Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 25 oktober 2018 23:43
    Ik ken de Italiaanse begroting niet.
    Maar wat ik lees bevalt me wel, behalve waarschijnlijk die winstbelasting.
    Die maatregelen vind ik best te pruimen, want arm is in Italië verdomd arm.
    En dat geld komt onmiddellijk weer in de economie terecht.
    Kan ook het vele zwarte deel van hun economie in beweging zetten.

    Vergelijk het met de VS en het voordeel slaat toch naar de Italiaanse kant.
    Als die 2,4% zou kunnen kloppen, dan veel eerder weer inverdieneffecten wat ik niet zie gebeuren voor de VS.

    Voor mij hebben ze vooral gelijk dat je niet aan de onderkant moet bezuinigen, maar juist moet stimuleren om daar weer swung in te krijgen.
    Hervormen is iets van langere adem en hopelijk doen ze het beter dan hier Rutte en kompanen het deden en doen.
    Want hervormen moet wel, want zover ik weet is er een te grote inkomensongelijkheid met aanhangende cultuur van geld -->> corruptie en kruip sluip door.
    Want ja, de totale schuld zal echt niet verdampen.
  2. forum rang 7 hirshi 27 oktober 2018 14:27
    Italië is niet Griekenland. De kans dat het met de Italianen net zo mis gaat als eerder met de Grieken is kleiner. Maar áls het fout loopt, zijn de gevolgen vele malen groter: „Er is niet zomaar een vangnet. Daar zijn ze veel te groot voor.”

    www.telegraaf.nl/financieel/2731880/i...
  3. forum rang 10 voda 29 oktober 2018 19:43
    Italy's Eni sees net profits triple on higher oil prices in Q3 2018

    AP quoted Italian oil and gas producer Eni as saying that its Q3 profits tripled as oil prices hit the highest levels in four years. Eni, which is about one-third government-owned, made net income of EUR 1.53 billion, compared with 344 million euros a year earlier. The company cited higher crude prices, which were up about 45 percent in the period amid better economic growth and the decision by countries both in and out of OPEC to control production. Oil and gas production was flat at 1.8 million barrels of oil equivalent a day, but Eni said areas of new production were bringing in higher profit margins.

    Eni reported increases in Egypt, Indonesia, Congo and Ghana while new startups, including offshore Angola and Libya, contributed 284 billion barrels of oil equivalent.

    Source : AP
  4. forum rang 10 voda 30 oktober 2018 12:43
    Italiaanse economie valt stil

    (ABM FN-Dow Jones) De omvang van de economie van Italië is in het derde kwartaal op kwartaalbasis stabiel gebleven. Dit maakte het statistiekbureau Istat in een voorlopige meting dinsdag bekend.

    Een kwartaal eerder was nog sprake van een groei van 0,2 procent.

    Op jaarbasis kwam de groei uit op 0,8 procent tegen een groei van 1,1 procent in het tweede kwartaal.

    De verwachting was dat op kwartaalbasis de economie van het land met 0,1 procent zou groeien en op jaarbasis met 0,9 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 6 !@#$!@! 31 oktober 2018 20:08
    www.nu.nl/economie/5545301/centrale-b...

    De oplossing van elke overheid met veel schuld zoals Japan en dus Italië is om meer geld uit te geven om via economische groei de schulden weer houdbaar te maken. Ik lees net echter in het boek "this time it's different" dat er in het verleden maar 22 gevallen zijn geweest waarbij een te hoge staatsschuld een flinke daling heeft daling zien. 15 keer via een gedeeltelijke default 6 keer via gewoon afbetalen en slechts 1 keer is een land eruit gegroeit (Swasiland 1985).

    De vraag is dus niet of de Italiaanse staatsschuld houdbaar is, maar alleen tot wanneer. Het is niet voor niks dat op dit moment de ECB de enige koper is van dat spul.
  6. forum rang 6 haas 31 oktober 2018 20:36
    quote:

    !@#$!@! schreef op 31 oktober 2018 20:08:

    www.nu.nl/economie/5545301/centrale-b...

    De oplossing van elke overheid met veel schuld zoals Japan en dus Italië is om meer geld uit te geven om via economische groei de schulden weer houdbaar te maken. Ik lees net echter in het boek "this time it's different"
    Blijf Lezen !!!:)
  7. forum rang 10 voda 2 november 2018 15:54
    Italiaanse industrie krimpt

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in oktober ten opzichte van de voorgaande maand afgenomen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam in oktober uit op 49,2. In september stond de index op 50,0.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  8. forum rang 10 voda 6 november 2018 16:29
    Italiaanse dienstensector krimpt

    (ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse dienstensector liet in oktober een krimp optekenen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in oktober uit op 49,2. In september stond de index nog op 53,3.

    Eerder deze week werd al bekend dat de inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,0 naar 49,2.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  9. forum rang 10 voda 6 november 2018 16:39
    Winst Intesa Sanpaolo stijgt 28 procent

    (ABM FN-Dow Jones) Intesa Sanpaolo heeft in het derde kwartaal de verwachtingen overtroffen met een winstgroei van 28 procent. Dat maakte de Italiaanse bank dinsdag bekend.

    De nettowinst steeg van 650 miljoen naar 833 miljoen euro. De operationele winst steeg licht, op jaarbasis, naar 4,27 miljard euro. Analisten hadden vooraf voorspeld dat de Italiaanse bank een nettowinst zou rapporteren van 787 miljoen euro, volgens een consensusverwachting aangeleverd door FactSet. Aandelen Intesa en andere Italiaanse banken stonden recent onder druk, nadat zorgen over de nationale begroting de risico-opslag op Italiaanse staatsleningen hadden opgestuwd. De kernkapitaalratio steeg van 13,6 naar 13,7 procent.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 7 november 2018 20:37
    ECB kiest Italiaan Enria als hoofd toezicht

    Gepubliceerd op 7 nov 2018 om 18:46 | Views: 1.011

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de Italiaan Andrea Enria genomineerd als nieuw hoofd bankentoezicht. Enria moet Danièle Nouy opvolgen als de termijn van de Française eind dit jaar afloopt. De nominatie van Enria, die werd verkozen boven de Ierse Sharon Donnery, moet nog wel worden goedgekeurd door de Raad van Ministers van de Europese Unie.

    De 57-jarige Enria is momenteel voorzitter van de Europese Bankautoriteit (EBA). Die rol vervult hij al sinds de oprichting begin 2011. De bankautoriteit stelt onder meer de regels op waar toezichthouders banken aan houden. Voor hij bij de EBA aan de slag ging, werkte Enria bij de Italiaanse centrale bank.

    De toezichttak van de ECB wordt nu nog geleid door twee vrouwen. Naast voorzitter Nouy is de Duitse Sabine Lautenschläger vicevoorzitter. De keuze voor Enria komt op een moment dat de ECB toch al kritiek krijgt op het gebrek aan diversiteit in de hoogste geledingen.

    Mario Draghi, de president van de ECB, is ook een Italiaan. Zijn termijn loopt volgend jaar af.
  11. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:29
    EU ziet begrotingstekort Italië oplopen tot ruim 3 procent

    (ABM FN-Dow Jones) Het structurele begrotingstekort van Italië zal de komende jaren oplopen tot meer dan drie procent van het bruto binnenlands product, met de huidige begrotingsplannen, terwijl de reële economische groei naar verwachting slechts licht aantrekt. Dat stelden economen van de Europese Unie donderdag in hun najaarsrapport.

    De Europese Commissie heeft de Italiaanse begroting onlangs afgekeurd, omdat het stijgende begrotingstekort de gewenste verlaging van de staatsschuld in gevaar zou brengen. Dat risico wordt bevestigd in het rapport, dat het structurele begrotingstekort ziet oplopen tot 3,5 procent in 2020.

    Somberder over begrotingstekort

    Het Italiaanse begrotingstekort steeg door bijzondere steun aan de bankensector vorig jaar tot 2,4 procent van het bruto binnenlands product, maar daalt dit jaar naar verwachting tot 1,9 procent.

    Door de regeringsplannen, met onder andere de invoering van een basisinkomen en ruimte voor vroeger pensioen, zal het tekort in 2019 naar verwachting oplopen tot 2,9 procent van het bbp, verwachten de economen. Het structurele tekort zou 3 procent zijn.

    Deze cijfers zijn minder gunstig dat het tekort van 2,4 procent dat de Italiaanse regering zelf voorspelt voor 2019 op basis van het afgewezen begrotingsplan.

    In 2020 zal het tekort naar verwachting verder verslechteren tot 3,1 procent. Daarmee wordt de limiet die wordt gesteld door het Europese Stabiliteits- en Groeipact van 3 procent overschreden. Het structurele tekort in 2020 wordt zelfs ingeschat op 3,5 procent.

    De economen verwachten dat de BTW-verhoging die in het Italiaanse plan is ingebakken er uiteindelijk toch niet doorheen zal komen, zoals dit ook in het verleden niet lukte. Het tekort kan nog verder oplopen door de hogere financieringskosten als de risicopremies op staatsleningen verder oplopen, waarschuwden de economen.

    Door de oplopende begrotingstekorten blijft de hoge Italiaanse staatsschuld stabiel op 131 procent van het bbp. De EU wil dat het land zijn schuld tot een houdbaarder niveau verlaagt.

    Licht aantrekkende groei

    Het bruto binnenlands product in Italië groeide in 2017 gecorrigeerd voor inflatie met 1,6 procent, wat het beste cijfer was in jaren. Door minder export en consumptie daalt deze reële groei dit jaar tot 1,1 procent, ondanks de stimulering van bedrijfsinvesteringen met belastingvoordelen.

    In 2019 herstelt de groeit tot 1,2 procent en in 2020 tot 1,3 procent, voorspellen de economen. Italianen geven meer uit dankzij stijgende lonen en werkgelegenheid en hogere overheidsuitkeringen. De exporteurs zullen het verlies van marktaandeel deels herstellen. De bedrijfsinvesteringen dalen weer fors, verwachten de economen, omdat de invloed van de belastingvoordelen en de lage rentestand zal afnemen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 8 november 2018 16:55
    Turkse afschrijving raakt UniCredit

    Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 08:07 | Views: 1.102

    ROME (AFN) - UniCredit heeft het afgelopen kwartaal de winst zien dalen. Dat kwam onder meer omdat de Italiaanse bank miljoenen moest afschrijven op zijn belang in de Turkse bank Yapi Kredi, zo bleek uit een handelsbericht.

    UniCredit schreef 850 miljoen euro af op de deelneming. Onder de streep resteerde uiteindelijk een winst van 29 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog ruim 2,8 miljard euro, maar destijds profiteerde UniCredit van een bate uit de verkoop van vermogensbeheertak Pioneer aan het Franse Amundi.

    Verder werd door UniCredit een voorziening genomen van 741 miljoen euro voor mogelijke toekomstige schikkingen inzake beschuldigingen van het breken van Amerikaanse sancties tegen Iran. UniCredit verlaagde donderdag zijn financiële verwachtingen voor heel het jaar.
  13. forum rang 10 voda 13 november 2018 16:59
    'Italië houdt vast aan omstreden begroting'

    Gepubliceerd op 13 nov 2018 om 11:16 | Views: 3.690

    ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering houdt vast aan de belangrijkste punten van haar omstreden begroting, waaronder een tekort van 2,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat schrijven Italiaanse media. Rome heeft tot en met dinsdag de tijd om een herziene begroting in te leveren bij de Europese Commissie.

    ,,We passen de begroting niet enkel en alleen aan omdat Brussel ons wat brieven stuurt'', tekent zakenkrant Il Sole 24 Ore op uit de mond van vicepremier Matteo Salvini. Hij zegt verder dat over details onderhandeld kan worden, maar dat de begroting in de ,,basis niet verandert''.

    Op bepaalde punten zou het kabinet toch bereid zijn concessies te doen aan de Europese Commissie, die onlangs de ontwerpbegroting voor 2019 van de Italianen afkeurde. De regering matigt mogelijk de groeiraming van 1,5 procent voor de economie, die zou moeten voortvloeien uit extra overheidsuitgaven van 37 miljard euro. De commissie zette eerder al vraagtekens bij die verwachting, evenals de Italiaanse rekenkamer en het nationale statistiekbureau Istat.

    Strafprocedure

    Minister Giovanni Tria van Economische Zaken zou nog extra tegemoetkomingen overwegen. Volgens dagblad Il Messaggero denkt hij aan clausules in de begroting die bepalen dat Italië automatisch bezuinigingen doorvoert bij een begrotingstekort boven de 2,4 procent. Naar verluidt stelt Tria ook privatiseringen van staatsdeelnemingen voor.

    Als Rome geen of onaanvaardbare nieuwe cijfers stuurt, kan de commissie een strafprocedure in gang zetten waarin boetes tot 0,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) kunnen worden opgelegd. Naar verwachting maakt ze op 21 november haar volgende stappen bekend.

    Voor commentaren:
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-131118-156/Ital...
  14. forum rang 10 voda 13 november 2018 20:59
    Italie komt niet over de brug - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse overheid zou niet in staat zijn geweest om de Europese Commissie een nieuwe begroting te presteren. Dit meldde Bloomberg dinsdag.

    Dat betekent dat Rome vasthoudt aan een begrotingstekort van 2,4 procent van het bruto binnenlands product in 2019.

    Brussel had Italië tot vandaag de ruimte gegeven om met een nieuwe begroting te komen.

    Volgens Bloomberg wil Italië de reeds ingediende en afgekeurde begroting toch verdedigen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.162
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.093
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.478
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht