Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dividendbeleggen

2.378 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Twinkeling 27 november 2018 10:03
    Je wordt al eerder gecalled dan 100% verlies. Volgens mij ergens rond een koers van $ 5 wordt automatisch gecalled.
  2. Demenkovets 27 november 2018 14:00
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 27 november 2018 10:01:

    Je belegt met 2x leverage in bedrijven die zelf dikke leverage bruiken om in hypotheken te beleggen. Grootste deelneming Annaly investeert grootste deel met 12x leverage in agency mbs.

    Dan moet je niet verbaasd opkijken als dat een keer 50%-100% verlies gaat opleveren.
    100% verlies... hoe zie je dat voor je? Worden de aandelen afgepakt en moet je het ontvangen dividend van al die jaren teruggeven?

    Het iets hogere risico wordt aan de andere kant gecompenseerd doordat het fonds gediversifieerd is. In het geval van MORL is dit specifiek binnen één sector, dus je bent wel afhankelijk van het wel en wee in die sector. Maar dat is in dit opzicht minder risicovol dan aandelen in één bedrijf waar opeens de lijken uit de kast rollen, of wat voor ellende ook, en de deuren moet sluiten of dat er miljoenen aandelen bijgedrukt en uitgegeven worden. Een bedrijf kan omvallen, een hele sector doet dat toch beduidend minder gemakkelijk.

    De UBS Etracs ETN's hebben (op de nieuwste uitgaven na) inderdaad een clausule waardoor ze 'accelerated' uit de markt kunnen worden genomen onder bepaalde strikte voorwaarden*. Maar wel tegen de koers op een dan vastgestelde datum, dus dat hoeft zeker geen nul te zijn. Zoiets gebeurt ook alleen onder extreme marktomstandigheden, dan hebben we het over een beurscrash of zeer langdurige recessie ofzo. In al die jaren dat ik ze volg heb ik dit zelf 1x zien gebeuren (MLPL/MLPV in 2016 toen de olieprijs helemaal aan gort ging) en toen viel de uiteindelijke koers mij nog aardig mee (beduidend hoger dan de koers op het moment van het redemption bericht, uit mijn hoofd gezegd liep die toen van beneden de 5 op richting de 10 dollar). MORL is vanaf eind 2012 actief, heeft inmiddels ruim 23 dollar uitgekeerd.
    Wil je het risico van redemption niet lopen, dan was bijv REML een alternatief geweest, zelfde marktsector, redelijk vergelijkbaar rendement, maar ik meen zonder een dergelijke clausule. Maar ook REML is niet meer verhandelbaar.

    Zolang je weet wat je doet en je kunt ageren op marktsituaties, en bovenal het geduld opbrengen voor het juiste instapmoment, is er prima geld mee te maken, zoals gezegd hier in 3 jaar tijd >70% van de investering al gegarandeerd terug in de zak. Jij mag mij vertellen wat ik daar verkeerd aan heb gedaan. Qua Etracs heb ik diversificatie door een gelijke positie in BDCL en CEFL en ik had SMHD hier nog aan toe willen voegen, ware het niet dat de koop hiervan dus niet meer mogelijk is door de fijne nieuwe inperkingsregels van de EU/AFM.

    Je doet je profielnaam geen eer aan in elk geval! ;)

    * (MORL) Potential automatic acceleration - In the event the indicative value of the ETNs is equal to $5.00 or less on any Trading Day or decreases 60% in value from the closing indicative value of the ETNs on the previous Monthly Valuation Date, the ETNs will be automatically accelerated and mandatorily redeemed by UBS and you will receive a cash payment equal to the Acceleration Amount as determined during the applicable Measurement Period. The Acceleration Amount you receive on the Acceleration Settlement Date may be significantly less than $5.00 per ETN and may be zero if the price of the ETNs continues to decrease during trading on one or more Trading Days during such Measurement Period.
  3. [verwijderd] 27 november 2018 14:12
    quote:

    Demenkovets schreef op 27 november 2018 14:00:

    [...]

    Je doet je profielnaam geen eer aan in elk geval! ;)

    Juist wel, want ik kan rekenen.

    Maar eigenlijk is boerenverstand genoeg. Beleggen met 2x leverage in bedrijven die met 12x leverage ergens in beleggen is vragen om moeilijkheden.
  4. Gold-finder 27 november 2018 14:14
    Dat het wel duidelijk zijn, BEN heeft gelijk en als jij een kleine positie in zo'n fonds neemt, is dat ook gewoon goed.

    Als je maar weet dat je geld veiliger staat bij Pepsico of Unilever.
  5. Demenkovets 27 november 2018 14:45
    70% van de investering alweer terug in de zak na 3 jaar lijkt me behoorlijk veilig, vind je niet? Het rendement op stocks als Unilever of Pepsi was in diezelfde periode aanmerkelijk kleiner (price appreciation + dividend). Dus met de info van achteraf had je beter die tijd MORL kunnen hebben. Als je enkel je geld ergens wilt stallen zonder enig risico, moet je gewoon gedekte obligaties kopen.

    En too big too fail bestaat allang niet meer. Voorbeelden te over. Als het 'moet' kunnen alle bedrijven kapot.

    Maar laten we het er maar op houden dat niet iedereen met hetzelfde risicoprofiel belegt.
  6. forum rang 6 !@#$!@! 27 november 2018 15:07
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 27 november 2018 10:01:

    Je belegt met 2x leverage in bedrijven die zelf dikke leverage bruiken om in hypotheken te beleggen. Grootste deelneming Annaly investeert grootste deel met 12x leverage in agency mbs.

    Dan moet je niet verbaasd opkijken als dat een keer 50%-100% verlies gaat opleveren.
    Jij bent echt zo inconsistent in je gelul op dit forum. Spreekt jezelf constant tegen. Een optie kopen die misschien 5%-10% kans heeft om ITM te komen vind je een prima investering, maar dit opeens niet ? wat een onzin.

  7. Demenkovets 27 november 2018 16:20
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 27 november 2018 14:12:

    [...]

    Juist wel, want ik kan rekenen.

    Maar eigenlijk is boerenverstand genoeg. Beleggen met 2x leverage in bedrijven die met 12x leverage ergens in beleggen is vragen om moeilijkheden.
    Met z'n allen in een auto stappen die 12x zo hard kan rijden als men kan lopen en dan massaal de weg op is ook vragen om moeilijkheden. Toch doet bijna iedereen het.

    Je kunt wel als een wandelaar gaan beleggen, maar met de auto ben je er een stuk sneller.
    Natuurlijk kun je onderweg een ongeluk krijgen, maar dat is voor de meeste mensen toch echt een ingecalculeerd risico en geen reden om de auto links te laten liggen. Zolang je zelf de controle over het stuur houdt en goed blijft uitkijken, kun je die risico's al aanzienlijk verkleinen. Garanties heb je nooit, zelfs als wandelaar niet. Als je die wilt moet je thuis in bed blijven liggen.
  8. [verwijderd] 27 november 2018 16:25
    Tsja, of met z'n twaalven in een gewone personenauto de snelweg opgaan waar het heel druk is en dan met 200km/u lekker doorrijden. Ook zo verstandig?

    Tuurlijk heb je nergens garanties, maar je moet wel kijken naar verwacht rendement en onderliggend risico.

    Sommige auto's zijn nu eenmaal precies gebouwd om heel mooi te lijken, maar hebben nogal wat verborgen gebreken.
  9. Demenkovets 27 november 2018 16:37
    quote:

    BEN RisQuant schreef op 27 november 2018 16:25:

    Tsja, of met z'n twaalven in een gewone personenauto de snelweg opgaan waar het heel druk is en dan met 200km/u lekker doorrijden. Ook zo verstandig?
    Nee, want dat is tegen de regels. Investeren in ETN's is dat niet. Als je dan een gegeven vergelijking krom wilt trekken, maak er dan wel iets reëels van ipv het enkel te ridiculiseren in een poging je gelijk te halen.

    Met mijn rendement is niks mis, dus ik ben blij dat ik in die auto ben gestapt! Sterker, met MORL heb ik het meest succesvolle rendement van al mijn posities.
    Zal het melden wanneer mijn volledige investering in uitgekeerde distributies gecasht is (heb ik het dus niet over papieren winst, maar teruggevloeide bedragen). Sjok jij ondertussen verder op je sandalen.
  10. FMdeRuiter86 27 november 2018 17:07
    Het idee van UTX om het bedrijf te splitsen valt niet echt lekker. Toch een lievelings aandeel voor sommige dividendinvesteersers. Wellicht juist een instapmoment?

    GIS gaat ook niet lekker de laatste tijd.
  11. robutrecht 29 november 2018 15:55
    tips van iex:
    4. PacWest Bancorp
    Bankaandelen waren vorige maand uit de gratie. De koersen van ETF's voor regionale banken zijn de afgelopen weken met bijna 20% gekelderd.

    Dat heeft veel waarde gecreëerd in deze sector, die door beleggers vaak over het hoofd wordt gezien en waar solide dividenden in overvloed zijn. Dit laatste geldt ook voor PacWest Bancorp, dat momenteel een dividendrendement van 5,7% biedt.

    5. New York Community Bancorp
    New York Community Bancorp is een nóg veiliger bankaandeel, volgens InvestorPlace. Dit fonds biedt momenteel een dividendrendement van maar liefst 6,9%, en de bank verdient meer dan genoeg om het dividend te bekostigen.

    Sommige beleggers koesteren echter wrok tegen de bank, vanwege een mislukte fusie met Astoria Financial eind 2016. Met een sterk dividend, gedekt door inkomsten en een veilig leningenboek, kunnen beleggers een aantrekkelijk dividendinkomen verdienen met dit aandeel.

    6. Southern Co
    Ook als het economisch tij tegenzit, blijven consumenten behoefte houden aan elektriciteit. De energiesector kan dan ook een aantrekkelijke sector zijn om in te beleggen als de financiële markten in paniek raken.

    Southern Co is een van de meest winstgevende grootschalige elektriciteitsbedrijven van de Verenigde Staten. Het fonds levert momenteel een dividendrendement op van 5,2%.
  12. robutrecht 29 november 2018 15:56
    1. Diageo
    Weer of geen weer, goede of slechte economische omstandigheden, mensen drinken graag alcohol. Voor beleggers die op zoek zijn naar een veilige belegging is Diageo volgens InvestorPlace dan ook een goede keuze. Het in Groot-Brittannië gevestigde bedrijf is eigenaar en producent van Guinness-bier, Captain Morgan rum, Smirnoff-wodka en Johnnie Walker-whisky, en diverse andere bekende dranken.

    Het aandeel heeft een reputatie als veilige haven voor beleggers. Diageo was een van de weinige aandelen die de dag na het Brexit-referendum omhoog gingen, omdat Britse beleggers risicovolle aandelen verkochten en veiligheid zochten. Diageo kan opnieuw dienen als een veilige haven wanneer de volgende berenmarkt of recessie toeslaat.

    Daarnaast keert de drankenfabrikant een aantrekkelijk dividend uit. Het bedrijf heeft de afgelopen 20 jaar zijn dividend (gemeten in Britse ponden) voortdurend verhoogd. Diageo betaalt op dit moment een dividend van iets meer dan 3%.

    2. Kraft Heinz
    Net zoals consumenten in moeilijke tijden blijven drinken, blijven ze ook betaalbaar voedsel eten. Voedselgigant Kraft Heinz biedt door de scherpe koersdaling dit jaar een mooie koopkans. Het aandeel biedt een dividendrendement van 4,7%.

    3. Campbell Soup
    Campbell Soup is net als meer producenten van verpakte voedingsmiddelen wat minder in trek. Ingeblikte soep is op dit moment zeker niet trendy bij jongere consumenten. Bovendien is er steeds meer maatschappelijke weerstand tegen het hoge zoutgehalte in voedsel.

    Maar InvestorPlace wijst erop dat Campbell Soup uit meer dan alleen de iconische rode soepblikjes bestaat. Het bedrijf produceert ook snackfood. En hoewel Amerikanen belangstelling hebben voor gezondere voeding, houden ze ook nog steeds van hun junkfood. Campbell bevindt zich in een uitstekende positie om hiervan te profiteren, als eigenaar van de merken Hanover, Pop Secret, Goldfish en Pepperidge Farm.

    De markt waardeert Campbell Soup echter niet. De beurskoers is gedaald van 50 dollar vorig jaar naar 38 dollar nu. Dat heeft de interesse van activistische beleggers getrokken, die meer veranderingen eisen.

    Als de aandelenkoers laag blijft, is de kans groot dat het bedrijf wordt overgenomen tegen een mooie premie. Maar als dat niet het geval is, kunnen beleggers in ieder geval nog genieten van een dividendrendement van 3,7%.
  13. Lazarus II 17 december 2018 17:23
    quote:

    robutrecht schreef op 29 november 2018 15:56:

    1. Diageo
    Weer of geen weer, goede of slechte economische omstandigheden, mensen drinken graag alcohol. Voor beleggers die op zoek zijn naar een veilige belegging is Diageo volgens InvestorPlace dan ook een goede keuze. Het in Groot-Brittannië gevestigde bedrijf is eigenaar en producent van Guinness-bier, Captain Morgan rum, Smirnoff-wodka en Johnnie Walker-whisky, en diverse andere bekende dranken.

    Het aandeel heeft een reputatie als veilige haven voor beleggers. Diageo was een van de weinige aandelen die de dag na het Brexit-referendum omhoog gingen, omdat Britse beleggers risicovolle aandelen verkochten en veiligheid zochten. Diageo kan opnieuw dienen als een veilige haven wanneer de volgende berenmarkt of recessie toeslaat.

    Daarnaast keert de drankenfabrikant een aantrekkelijk dividend uit. Het bedrijf heeft de afgelopen 20 jaar zijn dividend (gemeten in Britse ponden) voortdurend verhoogd. Diageo betaalt op dit moment een dividend van iets meer dan 3%.

    2. Kraft Heinz
    Net zoals consumenten in moeilijke tijden blijven drinken, blijven ze ook betaalbaar voedsel eten. Voedselgigant Kraft Heinz biedt door de scherpe koersdaling dit jaar een mooie koopkans. Het aandeel biedt een dividendrendement van 4,7%.

    3. Campbell Soup
    Campbell Soup is net als meer producenten van verpakte voedingsmiddelen wat minder in trek. Ingeblikte soep is op dit moment zeker niet trendy bij jongere consumenten. Bovendien is er steeds meer maatschappelijke weerstand tegen het hoge zoutgehalte in voedsel.

    Maar InvestorPlace wijst erop dat Campbell Soup uit meer dan alleen de iconische rode soepblikjes bestaat. Het bedrijf produceert ook snackfood. En hoewel Amerikanen belangstelling hebben voor gezondere voeding, houden ze ook nog steeds van hun junkfood. Campbell bevindt zich in een uitstekende positie om hiervan te profiteren, als eigenaar van de merken Hanover, Pop Secret, Goldfish en Pepperidge Farm.

    De markt waardeert Campbell Soup echter niet. De beurskoers is gedaald van 50 dollar vorig jaar naar 38 dollar nu. Dat heeft de interesse van activistische beleggers getrokken, die meer veranderingen eisen.

    Als de aandelenkoers laag blijft, is de kans groot dat het bedrijf wordt overgenomen tegen een mooie premie. Maar als dat niet het geval is, kunnen beleggers in ieder geval nog genieten van een dividendrendement van 3,7%.
    1. Zeker een interessante, staat ook op mijn lijstje
    2. Wil eerst de turnaround zien
    3. Eventueel tijdens een flinke recessie als men al dat hipstergebeuren niet meer kan betalen.

    Net fijn Shell gekocht op 25,755, deze laat ik (in principe) nooit meer los.
  14. [verwijderd] 21 december 2018 14:53
    Wil graag een gedachten experiment met jullie delen:

    Koop voor 100 K : 4000 aandelen RD (koers 25 euro)
    7 jaar vasthouden : 7 x 1.60 euro dividend.

    Verkoop na 7 jaar: kostprijs: 25-11.20= 13.80 euro

    Stel de koers is na 7 jaar nog steeds 25 euro:
    Winst: 4000x11,20=44.800 euro

    Risico"s:

    1. Koers na 7 jaar veel lager dan 25 euro. (deels afhankelijk van prestaties van RD zelf en deels afhankelijk van marktsentiment maar dit geldt ook voor andere aandelen)
    2. Dividend blijft niet op huidige nivo van ca. 1.60 euro per jaar. Gezien de historie van RD lijkt me dit risico klein en aanvaardbaar.

    Zie ik wat over het hoofd en zo ja wat ?
  15. hsander79 21 december 2018 19:25
    Je ziet weinig over het hoofd, je berekening klopt.
    Dat is waar DGI over gaat: dividend vangen/herinversteren waarbij de onderliggende koers uiteindelijk weinig uitmaakt. Alleen spreiden lijkt me hier verstandig ipv al je eieren in RDSA.
2.378 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.164
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.480
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht