Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 november 2018 16:43
    ’Douane-unie met VK goed voor bedrijfsleven’
    Updated 1 uur geleden
    2 uur geleden in FINANCIEEL

    Amsterdam - Er zou bijna een akkoord zijn tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. In het akkoord zou onder meer afgesproken zijn dat de Britten deel blijven uitmaken van de douane-unie. Dat is gunstig voor het Nederlandse bedrijfsleven, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan deze optie.
    1 / 2

    Van onze verslaggevers

    Het is niet voor het eerst dat er gesproken wordt over deze optie. Wanneer de Britten deel blijven uitmaken van een douane-unie met de EU, betekent dat er vrije handel van goederen is tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU-lidstaten. Minimale douane-formaliteiten en geen tarieven dus.

    Douane-unie

    „Dat zou goed nieuws zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven.” Dat stelde Jeroen Lammers, directeur Economische Zaken van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Lammers deed die uitspraak in februari, toen Labour-leider Jeremy Corbyn met een voorstel kwam waarbij het VK in de douane-unie bleef. Lammers: „Dit komt dichterbij wat wij willen. Wij willen een zo frictieloos mogelijke handel. Eigenlijk had ik niet meer verwacht dat dit nog op zou komen in de Britse politiek.”

    „Dan kunnen we in ieder geval de goederenstromen zonder problemen van de ene kant naar de andere krijgen”, aldus Lammers. „We zitten dan nog niet op het niveau van de interne markt, maar een douane-unie komt redelijk in de buurt.”

    Onder de interne markt valt ook het vrije verkeer van diensten, personen en kapitaal. In het Verenigd Koninkrijk ligt vooral de vrije toegang van personen gevoelig. Veel Britten menen dat hun banen worden ingepikt door Polen.

    „Áls dit doorgaat, is dat heel gunstig voor het Nederlandse bedrijfsleven", zegt ING-econoom Raoul Leering. „Onze belangrijkste exportonderdelen met de Britten zijn machinebouw en agri- en voedingsindustrie. Die douane-unie geldt voor de goederenhandel, voor diensten zou je eigenlijk iets soortgelijks moeten regelen.”

    Harde Brexit

    In het geval van een harde Brexit, het uitblijven van een akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, valt de handel terug op het regime van de Wereldhandelsorganisatie. In dat geval gelden standaard-handelstarieven.

    „Welk land hoeveel kwijt is aan die tarieven hangt af van de samenstelling van de handel”, aldus Leering. „Nederland zit dan boven het gemiddelde.” ING berekende eerder al dat de importtarieven tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU op gemiddeld 4,9% uitkomen. Voor Nederland geldt dan een gemiddelde van 5,5%.

    Adriaan Schout, Europa-deskundige van Clingendael, is positief, en ziet dat hiermee het grensprobleem met Noord-Ierland wordt aangepakt: „Want de handelsgrenzen blijven open. Het Ierse probleem is anders onoplosbaar.” Omdat Noord-Ierland onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk is het heel ingewikkeld om een goede oplossing te vinden voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland.

    „Er liggen natuurlijk in het verlengde wel nieuwe vragen over het recht om zelfstandig handelsverdragen af te sluiten", aldus Schout. „Zal het Verenigd Koninkrijk zich schikken in de wens van de EU om de Europese Commissie de handelsverdragen te laten trekken en coördineren?”

    Geen zelfstandig handelsbeleid

    Een douanie-unie betekent wel dat de Britten een deel van hun soevereiniteit opgeven. „Bij de douane-unie is het Verenigd Koninkrijk gebonden aan de douanetarieven die de EU hanteert in handelsrelaties met andere landen", legt Peter Van Elsuwege, hoogleraar EU-recht aan de Universiteit van Gent, uit. „Dat betekent dus dat de Britten geen zelfstandig handelsbeleid kunnen voeren. Dit ligt natuurlijk heel moeilijk voor premier May, aangezien ze meermaals heeft beklemtoond dat het voeren van een zelfstandig Brits handelsbeleid voor haar één van de belangrijkste gevolgen is van Brexit.”

    De EU heeft verschillende handelsrelaties met naburige landen. De relaties met Noorwegen, Liechtenstein en IJsland zijn het innigst. Met deze landen vormt de EU de Europese Economische Ruimte, waarbij die landen toegang hebben tot de interne markt.

    Met Turkije vormt de EU een douane-unie. De Britse plannen betekenen overigens niet dat de Turkse afspraken gekopieerd kunnen worden. Hoogleraar Van Elsuwege: „Natuurlijk zal elk akkoord ook rekening moeten houden met de specificiteit van de Britse uittreding waardoor een simpele copy-paste van andere modellen niet evident is.”

    Welke samenwerkingsmodellen kent de EU?

    Europese unie landen hebben een gezamenlijke interne markt en houden zich aan EU-wetgeving. Dit geldt voor alle EU-lidstaten.

    Europese Economische ruimte Landen van buiten de EU hebben toegang tot de interne markt. Dit geldt voor Noorwegen, IJsland en Liechtenstein

    Europese Vrijhandelsorganisatie Landen van buiten de EU hebben toegang tot de interne markt, er is vrije handel van industriële goederen. Dit geldt voor Zwitserland

    Associatieverdrag Er is vergaande politieke en economische samenwerking met de EU. Dit geldt onder meer voor Oekraïne.

    Douane-unie Er is vrij verkeer van goederen met de EU en uniforme handelspolitiek. Dit geldt voor Turkije

    Vrijhandelsverdragen De EU heeft geen of lagere invoerrechten tussen verdragslanden. Dit geldt onder meer voor Canada en Zuid-Korea.

    Handel volgens de regels van de Wereldhandelsorganisatie Er is sprake van basis-importtarieven voor landen waar de EU geen ander verdrag mee heeft. Dit geldt voor de rest van de wereld.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 november 2018 15:30
    Peiling: Britten zien EU-lidmaatschap toch zitten
    20 min geleden in FINANCIEEL

    LONDEN (ANP/RTR) - Britten zouden bij een nieuw referendum over de brexit toch besluiten in de Europese Unie te blijven. Dat blijkt uit een peiling onder 20.000 kiezers die is uitgevoerd door enquêteur Survation. Het gaat volgens het bedrijf om de grootste onafhankelijke brexit-peiling sinds de volksraadpleging in 2016.

    Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van de kiezers nu toch voor een Brits EU-lidmaatschap zou kiezen, terwijl 46 procent liever wil vertrekken. De verschuiving heeft te maken met het feit dat meer jongeren en mensen die twee jaar geleden thuisbleven alsnog naar de stembus zouden gaan.

    De kans dat Britten opnieuw hun mening mogen geven lijkt vooralsnog klein. Premier Theresa May heeft dat steeds uitgesloten. Toch zwelt de roep om een nieuwe volksraadpleging over de brexit aan. Vorige maand gingen 700.000 betogers de straat op om een nieuw referendum te eisen.

    Overigens wezen veel peilingen ook voorafgaande aan het referendum in 2016 op een meerderheid voor 'remain' (blijven). Dat bleek niet te kloppen.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 november 2018 08:39
    Poolse regering marcheert met fascistische groepen

    Door Rob Savelberg
    Updated 1 uur geleden
    Gisteren, 21:15 in BUITENLAND

    WARSCHAU - Vele tienduizenden anti-Europese, radicale nationalisten marcheerden zondag samen met de ultra-katholieke Poolse regering door Warschau. Hooligans en fascistische groepen vierden zij aan zij met veteranen, militairen en gezinnen de onafhankelijkheid van precies honderd jaar geleden.
    Honderdduizenden hebben zich in Warschau verzameld om het 100-jarig bestaan van de Poolse onafhankelijkheid te vieren. Onder de aanwezigen vele aanhangers van extreemrechts uit binnen- en buitenland.

    Er was letterlijk veel gedonder rond de mars. Keiharde vuurwerkbommen en Bengaals vuur werden ook in de nabijheid van Jaroslav Kaczynski aangestoken, sinds drie jaar de sterke man van Polen. Zelfs brandweermannen en ambulancepersoneel staken het verboden vuurwerk af. „Roem, eer, vaderland!”, schreeuwden duizenden koppen.

    Maar er was ook gedonder van de liberale burgemeester, die de mars van de rechts-radicalen vanwege de veiligheid had verboden. Hanna Gronkiewicz had gezegd dat Warschau de afgelopen eeuw al genoeg onder extreem nationalisme had geleden. „Ik ben bang voor dit nationalisme„, zegt de jonge student Igor Olczak (23) op het dak van een kiosk. Hij kijkt naar de vervaarlijke stoet: „Dit eindigt niet goed.”

    Europese Unie

    De laatste hoop van de kaalgeschoren medicus uit Warschau is de Europese Unie. „Maar ik ben bang dat onze regering de EU verlaat en nieuwe verkiezingen manipuleert. Maar onze landen zijn alleen niet sterk genoeg. We moeten samen blijven.” Nederlandse en Vlaamse nationalisten van actiegroep Voorpost zijn het hier niet mee eens: „We moeten de EU verlaten”, vindt ondernemer Maarten uit Zwolle, die met de Hollandse driekleur ’uit solidariteit’ naar de Poolse metropool is gereisd.

    Leger

    Het Poolse leger was door president Duda op de brede boulevard Aleje Jerozelimskie ingezet om de veiligheid bij de mars van zo’n tweehonderdduizend man te garanderen. Zo kwam het dat uitgenodigde Italiaanse fascisten van Forza Nuova en het rechts-radicale ’zwarte blok’ van ONR beschermd werd door militairen.

    De Romeinse fascisten waren in de Tweede Wereldoorlog met nazi-Duitsland verbonden. De antisemitische en neonazistische Groot-Poolse Groep ONR bestreed een kleine honderd jaar geleden de Poolse republiek van maarschalk Pilsudski.

    Die maarschalk, die de prille Poolse democratie midden jaren twintig zelf om zeep hielp, werd dit weekend in het zonnetje gezet. Overal was Pilsudski te zien, uitvergroot per beamer op overheidsgebouwen. Zijn in rood-wit verlicht monument, bewaakt door soldaten, werd gisteravond bezocht door Jaroslav Kaczynski.

    "’Wij zijn trots en nationalistisch’"

    Die onthulde met zijn vazal, president Duda, een paar meter verderop een standbeeld van z’n eigen broer Lech Kaczynski, die in 2010 bij een vliegtuigramp in Rusland overleed. „De Russen en ex-premier Donald Tusk hebben hem vermoord”, papegaait toeschouwer Hugo Polak een populaire maar onbewezen samenzweringstheorie. „Joden en homo’s en communisten bedreigen ons land.”

    Prostitutie

    Op dat moment verstoren liberale demonstranten de ceremonie en roepen: „Constitutie ja!„ Daarop rijmen de Kaczynski-fans cynisch terug: „Prostitutie ja!” Het liberale kamp vreest voor de grondwet, nadat Kaczynski tientallen opperrechters illegaal liet wegsturen. De Europese Commissie en het EU-Gerechtshof hebben dit afgekeurd.

    Voor het door Stalin gebouwde Cultuurpaleis staat ingenieur Krzystof uit Katowice. De jonge nationalist zegt: „De Europese Unie is net de socialistische Sovjet-Unie. Ze willen in Brussel een superstaat oprichten, ons moslim-migranten opdringen. Maar wij zijn niet socialistisch, wij zijn katholiek en nationalisten, en daar zijn we trots op.”
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 november 2018 10:46
    Brexitplan May dreigt te stranden in parlement
    Updated 10 min geleden
    11 min geleden in BUITENLAND

    LONDEN - Zowel van binnen haar eigen partij als vanuit de oppositie neemt de druk toe op de Britse premier Theresa May om de Brexit-plannen van haar regering niet in stemming te brengen. De partijen willen dat ze het brexitvoorstel aanpast aan hun wensen.

    May moest een voor maandag geplande spoedvergadering van het Britse kabinet schrappen nadat pro-Brexitleden van haar kabinet en partijgenoten in het Europees Parlement dreigden het akkoord te torpederen.

    In het Britse parlement dreigt voor May een vernietigende nederlaag als er zou worden gestemd voor het plan zoals dat er nu ligt. Oppositiepartij Labour wil nieuwe verkiezingen als het Brexit-voorstel wordt weggestemd. De partij zal desnoods een om nieuw referendum vragen als er geen verkiezingen komen.

    Als er dinsdag geen akkoord is, wordt het steeds onwaarschijnlijker dat er in november een speciale top van de Europese Unie zal komen om een Brexitdeal te ondertekenen.

    ----------------------------------------------------------------
    NB: als ik het goed begrijp is er een kans op een deal met de EU, maar zal die deal door het thuisfront worden afgeblazen.

    Dat betekent dus een keiharde Brexit en/of enorme chaos bij de Britse regering, May zal waarschijnlijk dan aftreden en misschien komt er toch nog een nieuw referendum.

    Kortom: totale chaos en idiotie, dankzij het meest achterlijke referendum ooit.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 november 2018 11:41
    Nog meer problemen voor Engeland:
    ------------------------------------------------------------
    China en VS willen brexit-garanties
    6 min geleden in FINANCIEEL

    LONDEN (ANP) - Een dozijn landen waaronder China en de Verenigde Staten vreest slechter af te zijn op het moment dat de Britten de Europese Unie verlaten. Ze eisen van Brussel een compensatieregeling om er zeker van te zijn dat ze er straks niet minder van worden als de brexit een feit is. Dat staat in documenten van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) die in handen zijn van persbureau Bloomberg.

    De opstellers van het document eisen van de EU onder meer zekerheid over de wijze waarop verantwoording wordt afgelegd voor de toekomstige handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Daarbij rekenen ze op een onderhandelingsresultaat, dat de kwaliteit van de handel tussen beide kampen verzekert.

    Vooral de toegang tot de markten is een punt van zorg dat de WTO-leden aankaarten. Lukt het bijvoorbeeld niet om de toegang op het huidige niveau te handhaven, dan zal de EU volgens de documenten met een ,,passende compensatie" over de brug moeten komen.
  6. forum rang 6 izdp 12 november 2018 13:27
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 november 2018 10:46:

    Brexitplan May dreigt te stranden in parlement
    Updated 10 min geleden
    11 min geleden in BUITENLAND

    LONDEN - Zowel van binnen haar eigen partij als vanuit de oppositie neemt de druk toe op de Britse premier Theresa May om de Brexit-plannen van haar regering niet in stemming te brengen. De partijen willen dat ze het brexitvoorstel aanpast aan hun wensen.

    May moest een voor maandag geplande spoedvergadering van het Britse kabinet schrappen nadat pro-Brexitleden van haar kabinet en partijgenoten in het Europees Parlement dreigden het akkoord te torpederen.

    In het Britse parlement dreigt voor May een vernietigende nederlaag als er zou worden gestemd voor het plan zoals dat er nu ligt. Oppositiepartij Labour wil nieuwe verkiezingen als het Brexit-voorstel wordt weggestemd. De partij zal desnoods een om nieuw referendum vragen als er geen verkiezingen komen.

    Als er dinsdag geen akkoord is, wordt het steeds onwaarschijnlijker dat er in november een speciale top van de Europese Unie zal komen om een Brexitdeal te ondertekenen.

    ----------------------------------------------------------------
    NB: als ik het goed begrijp is er een kans op een deal met de EU, maar zal die deal door het thuisfront worden afgeblazen.

    Dat betekent dus een keiharde Brexit en/of enorme chaos bij de Britse regering, May zal waarschijnlijk dan aftreden en misschien komt er toch nog een nieuw referendum.

    Kortom: totale chaos en idiotie, dankzij het meest achterlijke referendum ooit.
    Nou niet helemaal mee eens.
    Achterlijk was de stupide draai die aan het raadgevende referendum werd gegeven.
  7. forum rang 6 haas 14 november 2018 19:48
    quote:

    haas schreef op 11 november 2017 09:59:

    gebed zonder end:)
    En de Brexit biedt zowel voor de EU als voor Verenigd Koninkrijk geen toekomst
    mission impossible
    gaat May aftreden ?
  8. forum rang 5 DurianCS 14 november 2018 20:46
    Here is the full text of Theresa May’s statement.

    The cabinet has just had a long, detailed and impassioned debate on the draft withdrawl agreement and on the outline political declaration on our future relationship with the European Union.

    These documents were the result of thousands of hours of hard negotiation by UK officials and many, many meetings which I and other ministers held with our EU counterparts.

    I firmly believe that the draft withdrawal agreement was the best that could be negotiated and it was for the cabinet to decide whether to move on in the talks.

    The choices before us were difficult, particularly in relation to the Northern Ireland backstop, but the collective decision of cabinet was that the government should agree the draft withdrawal agreement and the outline political declaration.

    This is a decisive step which enables us to move on and finalise the deal in the days ahead.

    These decisions were not taken lightly but I believe it is a decision that is firmly in the national interest.

    When you strip away the detail the choice before us is clear. This deal, which delivers on the vote of the referendum, which brings us back control of our money, laws and borders, ends free movement, protects jobs, security and our union, or leave with no deal, or no Brexit at all.

    I know that there will be difficult days ahead. This is a decision which will come under intense scrutiny, and that is entirely as it should be, and entirely understandable.

    But the choice was this deal, which enables us to take back control and build a brighter future for our country, or going back to square one, with more division, more uncertainty, and the failure to deliver on the referendum.

    It’s my job as prime minister to explain the decisions that the government has taken, and I stand ready to do that, beginning tomorrow with a statement in parliament.

    Let me end by just saying this; I believe that what I owe to this country is to take decisions that are in the national interest and I firmly believe, with my head and my heart, that this is a decision that is in the best interests of our entire United Kingdom.
  9. forum rang 10 voda 14 november 2018 20:55
    Update: Theresa May krijgt steun kabinet voor Brexit-akkoord

    (ABM FN-Dow Jones) Het kabinet van Theresa May steunt het principeakkoord dat dinsdag werd gesloten met de Europese Unie over het Britse vertrek uit de EU. Dat heeft de Britse premier woensdagavond verklaard.

    Het is nu aan het Britse parlement om te beslissen of het kiest voor dit akkoord of voor geen akkoord en het risico neemt dat "er helemaal geen Brexit zal zijn", zei May.

    Onzekerheid of May haar kabinet achter het plan zou krijgen zorgde woensdagavond voor veel volatiliteit in de koers van het Britse pond.

    Het pond reageerde niet direct heel positief op de langverwachte verklaring maar trok geleidelijk aan. Het pond sterling stond 0,2 procent lager op 1,3007 woensdagavond, na te hebben geschommeld tussen 1,288 en 1,305.

    "May heeft verklaard dat ze steun heeft voor het akkoord, maar als ik naar de koers van sterling tegenover de dollar kijkt, lijkt dat niet zo te zijn", stelde Naeem Aslam van Think Markets in een commentaar.

    Volgens Aslam is de grote vraag of de Conservatieve partij van May zich als één blok zal opstellen en het parlement zal vragen om het plan te steunen. Volgens Aslam is onduidelijk wat er gaat gebeuren maar lijkt de kans op een tweede referendum over Brexit te zijn toegenomen. "Het parlement gaat zeker niet op zijn handen zitten en toekijken hoe het land zijn plaats kwijtraakt."

    Update: om commentaar toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  10. forum rang 6 haas 15 november 2018 03:09
    quote:

    izdp schreef op 14 november 2018 20:54:

    Horde 1, het kabinet, heeft May genomen.

    Ook hier maar de tekst van de deal:

    ec.europa.eu/commission/sites/beta-po...
    Ik ga het niet lezen
    Maar zit wss vol met mitsen en maaren?:)

    Hoe zal het te hanteren zijn in de praktijk van alle dag voor burgers en bedrijven ? En Overheden ? en de wetgeving/rechtspraak ?
  11. forum rang 6 Chiddix 15 november 2018 07:32
    quote:

    voda schreef op 14 november 2018 20:55:

    Update: Theresa May krijgt steun kabinet voor Brexit-akkoord

    (ABM FN-Dow Jones) Het kabinet van Theresa May steunt het principeakkoord dat dinsdag werd gesloten met de Europese Unie over het Britse vertrek uit de EU. Dat heeft de Britse premier woensdagavond verklaard.

    Het is nu aan het Britse parlement om te beslissen of het kiest voor dit akkoord of voor geen akkoord en het risico neemt dat "er helemaal geen Brexit zal zijn", zei May.

    Wijst het parlement de deal af in December, is er helemaal geen deal meer of Brexit? Alle drukte rond Brexit voor niets geweest.
  12. j@s 15 november 2018 10:16
    Brexit Secretary Dominic Raab has resigned
    Junior Northern Ireland minister, Shailesh Vara, has also resigned in protest
  13. forum rang 6 haas 15 november 2018 10:43
    quote:

    Chiddix schreef op 15 november 2018 07:32:

    [...]

    Wijst het parlement de deal af in December, is er helemaal geen deal meer of Brexit? Alle drukte rond Brexit voor niets geweest.
    Er is een voorlopige Brexit deal. De deal is in feite dat de Engelsen meer tijd krijgen om hun zaakjes op orde te krijgen. Ze blijven lid van de EU, maar zonder zeggenschap.
  14. j@s 15 november 2018 11:07
    No3 : Esther McVey Secretary of State for Work and Pensions zou ook vertrekken
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.163
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.478
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht