Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Kneuzenrally?

Liveblog: Kneuzenrally?

Update 14:00 uur: Kneuzenrally

Terwijl de AEX vanochtend de bodem voor dit jaar aanscherpte tot 493,08 zijn het nu juist dit dit (na)jaar afgestrafte fondsen die stijgen. Meest logische verklaring lijkt mij dat het korte geld voorsorteert op de maak van een nieuwe (lagere) top in de AEX-beweging. Het ligt dan voor de hand dat de slechte fondsen dan beter doen.

 


Update 11:30 uur: Paultje bedankt :-)

Sorry dat ik u hier mee lastig val, maar dit vind ik nou humor. Dit twitter ik een beetje promptverloren in een draadje...

... maar het klopt ook nog zo ongeveer. Unilever heeft rond 15% indexgewicht. Leuk laatste wapenfeit dan maar voor de uitzwaaiende Paul Polmam, dit najaar de meest verguisde CEO van Nederland.

Zeker in een markt als deze zou ook dat andere weduwen- en wezenfonds Royal Dutch Shell relatief goed moeten doen. Helaas, de olieprijs speelt haar weer parten. Het concern is echter met andere dingen bezig dan de koersen. Net als bijvoorbeeld Pon en HAL, ik schrijf het hieronder al. En die drie hebben een trackrecord.

Let wel, dit is lange termijn ondernemen en ook beleggen, deze partijen opteren nooit voor een korte termijn quick buck. Ze zijn er echter ook niet bang voor dat de koersen even of zelfs lang tegen hen in lopen.  

 


Update 11:00 uur: Russell -2000

Bad vibes zo vlak voor Het Rentebesluit der Rentebesluiten dit jaar, ofwel morgen de Fed. Veeg teken welliocht dit, want ook elders - zie onze AMX maar - buitelen en duikelen de mid en small caps harder dan de brede markt, of de defensieve dividend blue chips zuidwaarts. De S&P 500 staat op -13,7% van de top. 

Intussen is ook het laatste belangrijke cijfer over 2018 uit Duitsland door en ja hoor, ook weer minder. Jeroen houdt de moed er nog een beetje in. Fritz heeft wel eens bessere Jahren gekend, 2018 maar schnell vergessen. De DAX zit trouwens al sinds januari in een Bärenmarkt.

 


Update 09:30 uur: HAL

De website is in die twee decennia ook nog nooit veranderd. Leuk voor liefhebbers van old school internet. Wat ook niet verandert bij HAL is de beleggingsstrategie. Het huis trekt zich, zo ver ik dat kan beoordelen, niets aan van koersen, economie en cycli en gaat zijn eigen gang. Wat een geld. Alsof het niks is, inderdaad.

Kortom, Saxo Bank, Royal Dutch Shell, Pon (Accell) en ook HAL zitten aan de koopkant. Zij kunnen nu goedkoper kopen, slaan, of proberen hun hun slag te slaan en hebben wellicht niet de illusie dat ze de bodem kunnen vissen. Dat hopen wij wel te doen, toch?

 


Update 09:00 uur: Advies

KBC zegt bij Binck niks over al dan niet bod accepteren. Het advies gaat naar neutraal, dat is het. ING spreekt van een fair bod. 

  • ABN Amro: naar toppick van outperform en op European Equity Large Cap Best Ideas List - RBC
  • Aegon: naar €4,85 van €5,10 - Aegon
  • Binck: naar €6,35 van €4,50 -INF
  • Binck: naar neutral van reduce en naar €6,35 van €4,40 - KBC
  • Avantium: naar €2,50 van €4,50 (reduce) - KBC

Geef ik nog de hele koersgrafiek van lokaaltje Avantium mee, een stil beursdebacle op het Damrak. Nu neemt partner BASF afscheid. Dagelijks gaan er gemiddeld 8000 stukjes door, dus wees voorzichtig als dit u op ideeën brengt. ABM FN-Dow Jones hierover:

Volgens KBC beschikt Avantium niet over de financiële middelen om alleen een FDCA-fabriek op commerciële schaal te bouwen en mist het ook de technologische capaciteiten.

Emissie dan maar...? 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht