Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,231
  • Verschill

    +0,006 +0,49%
  • Volume

    335.827 Gem. (3M) 2,2M
  • Bied

    1,231  
  • Laat

    1,234  
+ Toevoegen aan watchlist

Post NL November/December 2018

10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 357 358 359 360 361 ... 533 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hansbeleg 13 december 2018 16:01
    Men lijkt te speculeren op een voor PostNL negatieve uitspraak, mocht dit niet zo zijn dan zijn de verkopers vandaag zuur en dat hoop ik dan maar, ik heb het wel gehad met de verkopers.
  2. [verwijderd] 13 december 2018 16:02
    quote:

    luuk4 schreef op 13 december 2018 15:54:

    And it's goneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
    (De winst van gisteren is inderdaad bijna verdwenen, nog 0,1 eurocent resteert... verder nog steeds geen man over boord in de rechtszaal lijkt me hoor)
  3. forum rang 4 JvH 13 december 2018 16:04
    quote:

    Hansbeleg schreef op 13 december 2018 16:01:

    Men lijkt te speculeren op een voor PostNL negatieve uitspraak, mocht dit niet zo zijn dan zijn de verkopers vandaag zuur en dat hoop ik dan maar, ik heb het wel gehad met de verkopers.
    Rechter zal niet de andere 3 in hun hemd laten staan en dus zal de rechter de stakingen verbieden.
  4. duksel 13 december 2018 16:06
    Ik heb er ook weer wat ingeslagen.
    heeft iemand een idee hoe hoog de volgende piek gaat zijn?
    terug 2,6?
  5. [verwijderd] 13 december 2018 16:10
    quote:

    Hansbeleg schreef op 13 december 2018 16:01:

    Men lijkt te speculeren op een voor PostNL negatieve uitspraak, mocht dit niet zo zijn dan zijn de verkopers vandaag zuur en dat hoop ik dan maar, ik heb het wel gehad met de verkopers.
    Inderdaad, dat is het spel wat vandaag gespeeld wordt... er wordt al weken gevreesd voor een staking met impact op de financiën van PostNL, maar die is er vandaag ook nog steeds niet.

    Echter als de rechter vandaag besluit om de FNV te steunen dan is dit wel funest voor de beeldvorming van PostNL want hier gaan we dan vanavond en morgen nog veel over horen in de media... waardoor de verstuurders van pakketjes zich van PostNL zouden kunnen afkeren omdat ze bang worden dat ze last krijgen van die stakingen.

    Ik gok zelf eigenlijk helemaal op dat de rechter de FNV niet steunt, want het risico is mijn nu veel te groot dat bij een positieve uitspraak voor PostNL de koers zomaar ineens een dubbeltje of meer hoger kan komen te staan... terwijl alle mogelijke pijn eigenlijk al in het kwadraat in de koers zit verwerkt.

    (Beleggers houden gewoon niet van onzekerheid, terwijl rondom PostNL + haar periferie alles welhaast onzeker lijkt - terwijl de omzet inmiddels toch echt aan het groeien is... en de marges lijken voorlopig ook het dieptepunt te hebben gezien)
  6. Geefgas 13 december 2018 16:11
    quote:

    kerirale schreef op 13 december 2018 16:03:

    Goedemiddag, heb er ook bijgekocht slechter als dit kan bijna niet
    Jawel hoor, kan heel goed.

    Enige voordeel voor de zittenblijvers is dat 4% daling niet meer hetzelfde als 4% daling bij 4 euro koers.

    Verder, de grote jongens / beleggers / handelaren weten allang wat de rechter gaat zeggen. Die hebben goede juridische kennis in huis. Op dat punt is een rechterlijke uitspraak natuurlijk prima te voorspellen, de wet is redelijk objectief.

    Dus wat mij betreft is koersverloop vandaag een voorbode op ... ja, ik denk een staking. Echter, dat is voor de waarde van aandeel inmiddels ook niet zo heel veel effect meer. Ja, mensen gaan uit paniek verkopen, wellicht terug naar 2 euro, maar bedrijf gaat er echt niet failliet aan. Dus effect zou nog wel eens kunnen meevallen als je eerste paniekverkopen van paar particulieren achter de rug hebt.

    Ofwel, grote partijen weten al dat staking niet doorgaat maar ook blijkbaar dan is deze koers de koers die momenteel de juiste weerspiegeling is van waarde PostNL.

    Hoe dan ook, ik verwacht slechts relatief korte reactie van koers.
    Verder, eigenlijk moet je gewoon niet meer kijken en pas over half jaar weer kijken, maar het trekt toch steeds weer ....
  7. forum rang 6 prinszicht 13 december 2018 16:13
    Nog een laatste klacht richting AFM....

    Geachte AFM

    Dank u voor de reactie. Mijn klachten aan de AFM inzake PostNL hebben nog niet tot een mogelijke oplossing geleid. De afdeling IR van PostNL laat al weken niets van zich horen. Dat is toch het minste wat je mag verwachten als resultaat.

    Ik maak melding van de code van Manen als referentiepunt voor het formuleren van mijn klachten. Vanuit deze hoedanigheid bedenk ik mij dat een CEO naar buiten treedt om de belangen van de stakeholders te waarborgen. In het verlengde hiervan is een redelijke beurskoers in het belang van niet alleen de aandeelhouders. Maar ook de medewerkers, de overheid en alle andere gelieerde partijen. Zeker als de onderneming een aantal toezeggingen heeft gedaan in het recente verleden. Bijvoorbeeld de voormalig CFO die tijdens de presentatie van de cijfers in 2018 een intrinsieke waarde van 6 Euro per aandeel als nominaal beschouwd. We doen nu 2 Euro.

    Mijn klachten richten zich tegen het management en dan in het bijzonder de CEO. Zij was pertinent tegen een overname van Bpost en wees het bod van 5,75 af. Zij beloofde meer aandeelhouderswaarde op eigen kracht. Dit was 2 jaar geleden.

    Dan zie ik nu een ontwikkeling zich voordoen waarbij ik als individueel belegger vermoed dat er een rol voor de AFM is weggelegd. Als toezichthouder op de financiële markt. Dit in eerste instantie in relatie tot de eerder geuite klachten over verantwoord ondernemerschap jegens het management.

    In 2de instantie gaat het mij om de rol van grootbanken en short selling partijen. Hierover heb ik in januari een klacht geformuleerd bij uw instantie betreffende ING. De laatste paar weken vermoed ik echter dat men bewust de particuliere belegger misleid met tegenstrijdige adviezen. Dat wil ik dan nogmaals bij u onder de aandacht brengen.

    Het idee dat bijvoorbeeld een ING herhaaldelijk met een koopaanbeveling komt op 5 Euro, zo ook vorige week tot 2 maal toe, bij een beurskoers die op dagelijkse basis flink afneemt. Op de dag van het advies en de dagen er na. Meermalen in een dalende trend van een tijdelijke koerspiek op de uitspraak van de rechter inzake AMM Mail NL tot aan de tijdelijke bodem van 2,04 Euro.

    Hierbij heb ik sterk het vermoeden, maar niet de middelen om het te controleren, dat dergelijke grootbanken met misleidende informatie de particuliere belegger op het verkeerde been zet. Dit om bijvoorbeeld particuliere beleggers te verleiden om hefboom producten te kopen als een ING Sprinter. Dit omdat het voorgestelde koerspotentieel meer dan 100 procent is.

    Zo zijn er nog een aantal banken als bijvoorbeeld BNP Paribas die net als ING vergelijkbare belangen hebben maar niet in het verlengde van de financiële belangen en doelen van hun klanten adviseren. Hierbij is het niet onmogelijk om voor te stellen dat er onderlinge afspraken worden gemaakt met partijen die short zitten op het aandeel. Het zogenaamde stop losses jagen. Die aspect wil ik nogmaals onder de aandacht brengen van de AFM met het verzoek tot nader onderzoek.

    Het is niet te begrijpen voor een particulier belegger dat een management en diverse financiële instellingen een rooskleurig beeld schetsen van de toekomst van een onderneming en dan vervolgens aan de zijlijn gaan staan als een bedrijf op de beurs "gesloopt" wordt. Dit voedt in het bijzonder de gedachte van manipulatie en misleiding.

    Met een vriendelijke groet,
  8. HJ deTuinman 13 december 2018 16:13
    quote:

    Martijn van M schreef op 13 december 2018 16:10:

    [...]

    (Beleggers houden gewoon niet van onzekerheid, terwijl rondom PostNL + haar periferie alles welhaast onzeker lijkt - terwijl de omzet inmiddels toch echt aan het groeien is... en de marges lijken voorlopig ook het dieptepunt te hebben gezien)
    En er komt hoe dan ook een keertje wél duidelijkheid, al weten we nog niet wanneer. Lekker wegleggen dan maar tot komende zomer.
  9. forum rang 4 Toekomstbeeld 13 december 2018 16:14
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 13 december 2018 15:40:

    [...]

    Heb ze een mail gestuurd met de vraag en yteke gelijk op de copy.
    Misschien dat anderen dit ook eventjes per email aan IR kunnen vragen? Hoe meer eikels die hun lastig vallen des te groter de kans dat er een goed antwoord terugkomt......en liegen mogen ze niet indien het waar is. Ontkennen natuurlijk wel.

    Daarom yteke ook maar eventjes op de verzendlijst.

    Van: ...........
    Verzonden: donderdag 13 december 2018 15:32
    Aan: ir; Yteke de Jong
    Onderwerp: Nespresso terug bij Postnl?

    Geachte IR,

    Ik begrijp dat Nespresso weer terugkomt bij Postnl?

    Kunt u dit mooie nieuws, dat intern postnl circuleert, bevestigen?

    Enkele jaren geleden was het groot nieuws dat zij overstapten naar DHL.
    Met dank en groet, ........
    --
    Verstuurd via de Hotmail Email App-app voor Android
  10. forum rang 4 xof 13 december 2018 16:14
    quote:

    Martijn van M schreef op 13 december 2018 15:52:

    (Tsja, inmiddels hadden we dat zelf ook al wel kunnen bedenken)

    "PostNL heeft een kort geding aangespannen tegen de FNV. Ze willen dat de rechter de staking verbied. De uitspraak wordt aan het einde van deze middag verwacht."

    www.nhnieuws.nl/nieuws/236865/Bezorge...
    Bedankt.ik ga uit van stakingsverbod plus herstel. Voor eond vh jaar weer richting 3e.

    In 2013 kocht ik ze rond 1,80. Zo diep gaan we niet meer en dat was absolute bodem voor sLands grootste werkgeever.

    Parcelsherstel
    Geen neg EV
    Herfinanciering
    Dividend
    Geen nieuwe bijstortingen pensioenfonds
    Politieke rugdekking

    3 tot 4 Euro komt weer, wel geduld vereist.....
  11. forum rang 4 Machiavelli 13 december 2018 16:15
    quote:

    Geefgas schreef op 13 december 2018 16:11:

    [...]

    Jawel hoor, kan heel goed.

    Enige voordeel voor de zittenblijvers is dat 4% daling niet meer hetzelfde als 4% daling bij 4 euro koers.

    Verder, de grote jongens / beleggers / handelaren weten allang wat de rechter gaat zeggen. Die hebben goede juridische kennis in huis. Op dat punt is een rechterlijke uitspraak natuurlijk prima te voorspellen, de wet is redelijk objectief.

    Dus wat mij betreft is koersverloop vandaag een voorbode op ... ja, ik denk een staking. Echter, dat is voor de waarde van aandeel inmiddels ook niet zo heel veel effect meer. Ja, mensen gaan uit paniek verkopen, wellicht terug naar 2 euro, maar bedrijf gaat er echt niet failliet aan. Dus effect zou nog wel eens kunnen meevallen als je eerste paniekverkopen van paar particulieren achter de rug hebt.

    Ofwel, grote partijen weten al dat staking niet doorgaat maar ook blijkbaar dan is deze koers de koers die momenteel de juiste weerspiegeling is van waarde PostNL.

    Hoe dan ook, ik verwacht slechts relatief korte reactie van koers.
    Verder, eigenlijk moet je gewoon niet meer kijken en pas over half jaar weer kijken, maar het trekt toch steeds weer ....
    Contrair denken!!! Er gaat geen staking komen!!!
  12. [verwijderd] 13 december 2018 16:16
    quote:

    Du kwak schreef op 13 december 2018 16:06:

    Ik heb er ook weer wat ingeslagen.
    heeft iemand een idee hoe hoog de volgende piek gaat zijn?
    terug 2,6?
    Met een kerstboom van 2,4 meter kom je daar al wel in de buurt; andere halve week terug stonden we nog even boven de 2,66 euro.

    (Zonder gekheid, laten we eerst maar even afwachten wat de rechter gaat zeggen - ben bang dat deze ons gaat verplichten om een rode stikker van de FNV op onze oranje neus te plakken... zou flink '(kerst)bal(l)en' zijn want die kleuren vloeken ook al met elkaar)
  13. forum rang 4 Machiavelli 13 december 2018 16:17
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 13 december 2018 16:14:

    [...]

    Misschien dat anderen dit ook eventjes per email aan IT kunnen vragen? Hoe meer eikels die hun lastig vallen des te groter de kans dat er een antwoord terugkomt......en liegen mogen ze niet indien het waar is. Ontkennen natuurlijk wel.

    Daarom yteke ook maar eventjes op de verzendlijst.

    Van: ...........
    Verzonden: donderdag 13 december 2018 15:32
    Aan: ir; Yteke de Jong
    Onderwerp: Nespresso terug bij Postnl?

    Geachte IR,

    Ik begrijp dat Nespresso weer terugkomt bij Postnl?

    Kunt u dit mooie nieuws, dat intern postnl circuleert, bevestigen?

    Enkele jaren geleden was het groot nieuws dat zij overstapten naar DHL.
    Met dank en groet, ........
    --
    Verstuurd via de Hotmail Email App-app voor Android
    Hoorde ook dat ze bij PostNL zijn overgestapt naar gerecycled wc-papier, kan dat er nog bij? ;)))
  14. Geefgas 13 december 2018 16:27
    quote:

    Hansbeleg schreef op 13 december 2018 16:21:

    [...]
    De staking is al aan de gang de vraag is of hij afgebroken moet worden en verboden de komende 3 weken.

    www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectore...

    Dit bericht staat al de hele dag op site FNV.

    Daarom ben ik ook van mening dat staking gewoon doorgaat.

    Maar laten we stap verder kijken, wie heeft er diepe kennis van PostNL ... hoeveel mensen krijgt FNV op de been? Hoe diep snijdt deze staking..

    Het is nou eenmaal zo dat FNV een blok aan het been is, en geen schroom heeft om bedrijf om zeep te helpen. Het gaat ze niet om banen, maar slechts om de lonen van (oudere) werknemers. En die groep heeft niet zoveel te verliezen.

    FNV gebruikt steeds populistischere taal, daar ben je echt niet zomaar vanaf. Maar belangrijk is dus om te weten hoeveel van deze sloophamers er bij PostNL rondlopen omdat het een relatief klein aantal is?

    Wel heel sneu om te zien dat 1 van de meest sociale bedrijven en links georiënteerde bedrijven in Nederland juist het doelwit van FNV is omdat ze hier de mogelijkheden hebben om de pers te halen en te muiten. Soort van dolk in je eigen rug.

    Er zijn zat “kapitalistische bedrijven, maar nee FNV gaat nu een socialistisch bedrijf de afgrond in duwen ...
  15. [verwijderd] 13 december 2018 16:27
    quote:

    xof schreef op 13 december 2018 16:14:

    [...]

    Bedankt.ik ga uit van stakingsverbod plus herstel. Voor eond vh jaar weer richting 3e.

    In 2013 kocht ik ze rond 1,80. Zo diep gaan we niet meer en dat was absolute bodem voor sLands grootste werkgeever.

    Parcelsherstel
    Geen neg EV
    Herfinanciering
    Dividend
    Geen nieuwe bijstortingen pensioenfonds
    Politieke rugdekking

    3 tot 4 Euro komt weer, wel geduld vereist.....

    PS. Dieptepunt lag in 2013 nog eens bijna 20% lager dan die 1,80 euro vlak boven de 1,50 euro... ik kan het me nog allemaal herinneren als de dag van gisteren (een half jaar later tikte de koers de 3,50 euro al weer aan).
  16. forum rang 5 Go Go Go ! 13 december 2018 16:28
    quote:

    Aphrodite01 schreef op 13 december 2018 16:17:

    [...]

    Hoorde ook dat ze bij PostNL zijn overgestapt naar gerecycled wc-papier, kan dat er nog bij? ;)))
    Heel goed ... nu nog even leren beide zijden van het papier te gebruiken.

  17. forum rang 4 Toekomstbeeld 13 december 2018 16:31
    quote:

    Hansbeleg schreef op 13 december 2018 16:21:

    [...]
    De staking is al aan de gang de vraag is of hij afgebroken moet worden en verboden de komende 3 weken.

    www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectore...

    Voorlopig nog niets van te merken.....sinds Black Friday zijn het aantal PostNL tweets, over de dag heen gemeten, in reactie op de meldingen van klanten nog niet zo laag geweest.

    Veel meldingen zijn overigens geeneens klachten maar ook simpelweg "bedankt PostNL" of vragen "waar blijft mijn pakketje?" om een paar uur later te melden "oh hij is net binnen gekomen".

    allestoringen.nl/storing/postnl
10.642 Posts
Pagina: «« 1 ... 357 358 359 360 361 ... 533 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht