B.S. 2 november 2018 08:47
    quote:

    Lorre69 schreef op 1 november 2018 21:08:

    dit vind ik ook een zeer interessant en duidelijk artikel

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/286197/Ch...
    Inderdaad een zeer goed artikel voor een overzicht over de gehele sector, een aanrader!

    Succes allemaal

    ps Bestel de champagne en fasten your seatbelts, wordt een mooi dagje...:))
  6. [verwijderd] 2 november 2018 08:53
    Goedemorgen Allen!

    Wat denk jij David?, goed moment om in te stappen lijkt mij! Ik denk dat we aan de bovenkant doorgebroken zijn en klaar zijn voor een eventuele stijging, ben je het eens?

    Gr. Ruud.
  7. forum rang 6 rene66 2 november 2018 09:20
    quote:

    Orbit63 schreef op 2 november 2018 08:53:

    Goedemorgen Allen!

    Wat denk jij David?, goed moment om in te stappen lijkt mij! Ik denk dat we aan de bovenkant doorgebroken zijn en klaar zijn voor een eventuele stijging, ben je het eens?

    Gr. Ruud.
    Ik zou persoonlijk er snel in stappen, maar ik zit er tussen twee haakjes nog steeds in.

    Het staat en valt gewoon allemaal met Trump. Dat zie je vandaag ook weer. Wereldwijd gaan de beurzen flink omhoog.

    Als er wel een deal gaat komen met China dan zal de koers van ASML nog veel meer omhoog gaan eind van het jaar. Ik verwacht zelfs een kerstrally als de Fed signalen gaat afgeven dat ze het rustiger aan gaan doen volgend jaar.

    Ondertussen blijkt ook langzamerhand dat alle doem verhalen over de semisector grotendeels berusten op drijfzand.
  8. [verwijderd] 2 november 2018 09:30
    Mocht men geïnteresseerd zijn om eens te zien hoe een langzame shortsqueeze in de trant van het langzaam maar uiterst krachtig uitpersen van een citroen er uit ziet : kijk eens naar de grafiek van Siltronic (WAF.DE op finance.yahoo.com).

    Het aandeel is door Shorters en Technische Analisten naar beneden gebashed de laatste maanden. Van 160 naar maar liefst 72. De TA zag de dalende trent, en dus bleef men verkopen en verkopen en verkopen, er zat echt een zelfversterkend effect in. De berichten over een vertragende, men maakte er een stilvallende, markt deden er geen goed aan. Uiteindelijk kwam men op 72 uit. Met een trailing winst per aandeel van 10.15, en een verwachte winst van een dikke 13 voor 2019.

    En nu zie je de koers dus opveren. Vandaag al op 87.56, en voor een k/w van 10 zouden we dus nog naar 130 moeten.

    Ik ben de ganse rit blijven zitten, blijven gelovend in de fundamentals, maar heb wel een paar schoenen opgegeten ondertussen. Daarom ook dat het me zo een plezier doet dat we terug de goede richting uit gaan.

    Het is een confirmatie dat de rampspoedberichten inderdaad nogal sterk overtrokken zijn, gewoon een rimpel op het wateroppervlak.
  9. David. 2 november 2018 11:04
    quote:

    Orbit63 schreef op 2 november 2018 08:53:

    Ik denk dat we aan de bovenkant doorgebroken zijn en klaar zijn voor een eventuele stijging, ben je het eens?

    Gr. Ruud.
    Ik zie geen doorbraak.

    Ik probeer zoveel mogelijk alleen naar de prijsactie te kijken en het nieuws niet mee te nemen. Want de ene dag is het dit en de andere dag dat. Voor iedere stijging of daling is er iedere dag wel nieuws te vinden. Zegt me niks.
    De koers is het enige wat telt.
    Als ik dan toch het nieuws van vandaag moet beoordelen; leuk hoor, zo'n eventueel akkoord, maar hebben we dat niet eerder gehoord.
    Als je denkt en verwacht dat dit nieuws asml naar 180 gaat brengen, dan moet je kopen. Al 10x gezegd; niet denken, maar kijken.

    De prijsactie vertelt me dat er een dalende trend staat, daar verandert deze mooie stijging niks aan. Misschien was 138 wel de bodem van deze correctie, misschien niet. Geen idee. Zie alleen nog steeds lagere bodems en lagere toppen. Een dalend trendkanaal.
    Ik probeer de trend te volgen. Die was het hele jaar opwaarts, kopen onderin het trendkanaal en verkopen bovenin. Nu is het andersom.
    Misschien breekt het wel door de bovenkant, misschien niet, geen idee. Kijken.

    Nu long gaan in het luchtledige is handelstechnisch gezien niet zo handig. Waar leg je je stoploss? Geen longs bovenaan, geen shorts onderaan. Geen longs ergens halverwege en zomaar iets doen; garantie voor geen succes.

    Nog een dingetje, wat gebeurt er altijd met gaps bij asml? Die worden gesloten. Wat staat er vanmorgen?

    Snap dat zo'n stijging euforische gevoelens veroorzaakt en dat je denkt; dit kan maar 1 kant op! Ik wil de boot niet missen! Niet kopen/verkopen op gevoelens.
    Dag van de cijfers vergeten? Hoog 166, twee weken later 138.

    Dus nieuws over een eventueel handelsakkoord hier, een slecht rapport van goldman daar, een positieve verwachting van analist 1, een slechte van analist 2. Goed nieuws, slecht nieuws, goede verwachtingen, slechte verwachtingen. Koersdoel 150, koersdoel 210. De ene dag dit, de andere dat. Het zegt me niks. Uitsluiten en naar de grafiek kijken. Lukt mij ook niet altijd, maar probeer het zoveel mogelijk te doen. Ik ervaar die gevoelens ook, maar probeer er niet op te handelen. Lukt dus niet altijd. Ben geen Robin (van bassie en adriaan).

    Trends herkennen. Zelfs a3aantje doet het zonder het te weten; iedere keer na daling weer een opleving en dus hoopte ik dat leed geleden was en dan kwam er weer een diepere daling. Dat patroon zie je de laatste tijd steeds weer

    Oftewel een dalende trend (TA). Goed gezien.

    Ik heb geen idee of het nu naar 170 of 140 gaat. Denk eerder 140. Volg alleen maar het patroon van de laatste maanden.

    Ik heb trouwens geen belang bij een daling, want zit niet short in asml. Zit namelijk flink short in een ander aandeel en dat doet zeer vandaag.

    Succes!
  10. forum rang 5 Hoppschwiiz 2 november 2018 11:23
    @David. Dank voor de nuchtere analyse. Ik ben het met je eens. Ik heb net verkocht met een mager winstje, ook al moet ik nog een behoorlijke som verlies terugverdienen. En het liefst met een longpositie!
    Pas op de US futures. Die houden niet over. De omzet ook niet trouwens.
    Voor de lange termijn natuurlijk een top investering!
  11. David. 2 november 2018 11:35
    Winst is winst Hopp, goed gedaan. Het is geen makkelijke markt de laatste tijd. Wanneer wel? Heel het jaar, tot begin september. Nouja "makkelijk" vergeleken met nu.
    Ik kom al weken geen steek verder. Slechte flow. Vandaag flink verlies op de positie. Hoort erbij.

    Hieronder de spfuture.
  12. [verwijderd] 2 november 2018 11:54
    Hoi David,

    thx, goeie uitleg!
    Was net ff hardlopen in het bos en heb alles weer even op een rijtje gezet!
    Het is en blijft een volatiel gebeuren de laatste weken.
    Succes!

    gr. Ruud.

  13. David. 2 november 2018 12:00
    Kortom, de ene dag is het jantje lacht, de andere jantje huilt.
    Het belangrijkste is om naar de hoofdtrend te kijken, die voor jou belangrijk is. Dus de termijn. Ben je een buy en holder, dan is er niks aan de hand. Dit zijn mooie koopkansen.
    Ben je op 180 ingestapt en van plan om ze 10 jaar aan te houden. Lekker blijven zitten.
    Het wordt een ander verhaal wanneer je gaat traden in opties, turbo's, sprinters en weet ik het allemaal. Dan maakt 20% verlies op een aandeel nogal wat uit.

    Lange termijn; scherm dicht doen en 1 per week kijken. Snap dan niet dat je iedere tick volgt en de waan van de dag misschien wel je humeur laat verpesten. Jullie wel?

    Vervolgt asml gewoon de trend van de laatste 10 jaar, dan staat er in juli 2021 minimaal 300.

  14. forum rang 6 rene66 2 november 2018 12:25
    @David, je moet inderdaad kijken naar de heel grote lijnen als lange termijn belegger, alhoewel dat soms inderdaad moeilijk was. Het gaat dit jaar heel vreemd op de beurs, het is enorm volatiel, het is inderdaad de ene tweet, na de andere van Trump, een constant actieve negatieve Goldman Sachs en aanverwanten die er alles aan hebben gedaan om de semi sector onderuit te trekken.

    Een feit is en blijft dat er veel meer chips nodig zijn de komende decennia. Dit ondanks de Goldman Sachs verhalen die gewoon grof geld verdienen aan onrust op de beurs.

    De mate waarin de vraag naar chips gaat versnellen hangt met name af van de wereldeconomie en ook van de technische ontwikkeling. Met dat laatste zit het goed. De wereldeconomie hangt weer af van de twee grote handelsblokken, de VS en China. Als er wel een deal komt tussen die twee landen dat zal dat een flinke impuls geven wereldwijd en ook voor de semi sector.

    De daarop volgende mogelijke onrust is een mogelijke recessie in de VS in 2020, maar dan zijn wij weer een jaar verder. Het grootste probleem zijn de grote shortende hedgefunds die gewoon de markt wereldwijd enorm manipuleren. Die invloed wordt steeds groter. Maar zolang de fundamenten goed zijn, zal de markt elke keer herstellen. De buybacks starten ook weer in november in de VS en dat zal er ook voor zorgen dat de bodem stabiel blijft en weer hoger zal komen te liggen.

    Om die reden ben ik positief over de beurs en met name over de tech sector en dus ook over ASML.

    Het is wel jammer dat ASML niet optimaal gebruik maakt om aandelen in te kopen als de koers laag staat, dat wordt in de VS wel gedaan. Het aankoop programma bij ASML ligt volgens mij van te voren vast. Dit beschouw ik een beetje als het vernietigen van aandeelhouderswaarde.

  15. Kerncentrale 2 november 2018 12:28
    Hier een kleine reactie van een vrouwelijke belegger. Nu sinds 3 jaar bezig maar de inleg heeft nog een fractie van wat het was. In het begin ging het fantastisch daarna kwam de werkelijkheid (long/short). Maar ik ben er nog en leer nog iedere dag. Een paar dagen geleden was de desillusie in ASML (grootste positie) zo naar en diepte punt gedaald dat ik ze eruit heb gegooid. De rest laat zich raden....
    Je kunt dat dom noemen of een weloverwogen besluit. Voorspellen is net als het weer: de zon kan schijnen en voor hetzelfde geld regent het.
    Met interesse volg ik alle berichten, net als bij Arcelor Mittal. Dank daarvoor.
  16. Ono 2 november 2018 12:36
    conclusie/samengevat: de truc is om niet met derivaten op ASML te werken, alleen handelen in het aandeel zelf.
  17. forum rang 4 Bakkiekoffie 2 november 2018 13:10
    quote:

    Ono schreef op 2 november 2018 12:36:

    conclusie/samengevat: de truc is om niet met derivaten op ASML te werken, alleen handelen in het aandeel zelf.
    Korte termijn opties zij in ieder geval 'link'. Opties met lange termijn zijn te overwegen.
    Een put juni2020 160 schrijven, levert een premie van ruim 22,50
    Een call schrijven , zelfde looptijd koers 200 geeft 8,- premie.

    Als je in 'long gelooft'lijken mij dit mooie premies die kunnen fluctueren met de huidige koersverlopen van het aandeel en kan aardig aanvullend rendement opleveren.
    Ik overweeg dit te gaan doen omdat ik in de 200- koers geloof en aandelen aanhoudt.
  18. forum rang 4 roloff 2 november 2018 13:17
    quote:

    Kerncentrale schreef op 2 november 2018 12:28:

    Hier een kleine reactie van een vrouwelijke belegger. Nu sinds 3 jaar bezig maar de inleg heeft nog een fractie van wat het was. In het begin ging het fantastisch daarna kwam de werkelijkheid (long/short). Maar ik ben er nog en leer nog iedere dag. Een paar dagen geleden was de desillusie in ASML (grootste positie) zo naar en diepte punt gedaald dat ik ze eruit heb gegooid. De rest laat zich raden....
    Je kunt dat dom noemen of een weloverwogen besluit. Voorspellen is net als het weer: de zon kan schijnen en voor hetzelfde geld regent het.
    Met interesse volg ik alle berichten, net als bij Arcelor Mittal. Dank daarvoor.
    @Kerncentrale, goed dat je er nog bent (zoals je het zelf verwoordt).

    Bij mij is ASML ook de grootste positie (daarna, sinds de correcte, als tweede mijn positie Besi).

    Wel allemaal aandelen posities, dat geeft oneindig veel meer rust.

    Ik begrijp dat je het op een gegeven moment niet meer zag zitten (zeker als je met een flinke financiële hefboom werkte). Zelfs hier onder het Portugese zonnetje werd ik er ook even niet goed van (zo stonden we op 188, even later dik 40 euro lager).

    Op zich was je keuze voor ASML een prima keuze, gezien het mooie fundament van ASML en de (nog steeds) fraaie lange termijn chart.

    Met dank aan David voor de chart: www.iex.nl/Forum/Upload/2018/11199298...

    Goed weekend allen! gr. R
10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 436 437 438 439 440 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Orderintake ASML doet even pijn, maar verandert dit iets aan de beleggingscase?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht