Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: De vier is weer terug

Liveblog: De vier is weer terug

Update 21:00 uur: De vier is terug

Even had de AEX 510 vandaag in het vizier, maar dat werd hem niet en nu is het weer helemaal mis.

Gelukkig geeft de boosdoener zichzelf aan :-) Mocht u willen dat u dat kon, Mr. President...

 


Update 16:30 uur: 250 dagen bedenktijd

Zelf heb ik geen idee wat de regering hiermee wil of hoopt te bereiken, maar wie ben ik. Oordeel zelf. Nu maar hopen dat het bij een geintje over Dutch Disocunt blijft. 

 


Update 14:45: Olie!

Er gebeurt nu van alles tegelijk. U mag Vopak en Arcadis er nog aan toe voegen, ofwel iedereen met zelfs maar een beetje olie-exposure. 

Inderdaad, Opec en Rusland.

 


Update 14:30: Payroll Report

Fed-voorzitter zei vannacht dat de Amerikaanse arbeidsmarkt picobello is, hoewel het het Payroll Report over november nu iets tegenvalt. De dolalr tikt meteen 1,14 aan en straks maar eens zien wat de Fed Fund futres over het komende frentebesluit zeggen.

En. Wij. Dan? :-)

 


Update 14:00: Boskalis?!

Voor het dramatische effect dan maar. Het is 7 december, dus: Air raid on Boskalis. This is no drill. 

Waarom daalt Boskalis zo hard? Nota bene, gisteren nog een opdrachtje van €100 miljoen. Het is het bekende liedje: er is geen nieuws, bij mijn weten gaan er geen geruchten rond en het forum wrijft zich ook de ogen uit. Ook daar gaat het erover dat er veel short uit staat en... wie die aandelen dan uit leent.

Dit zijn de grootste aandeelhouders. In feite is HAL er de baas?

Dat er zoveel short uit staat is misschien de reden dat u ook drie keer nadenkt vóór? Boskalis is ondanks de daling op papier nog erg duur, ze doet 27 keer de winst. Misschien dat die shorters een winstwaarschuwing verwachten...? Ik roep maar wat. 

Jammer is dat we Boskalis niet echt kunnen vergelijken met hardcore peers als Jan de Nul en - nieuw - Koninklijke Van Oord om te kijken iof ze inderdaad misschien nog veel te duur is. . Die zijn nu eenmaal niet beursgenoteerd. In ieder geval zag Nico een maandje terug bij de cijfers genoeg lichtpuntjes

 


Update 11:00 uur: Intussen bij Fed en ECB

In mijn morning call gaf ik u deze info al mee, maar ik diep het uit. Het zijn de laatste woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell voor de renteverhoging van 19 december. Gokje, u kunt het Payroll Report van vanmiddag al groen afvinken, maar waarschijnlijk valt er daarom niet veel meer aan te verdienen.

Our economy is currently performing very well overall, with strong job creation and gradually rising wages,’’ Powell said in the text of a speech to be delivered to a housing conference in Washington on Thursday. “In fact, by many national-level measures, our labor market is very strong.

Renteverhoging? Daar zeg ik wat. Tot voor heel kort ging de hele markt daar van uit. Dat is nu anders, gaat het nog spannend worden zelfs? Niet gelet op bovenstaande woorden van de voorzitter, maar de Fed Fund futures duiden die zo op hun eigen manier:

En die serie renteverhogingen die met zoveel woorden steeds voor 2019 werden aangekondigd - centrale banken laten zich nooit klip en klaar uit - zijn nu even helemaal van tafel, wat betreft die futures. Bloomberg schrijft hierover:

Investors, though, have reduced their bets on 2019 rate increases amid stock-market losses and heightened fears of a trade war between the U.S. and China. Trading in federal funds futures shows the odds of a rate increase next year have dwindled to less than a single quarter-point move.

Charlie heeft de cijfers:

Intussen schuift een roedel economen haar verwachtingen van en voor een centrale bank een deurtje verderop ook al verder door. December volgend jaar dus en niet volgend jaar zomer, zoals eerder. De grote joker in deze is wie-o-wie de Italiaan Mario Draghi volgend jaar opvolgt als president van de bank.

Wordt het een havik, een duif of Zuid-Europeaan :-) 

Mochten Fed en ECB inderdaad minder haast krijgen met verkrappen, kan dit misschien een steuntje in de rug zijn voor de aandelen-bulls. Of juist niet, want uitstel betekent gewoon dat de economie hapert of gaat sputteren en dat is in principe weer niet goed voor omzetten en winsten van de beursbedrijven.

Toch ben ik geneigd te denken dat met alle politieke en misschien ook maatschappelijke onrust in de EU en de vele labiele financieel-economische parameters, de ECB de markten wellicht helemaal niet los laat. Een eventuele dikke recessie en mogelijk gillende bearmarket is het laatste wat Brussel nu kan gebruiken?

 


Update 10:30 uur: Inversed yield curve

Mooi en beknopt samengevat, Jeroen:

Intussen hebben we op het Damrak een soort van inversed stock day. Zoek de verschillen met gisteren!


Update 09:30 uur: KPN de gekste?

Hoe u er ook over denkt, om dit een dag na de slechtste beursdag in 2,5 jaar uit te sturen, getuigt van durf. Kepler Cheuvreux verhoogt trouwens het koersdoel naar €3,10 van €3.

Goed, hier baalt u dus ook al jaren van, ik begin bij het begin...  

...om de spanning langzaam op te bouwen...

...en met een heuse uitsmijter af te sluiten! Gefeliciteerd, zeggen we dan. 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht