Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Energie in EU: produktie, bronnen etc

3.495 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 175 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 november 2018 20:52
    Britain renewable electricity capacity overtakes fossil fuels

    Reuters reported that Britain's renewable electricity capacity has overtaken that of fossil fuel generators such as gas and coal for the first time. Britain aims to increase its renewable output and close its coal-fired power plants by 2025 as part of efforts to meet climate targets.

    Available capacity of renewable electricity generation such as wind, solar and biomass hit 42 gigawatts (GW) in Britain this year.

    This eclipsed the 40.6 GW available from fossil fuel generators, research by Imperial College London for coal and biomass generator Drax's Electric Insights report series showed.

    The report said that "A third of fossil fuel generating capacity has retired over the last five years - whilst the capacity from wind, solar, biomass, hydro and other renewables has tripled.”

    This year Britain's renewable capacity has been boosted by the addition of several offshore wind projects including the Walney Extension which at 660 megawatts is the world's largest offshore wind farm.

    Source : Reuters
  2. forum rang 10 voda 13 november 2018 21:26
    Helemaal gestoord, die nieuwe regeling!!!

    Eneco trekt steun voor terugleversubsidie zonnepanelen in en pleit voor continuering salderingsregeling

    Eneco trekt zijn steun in voor de invoering van de terugleversubsidie voor zonnepanelen. De inrichting van de subsidie die de Rijksoverheid voor ogen heeft, maakt het volgens Eneco tot ‘een administratieve draak’.

    Minister Wiebes wil in 2021 de huidige salderingsregeling voor zonnepanelen vervangen door de terugleversubsidie, waarbij jaarlijks van tevoren een subsidieplafond wordt vastgesteld. Door de uitdagingen die zich voordoen bij het uitwerken van de terugleversubsidie besloot de minister eerder al de salderingsregeling met 1 jaar te verlengen.

    Administratieve draak
    Tonny van Oosterhout, advisor regulatory & public affairs bij energiebedrijf Eneco, over dit proces: ‘Bij de uitwerking merk je eigenlijk pas dat het gevaar op de loer ligt dat de terugleversubsidie een administratieve draak wordt. De wijze waarop het nu ingericht dreigt te gaan worden, gaat te veel gedoe opleveren. Dit zorgt ervoor dat we als Eneco – ondanks dat we voorstander zijn van de terugleversubsidie – onze steun intrekken.’

    Individueel subsidie aanvragen
    Bij de systematiek die de Rijksoverheid voor ogen heeft, is het uitgangsprincipe dat iedere zonnepaneleneigenaar die nu gebruikmaakt van de salderingsregeling individueel de terugleversubsidie moet aanvragen. Dit maakt de inrichting volgens Van Oosterhout onnodig complex: ‘RVO.nl moet straks vele honderdduizenden aanvragen verwerken, van bestaande en van nieuwe zonnepaneeleigenaren. Bovendien zullen er jaarlijks vele tienduizenden mutaties plaatsvinden door verhuizingen en consumenten die kiezen voor een andere energieleverancier. Op het moment dat de keuze gemaakt werd voor het invoeren van de terugleversubsidie was deze complexiteit niet voorzien.’

    Energiebedrijf laten verrekenen
    Als het aan Eneco ligt, wordt er namelijk voor een andere inrichting van de terugleversubsidie gekozen. ‘Een mogelijke denkrichting is om energiebedrijven de terugleversubsidie rechtstreeks met de consumenten te laten verrekenen. Als energiebedrijf weten we hoeveel kilowattuur zonnestroom de verschillende klanten terugleveren aan het elektriciteitsnet. De overheid zou op basis van dit totale volume met de energiebedrijven jaarlijkse een factor (red. de terugleversubsidie per kilowattuur) kunnen afspreken. Wij kunnen dit vervolgens op de energierekening relatief eenvoudig met de betreffende consumenten verrekenen.’

    Doorgaan met salderen
    Al met al heeft Eneco volgens Van Oosterhout geen goed gevoel bij het huidige pad dat gevolgd wordt bij de uitwerking van de terugleversubsidie. ‘Om die reden trekken we als Eneco onze steun voor de invoering van de terugleversubsidie op de nu voorgestelde wijze in. Het alternatief voor de salderingsregeling mag nooit of te nimmer tot dusdanig veel gedoe leiden dat dit ten koste gaat van het vertrouwen van de consument in zonnepanelen. Dan kunnen we beter gezamenlijk tot de conclusie komen om de salderingsregeling te continueren. Het budget voor de salderingsregeling kan vervolgens voor de overheid hanteerbaar gemaakt worden door te schuiven met de energiebelastingen.’

    Salderen tot 2030
    Van Oosterhout besluit: ‘Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft eerder al gezegd dat de terugleversubsidie tot maximaal 2030 doorloopt, omdat zonnepanelen dan ook zonder premie rendabel zijn. Waarom zou je met die gedachte in het achterhoofd de salderingsregeling niet gewoon tot 2030 behouden? De salderingsregeling kan dan een gesloten einde krijgen als je deze in 2030 stopzet. Het grote voordeel zou zijn dat het behouden van de salderingsregeling tot 2030 de markt en de consument voor de komende 12 jaar rust en zekerheid geeft.’

    Het hele interview met Tonny van Oosterhout van energiebedrijf Eneco is vanaf 14 december 2018 te lezen in de nieuwste editie van het tijdschrift Solar Magazine.

    Het laatste nieuws over de salderingsregeling vindt men in het online ‘salderingsdossier’ van Solar Magazine.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  3. forum rang 10 voda 13 november 2018 21:48
    Duitsland bereikt politiek akkoord over extra windmolens op land

    De Duitse regering heeft een politiek akkoord bereikt over nog eens 4 gigawatt windmolens op land in 2021. Deze extra 4 gigawatt helpt Duitsland om zijn 2030-streefcijfer van 65 procent hernieuwbare energie in elektriciteit te bereiken. Dat is 36 procent meer dan het bedrijf vandaag de dag heeft.

    De overeenkomst zal in Duitsland een extra windvermogen op land van 1 gigawatt in 2019, 1,4 gigawatt in 2020 en 1,6 gigawatt in 2021 bovenop de 2,8 gigawatt per jaar die al voor die jaren is gepland, veilen.

    Er is ook een werkgroep opgericht om de publieke acceptatie van wind op land in Duitsland te verbeteren. Deze zal concrete aanbevelingen doen voor afstands- en hoogtelimieten, planningsprocedures en betrokkenheid van lokale en regionale autoriteiten. Dit is cruciaal om tot een eenvoudiger realisatieproces te komen.

    windenergiecourant.nl/onshore/duitsla...
  4. forum rang 10 voda 13 november 2018 21:53
    Liander en Shell sluiten contract voor vergroenen netverliezen met windenergie

    Liander heeft met Shell Energy Europe een contract getekend waarmee de komende jaren 11 tot 14 procent wordt vergroend. “Vergroenen” van de inkoop van de netverliezen door netbeheerder Liander draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

    CO2-gebruik bij Liander komt vooral door de netverliezen, die ontstaan bij het transport van energie. Liander verbruikt jaarlijks zo’n 1.600 gigawattuur aan elektrische energie om de netverliezen te compenseren. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van circa 355.000 huishoudens in Nederland. Vanuit maatschappelijk oogpunt is ervoor gekozen om deze netverliezen op een duurzame manier te compenseren. Dit gebeurt door de aankoop van zogenoemde Garanties van Oorsprong (GvO’s), waarmee de inkoop van elektriciteit vergroend kan worden. Een GvO is het enige bewijs dat elektriciteit ergens op duurzame wijze is opgewekt.

    Liander heeft de opdracht gegeven voor de aankoop van GvO’s van het in ontwikkeling zijnde windpark Borssele III en IV dat gebouwd wordt door het Blauwwind consortium. Shell Energy Europe neemt zelf 50 procent van de door Borssele III en IV gegenereerde energie af, van waaruit het GvO’s kan aanbieden aan onder meer Liander. Het nieuwe 10-jarig contract draagt bij aan het verduurzamen van de netverliezen. Liander vergroent op deze manier momenteel circa 40 procent van de netverliezen.

    windenergiecourant.nl/offshore/liande...
  5. forum rang 10 voda 13 november 2018 21:54
    Portugal leent 60 miljoen van Europese Investeringsbank voor drijvend offshorewindpark

    De Europese Investeringsbank heeft een lening van 60 miljoen euro toegekend voor de financiering van ’s werelds tweede drijvende offshorewindmolenpark. Het park wordt gebouwd in Portugal.

    Windplus, een dochteronderneming van EDP Renewables, Repsol en Principe Power, ontwikkelt het 25-megawatt drijvende offshorewindpark op 20 kilometer van de Portugese kust van Viana do Castelo. Het WindFloat-project, dat in 2019 in gebruik zal worden genomen, zal in wateren van 85 tot 100 meter diep zitten.

    Een van de voordelen van drijvende offshorewind is dat turbines zich verder van oevers bevinden in gebieden met hogere gemiddelde windsnelheden zonder dieptebeperkingen. Bijna 80 procent van de offshorewindparken van Europa bevindt zich in wateren van 60 meter of meer. Bovendien kan van de drijvende parken een groot deel van de constructie, installatie en bediening en onderhoud in de haven worden uitgevoerd, waardoor de kosten worden beperkt in vergelijking met werkzaamheden op zee.

    Drijvende offshorewind biedt volgens WindEurope een enorm groeipotentieel in Europa. Met 4.000 gigawatt is het aanzienlijk meer dan het potentieel van de Verenigde Staten en Japan samen. Chief executive officer van WindEurope Giles Dickson: ‘Na het succes van ’s werelds eerste drijvende offshorewindmolenpark – Equinor’s Hywind-project in Schotland – is het geweldig dat het verdergaat met een ??tweede project. Drijvende offshorewind staat nu aan de vooravond van grootschalige commercialisatie.’

    windenergiecourant.nl/offshore/portug...
  6. forum rang 6 izdp 13 november 2018 22:38
    quote:

    voda schreef op 13 november 2018 21:53:

    Liander en Shell sluiten contract voor vergroenen netverliezen met windenergie

    Liander heeft met Shell Energy Europe een contract getekend waarmee de komende jaren 11 tot 14 procent wordt vergroend. “Vergroenen” van de inkoop van de netverliezen door netbeheerder Liander draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

    CO2-gebruik bij Liander komt vooral door de netverliezen, die ontstaan bij het transport van energie. Liander verbruikt jaarlijks zo’n 1.600 gigawattuur aan elektrische energie om de netverliezen te compenseren. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van circa 355.000 huishoudens in Nederland. Vanuit maatschappelijk oogpunt is ervoor gekozen om deze netverliezen op een duurzame manier te compenseren. Dit gebeurt door de aankoop van zogenoemde Garanties van Oorsprong (GvO’s), waarmee de inkoop van elektriciteit vergroend kan worden. Een GvO is het enige bewijs dat elektriciteit ergens op duurzame wijze is opgewekt.

    Liander heeft de opdracht gegeven voor de aankoop van GvO’s van het in ontwikkeling zijnde windpark Borssele III en IV dat gebouwd wordt door het Blauwwind consortium. Shell Energy Europe neemt zelf 50 procent van de door Borssele III en IV gegenereerde energie af, van waaruit het GvO’s kan aanbieden aan onder meer Liander. Het nieuwe 10-jarig contract draagt bij aan het verduurzamen van de netverliezen. Liander vergroent op deze manier momenteel circa 40 procent van de netverliezen.

    windenergiecourant.nl/offshore/liande...
    Kijk en daarom is de decentraal opgewekte stroom door zonnepanelen van zoveel waarde.
    Bijzonder netondersteunend met vrijwel geen transport en dus nauwelijks transportverliezen.
  7. [verwijderd] 14 november 2018 11:27
    The Chill of Solar Minimum

    SEPTEMBER 27, 2018 / DR.TONY PHILLIPS
    Sept. 27, 2018: The sun is entering one of the deepest Solar Minima of the Space Age. Sunspots have been absent for most of 2018, and the sun’s ultraviolet output has sharply dropped. New research shows that Earth’s upper atmosphere is responding.

    “We see a cooling trend,” says Martin Mlynczak of NASA’s Langley Research Center. “High above Earth’s surface, near the edge of space, our atmosphere is losing heat energy. If current trends continue, it could soon set a Space Age record for cold.”


    As 2018 comes to an end, the Thermosphere Climate Index is on the verge of setting a Space Age record for Cold. “We’re not there quite yet,” says Mlynczak, “but it could happen in a matter of months.”
    spaceweatherarchive.com/2018/09/27/th...

    ===============================

    Fijn allemaal van het gas af. Las gisteren dat Nederland te weinig langlopende gascontracten heeft met het buitenland en leveranciers waarschuwen voor tekorten de komende jaren wanneer het kouder wordt.
    Tevens waarschuwen leveranciers dat ons huidige elektriciteitsnet flink uitgebreid / gerenoveerd moet worden om de transitie van gas naar elektra aan te kunnen.

    Dat wordt het komend decennium dus kou lijden in ons kikkerlandje met zijn dwaze politieke energie ideeën !
  8. forum rang 10 voda 14 november 2018 19:30
    Drax facing legal action over plans for large scale gas turbine project

    Power company Drax is facing legal action over plans to open a four-turbine gas generation facility at its Selby power plant in Yorkshire, with environmental law firm ClientEarth claiming that the project breaches the Government's planning and climate change policies. Drax recently applied for planning permission to convert two coal-fired units at the plant into four combined cycle gas turbines in a bid to increase the facility’s generation capacity – a move it claims will help it to stop using coal by 2023.

    However, ClientEarth has submitted a written objection claiming that the project, called Repower, would “risk locking in high-carbon energy onto the grid until 2050” and “significantly” increase Drax’s greenhouse gas (GHG) emissions.

    The law firm, which is known for having taken the UK Government to court over its air quality policies, claims that the approval of Drax’s plans would push the total amount of extra gas capacity installed in the UK since 2017 to 18GW. It claims that since the Government recommended that just 6GW of new gas generation projects should be brought online by 2035, 15GW has already been added by other energy companies.

    ClientEarth’s climate accountability lawyer Sam Hunter-Jones said that “Approving this new gas capacity risks either throwing the UK’s decarbonisation off course or locking in redundant infrastructure resulting in significant environmental impacts and costs to the taxpayer. If major energy projects - such as this from Drax - are granted planning consent, the UK will risk carbon lock-in that would seriously undermine its ability to meet its climate change commitments.”

    In its objection, ClientEarth additionally cites the Committee on Climate Change’s (CCC) 2016 recommendation that the UK grid should be free from gas by 2030, if the UK is to meet its Paris Agreement targets.

    The law firm has recommended that Drax invest in further carbon capture and storage (CCS) projects as an alternative to the gas turbines, after the company introduced the first bioenergy carbon capture and storage (BECCS) project in Europe earlier this year.

    Source : Edie Net
  9. forum rang 10 voda 15 november 2018 22:08
    Energiebelasting toch omhoog: coalitie wijst plan GroenLinks af

    De energienota gaat komend jaar voor alle huishoudens met 51 euro omhoog. Een voorstel van GroenLinks om lagere inkomens te ontzien en grootverbruikers extra te belasten is door de coalitie van de hand gewezen.

    Laurens Kok 14-11-18, 17:38

    Haagse bronnen melden dat de poging om een compromis te sluiten is stukgelopen omdat regeringspartij VVD niet bereid is bedrijven voor ruim 400 miljoen euro extra te belasten. De liberalen stonden er naar verluidt op dat de rekening ook bij burgers zou worden neergelegd, maar daar voelde GroenLinks niet voor omdat daardoor laagste inkomens alsnog geraakt zouden worden.

    Afgeketst
    De mislukte poging er samen uit te komen is een streep door de rekening van de coalitie. Die had zich erop verheugd dat GroenLinks alsnog zou kunnen instemmen met een cruciaal onderdeel van het zogeheten belastingplan, waarin alle fiscale wijzigingen voor komend jaar zijn gebundeld. Een van die onderdelen is de verhoging van het lage btw-tarief. Nu de deal met GroenLinks is afgeketst, lijkt de btw-verhoging met slechts met een minimale meerderheid door de Tweede Kamer geloodst te zullen worden.

    GroenLinks is net als de andere linkse oppositiepartijen principieel tegen verhoging van het btw-tarief. Maar GroenLinks-Kamerlid Bart Snels zei gisteren dat zijn fractie toch te verleiden zou zijn tot een ‘ja’-stem, als de coalitie hem zou helpen de verhoging van de energienota voor huishoudens ongedaan te maken.

    De voorgestelde ruil leidde tot verontwaardigde reacties bij SP en PvdA, die sowieso tegen de btw-verhoging zullen stemmen. Snels zei echter met zijn tegenvoorstel een andere afweging te maken. ,,Het is socialer en groener. Dat is mijn fractie veel waard.”

    www.ad.nl/politiek/energiebelasting-t...
  10. forum rang 10 voda 16 november 2018 15:57
    Naturgy Energy breaks ground on 49.5 MW of wind farms in Spain

    Renewables Now reported that Spanish company Naturgy Energy Group SA, formerly Gas Natural Fenosa, announced that it has started construction works on 49.5 MW of wind farms. The plants have a total cost estimated at approximately EUR 45 million (USD 50.88m). Construction works are expected to be completed in the beginning of July 2019.

    The Barasoain and Tirapu facilities are being built in the autonomous community of Navarra. The former is comprised of 11 wind turbines and has an estimated annual production of 113,000 MWh. Tirapu plant consists of four turbines and should reach 42,000 MWh per year.

    When these two plants are completed, they should be able to generate enough wind power to meet the annual demand of 62,000 homes and offset around 122,000 tonnes of pollutant and greenhouse emissions annually.

    Source : Renewables Now
  11. forum rang 10 voda 16 november 2018 16:07
    TurkStream gas pipeline to contribute to EU energy security - Erdogan's

    Sputnik reported that the TurkStream natural gas pipeline will bolster Europe's energy security, the Turkish presidential office said in a statement on Wednesday ahead of a ceremony marking the completion of the construction of the TurkStream's offshore section next week. "To mark the completion of the construction of the TurkStream's offshore section, the ceremony with the participation of the Turkish and Russian presidents, Recep Tayyip Erdogan and Vladimir Putin, will take place on November 19 in Istanbul. It is expected that the first line [of the pipeline] will deliver gas to our country, while the second - to European countries, which will contribute to achieving Europe's energy security, primarily in the Balkans," the statement read.

    As the Kremlin said in a statement earlier in the day, Russian President Vladimir Putin and his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan would participate in the ceremony in a video conference.

    The TurkStream pipeline comprises two lines each having the capacity of 15.75 billion cubic meters (556.2 billion cubic feet) per year. The first leg is set to bring gas across the Black Sea directly to Turkey, while the other one will run across the Turkish territory to its western border, transporting natural gas to countries in the south and southeast of Europe.

    Source : Sputnik
  12. forum rang 6 haas 17 november 2018 07:37
    Belgisch bedrijf overweegt inzet van 'stroomboten' tegen energietekort
    =================================================================
    Nodig zijn alleen een aansluiting op het hoogspanningsnet en een gasleiding in de buurt.

    De stroom op deze 'stroomboten' wordt opgewekt met diesel of gas.
    Samen kunnen ze maximaal 900 megawatt aan stroom leveren. Ter vergelijking: de kerncentrale van Tihange levert in totaal 3000 megawatt.

    nos.nl/artikel/2255635-belgisch-bedri...

    www.tennet.eu/fileadmin/user_upload/C...
  13. forum rang 10 voda 17 november 2018 14:40
    Weer problemen met 'slimme' gasmeters

    Bij het plaatsen van zogenoemde slimme gasmeters gaan nog altijd dingen mis. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) constateert dit na onderzoek. Zo moet netbeheerder Enexis mogelijk 39.000 gloednieuwe meters vervangen, omdat is gebleken dat van een aantal exemplaren het schroefdraad niet diep genoeg was.

    Binnenlandredactie 17-11-18, 07:42 Laatste update: 07:48
    102
    Ook de vervanging van 66.000 gasmeters die een ander probleem hadden met het schroefdraad blijkt nog niet te zijn afgerond. Tv-programma Kassa bracht een jaar geleden aan het licht dat schroefdraad van de bewuste meters van het merk Landys+Gyr te kort was. Netbeheerders besloten ze uit voorzorg te vervangen. Maar uit het onderzoek van de toezichthouder blijkt dat dit in 1744 woningen nog niet is gebeurd.

    Geschrokken
    ,,Netbeheerders geven aan dat bewoners of eigenaren niet reageren op hun pogingen tot contact'', aldus SodM. De toezichthouder vindt dat ze meer moeite moeten doen en is ook niet te spreken over de partij meters van Enexis waar afwijkingen in blijken te zitten. ,,Ik ben geschrokken dat er blijkbaar niet geleerd is van de vorige keer. Die meters hadden niet langs de controles mogen komen die netbeheerders doen als een partij geleverd wordt. Dat moet echt beter'', zegt SodM-bestuurder Pieter van den Bergen.

    Enexis moet snel uitzoeken welke meters een afwijking hebben en anders de hele partij van 39.000 stuks zo snel mogelijk vervangen. Op korte termijn is er volgens de onderzoekers geen acuut gevaar, maar de risico's op langere termijn zijn volgens het SodM onbekend. Een woordvoerder van Enexis benadrukt dat ,,veiligheid op de eerste plaats staat''. Monteurs ontdekten de problemen tijdens het plaatsen van meters. ,,We hebben dit zelf gemeld bij SodM en zijn er druk mee bezig.‘’

    Dwangsommen
    Hoeveel van de 39.000 meters al zijn geplaatst en hoeveel daarvan ondeugdelijk zijn, moet binnen een maand duidelijk worden, laat Netbeheer Nederland weten. De brancheorganisatie meldt verder dat kwaliteitscontroles zijn uitgebreid en ook vaker audits worden gedaan bij leveranciers van gasmeters.
    Het SodM heeft weinig middelen om de netbeheerders tot actie te dwingen, maar zou die wel graag willen krijgen. Daarom heeft de toezichthouder minister Eric Wiebes van Economische Zaken gevraagd om meer bevoegdheden, zoals het opleggen van dwangsommen als ze problemen niet snel genoeg oplossen.

    www.ad.nl/binnenland/weer-problemen-m...

    Voor meer perikelen rond die waardeloze z.g. slimme meters zie link van het energie forum:

    www.iex.nl/Forum/Topic/1202096/Energi...
  14. forum rang 10 voda 19 november 2018 20:16
    Windenergie ruim voor 2030 grootste energiebron van Europa

    Windenergie zal ruim voor 2030 de grootste energiebron in de Europese Unie zijn ten faveure van plaats van steenkool, kernenergie en gas. Dit blijkt uit World Energy Outlook 2018 van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Volgens de prognose van het IEA zal windenergie in 2027 de grootste energiebron van de Europese Unie worden. Dit is eerder dan in de laatste projectie van het IEA – de World Energy Outlook 2017 – werd voorspeld. Hierin werd gezegd dat dit zou gebeuren “kort na 2030?. Volgens het IEA zal de opwekking van windenergie in de Europese Unie tegen 2040 meer dan verdrievoudigen tot 1.100 terawattuur.

    Chief executive officer WindEurope Giles Dickson: ‘Dit is een duidelijke blijk van vertrouwen in de verdere uitbreiding van windenergie in Europa. We hebben lang gezegd dat meer wind economisch zinvol is, omdat het de goedkoopste vorm van nieuwe kracht is. Het is geweldig dat het IEA nu wind ziet als nummer 1-bron van elektriciteit in minder dan 10 jaar in Europa. Dat betekent nieuwe windparken en modernisering van bestaande windparken, die allemaal banen, groei en inkomsten zullen opleveren voor lokale gemeenschappen. Maar hoewel het goed is om de nummer 1 te zijn in elektriciteit, elektriciteit is slechts 24 procent van Europa’s energie. Om het hele energiesysteem koolstofarm te maken, moeten we grote hoeveelheden wind- en andere hernieuwbare energie gaan gebruiken voor verwarming, transport en industriële processen. Het is technisch mogelijk en betaalbaar.’

    windenergiecourant.nl/wetenschap/wind...
  15. forum rang 6 haas 19 november 2018 20:37
    quote:

    hosternokke schreef op 17 november 2018 14:14:

    Zie ginds komt de stroomboot ...
  16. forum rang 10 voda 21 november 2018 19:48
    Vestas to deliver wind energy solution for subsidy free project in Finland by CPC Germania

    Underlining wind energy’s position as the cheapest source of energy in many markets around the globe, Vestas has secured an order from CPC Germania for the 50 MW Lakiakangas II wind park, which will be financed without any state subsidies. Located in Isojoki in the Southern Ostrobothnia region of Finland, Vestas has together with CPC Germania developed a wind energy solution tailored to the site’s specific wind conditions that features 12 V150-4.2 MW turbines with a 135-meter hub height, which optimise annual energy production and offer the lowest cost of energy.

    CPC Germania has signed a long-term power purchase agreement (PPA) with a third party that enables the wind park to be financed without any state subsidies at all.

    Mr Erik Trast, Managing Director of CPC Finland said that ”We are extremely satisfied to continue our partnership with Vestas in Finland. The chosen turbine type V150-4.2 MW represents one of the latest and most efficient wind turbines in the current market today, hence allowing us to operate the wind farm in Isojoki completely market-based without any state subsidies.”

    Mr Nils de Baar, President of Vestas Northern and Central Europe said that “This project demonstrates Vestas’ ability to deploy our most advanced technology and leverage our experience to develop a solution that allows us to offer a subsidy-free investment for our customer. We are very pleased to further strengthen our partnership with CPC Germania, a key customer in our global footprint.”

    The contract includes supply, installation and commissioning of the wind turbines, as well as a 20-year Active Output Management 5000 (AOM 5000) service agreement. The project will feature VestasOnline® Business SCADA solution to lower turbine downtime and optimise the energy output. Turbine delivery is scheduled for the first half of 2019.

    Source : Strategic Research Institute
3.495 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 175 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.255
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.891
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.216
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.034
AFC Ajax 537 7.014
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.762
Alfen 12 16.185
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.233
AMG 965 125.630
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.102
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.644
ASML 1.762 76.813
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 329
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht