Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,912
  • Verschill

    +0,004 +0,44%
  • Volume

    779.198 Gem. (3M) 6,9M
  • Bied

    0,910  
  • Laat

    0,913  
+ Toevoegen aan watchlist

Sectornieuws - biotech

6.424 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 november 2018 15:45
    AbbVie verhoogt winstverwachting

    (ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het derde kwartaal van 2018 de omzet en de winstgevendheid zien toenemen en besloot de winstraming voor dit jaar wederom te verhogen. Dit maakte de Amerikaanse farmareus vrijdag bekend.

    De omzet nam afgelopen kwartaal met 17,8 procent toe tot 8.236 miljoen dollar en onder de streep resteerde een nettowinst van 2.747 miljoen dollar tegen een winst van 1.631 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    De aangepaste winst per aandeel steeg naar 1,81 dollar. Rekening houdend met bijzondere posten was dit zelfs 2,14 dollar, een groei van bijna 52 procent. De verwachting van analisten die door FactSet vooraf waren gepolst lag op 2,01 dollar per aandeel.

    Outlook

    AbbVie stelde de verwachtingen voor dit jaar opnieuw opwaarts bijgesteld, wat ook al gebeurde bij de halfjaarcijfers.

    Voor de aangepaste winst per aandeel wordt nu uitgegaan van een bandbreedte van 7,90 tot 7,92 dollar. Eerder was dit nog 7,76 dollar tot 7,86 dollar.

    Het aandeel AbbVie noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs bijna vier procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 3 november 2018 17:03
    ’Galapagos gaat Philips overvleugelen’
    1 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM (DFT) - Biotechnologiebedrijf Galapagos kan Philips binnen enkele jaren gaan overvleugelen op de Amsterdamse beurs. Dat heeft Galapagos-topman Onno van de Stolpe aangegeven in zakenblad Quote.

    ? JOCK FISTICK
    „Ik zie geen enkele reden waarom wij niet over een paar jaar Philips voorbij kunnen zijn in beurswaarde”, aldus Van de Stolpe.

    Galapagos staat sinds 2005 genoteerd aan het Damrak en is inmiddels goed voor een beurswaarde van circa €5 miljard. Philips wordt gewaardeerd op ruim €30 miljard.

    Galapagos-topman Onno van de Stolpe
    Galapagos-topman Onno van de Stolpe? DIJKSTRA BV

    Filgotinib
    Voor Galapagos zal veel ervan afhangen of haar medicijn filgotinib een succes wordt. Dit middel tegen reuma komt als alles meezit in 2020 op de markt, verwacht Van de Stolpe.

    De kans dat Galapagos over tien jaar nog zelfstandig is, schat de topman trouwens op „minder dan 50%”. Hij ziet de Amerikaanse partner Gilead als de meest voor de hand liggende koper van Galapagos. Maar hij verwacht op korte termijn geen overnamebod van Gilead.

    www.telegraaf.nl/financieel/2758041/g...
  3. forum rang 8 lucas D 5 november 2018 16:54
    fd.nl/beurs/1276757/curetis-koers-daa...

    Curetis-koers daalt aan vooravond emissie
    Het aandeel van het Duitse biotechbedrijf Curetis staat maandag op de Amsterdamse beurs onder druk, aan de vooravond van een emissie van nieuwe aandelen later deze week.
    Curetis stond halverwege de middag op een verlies van 7,5% op €2,45. Het biotechbedrijf heeft het al langer moeilijk.
    De nieuwe koersdaling houdt kennelijk verband met de bekendmaking vrijdag dat Curetis ruim 7,4 mln nieuwe aandelen wil uitgeven om een bedrag van maximaal €18,4 mln op te halen. De uitgifte leidt tot een flinke verwatering voor de bestaande aandeelhouders. Op dit moment staan 16,5 mln aandelen uit. Met een beurswaarde van circa €40 mln is Curetis een van de kleinere bedrijven op de Amsterdamse beurs.
    Uitgifteprijs van €2 tot €2,60

    Curetis verwacht woensdag een uitgifteprijs van de nieuwe aandelen bekend te maken in een prijsrange van €2 tot €2,60 per aandeel.

    Het bedrijf wil het nieuwe kapitaal onder meer gebruiken om de Amerikaanse verkoopinspanningen voor zijn Unyvero-apparaten en de bijbehoren testen op te voeren. Het bedrijf geeft ook aandelen uit ten behoeve van een nieuwe optieregeling voor zijn management.
    Curetis ontwikkelt en verkoopt testen waarmee in korte tijd is vast te stellen welke bacterie verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld een longontsteking. De onderneming maakte in november 2015 zijn debuut op het Damrak met een introductiekoers van €10 per aandeel.
    Verlies van €11,7 mln
    De koers van Curetis staat al langer onder druk, omdat de onderneming zijn Unyvero-apparaten en de bijbehorende test slechts moeizaam aan ziekenhuizen verkocht krijgt. Het verlies van het bedrijf over de eerste helft van dit jaar liep op tot €11,7 mln. Curetis maakt op 23 november zijn cijfers over het derde kwartaal van dit jaar bekend.
  4. forum rang 10 voda 6 november 2018 16:20
    Eli Lilly boekt hogere resultaten

    (ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft in het derde kwartaal een hogere winst en omzet geboekt en verhoogde opnieuw de aangepaste winstverwachtingen voor heel dit jaar. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut dinsdag bekend.

    Eli Lilly boekte in het afgelopen kwartaal een operationeel resultaat van 1,4 miljard dollar, in vergelijking met 542 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van ruim 1,1 miljard dollar, tegenover 556 miljoen dollar vorig jaar.

    Daarmee kwam de winst per aandeel uit op 1,12 dollar, terwijl de aangepaste winst per aandeel 1,39 dollar per aandeel bedroeg, een stijging met 32 procent.

    De omzet steeg van 5,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2017 naar 6,1 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De hogere omzet was met name het resultaat van de gestegen vraag voor nieuwe medicijnen, terwijl de operationele kosten met 1 procent stegen.

    Outlook

    Eli Lilly voorziet voor het hele boekjaar een winst tussen de 3,04 en 3,09 dollar per aandeel, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een range van 3,19 tot 3,29 dollar. De farmaceut voorziet een aangepaste winst van 5,55 tot 5,60 dollar per aandeel, waarbij eerder nog werd uitgaan van 5,40 tot 5,50 dollar per aandeel.

    Het is de tweede keer dit jaar dat Eli Lilly de winstprognoses aanpast.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 7 november 2018 16:15
    Onderzoek toont effectiviteit middel MDxHealth aan

    (ABM FN-Dow Jones) Het tijdschrift Urology Practice heeft een studie gepubliceerd die de effectiviteit van SelectMDx, een middel van MDxHealth, aantoont bij het begeleiden van de eerste besluitvorming rond een prostaatbiopsie. Dat maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf woensdag bekend.

    SelectMDx is een middel tegen agressieve prostaatkanker.

    Bestaand onderzoek toont aan dat de overlevingspercentages voor patiënten beter zijn wanneer intermediaire en hooggradige prostaatkanker in een vroeg stadium worden gevonden. De lage specificiteit van PSA-screening, die de huidige standaardnorm is, leidt echter vaak tot onnodig invasieve prostaatbiopten en 'overdetectie' van kankers met een lager risico, die mogelijk niet profiteren van een dure behandeling.

    Het onderzoek omvatte vijf Amerikaanse urologiepraktijken waarbij 418 patiënten die een SelectMDx-test ontvingen achtereenvolgens werden geïncludeerd terwijl ze werden beoordeeld voor de eerste prostaatbiopsie. Alle tests werden door de uroloog besteld voor patiëntbehandeling.

    “SelectMDx bleek een significante invloed te hebben op de besluitvorming rond de eerste prostaatbiopsie”, zo stelt MDxHealth.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 7 november 2018 19:41
    Curetis haalt 8,9 miljoen euro op

    (ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft met de uitgifte van 4,45 miljoen nieuwe aandelen 8,9 miljoen euro opgehaald. Dit maakte de specialist in moleculaire diagnostiek woensdag nabeurs bekend.

    De nieuwe aandelen werden geplaatst voor 2,00 euro per aandeel bij bestaande en nieuwe institutionele beleggers.

    Op 2 november liet Curetis weten tot 7,4 miljoen nieuwe aandelen uit te willen geven voor een prijs van 2,00 tot 2,60 euro.

    Dat de plaatsing zo ruim onder de verwachtingen uitkwam, schreef CEO Oliver Schacht toe aan "de huidige omstandigheden op de kapitaalmarkt".

    Van de opbrengst van 8,9 miljoen euro blijft na betaling van kosten, commissies en belastingen ongeveer 7,3 miljoen euro over.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  7. forum rang 10 voda 7 november 2018 20:59
    Door Johan Wiering
    2 uur geleden in FINANCIEEL

    Amsterdam - Particuliere beleggers tonen weinig interesse in het Oostenrijks biotechbedrijf Themis Bioscience, dat vrijdag zijn opwachting maakt op de Amsterdamse beurs. En dat is terecht, zo meent biotechanalist Marcel Wijma.

    Themis Bioscience ontwikkelt een vaccin tegen chikungunya, een ziekte die spier- en gewrichtspijnen, huiduitslag, hoge koorts en zichtproblemen veroorzaakt en veel gelijkenis vertoont met dengue, ofwel knokkelkoorts. De ziekte komt veel voor in Azië, Afrika en op de Caraïben.

    Volgens Wijma gaat Themis te vroeg naar de beurs. „Het vaccin zit nog in fase 2 en de ontwikkeling duurt altijd langer dan je verwacht. Er gaat zeker nog enkele jaren overheen voordat het vaccin mogelijk op de markt komt. Dat doorontwikkelen is redelijk kostbaar.”

    Ook het ontbreken van een marketingpartner ziet de directeur van Van Leeuwenhoeck Institute als een nadeel. „Bovendien wordt het vaccin alleen gekocht door overheden en het is een hachelijke zaak om met hen deals te sluiten.”

    De meest recente beursgangen van biotechnologiebedrijven, te weten die van Kiadis en - in nog veel sterkere mate - Curetis en Probiodrug in 2014 en 2015 waren bepaald geen succes. Wijma acht de kans groot dat de koers van Themis in de eerste paar jaar van zijn beursbestaan ook een dalende trend zal laten zien. „De koers kan alleen omhoog door een deal met een partner, hele goede onderzoeksresultaten of een overnamebod op het bedrijf.”

    Ook het feit dat het om een onbekende buitenlandse partij gaat, speelt mee in de geringe interesse bij particuliere beleggers. BinckBank meldt dat het bepaald niet storm loopt. Klanten van DeGiro kunnen pas sinds woensdag hun interesse kenbaar maken. De inschrijving tegen een prijs van €9,70 tot €11,60 sluit bij beide vooraanstaande Nederlandse partijen om 10 uur donderdagochtend.

    www.telegraaf.nl/financieel/2774843/p...
  8. [verwijderd] 8 november 2018 12:15
    Iemand die AXSM (Axsome Therapeutics) op zijn radar heeft?
    Op clinicaltrials.gov vind je nu volgende informatie :

    1.
    clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT035955...
    Randomized, Double-Blind, Active-Controlled Study of AXS-05 for MDD.
    Estimated Primary Completion Date : October 2018
    Estimated Study Completion Date : October 2018

    2.
    clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT034717...
    Research study is designed with the purpose of evaluating AXS-05 for its effects on smoking behavior.
    Estimated Primary Completion Date : December 31, 2018
    Estimated Study Completion Date : January 21, 2019

    3.
    clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT027417...
    To evaluate the efficacy and safety of AXS-05 relative to bupropion in subjects with treatment resistant major depressive disorder (MDD).
    Estimated Primary Completion Date : January 2019
    Estimated Study Completion Date : March 2019

    Verder kan je lezen in hun "Corporate Presentation" dd. 17 oktober 2018 - link : axsometherapeuticsinc.gcs-web.com/eve... - dat volgende catalysten er nog dit jaar aankomen :
    *** Interim Analysis AXS-05 in AD agitation
    *** Start Ph 3 trial AXS-07 in migraine
    *** Start Ph 2 trial AXS-12 in narcolepsy

    Morgen komen de cijfers van Q3 uit, weinig nieuws op dat front te verwachten (nog geen inkomsten) maar mogelijks dus een update AXS-05 in MDD. En meerdere updates in de komende maanden. Market cap belachelijk laag IMO.
    Succes!
  9. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:52
    Kiadis Pharma benoemt senior executives

    (ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma maakte donderdag bekend dat het drie hogere leidinggevenden heeft aangetrokken.

    De biotechonderneming trok Andrew Sandler aan als Head of Supply Chain. Sandler werkte voorheen 14 jaar bij Janssen Pharmaceuticals.

    Jonathan Sweeting zal daarnaast de functie Head of Commercial Europe bekleden. Sweeting werkte vijf jaar voor GSK, in meerdere functies.

    Tot slot is Marcel Zwaal aangetrokken als Head of Corporate Development. Zwaal was voorheen CEO van Hubrecht Organoid Technologies.

    Het aandeel Kiadis Pharma sloot woensdag 0,7 procent hoger op 9,04 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:53
    AstraZeneca verkoopt meer medicijnen

    Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 09:25 | Views: 675

    AstraZeneca Plc 16:32
    6.180,00 +323,00 (+5,51%)

    LONDEN (AFN) - De Britse farmaceut AstraZeneca heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar meer omzet geboekt uit de verkoop van eigen medicijnen, waaronder nieuwe middelen tegen kanker, diabetes en astma. De omzet uit de productverkoop klom met 4 procent tot bijna 15,3 miljard dollar.

    De totale omzet daalde echter met 6 procent tot bijna 15,7 miljard dollar. Dat kwam door een forse daling van de inkomsten uit het samenwerkingsverband met het Amerikaanse Merck op het gebied van kankermedicatie. De gerapporteerde operationele winst lag bijna een kwart lager dan een jaar eerder, op 2,3 miljard dollar.

    AstraZeneca zei op koers te liggen om dit jaar zijn doelstellingen te bereiken. Daarbij wordt onder meer gerekend op een omzetgroei uit de productverkoop met een laag enkelcijferig percentage.
  11. [verwijderd] 8 november 2018 16:57
    16:54:56 / 08-11-18 DJ Themis stelt beursgang uit

    Marktomstandigheden niet goed.
    (ABM FN-Dow Jones) Themis Bioscience stelt een beursgang in Amsterdam uit vanwege de marktomstandigheden. Dit meldde de beursaspirant donderdagmiddag.
    Een beursgang zou, onder de huidige tegenzittende omstandigheden, niet in het belang van de onderneming of zijn aandeelhouder zijn, meldde Themis.
    Het aandeel zou op 9 november verhandelbaar worden op Euronext Amsterdam. En volgens CEO Erich Tauber zou er na een notering op het Damrak in de toekomst ook de stap kunnen worden gemaakt naar de Amerikaanse Nasdaq, zo vertelde hij eind oktober aan ABM Financial News.
    Er zouden ruim 3,6 miljoen gewone aandelen worden uitgegeven. Inclusief een overtoewijzing kon het aantal aandelen met 15 procent oplopen tot krap 4,2 miljoen stuks.
    Themis mikte op een bandbreedte van 9,70 tot 11,60 euro per aandeel, hetgeen een waardering zou vertegenwoordigen van 85,4 miljoen tot 102,1 miljoen euro.
    Themis zou de opbrengsten van de beursgang gebruiken voor de Fase 3 studie met Chikungunya, een infectieziekte die wordt veroorzaakt door muggen. Sterfte als gevolg van een infectie worden bij Chikungunya relatief weinig gezien, aldus het RIVM.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    November 08, 2018 10:54 ET (15:54 GMT)
    © 2018 ABM Financial News. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 9 november 2018 11:39
    Esperite verwacht jaarrapport op 17 november

    (ABM FN-Dow Jones) Esperite verwacht het jaarverslag over 2017 vóór 17 november aanstaande te publiceren. Dit maakte het Zutphense stamcelbedrijf vrijdag voorbeurs bekend.

    Het jaarrapport is "bijna af", aldus Esperite.

    Eerder maakte het bedrijf melding van technische problemen rond de publicatie van het jaarverslag. Half augustus werd bekendgemaakt dat die problemen waren opgelost.

    Het jaarverslag zou aanvankelijk op 30 april verschijnen, maar de publicatie werd vervolgens uitgesteld tot 18 juni.

    Het aandeel Esperite sloot donderdag 6,4 procent lager op 0,21 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. [verwijderd] 12 november 2018 11:43

    Takeda sets target date to close $62B Shire deal

    Nov. 12, 2018 5:33 AM ET|About: Shire PLC (SHPG)|By: Yoel Minkoff, SA News Editor

    •Aiming to close its deal for Shire (NASDAQ:SHPG) on Jan. 8, Takeda Pharmaceutical (OTCPK:TKPYY) will hold an extraordinary general meeting of shareholders to vote on the $62B transaction on Dec. 5.

    •The deal would be the largest-ever overseas acquisition by a Japanese company, but it still needs two-thirds support from shareholders, some of whom are worried about the enlarged company's resulting debt burden, as well as regulatory approval from the EU.

    •SHPG +1% premarket
    seekingalpha.com/news/3408365-takeda-...
  14. forum rang 10 voda 12 november 2018 16:58
    Philips werft eerste patiënt voor onderzoek

    Gepubliceerd op 12 nov 2018 om 16:30 | Views: 364

    Philips Koninklijke 16:36
    33,69 +0,08 (+0,24%)

    AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de eerste deelnemer geworven voor een onderzoek naar het nieuwe middel Stellarex. Dit is een met medicijnen bedekt ballonnetje dat moet helpen tegen vaatvernauwing in de onderbenen.

    Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf hoopt in de komende twaalf tot achttien maanden in totaal 345 patiënten te werven voor het onderzoek, dat wordt uitgevoerd op tientallen locaties in de Verenigde Staten, Europa en Australië. De studie moet uitwijzen of de behandeling met de Stellarex effectief en veilig is.

    Volgens Philips lijden wereldwijd zo'n 250 miljoen mensen aan aandoeningen aan het perifere vaatstelsel, waar de te behandelen vaatvernauwingen onder worden geschaard. Vooral in de Verenigde Staten komt de ziekte veel voor.
  15. [verwijderd] 13 november 2018 09:42

    Farmaceut krijgt 1,5 miljard dollar.
    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca verkoopt voor 1,5 miljard dollar de Amerikaanse rechten op het geneesmiddel Synagis aan Swedish Orphan Biovitrum. Dit maakte het Britse farmaceutische bedrijf dinsdag bekend.
    Het overnamebedrag wordt contant en in aandelen voldaan.
    Synagis is een middel tegen infecties aan de luchtwegen.
    SOBI krijgt de leiding over de vercommercialisering van het medicijn in de VS. De 130 Amerikaanse medewerkers van AstraZeneca komen in dienst van de Zweedse onderneming.
    SOBI krijgt ook een deel van de opbrengsten van het medicijn MEDI8897, dat AstraZeneca ontwikkelt in samenwerking met Sanofi. Ook dit medicijn is een middel tegen infecties aan de luchtwegen.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    November 13, 2018 03:37 ET (08:37 GMT)
    © 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND ASTRAZENECA PLC
    GB0009895292
    AAND ASTRAZENECA PLC SP ADR
    US0463531089
  16. forum rang 4 Wadloper 13 november 2018 10:00
    quote:

    't zal maar gebeuren schreef op 13 november 2018 09:42:

    Farmaceut krijgt 1,5 miljard dollar.
    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca verkoopt voor 1,5 miljard dollar de Amerikaanse rechten op het geneesmiddel Synagis aan Swedish Orphan Biovitrum. Dit maakte het Britse farmaceutische bedrijf dinsdag bekend.
    Het overnamebedrag wordt contant en in aandelen voldaan.
    Synagis is een middel tegen infecties aan de luchtwegen.
    SOBI krijgt de leiding over de vercommercialisering van het medicijn in de VS. De 130 Amerikaanse medewerkers van AstraZeneca komen in dienst van de Zweedse onderneming.
    SOBI krijgt ook een deel van de opbrengsten van het medicijn MEDI8897, dat AstraZeneca ontwikkelt in samenwerking met Sanofi. Ook dit medicijn is een middel tegen infecties aan de luchtwegen.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    November 13, 2018 03:37 ET (08:37 GMT)
    © 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

    AAND ASTRAZENECA PLC
    GB0009895292
    AAND ASTRAZENECA PLC SP ADR
    US0463531089
    Mooi, nemen ze Pharming maar over voor die 1,5 miljard.
    Effe delen door pak um beet 650M aandeeltjes geeft mooie koers van om en nabij 2,30.
    DEAL
  17. forum rang 10 voda 13 november 2018 16:34
    C Partners kleiner in Curetis

    (ABM FN-Dow Jones) C Partners Holding heeft een flink kleiner belang in Curetis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 november 2018.

    C Partners meldde een kapitaalbelang van 9,14 procent met een dito stemrecht. Het belang wordt middellijk reëel gehouden.

    Op 19 februari 2018 meldde C Partners nog een kapitaalbelang van 14,99 procent met eenzelfde stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 14 november 2018 16:28
    Boete na beursgang biotechtak Samsung

    Gepubliceerd op 14 nov 2018 om 11:36 | Views: 903

    SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - De beurstoezichthouder in Zuid-Korea heeft de biotechnologietak van Samsung een boete opgelegd voor gesjoemel rond zijn beursgang. Als blijkt dat het onderdeel inderdaad opzettelijk regels heeft overtreden, dan wordt de beursnotering van Samsung Biologics mogelijk geschrapt en volgt een strafrechtelijk onderzoek.

    Bij de beursgang in Seoul werd in 2016 ongeveer 2 miljard dollar opgehaald. Daarbij zou de waarde van het bedrijfsonderdeel bewust te hoog zijn weergegeven.

    Samsung Biologics moet omgerekend 6,2 miljoen euro betalen. Ook adviseerde de beurswaakhond de topman van het bedrijf op straat te zetten. De handel in Samsung Biologics is stilgelegd in afwachting van verdere ontwikkelingen. Het zou voor zover bekend voor het eerst zijn dat een bedrijf in Zuid-Korea wegens boekhoudproblemen van de beurs wordt gehaald. Een analist acht de kans dat dat gebeurt overigens klein.
  19. forum rang 10 voda 14 november 2018 16:33
    Duits Merck profiteert van Amsterdamse tak

    Gepubliceerd op 14 nov 2018 om 07:43 | Views: 956

    Merck & Company 16:13
    74,39 -0,22 (-0,29%)

    DARMSTADT (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut en speciaalchemieconcern Merck uit het Duitse Darmstadt heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan en schroeft zijn omzetverwachting voor het jaar op. Vooral het in Amsterdam gevestigde onderdeel Life Sciences presteerde goed, zo bleek woensdag uit een handelsbericht.

    De opbrengsten van de tak Life Sciences groeiden op eigen kracht met bijna tien procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzet van Merck steeg met 6,6 procent tot 3,8 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met bijna 6 procent, maar was alsnog hoger dan verwacht. De nettowinst zakte ook, van 648 miljoen naar 345 miljoen euro. Dat kwam onder meer door investeringen.

    Voor het hele jaar rekent Merck, niet te verwarren met de Amerikaanse branchegenoot met dezelfde naam, nu op een omzetgroei van 4 tot 6 procent. Dat was eerder 3 tot 5 procent. Wel wordt nog verwacht dat het bedrijfsresultaat licht zal teruglopen. Het doel is nog altijd om in 2019 weer structurele groei van het resultaat te laten zien.
6.424 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in