Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

De TOPMARKT van 2018

2.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 ... 108 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 december 2018 00:17
    Omdat er na goede tijden altijd slechte tijden komen. En ook in goede tijden gaan er bedrijven failliet.

    Als bankieren (of beleggen in obligaties) zo simpel zou zijn dat hogere rente je altijd compenseert voor het hogere risico. Dat zou mooi zijn.
  2. [verwijderd] 7 december 2018 00:20
    Idealiter wil je dat banken hun buffers anticyclisch moeten aanhouden. Dus zeker nu het goed gaat hogere buffers dan gemiddeld over een cyclus. En als het slecht gaat straks mogen ze wat interen.
  3. lokeend 7 december 2018 00:51
    quote:

    henk38 schreef op 7 december 2018 00:16:

    [...]

    Ik bezit geen aandelen meer en heb pas nog twee pandjes verkocht met ruim 100% winst die ik tijdens de crises had aangekocht. Deze pandjes heb ik verkocht omdat ik van mening ben dat we de top zo goed als bereikt hebben en verwacht ik in 2019/2020 een daling.
    Ik heb zelf al gezien dat banken terughoudender zijn geworden in het dure segment en dat het dure segment ook langer te koop staat.

    Door de hard opgelopen rente in de VS zie je nu ook dat beleggers de kans krijgen om in andere producten te beleggen dan in de woningmarkt.
    Ook in de VS zie je dat het dure segment de eerste klappen krijgt en dat verkopers de vraagprijs moeten verlagen.

    Ik denk dat banken in Nederland voorzichtiger zijn geworden vanwege de ontwikkelingen in de VS waar de rente al flink is opgelopen en dat de angst bestaat dat de rente ook hier wel eens flink kan gaan oplopen.

    Ik ben ook van mening dat de huidige ontwikkelingen een voorbode zijn van een recessie.

    ik ook deel panden iets te vroeg (slechte timing) verkocht omdat ik ook denk (weet niet zeker) dat top bereikt is, ben wel zeer tevreden en daar gaat het om.
    Heb de opbrengst echter wel deels belegd in bepaalden mijn optiek goede groei aandelen omdat ik daar nog wel groei zie voor de aankomende periode.
    vraag mij echter wel steeds meer af wat het doel is van de banken en het uitlenen van geld, ik ontdek steeds meer een systeem waarin het geld verschillende bestemmingen krijgt en met verschillende risico's hoe lager het risico hoe lager de rente en andersom, (hoog risico= hoge rente) maar wel met het doel dat het uitgeleende geld op steeds kortere termijn weer terug komt naar de bank.

    Banken zijn er momenteel meer op gericht een circulatie systeem met het geld te maken, eigenlijk net zoals het verdampen van water als je elke regen druppel opvangt klopt de hoeveelheid water op aarde exact!

    Geld moet rouleren maar wel met doel dat de hoeveelheid hetzelfde blijft, de waarde van het geld daalt dus de hoeveelheid in omloop word steeds meer maar dat is ook logisch in een groeiende economie.
    Geld kun je echter in tegenstelling tot water onbeperkt toevoegen in de wereld hoe meer geld er bijkomt hoe minder het waard word.
    Nu zit bijna de hele wereld in de schuld van al dat verstrekte geld jij hebt je huisjes goed verkocht dankzij al dat verstrekte geld, nieuwe kopers hebben hoogstwaarschijnlijk ook geld geleend van het verstrekte geld.
    Denk je nou werkelijk dat de geldverstrekkers erop uit zijn om het verstrekte geld niet meer terug te kunnen incasseren door de rente flink te verhogen en een recessie te forceren?
    Ik geloof daar helemaal niets van

  4. [verwijderd] 7 december 2018 00:51
    quote:

    henk38 schreef op 6 december 2018 23:13:

    [...](
    (...)
    Al die tijd dat jij riep dat het allemaal fantastisch gaat hebben we een Brexit, gezien, Trump aan de macht zien komen, Merkel afgeserveerd zien worden, Italie die Brussel helemaal zat is en zien we boze burgers Parijs afbranden!!

    En dat in een tijd waarin jij en de media roepen dat het allemaal fantastisch gaat. Wat staat ons te wachten als het niet meer fantastisch gaat en we in een recessie belanden, wat een kwestie van tijd is ??
    Oorlog in Syrië, oorlog in Oekraïne, Oranje niet op het WK, Roy Donders z'n bedrijf failliet, enzovoorts.

    Er is altijd wat op de wereld. Als je daarom geen aandelen lust...
  5. [verwijderd] 7 december 2018 00:55
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 7 december 2018 00:17:

    Omdat er na goede tijden altijd slechte tijden komen. En ook in goede tijden gaan er bedrijven failliet.

    Als bankieren (of beleggen in obligaties) zo simpel zou zijn dat hogere rente je altijd compenseert voor het hogere risico. Dat zou mooi zijn.
    De buffers van Europese banken zijn nog steeds veelte laag.
    De middelen die in 2008 zijn ingezet hadden nooit als een economische motor mogen fungeren, daar is toen ook voor gewaarschuwd maar helaas is dat wel gebeurd.

    De mega winsten van autobedrijven is ontstaan door de lage rente, de hype op de woningmarkt is ontstaan door de lage rente, de koopdrift van consumenten is ontstaan door de lage rente, de enorme koopdrift van beleggers is ontstaan door de lage rente en door de lage spaarrentes, enz enz.

    Al deze sectoren hebben een enorme opleving gezien vanwege de lage rente, zou deze opleving zijn ontstaan door technologische ontwikkelingen hadden we kunnen spreken van een gezonde opleving, maar een opleving vanwege een kunstmatige lage rente is geen gezonde opleving. We zijn op een punt beland waarbij de knoppen van de ECB vol naar rechts staan gedraaid en elke beweging naar links zorgt gelijk voor paniek in de tent en op het moment het slechter gaat en de knoppen verder naar rechts gedraaid moeten worden kan dat niet omdat ze al vol naar rechts staan.

    Meerdere banken hebben ook hun zorgen geuit over het beleid van de ECB omdat banken heel goed weten dat de ECB totaal geen reddingsmiddelen meer heeft in het geval het weer fout dreigt te gaan
  6. [verwijderd] 7 december 2018 01:15
    quote:

    lokeend schreef op 7 december 2018 00:51:

    [...]
    Denk je nou werkelijk dat de geldverstrekkers erop uit zijn om het verstrekte geld niet meer terug te kunnen incasseren door de rente flink te verhogen en een recessie te forceren?
    Ik geloof daar helemaal niets van
    Tot aan 2008 dachten banken ook dat ze hun geld altijd terug zouden krijgen.
    Het heeft er ook niet zo zeer mee te maken wat de ECB wil, het gaat meer om de economische ontwikkelingen in de rest van de wereld.
    In de VS is de rente al flink opgelopen en de EU kan niet lang achterblijven omdat dan de verhoudingen te schreef worden, wat ook weer voor problemen gaat zorgen.
  7. simidoc 7 december 2018 04:48
    Tien jaar lang hebben de Sinterklazen(centrale banken) snoep rond gestrooid op de beurzen.Helaas is dit nu voorbij.
  8. [verwijderd] 7 december 2018 09:42
    quote:

    henk38 schreef op 7 december 2018 01:15:

    [...]
    In de VS is de rente al flink opgelopen en de EU kan niet lang achterblijven omdat dan de verhoudingen te schreef worden, wat ook weer voor problemen gaat zorgen.
    In het verleden lag de Amerikaanse korte rente wel eens 6% boven en 6% onder de Duitse korte rente. Dus wat is te scheef?

    Huidige verschil van net 3% lijkt me niet opmerkelijk.
  9. forum rang 4 bearishbull 7 december 2018 10:36
    quote:

    simidoc schreef op 7 december 2018 04:48:

    Tien jaar lang hebben de Sinterklazen(centrale banken) snoep rond gestrooid op de beurzen.Helaas is dit nu voorbij.
    Ja in slechte economische tijden strooit de centrale bank snoep. In goede tijden de overheid. Het is altijd sinterklaas :)
  10. forum rang 6 marique 7 december 2018 11:53

    quote:

    BEN RisQuant schreef op 6 december 2018 15:08:

    ffff schreef op 6 dec 2018 om 14:36:

    Maar is dat geld eenmaal belegd en zakken de koersen...tja, dan gewoon uitzweten. Dat bleek de afgelopen 40 jaar toch nog de beste strategie.


    Dat hangt er een beetje vanaf naar welke markt je kijkt.

    Japan afgelopen 30 jaar en Europa afgelopen 20 jaar was dat niet een hele fijne uitkomst.
    Wat moet je anders?
    Iedere belegger weet dat precies op tijd in- en uitstappen een illusie is. Dus in het geval van volbelegd zijn, rest er weinig anders dan te blijven zitten bij beursbrede koersdaling.

    Iets anders is hoe je moet omgaan met de aandelen afzonderlijk in je portfolio:
    - winst nemen bij veronderstelde overwaardering?
    - verlies nemen op stop loss niveau?
    Dat lost het probleem van timing niet op.
    Maar mijn ervaring is dat winst of verlies nemen vaak wél goed uitpakt als het koersverloop van het betreffende aandeel vér afwijkt van het heersende beurssentiment.
    Kortweg, geen winst nemen bij algemene koersstijging, geen verlies nemen bij algemene koersdaling.
  11. forum rang 6 haas 7 december 2018 13:04
    @marique: mooie samenvatting van het werken met "vol" beleggen.
    En de daarbij behorende aspecten/werkwijzes.

  12. forum rang 7 ffff 7 december 2018 13:25


    Ben,

    Toch speciaal voor jou hier in jouw draad geplaatst. Op de voorpagina van IEX heb je eens gepubliceerd over privat equity. Ik reageerde daar toen op, door erop te wijzen dat je toch middels bijvoorbeeld Brederode, maar ook andere aandelen kunt beleggen in privat equity.

    Gisteren kreeg ik onderstaand bericht bij het bereiken van de 1 miljard beleggingsniveau.

    Omdat ik niet zo gauw weet waar ik dit bericht zou kunnen plaatsen, plaats ik het maar hier.

    Opmerkelijk: Brederode verhuisde 5 jaar geleden ook van België naar Luxemburg. Het is maar een weet...

    (niet-gereglementeerde informatie - gepubliceerd op 6 december 2018 om 17.45 u.).


    Voor het eerst overschreed de waarde van de beleggingsportefeuille van Brederode, die gelijkelijk is verdeeld over Private Equity en beursgenoteerde effecten, de symbolische grens van € 2 miljard.

    Sinds het laatste halfjaarbericht zijn de investeringen in Private Equity gestegen met een bijkomende € 108 miljoen terwijl de desinvesteringen € 100 miljoen vertegenwoordigen. Tegelijk schreef Brederode in op 8 nieuwe fondsen voor een totaalbedrag van € 172 miljoen:

    ? VISTA Equity Partners VII: € 34,1 miljoen ? TRITON V: € 25,0 miljoen ? ARDIAN Secondary VIII: € 21,4 miljoen ? A&M Europe: € 20,0 miljoen ? CARLYLE Europe Technology IV: € 20,0 miljoen ? HIG Growth Buyouts & Equity III: € 17,6 miljoen ? SUN VII: € 17,2 miljoen ? CITIC IV: € 17,1 miljoen

    Aan die lijst moeten 2 directe mede-investeringen worden toegevoegd voor een bedrag van € 15,1 miljoen, alsook enkele aanvullende verbintenissen ten opzichte van bestaande fondsen, die bijdragen tot een totale aanvullende verbintenis van € 192 miljoen.

    Op 30 november 2018 bedroeg het totale bedrag aan niet-opgevraagde verbintenissen in Private Equity € 917 miljoen ten opzichte van € 803 miljoen op 30 juni 2018 en € 699 miljoen eind 2017.

    De totale prestatie van de portefeuille, inclusief dividenden, sinds het begin van het jaar bedraagt 19 % voor Private Equity en 6 % voor beursgenoteerde effecten.

    De geraamde (niet gecontroleerde) waarde van het netto-actief per aandeel van Brederode bedroeg eind november ongeveer € 70,1, tegen € 63,2 aan het einde van vorig jaar. Inclusief de uitkering aan de aandeelhouders van € 0,85 per aandeel in mei 2018 bedraagt de geraamde waardestijging 12 %. Deze raming is gebaseerd op de beurskoersen voor de beursgenoteerde effecten en, voor Private Equity, voornamelijk op de waarderingen op 30 september 2018, die werden aangepast om rekening te houden met de opvragingen, uitkeringen
  13. forum rang 6 jonas 7 december 2018 22:31

    Die Topmarkt lijkt wel steeds verder weg te lopen. Nu weer Wall Street in mineur.

    Enige oorzaken meer van politieke aard zijn te noemen, maar laten we nu eens aannemen dat we in de late cyclus zitten. Politiek moeilijk voorspelbaar.

    Wat dan te denken van een BAM, een Randstad, een Boskalis? Neem BAM en stel geintje IJmuiden nagenoeg afgehandeld dan wel een orderporti voor een paar miljard met betere marge voor BAM. Boskalis hard afgestraft, maar zullen overheid nu landaanwinningsprojecten niet kunnen betalen etc etc?

    Groet, Jonas
  14. @iPlof 7 december 2018 23:59
    Als BAM in de afgelopen topjaren het presteerde slechts een paar cent winst per aandeel te realiseren vind ik een knaak voor het aandeel nog veel.
  15. forum rang 6 haas 8 december 2018 07:32
    krenten pikken is in deze maand/bij deze index stand 'n nuttige zaak
    Is eigenlijk "elke dag" het werk
    In ieder geval om er enkele te vinden,
    ===============================
    4. Dezember 2018
    Angeblich 20 Prozent Rendite: Immobilieninvestment von Warren Buffett in Berlin hat sich gelohnt
    www.anlegen-in-immobilien.de/angeblic...
  16. JosTM 8 december 2018 11:34
    Interessant artikel met samenvatting van een aantal gevaren in Euroland:
    masterinvestor.co.uk/brexit/news-from...

    Gevonden via nieuwsbrief van US analist die al langere tijd waarschuwt voor andere tijden:
    www.mauldineconomics.com/frontlinetho...

    Dankzij hem heb ik crisis van 2008 goed doorstaan (en uiteindelijk flink winst gemaakt in herstel sinds die tijd).
  17. [verwijderd] 8 december 2018 13:36
    Interessant om te lezen, maar ben al jaren gestopt met hem te volgen want die roept al weer aardig wat jaartjes dat de volgende crash om de hoek staat.
  18. forum rang 6 !@#$!@! 8 december 2018 14:11
    Hij somt gewoon de standaard dingen op: Brexit, Italie, einde ECB beleid, trade war etc. Ik zie de toegevoegde waarde er niet van.
  19. Stock Exchange Monkey 8 december 2018 14:12
    Zeker wel goede info ja, zal hem ook verderop even posten. Denk dat er vele zijn met veel ervaring die al eerder een crash hadden verwacht. Maar vergeet ook niet dat er de laatste jaren alles, maar dan ook echt alles aangedaan is om dit te voorkomen. Wat het uiteindelijke gevolg zal zijn zullen we zien 'you only no it when it's all over'
2.141 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 ... 108 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.064
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 379
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.396
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht