Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

ASR Nederland NL0011872643

Laatste koers (eur)

45,500
  • Verschill

    +0,550 +1,22%
  • Volume

    400.862 Gem. (3M) 460,8K
  • Bied

    45,400  
  • Laat

    45,680  
+ Toevoegen aan watchlist

Wie neemt VIVAT over?

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. finance2u 4 januari 2019 19:01
    Het rommelt nogal in verzekeringsland...de kleintjes worden opgegeten door de grotere spelers. Onze AEX kent nogal wat verzekeraars/financiële waarden dus erg benieuwd waar dit heengaat. De staat ziet het liefst dat het weer in Nederlandse handen komt en ASR wordt het meest waarschijnlijk geacht, maar ook Aegon en Allianz zouden kunnen bieden. Nationale Nederlanden heeft al delta Lloyd binnen, ASR al loyalis maar laatstgenoemde heeft bij die financiering speciaal kort geleend om ook evt Vivat binnen te harken wat perfect zou matchen bij hun bedrijfsvoering maar waar wel een grote emissie voor nodig zal zijn. Aegon werd in het verleden al eens gelinkt aan Allianz. 1 financial minder op de beurs (AEX)kan geen kwaad lijkt mij
  2. SDV70 5 april 2019 19:31
    Vivat wordt opgesplitst en aan diverse partijen verkocht; iedere koper krijgt een deel. Het zal de koersen bij de potentiele kopers ASR, Aegon en NN niet doen oplopen.
  3. forum rang 4 2012 dewegomhoog 13 mei 2019 20:45
    quote:

    finance2u schreef op 4 januari 2019 19:01:

    Het rommelt nogal in verzekeringsland...de kleintjes worden opgegeten door de grotere spelers. Onze AEX kent nogal wat verzekeraars/financiële waarden dus erg benieuwd waar dit heengaat. De staat ziet het liefst dat het weer in Nederlandse handen komt en ASR wordt het meest waarschijnlijk geacht, maar ook Aegon en Allianz zouden kunnen bieden. Nationale Nederlanden heeft al delta Lloyd binnen, ASR al loyalis maar laatstgenoemde heeft bij die financiering speciaal kort geleend om ook evt Vivat binnen te harken wat perfect zou matchen bij hun bedrijfsvoering maar waar wel een grote emissie voor nodig zal zijn. Aegon werd in het verleden al eens gelinkt aan Allianz. 1 financial minder op de beurs (AEX)kan geen kwaad lijkt mij
    Zou me niet verbazen als Allianz Aegon overneemt.
  4. forum rang 9 objectief 20 mei 2019 20:44
    quote:

    Louis7 schreef op 20 mei 2019 09:17:

    Kan ASR ook Vivat-aankoop aan?

    www.telegraaf.nl/financieel/3607307/k...
    Ik verwacht het niet, omdat ze met Loyalis al ene flinke aankoop hebben gedaan en daarom niet de hoogste prijs voor Vivat over hebben.
    M.i. maakt het ook weinig uit bij welke combinatie VIVAT terecht komt. Binnen enkele weken/maanden weten we het.
  5. SDV70 5 juni 2019 19:35
    Het bieden op vivat is niet meer mogelijk. Er zijn inmiddels veel partijen afgehaakt
    NN, Aegon en ASR zijn de overgeblevenen. NN kan het gemakkelijkste financieren, met NN is er een eerlijke spreiding van de markt; en bij overname van NN gaan er geen banen verloren zoals dit wel het geval is wanneer bijv ASR vivat overneemt. Aangezien de Nederlandese Bank op de achtergrond hier ook nog wat in de melk te brokkelen heeft, is het overduidelijk dat NN de meest serieuze kandidaat is
  6. forum rang 10 voda 6 juni 2019 15:27
    Kansen ASR voor overname Vivat krimpen

    (ABM FN-Dow Jones) De kans dat ASR Nederland Vivat zal weten in te lijven, slinkt. Dit stelde een bankier met kennis van het overnameproces tegen ABM Financial News.

    De koersvorming van ASR maakt het volgens hem steeds lastiger voor de verzekeraar om de concurrent over te nemen.

    Het aandeel ASR zakte de afgelopen weken tot circa 34 euro, van bijna 40 euro eind april.

    ASR trekt alleen op en zal een flinke emissie moeten doen, maar met een dalende beurskoers is dat "geen pretje", stelde de bankier.

    Dan hebben Aegon en NN, die optrekken met respectievelijk Blackstone en Athora, betere papieren.

    Daarbij zal toezichthouder De Nederlandsche Bank vermoedelijk minder bezwaren hebben bij een overname van Vivat door Aegon of NN dan door ASR, denkt de bankier.

    Wel verwacht de bankier dat Aegon bij een succesvolle overname alleen de levensverzekeringen zal willen behouden en afscheid neemt van de schadetak.

    Inmiddels is de dataroom gesloten en de definitieve biedingen zullen nu worden uitgebracht en beoordeeld. Dit betekent dat er voor het einde van de maand duidelijkheid zal zijn, verwacht de bankier.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. SDV70 6 juni 2019 19:00
    De zaak is al beklonken, ze zijn nu alleen de aandeelhouders aan t piepelen en gaan short ziten waar t straks kan
  8. forum rang 4 hjs64 7 juni 2019 17:00
    Ik vind dit toch wel merkwaardig, ASR stijgt fors omdat ze Vivat hebben laten lopen, NN stijgt fors omdat ze Vivat te pakken hebben gekregen. Klopt toch ergens iets niet volgens mij (zal wel weer aan mij liggen). Maar goed als dit het resultaat is van overname spelletjes mogen ze daar van mij mee doorgaan :).
  9. forum rang 10 voda 7 juni 2019 19:31
    Uitgelicht: overname Vivat zet verzekeraars in het groen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    AEGON NV
    4,225 0,097 2,35 % Euronext Amsterdam
    AEGON NV
    4,207 0,027 0,65 % Gruppo Borsa Italiana
    ASR Nederland NV
    35,61 1,95 5,79 % Euronext Amsterdam
    NN Group NV
    36,18 1,55 4,48 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De verzekeraars speelden zich afgelopen week in de kijker op het Damrak. Hoewel de kans op een hogere rente klein lijkt, wat wel nodig is voor het verbeteren van de winstgevendheid van de sector, scoorden de aandelen op weekbasis toch goed.

    De koersaanjager was vrijdag de berichtgeving dat Athora Vivat van het Chinese Anbang koopt en vervolgens de schadetak doorverkoopt aan NN Group.

    Woensdag werd de dataroom voor de geïnteresseerde bieders, vermoedelijk naast NN ook ASR Nederland en Aegon, gesloten. Vrijdag volgde de mededeling dat Athora en NN met de buit ervandoor gaan.

    Dat ASR achter het net viste, was geen grote verrassing. Dit aandeel zakte de afgelopen weken stevig, en omdat ASR alleen optrok, zou er een flinke emissie moeten komen om de overname te financieren. “Geen pretje", stelde een bankier tegenover ABM Financial News, en dat verklaart vermoedelijk ook de opluchtingsrally in het aandeel.

    Deze bankier vermoedde ook dat toezichthouder De Nederlandsche Bank mogelijk minder bezwaren zou hebben bij een overname van Vivat door Aegon of NN dan door ASR.

    Dat ASR de overname aan zich voorbij moet laten gaan, is volgens ING een signaal dat de verzekeraar discipline opbrengt en zich niet gek laat maken door een te hoge prijs te bieden. Dat is goed, menen analisten van de bank, hoewel de overname wel waarde zou toevoegen. Maar er zijn in Nederland nog voldoende kansen om overnames te doen, zowel in het segment leven als in niet-leven, voegden zij toe.

    Hoeveel Athora, een gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsgroep, betaalt voor Vivat werd niet bekend gemaakt, maar NN betaalt 416 miljoen euro in contanten voor de tak schadeverzekeringen. Dit financiert NN vanuit bestaande kasreserves en het lopende aandeleninkoopprogramma zal hierdoor niet worden geraakt, benadrukte de verzekeraar.

    De overname is financieel te behappen voor NN, vindt KBC Securities, en als het verder kleinere aanvullende overnames blijft doen, denken de analisten van ING inderdaad ook dat de verzekeraar in staat blijft eigen aandelen in te kopen.

    Overigens koopt NN ook voor 150 miljoen euro aan zogeheten Tier 2 leningen van Vivat, wat geen impact zal hebben op de leverage ratio.

    NN mikt met de overname op een dubbelcijferig rendement op de investering en dankzij synergievoordelen op een toename van de vrije kasstroom met circa 50 miljoen euro per jaar tegen 2022. Doordat NN in 2017 al Delta Lloyd kocht, denkt het goed voorbereid te zijn om van de schadetak van Vivat een succes te maken.

    De overname zal een "bescheiden" positieve bijdrage van ongeveer 1 procentpunt aan de autonome kapitaalgeneratie toevoegen, berekende ING.

    "Deze overname is een volgende stap in het versterken van onze niet-leven activiteiten in onze thuismarkt", zei CEO Lard Friese van NN in een toelichting. Friese noemt het hebben van voldoende schaal essentieel in de huidige concurrerende markt.

    "Met de overname wordt NN marktleider in het niet-leven segment, exclusief zorgverzekeringen, in Nederland", aldus ING. KBC vindt het een goede zaak dat NN met deze overname ASR aftroeft.

    De overname van Vivat moet nog worden goedgekeurd door de betrokken toezichthouders.

    Het aandeel NN Group steeg afgelopen week 6,4 procent, ASR Nederland werd 4,9 procent duurder en Aegon won 3,2 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
13 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht