Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Valuta

BTC/USD

Laatste koers (usd)

64.739,69
  • Verschill

    +1.151,92 +1,81%
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

bitcoin cash

41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. tampi 31 augustus 2017 12:02
    quote:

    pharmaceutje schreef op 31 augustus 2017 06:33:

    Nou ik ben net maar ingestapt. Iedereen is weer zo enthousiast over BCH, moet goed komen. Btw wat vinden jullie van ETH? Koersdoel € 1200,- voor de komende maanden of is dat ietwat overdreven?
    Ik ben erg benieuwd op grond waarvan je denkt dat ETH een koers van € 1200,- gaat bereiken de komende maanden.

    Ik heb geen glazen bol, maar het volgende valt mij op:
    Als je kijkt naar de koersstijgingen van de crypto munt, dan lijkt iedere simpele positieve benoeming en verbetering al voldoende om een (snelle) koersstijging teweeg te brengen.

    Als je kijkt naar koersdalingen van de crypto munt, dan lijkt het alsof de acceptatie, de populariteit, en de limieten van de munt een grote rol spelen. Wanneer de technische limieten worden geraakt, wordt de koers direct beperkt in verdere stijging. Hoe meer succes ETH heeft, hoe sneller de limieten worden bereikt, die vervolgens weer druk leggen op de koers.

    Kijk je naar ETH (grafieken), dan voorzie ik dat de technische limieten op korte termijn worden bereikt. Waar bv. Bitcoin deze technische limieten aan het oprekken is, zie ik nog geen directe actie bij ETH.
    Mogelijk zijn ze wel in ontwikkeling, maar dan heb ik ze nog niet gezien.

    Ik geloof best dat de ETH koers een stijging kan doormaken, maar verwacht ook dat ruim voordat de koers € 1200,- bereikt, de technische limieten al zijn bereikt door het succes. Zoals ik hierboven al schreef, zullen het bereiken van deze limieten de verdere koersontwikkeling vertragen. Ik verwacht dus dat er eerst een hobbel moet worden genomen/opgelost voordat we de € 1200,- koers zien.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 november 2017 11:00
    quote:

    YNWA schreef op 4 november 2017 10:38:

    www.businessinsider.nl/er-iets-vreemd...
    Er is iets vreemds aan de hand met de koersen van de grootste cryptomunten
    profielfoto Michael van Dorp
    Michael van Dorp

    De bitcoin breekt record na record, daar is inmiddels niets vreemds meer aan, maar de koersen van de andere grote cryptovaluta doen de afgelopen maand iets wat we niet van ze gewend zijn.

    Medio oktober zagen we nog dat negen van de tien grootste cryptomunten in de lift zaten nadat de bitcoin de maand ervoor aan een comeback was begonnen. Een logische ontwikkeling, omdat Business Insider eerder al had aangetoond dat de koersen van vrijwel alle grote cryptomunten in sterke mate met elkaar meebewegen.

    Bitcoin cash was vorige maand het lelijke eendje en liet als enige van de tien grootste crpytomunten een daling zien.

    Hoe anders zijn de ontwikkelingen sindsdien. De bitcoin bleef de afgelopen drie weken stijgen, passeerde donderdag de grens van 7.000 dollar en wordt vrijdag voor zo’n 7.250 dollar verhandeld.

    De gerelateerde bitcoin cash heeft zich gewroken met een stijging van maar liefst 109 procent sinds 13 oktober. Maar vrijwel alle andere grote cryptomunten hebben het tempo niet kunnen bijbenen en zijn zelfs in waarde gedaald.

    Nummers 2 tot en met 6 qua marktaandeel zijn er de afgelopen drie weken tussen de 2 en 17 procent op achteruitgegaan. Bitconnect, de zevende grootste munt, is de enige andere munt die in waarde is gestegen, en flink ook.

    Hieronder de procentuele prijsontwikkeling sinds 13 oktober van de tien grootste cryptomunten naar marktaandeel. De totale cryptovalutamarkt bedraagt zo’n 199 miljard dollar.

    De bitcoin is met zo’n 121 miljard dollar (61 procent) met afstand het grootst. Dat aandeel is de afgelopen weken logischerwijs aan het stijgen: drie weken geleden vormde de bitcoinmarkt nog 55 procent van het totaal.
  3. [verwijderd] 4 november 2017 12:03
    Het zijn net aandelen, als de markt hard stijgt, stijgen ze allemaal. Als de markt daalt of gelijk blijft stijgen alleen de besten.

    Vandaag daalt de bitcoin en stijgen de andere munten. Er is iets vreemds aan de hand.
  4. [verwijderd] 10 november 2017 11:22
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 oktober 2017 16:54:

    De BCH doet het heel slecht, nu nog slechts 313 USD.
    Precies 1 maand verder en over de 800 dollar;-)
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 november 2018 17:35
    Bitcoin keldert naar het laagste punt in een jaar – de hele cryptomarkt gaat mee uit angst voor een ‘crypto-oorlog’ tussen rivaliserende munten
    Jonathan Garber, Business Insider Nederland
    15 Nov 2018 8201

    De bitcoin kreeg woensdagmiddag een enorme klap van meer dan 10 procent. Donderdagochtend noteerde de bitcoin op 5.671 dollar, het laagste niveau in ruim een jaar. Andere cryptomunten lijden ook forse verliezen.

    De bitcoin zette woensdag een diepterecord neer op 5.322 dollar, omdat daarna iets terug te veren. Marktvolgers wijzen op ontwikkelingen bij bitcoin cash, een andere cryptomunt die is afgesplitst van de bitcoin.

    Donderdag wordt er een verdere splitsing verwacht van de bitcoin cash. Dat wil zeggen dat er een apart digitaal logboek bij komt (blockchain) om twee versies van bitcoin cash te creëren die onder verschillende voorwaarden opereren.

    De twee versies van bitcoin cash worden bepleit door respectievelijk Craig Wright en Roger Ver. Volgens marktanalist Mati Greenspan van handelsplatform eToro vloeit de splitsing voort uit onenigheid over de technische opzet van bitcoin cash.

    Beleggers krijgen vanaf donderdag waarschijnlijk te maken met bitcoin ABC en bitcoin SV als nieuwe versies van bitcoin cash.

    Volgens experts kan een ‘onvriendelijke’ splitsing van bitcoin cash leiden tot een strijd om de dominantie tussen twee groepen bij het uitvoeren van transacties. Dit gaat mede om de controle over de rekenkracht op een bepaalde blockchain.

    Wat kan gebeuren is dat één van de twee rivaliserende versies van bitcoin cash kan proberen de ander te dwarsbomen, zodat die transacties niet kan uitvoeren. Dit wordt gezien als een potentieel veiligheidslek in het bitcoinprotocol.

    Zo’n oorlog tussen twee rivaliserende cryptomunten, in jargon de zogenoemde 51 procent-aanval, jaagt beleggers in cryptovaluta duidelijk angst aan.

    De cryptomarkt heeft het sowieso zwaar dit jaar. Sinds het piekniveau van de bitcoin in januari op een niveau van ongeveer 20.000 dollar is het hard bergafwaarts gegaan. Andere cryptomunten zijn overigens relatief nog harder gedaald dan de bitcoin.

    Donderdagochtend noteerden cryptomunten over een breed front lager met verliezen van negen tot veertien procent. Zie hieronder het overzicht van de 9 grootste cryptomunten.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 november 2018 09:54
    Cryptomunten onderuit door machtsstrijd

    Door Johan Wiering
    Updated 1 uur geleden
    3 uur geleden in FINANCIEEL

    Digitale munten gingen deze week in de uitverkoop, door het tumult dat gepaard ging met de afsplitsing van Bitcoin Cash. Initiatiefnemer Craig Wright probeert de macht naar zich toe te trekken en schuwt geen enkel middel.

    Bitcoin Cash is zelf een afsplitsing van bitcoin. Wright claimde in het verleden Satoshi Nakamoto te zijn, de oprichter van de nog altijd veruit populairste digitale munt. Deze claim wordt echter door de meeste experts in twijfel getrokken.

    Splitsing

    Bitcoin Cash is momenteel in marktwaarde gemeten de vierde digitale munt. Het conflict over upgrades tussen Wright en het kamp van zijn voormalige investeringspartner Roger Ver heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin Cash donderdag werd gesplitst in Bitcoin ABC en Bitcoin Satoshi’s Vision (SV).

    Boudewijn Rooseboom, oprichter van de investeringsmaatschappij in cryptovaluta’s Cyber Capital, heeft geen goed woord over voor de Australiër. „Wright heeft als initiatiefnemer van de afsplitsing van Bitcoin Cash een oorlog ontketend en probeert het andere kamp kapot te maken. De door hem beheerde mining pools creëren lege blokken, waardoor geen transacties kunnen plaatsvinden in Bitcoin Cash.”

    Diverse experts verwachten dat Wright er alles aan gaat doen om de machtsstrijd te winnen. De miljardair heeft ook nog één miljoen bitcoins, die hij in de strijd kan gooien. De familie van een in 2013 overleden collega beschuldigde Wright er begin dit jaar overigens van deze bitcoins gestolen te hebben door contracten te vervalsen.

    Beschadigd vertrouwen

    Bitcoin Cash verloor deze week meer dan een kwart van zijn waarde en staat ruim 90% onder de top van eind vorig jaar. Ook veel andere digitale munten gleden weg tot het laagste niveau van dit jaar, door het beschadigde vertrouwen in de cryptowereld. De prijs van bitcoin zakte naar ongeveer $5500, na wekenlang rond $6500 te hebben geschommeld. Eind 2017 piekte de munt op bijna $20.000, na dat jaar onder $1000 te zijn begonnen.

    Volgens onderzoek van Kantar TNS waren er begin dit jaar 580.000 cryptobeleggers in Nederland. Door de stevige prijsdalingen sindsdien is dit aantal waarschijnlijk fors afgenomen.

    De afgenomen interesse wordt bevestigd door Bux. Gebruikers van zijn mobiele app deden in december 2017 nog 98.000 transacties in de bitcoin. Inmiddels is dit tot circa 20.000 teruggevallen.
  7. aex2009 12 februari 2020 16:36
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 oktober 2017 16:54:

    De BCH doet het heel slecht, nu nog slechts 313 USD.
    Ja,en nu al 476 USD.Was 11 Januari bij aankoop 237.20
    Het is maar wat je slecht noemt.Kan niet elke dag feest zijn.
    Ik hou ze nog even vast
  8. [verwijderd] 12 maart 2020 18:03
    quote:

    stockjoy schreef op 12 maart 2020 13:07:

    waarom daalt dit zo hard? (ik heb trouwens geen bitcoins).
    Omdat bitcoin iets is wat je met fiatgeld kunt kopen maar feitelijk niks is. Bitcoin bezitters hopen dat er meer bitcoin gelovigen bij komen waardoor hun bitcoins in fiatgeld meer waard wordt.
41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht