Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Air France-KLM FR001400J770

Laatste koers (eur)

9,956
  • Verschill

    +0,076 +0,77%
  • Volume

    1.672.155 Gem. (3M) 1,8M
  • Bied

    9,756  
  • Laat

    10,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 129 130 131 132 133 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 oktober 2018 16:00
    Air France en vertegenwoordigers vakbonden tekenen overeenkomst

    Bron: DJI
  2. forum rang 5 manuss 19 oktober 2018 16:09
    quote:

    voda schreef op 19 oktober 2018 16:00:

    Air France en vertegenwoordigers vakbonden tekenen overeenkomst

    Bron: DJI
    Op 2 vakbonden na!!
  3. forum rang 5 manuss 19 oktober 2018 16:11
    CGT en SNPL hebben niet ondertekend
    Als gevolg hiervan hebben alleen de CGT en de SNPL (de National Union of Airline Pilots) niet getekend. De eerste omdat het voldoet aan zijn kantoor volgende week, de tweede vanwege een onenigheid over de datum van betaling van de tweede tranche van 2%. De SNPL wilde het te worden voortbewogen door een dag, 31 december 2018 en niet op 1 januari 2019. Dit voorschot toegestaan ??om een ??stijging van 4% in 2018, dicht bij de 5.1 door de Inter gevraagde% laten zien, en laat de vraag van 2019 toenemen.

    Er is inderdaad een dubbelzinnigheid in de overeenkomst in de mate dat sommige vakbonden zijn van mening dat de onderhandelingen gepland voor oktober zal het jaar 2019 te dekken en degenen die daar anders over denkt, 2019 is ingesteld en het zal betrekking hebben op de jaar 2020. volgende onderhandeling" "de sanctie in de overeenkomst opgenomen", is inderdaad zeer vaag. In het eerste geval zijn recht, heeft Ben Smith rust goedkoop hersteld.
  4. forum rang 10 voda 19 oktober 2018 16:14
    Air France bereikt akkoord met bonden over lonen

    (ABM FN-Dow Jones) Air France heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over een loonsverhoging voor het cabine- en grondpersoneel. Dit maakte luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vrijdag bekend.

    De vakbonden vertegenwoordigen 76,4 procent van de werknemers, die hebben gestemd bij de laatste vakbondsverkiezingen. Het akkoord is daarom bindend.

    Het akkoord behelst onder meer een loonsverhoging van 2 procent, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018. Ook komt er een loonsverhoging van nog eens 2 procent per 1 januari 2019.

    Het Franse personeel legde eerder dit jaar al meerdere dagen het werk neer om een loonsverhoging af te dwingen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 5 manuss 19 oktober 2018 16:21
    quote:

    voda schreef op 19 oktober 2018 16:14:

    Air France bereikt akkoord met bonden over lonen

    (ABM FN-Dow Jones) Air France heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over een loonsverhoging voor het cabine- en grondpersoneel. Dit maakte luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vrijdag bekend.

    De vakbonden vertegenwoordigen 76,4 procent van de werknemers, die hebben gestemd bij de laatste vakbondsverkiezingen. Het akkoord is daarom bindend.

    Het akkoord behelst onder meer een loonsverhoging van 2 procent, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018. Ook komt er een loonsverhoging van nog eens 2 procent per 1 januari 2019.

    Het Franse personeel legde eerder dit jaar al meerdere dagen het werk neer om een loonsverhoging af te dwingen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Mooi Voda, echter de koers reageert matig op dit nieuws.
  6. forum rang 5 manuss 20 oktober 2018 09:53
    Ben Smith doorbreekt impasse bij Air France na cao-akkoord

    Luchtvaartmaatschappij Air-France en vijf Franse vakbonden hebben vrijdag een nieuw cao-akkoord ondertekend, waarover donderdagavond al overeenstemming was bereikt. Het akkoord voorziet in een loonsverhoging van 4% voor 2018 en 2019.

    Het nieuwe cao-akkoord wordt algemeen gezien als een groot succes voor de kersverse nieuwe topman van Air France-KLM, de Canadees Ben Smith. De zustermaatschappij van KLM is maandenlang het doelwit geweest van stakingsacties.

    De vakbonden vertegenwoordigen 76,4% van alle werknemers bij Air France. De overeenkomst is gesloten met de vakbonden voor grond- en cabinepersoneel. De grootste pilotenvakbond, SNPL AF, heeft zich nog niet bij het cao-akkoord aangesloten. Niettemin maakte Air France vrijdagmiddag bekend dat de bereikte cao-overeenkomst zal worden uitgevoerd. Het akkoord biedt een 'nieuw perspectief', verklaarde Ben Smith. 'Ik hoop dat dit het toekomstige succes van onze luchtvaartmaatschappijen zal waarborgen.'

    Air France was al meer dan een half jaar verwikkeld in een slepend loonconflict met de vakbonden. Die eisten een loonsverhoging van 5,1% voor dit jaar. Air France wilde uiteindelijk niet verder gaan dan een salarisverhoging van 7% in vier jaar tijd.

    Honderden miljoenen schade
    Het conflict leidde tot vijftien stakingsdagen en een financiële schadepost van € 355 mln. Bovendien moesten ook topman Jean-Marc Janaillac en een voorganger van hem opstappen en had het cao-conflict een nadelige invloed op de situatie bij zusterbedrijf KLM.

    Het cao-akkoord bij Air France voorziet in een loonsverhoging van 2% met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018. Vanaf 1 januari 2019 komt daar nog eens 2% bij. Bovendien krijgen de laagstbetaalde werknemers nog een extraatje. De volgende cao-onderhandelingsronde begint in oktober volgend jaar.

    Franse media spraken vrijdag over het 'eerste succes' voor topman Ben Smith. De Franse zakenkrant La Tribune noemde het 'ongelooflijk' dat de vakbonden en Air France het eens zijn geworden over een nieuw loonakkoord.

    Het cao-akkoord zal in elk geval tijdelijk en waarschijnlijk voor langere tijd voor arbeidsrust zorgen bij Air France. Essentieel voor de Canadese topman, die na zijn aantreden meteen al onder vuur van de vakbonden kwam te liggen vanwege zijn fors hogere salaris dan zijn voorgangers. Smith moet laten zien dat de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep het kan opnemen tegen de goedkopere concurrenten EasyJet en Ryanair en snelgroeiende spelers op de markt voor intercontinentale vluchten, zoals Emirates en Norwegian.

    Smith wist als chief operating officer bij Air Canada met succes langjarige arbeidsovereenkomsten te sluiten met het personeel. Nu herhaalt hij die truc, die in Frankrijk echter veel lastiger was, omdat de Franse vakbonden veel meer macht hebben dan de Canadese vakbonden.
  7. forum rang 10 voda 24 oktober 2018 21:17
    Air France praat in november door met bonden

    Gepubliceerd op 24 okt 2018 om 19:19 | Views: 432

    Air France-KLM 17:35
    8,20 +0,18 (+2,22%)

    PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France praat volgende maand verder met de vakbonden om het bereikte loonakkoord verder uit te werken. Dat laat het zusterbedrijf van KLM weten. Vorige week bereikte Air France een akkoord met de bonden over een loonsverhoging, na een zich maanden voortslepend conflict.

    Nu een akkoord bereikt is gaan de gesprekken verder in meerdere groepen. Met de pilotenvakbonden en de bonden voor het cabinepersoneel wordt in november afzonderlijk gepraat.

    Sinds het voorjaar staakte het personeel van Air France herhaaldelijk. Dat kostte het bedrijf veel geld en topman Jean-Marc Janaillac zijn baan. Hij had zijn toekomst verbonden aan een eigen loonvoorstel van de directie, dat door het personeel werd weggestemd. Het lukte Janaillacs opvolger Ben Smith wel om snel een akkoord te sluiten.
  8. forum rang 10 voda 29 oktober 2018 16:29
    'Groei voor Air France-KLM'

    Gepubliceerd op 29 okt 2018 om 13:03 | Views: 1.236

    Air France-KLM 16:11
    8,44 +0,07 (+0,86%)

    AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM heeft in het derde kwartaal van het jaar naar verwachting meer omzet behaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst zal ook hoger uitvallen, terwijl bij het operationele resultaat rekening wordt gehouden met een daling. Dat is althans de verwachting van analisten die de luchtvaartgroep zelf heeft gepolst. Air France-KLM publiceert de resultaten woensdag.

    De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een omzet die is gestegen van 7,2 miljard naar 7,5 miljard euro. Het operationeel resultaat zal uitkomen op 963 miljoen euro, tegen 1 miljard euro een jaar eerder. Onder de streep resteert een winst van 678 miljoen euro, 126 miljoen euro meer in vergelijking met het derde kwartaal van 2017. Bij de winstcijfers lopen de verwachtingen van analisten wel sterk uiteen.

    De kenners zullen verder gespitst zijn op berichten over wijzigingen in de structuur van de luchtvaartcombinatie. Van de Nederlandse maatschappij KLM is al wel bekend dat zij graag de structuur weer als vanouds zien met een co-topman van KLM-huize aan het roer naast de nieuwbakken topman Ben Smith. De Canadees heeft pas sinds kort de leiding over de onderneming. In Nederland bestaat de vrees dat KLM veel van zijn huidige zeggenschap binnen de combinatie zal gaan verliezen.

    Loonsverhoging

    Belangrijkste wapenfeit van Smith tot nu toe is het principe-akkoord met het merendeel van de vakbonden van Air France over een loonsverhoging. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan slepend conflict dat gepaard ging met de nodige stakingen. Sommige vakbonden sputteren nog wel tegen.

    Details over de overeenkomst met de bonden worden de komende weken uitgewerkt. Zo wordt afzonderlijk met de pilotenvakbonden en de bonden voor het cabinepersoneel verder gepraat.
  9. forum rang 10 voda 30 oktober 2018 12:40
    Beursblik: meer omzet voor Air France-KLM

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het derde kwartaal van het jaar naar verwachting meer omzet behaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de verwachting van analisten die de luchtvaartmaatschappij zelf op haar website heeft geplaatst.

    Woensdag voorbeurs publiceert Air France-KLM de kwartaalresultaten.

    Volgens de consensus is de omzet gestegen van 7,2 miljard naar 7,5 miljard euro. Het operationeel resultaat zal naar verwachting van zeventien analisten uitkomen op 943 miljoen euro, tegen 1.022 miljoen euro een jaar eerder.

    Onder de streep resteert vermoedelijk een winst van 639 miljoen euro, 126 miljoen euro meer op jaarbasis.

    Air France-KLM zei bij de presentatie van de halfjaarcijfers dat voor het derde kwartaal en heel 2018 wordt verwacht dat de omzet positief is tegen constante wisselkoersen in vergelijking met vorig jaar.

    De resultaten worden voor het eerst gepresenteerd door de nieuwe topman Ben Smith. Hij staat sinds 30 september aan het roer bij Air France-KLM.

    Het bedrijf had het afgelopen kwartaal aan de stok met de Franse vakbonden over salarissen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 5 manuss 31 oktober 2018 08:02
    Meer omzet voor Air France-KLM
    woensdag 31 oktober 2018 07:43
    Operationeel resultaat beter dan verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het derde kwartaal van 2018 meer omzet behaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij woensdag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg met 4 procent naar 7.545 miljoen euro. Op basis van constante wisselkoersen was de stijging zelfs 5,8 procent. Analisten hadden ook gerekend een stijging naar 7,5 miljard euro.

    Het operationeel resultaat kwam uit op 1.065 miljoen euro, een daling van 77 miljoen euro. Maar dit is beter dan de verwachting van analisten. Zij hadden gerekend op 943 miljoen euro.

    Onder de streep resteerde een winst van 786 miljoen euro, 145 miljoen euro meer op jaarbasis.

    Outlook

    Air France-KLM is positief gestemd over de rest van het jaar. De maatschappij verwacht een toename van het aantal passagiers. Het bedrijf geeft wel aan dat er geopolitieke onzekerheden zijn. Ook is het bezorgd over de stijgende brandstofprijzen.

    De resultaten worden voor het eerst gepresenteerd door de nieuwe topman Ben Smith. Hij staat sinds 30 september aan het roer bij Air France-KLM.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl
  11. forum rang 10 voda 31 oktober 2018 16:27
    Correctie: Update: meer omzet voor Air France-KLM

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het derde kwartaal van het jaar meer omzet behaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij woensdag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg met 4 procent naar 7.545 miljoen euro. Op basis van constante wisselkoersen was de stijging zelfs 5,8 procent. Analisten hadden ook gerekend een stijging naar 7,5 miljard euro.

    Het operationeel resultaat kwam uit op 1.065 miljoen euro, een daling van 77 miljoen euro. Maar dit is beter dan de verwachting van analisten. Zij hadden gerekend op 943 miljoen.

    Onder de streep resteerde een winst van 786 miljoen euro, 145 miljoen euro meer op jaarbasis.

    Het aantal passagiers nam het afgelopen kwartaal met 2,3 procent toe naar 28,5 miljoen stuks. Over de gehele eerste negen maanden ging het aantal passagiers met 2,6 procent omhoog naar net geen 77 miljoen.

    Het bedrijf deed het met name beter op de Noord-Amerikaanse en Aziatische routes.

    De omzet bij KLM Group steeg het afgelopen kwartaal met 5,2 procent naar 3.110 miljoen euro. De Nederlandse tak deed het procentueel daarmee beter dan de Franse. Bij Air France ging de omzet met 3,5 procent omhoog naar 4.580 miljoen euro.

    Outlook

    Vanwege de onzekere geopolitieke omstandigheden en stijging van de brandstofkosten heeft het bedrijf de vooruitzichten aangepast.

    Air France-KLM verwacht nu voor het passagiersnetwerk voor het gehele jaar een capaciteitsverhoging van 2,0 tot 2,5 procent. Eerder was dat nog 2,5 tot 3,5 procent. Het bedrijf is dit jaar waarschijnlijk ook 500 miljoen euro meer kwijt aan brandstofkosten. De brandstofrekening in 2019 zal mogelijk zelfs 900 miljoen euro hoger uitvallen dan in 2018.

    De kosten per unit nemen dit jaar, zoals eerder al aangegeven, vermoedelijk met 0 tot 1,0 procent toe, gerekend naar constante wisselkoersen. In het derde kwartaal ging het nog om een afname van 1,0 procent.

    De resultaten worden voor het eerst gepresenteerd door de nieuwe topman Ben Smith. Hij staat sinds 30 september aan het roer bij Air France-KLM.

    Correctie: om outlook aan te passen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  12. forum rang 10 voda 31 oktober 2018 16:30
    Video: Van Zeijl over Air France-KLM

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM publiceerde voorbeurs de resultaten over het derde kwartaal. Analist Corné van Zeijl van Actiam neemt de cijfers onder de loep. Van Zeijl geeft zijn oordeel.

    www.youtube.com/watch?v=93eltck_XWk

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 31 oktober 2018 16:45
    'AF-KLM moet zich als één bedrijf gedragen'

    Gepubliceerd op 31 okt 2018 om 13:54 | Views: 972

    Air France-KLM 16:29
    8,62 +0,13 (+1,48%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het wordt tijd dat luchtvaartcombinatie Air France-KLM zich eens als één bedrijf gaat gedragen. Daar is de tijd, zo'n veertien jaar na de fusie, wel rijp voor. Dat zei nieuwbakken topman Ben Smith van Air France-KLM woensdag ten overstaan van analisten.

    Smith stelde dat spanningen tussen Parijs en Amstelveen, waar het hoofdkantoor van KLM is gevestigd, de wereld uit moeten worden geholpen. Hij had het onder meer over arbeidsconflicten en de ongelijke niveau's van winstgevendheid. Volgens Smith is één van de doelen om meer voordelen te halen uit de combinatie.

    Bekend is dat Air France minder winstgevend is dan KLM. Nederlandse werknemers zijn vaak kritisch ten aanzien van looneisen en stakingen door personeel van Air France. De laatste keer dat Air France-personeel zich roerde, kostte dat Smiths voorganger Jean-Marc Janaillac zijn baan.

    Winstmarges

    Smith wees onder meer op de winstmarges tussen Air France en KLM die te ver uit elkaar liggen. KLM was in het derde kwartaal goed voor een winstmarge van 18 procent. Dat niveau noemde Smith ,,adequaat". Bij Air France was dit 11 procent. Smith wees wel op het verschil in belasting- en regeldruk. Voor beide kampen geldt dat de efficiëntie omhoog kan volgens de Canadees.

    Bij KLM-personeel bestaat de vrees dat er veel van de huidige zeggenschap verloren gaat, waaronder de controle over de eigen portemonnee. In Parijs zou juist veelvuldig worden geklaagd over de veelvoud aan taken die juist naar Nederland worden overgeheveld.

    Smith kwam vorige maand aan het roer te staan bij Air France-KLM. Hij nam ook tijdelijk de leiding over Air France in handen om een geschil over lonen de wereld uit te helpen. Binnen een mum van tijd bereikte hij een voorlopig akkoord met het merendeel van de Franse vakbonden. Over de details van die overeenkomst wordt de komende periode onderhandeld.
  14. forum rang 10 voda 31 oktober 2018 17:48
    Tarieven Schiphol flink omhoog

    Gepubliceerd op 31 okt 2018 om 16:58 | Views: 737

    Air France-KLM 17:29
    8,59 +0,10 (+1,13%)

    SCHIPHOL (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen zullen de komende drie jaar gemiddeld 7,9 procent meer kwijt zijn voor het gebruik van Schiphol. Voor maatschappijen die schonere en stillere vliegtuigen inzetten wordt het aantrekkelijker om op Schiphol te vliegen, zo blijkt uit de nieuwe tarieven die Schiphol heeft vastgesteld voor de periode 1 april 2019 tot en met 31 maart 2022.

    Komend jaar is de stijging van de haventarieven met 10,7 procent het hoogst. In 2020 wordt vliegen van en naar Schiphol 8,7 procent duurder en het jaar erop gaat het tarief nog eens met 4,2 procent omhoog.

    Nieuwe regelgeving schrijft voor dat Schiphol de havengelden vanaf nu voor drie jaar vaststelt. Eerder gebeurde dit jaarlijks. Naast het start- en landingstarief brengt Schiphol met de haventarieven ook veiligheids- en passagiersdiensten in rekening.

    Zeer fors

    Met de nieuwe tarieven betalen luchtvaartmaatschappijen in 2021 voor de meest lawaaiige en vervuilende vliegtuigen 180 procent van het basistarief van de start- en landingsgelden. Dat zijn bijvoorbeeld de Boeing 747-200 en de McDonnell Douglas MD-80. Voor de meest stille en schone vliegtuigen, zoals de Airbus A320neo, A350-900, A380-800 en de Boeing 787 Dreamliner, betalen zij 45 procent van het basistarief. Ook liggen de tarieven 's nachts hoger dan overdag.

    Luchtvaartmaatschappij KLM vindt de stijging van de tarieven ,,zeer fors'' en stelt dat die voor een deel terug te voeren zijn op de gestegen operationele kosten van Schiphol. Ook vindt KLM dat vooral stillere vliegtuigen worden voorgetrokken met goedkopere tarieven, maar dat niet voldoende wordt gekeken naar duurzame initiatieven. De luchtvaartmaatschappij had bijvoorbeeld liever gezien dat kortere vluchten een hoger tarief zouden moeten betalen dan verre vluchten.
  15. forum rang 5 manuss 1 november 2018 08:20

    Tarieven Schiphol flink omhoog

    Gepubliceerd op 31 okt 2018 om 16:58

    @) Zal het aandeel geen goed doen!!
  16. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:42
    KLM denkt na over vertrek uit Amstelveen

    Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 16:06 | Views: 915

    Air France-KLM 16:22
    9,66 0,00 (-0,04%)

    AMSTELVEEN (AFN) - KLM overweegt een verhuizing van zijn hoofdkantoor uit Amstelveen. De luchtvaartmaatschappij zou de huidige locatie dan verruilen voor een plek dichter bij Schiphol. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving van de Amstelveense regionale omroep RTVA.

    Naast een verhuizing, is een renovatie van het kantoor ook een van de opties. Een woordvoerster van KLM kon nog niet zeggen wanneer de knoop zal worden doorgehakt. Op dit moment werken er dagelijks zo'n achthonderd medewerkers in het pand dat KLM in 1971 in gebruik nam.
  17. forum rang 10 voda 9 november 2018 11:37
    Air France-KLM vervoert meer passagiers

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in oktober meer passagiers vervoerd, terwijl ook het vrachtvervoer steeg. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag voorbeurs.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 7,6 miljoen passagiers, een stijging van 1,9 procent op jaarbasis.

    Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 3,8 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 3,2 procent toe, en de bezettingsgraad steeg met 0,5 procentpunt naar 87,0 procent.

    Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 10,5 procent naar 1,6 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in oktober op 92,3 procent, een toename van 0,5 procentpunt.

    Het vrachtverkeer bij Air France-KLM steeg in de afgelopen maand, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 3,2 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 1,0 procent en de beladingsgraad steeg met 1,3 procentpunt tot 63,3 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 12 november 2018 17:04
    Derivatenovereenkomst Air France op Amadeus

    Gepubliceerd op 12 nov 2018 om 09:07 | Views: 1.245

    Air France-KLM 16:43
    9,59 -0,20 (-2,08%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France Finance heeft voor krap 5 miljoen aandelen die het bezit in boekingsbedrijf Amadeus een derivatenovereenkomst gesloten met de Franse bank Société Générale, om de waarde ervan te beschermen. Dat bleek uit documenten die zijn ingediend bij toezichthouders.

    Dankzij de transactie blijft de luchtvaartonderneming ingedekt als de waarde van het belang zakt, maar kan het nog altijd profiteren van een eventuele stijging van de waarde van de aandelen. De bijna 5 miljoen effecten zijn goed voor een belang van 1,13 procent in Amadeus, dat een notering heeft in Madrid.
  19. forum rang 10 voda 23 november 2018 11:44
    'Air France wil vloot superjumbo's inkrimpen'

    Gepubliceerd op 23 nov 2018 om 08:30 | Views: 2.460

    Air France-KLM 11:26
    10,10 +0,12 (+1,18%)

    PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France wil zijn vloot met superjumbo's inkrimpen. De Franse krant Les Echos schrijft dat topman Ben Smith daarover de knoop heeft doorgehakt. Hij heeft er voor gekozen om vast te houden aan vijf eigen A380-toestellen van Airbus.

    De Fransen hebben momenteel tien A380's in gebruik. Daarvan zijn er vijf geleased. Van twee toestellen loopt het leasecontract eind 2019 af. Die superjumbo's gaan dan terug naar Airbus. Ook van de andere gehuurde A380's wordt op termijn afscheid genomen. De vijf eigen toestellen worden vanaf het najaar 2020 gemoderniseerd.

    Eerder had Air France zijn order bij Airbus voor de superjumbo's al teruggebracht van twaalf naar tien. De maatschappij geeft de voorkeur aan de A350 van Airbus of de 777 van Boeing, die goedkoper en zuiniger zijn. Dat Air France voorlopig vast blijft houden aan vijf superjumbo's heeft volgens de krant ook te maken met het gegeven dat er geen partijen te vinden zijn die de kisten over zouden willen nemen.
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 129 130 131 132 133 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht